Υπάρχει μία ενέργεια που πρόκειται να οργανώσουν οι φίλοι της Altay στην οποία έχουμε ανοιχτή πρόσκληση ως Πανιώνιοι να συμμετάσχουμε και να εκπροσωπήσουμε το σύλλογο.
Θα καλύψουν τα έξοδα διαμονής για 3-4 ημέρες και ίσως τμήμα των αεροπορικών.
Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας θα στήσουν κάμπινγκ μέσα στο γήπεδο για μια βραδιά για να δείξουν και μία άλλη πτυχή της σημασίας του σταδίου (μιας και είναι ο μοναδικός ανοιχτός χώρος της πόλης που μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς ανθρώπους πχ σε περίπτωση σεισμού κτλ.)
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για μέλη της διοίκησης, οργανωμένους και απλούς φιλάθλους του Ιστορικού.
Ημερομηνίες που προτείνουν και περιμένουν να δουν αν μπορούμε να στείλουμε γκρουπ και ποια ημερομηνία βολεύει τη δική μας πλευρά είναι οι 7-8 Ιουλίου, 14-15 Ιουλίου ή άλλη ημερομηνία που προτείνουμε.
Υπάρχουν απευθείας πτήσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Σμύρνη από την pegasus airlines με πτήσεις Δευτέρες,Τετάρτες και Παρασκευές. σημερινή τιμή για πτήση με επιστροφή είναι 161 ευρώ. (Παρασκευή/Δευτέρα 6-9 ή 13-16 Ιουλίου).
Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται στείλτε μου προσωπικό μήνυμα ή email στο info@panionios-community.net για να τους ενημερώσουμε αν υπάρχει ενδιαφέρον, ποιο θα είναι το μέγεθος του γκρουπ και ποια ημερομηνία βολεύει.
Οπότε περιμένω αριθμό ατόμων, ποια από τις 2 ημερομηνίες μπορεί ο καθένας κτλ
Μπορεί να κάνω και λάθος και επίσης να μην έχει και τόσο σημασία, ή μπορεί και να έχει αν αναλογιστούμε τη θέση τους έναντι των Ελλήνων, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα, δεν εκφράζει τις πλέον εθνικιστικές και φασιστικές τάσεις των Τούρκων οπαδών;
H Altay ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του στρατηγού Φαρεντίν (του έδωσε το προσωνύμιο Αλτάι ο Μουσταφά Κεμάλ) ο οποίος ηγήθηκε της αντεπίθεσης στη Μικρασία. Φαντάζομαι ότι αυτό εννοεί ο Αλέξανδρος.
Είναι (ήταν; ) η ομάδα των Κεμαλικών της Σμύρνης, σε αντίθεση με τις ‘γηγενείς’ Καρσίγιακα και Γκιοζτεπε
Νομίζω ότι όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή ισχύ πλέον, με τα χρόνια
Βέβαια ακόμα και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει μιας και όλες οι ομάδες της Τουρκίας θέλουν να λένε ότι τις υποστήριζε ή τις ίδρυσε ο Κεμάλ κτλ
Άλλωστε με βάση το wikipedia το ανάποδο έγινε (ο Tούρκος στρατηγός πήρε το επίθετό του από την ομάδα και όχι το ανάποδο) http://en.wikipedia.org/wiki/Fahrettin_Altay
Όπως και να το κάνουμε μια κάποια σχέση με τον εθνικισμό που εκείνη τη δεκαετία φούντωσε είχε λογικά ο αθλητισμός εν γένει (και με τον Πανιώνιο λογικά). Θα ήταν λάθος να το αναγάγουμε στο παρών.
Σχέση με τον φασισμό ή ακραίο εθνικισμό δεν ξέρω να έχουν οι οπαδοί της Αλτάυ. Αν είχαν πολύ αμφιβάλλω ότι θα μας προσέγγιζαν όπως έχουν κάνει, ούτε θα διατυμπάνιζαν παντού το Ελληνικό παρελθόν του σταδίου ως μάλιστα απόδειξη της ιστορικής σημασίας του.
Παντως απο ολους τους κανιβαλισμους (σφαγες ,γενοκτονιες ,παιδωμαζωματα κλπ)των Σελτζουκων ,οθωμανων και προσφατως Τουρκων, το γεγονος οτι πανε να γκρεμισουν ενα σταδιο ειναι προφανως πταισμα.
Μπορει να ακουγεται κυνικο αλλα ετσι ειναι ,εστω και αν αυτο το σταδιο εχει σημασια για ολο τον κυανερυθρο κοσμο.
Έχω ένα φίλο Αμερικάνο που ζει στην Κωνσταντινούπολη εδώ και δώδεκα χρόνια, έχει παντρευτεί (δις) Τουρκάλες και είναι ποδοσφαιρόφιλος. Φοράει με καμάρι τη φανέλα του Ρεκόμπα Γενικά δεν έχει σχέση με Αμερικάνο πλέον, πιο πολύ είναι Μεσόγειος, είναι δε μαρξιστής και χορτοφάγος! Μου έχει πει λοιπόν ότι οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας είναι ψιλοφασίστες σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον (αριθμητικό). Επίσης, οι πιο ανοιχτόμυαλοι είναι της Φενερμπαχτσέ (η οποία παρεμπιπτόντως δικαιώθηκε για τα υποτιθέμενα στημένα), αν και γενικά ο φίλος μου αυτός μου έχει πει ότι το επίπεδο των οπαδών είναι πολύ πιο κάφρικο κι από το ελληνικό!
To γηπεδο (δεν ξερω αν υπηρχε και αλλο) παντως χρησιμοποιηθηκε για την συγκεντρωση των Σμυρνιων που μετα σταλησαν στην Ανατολη στα ταγματα εργασιας, ως γνωστον ελαχιστοι γυρισαν απο εκει…
Ενταξει δεν λεω να βαλουμε τα κανονια…αλλα και οι πολλες τρελες αγαπες δεν με ενθουσιαζουν
κατα τη γνωμη μου η σμυρνη αποτελει τρανο παραδειγμα του τι γεννά το εθνικιστικο μισος..κ τι γεννα??? γεννά αίμα πονο κ ανθρωπινη δυστυχία..επισης με βαση τα όσα έχω διαβάσει κ βρει η σμύρνη αποτελούσε κ ενα άλλο παραδειγμα, αυτο της αρμονικης συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετικα εθνολογικα χαρακτηριστικά…σημερα τοσα χρόνια μετα το να συνυπάρξουν ‘‘έλληνες κ τουρκοι’’ (που προσωπικα το λεω ξεκαθαρα δεν θεωρω οτι μπορει να χαρακτηριζει ή να χωριζει τους ανθρωπους ο τοπος που γεννηθηκαν κ η γλωσσα που μιλανε) σε ενα χωρο που κ για τους 2 για διαφορετικούς αλλα παρομοιους λογους είναι σημαντικος, προσπαθώντας να εμποδίσουν την γκρεμιση του , εγω το βρίσκω κατι πολύ όμορφο κ ελπιδοφορο θα ελεγα..