Panionios eSports

Μιας και πρόσφατα εγγράφηκε νέο μέλος στο φορουμ @Panionios_eSports που τρέχει/ ασχολείται με το τμήμα ανοίγω το thread εδώ για οποιαδήπότε ενημέρωση για την ομάδα, events κλπ.

Προσωπικά είναι ένα πεδίο στο οποίο δεν έχω ιδέα τι γίνεται (και κακά τα ψέματα έχει λίγο ένα στίγμα ίσως ακόμα στην Ελλάδα) αλλά είναι τρομερό που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτηκαν να εκπροσωπήσουν τον Πανιώνιο και σε αυτό!

Εκτός από τον @Panionios_eSports , αν υπάρχουν και άλλοι που ασχολούνται/τρέχουν την ομάδα esports θα χαρούμε να τους δούμε στο φόρουμ!

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για το χώρο και για τη δυνατότητα να μοιραστούμε τα νέα μας και να εξηγήσουμε σε όσους θέλουν οποίες απορίες έχουν σχετικά με το τμήμα μας και το επαγγελματικό gaming.

2 «Μου αρέσει»

Μπράβο παιδιά είναι σούπερ η πρωτοβουλία και ίσως η πρώτη από αθλητικό ερασιτεχνικό σύλλογο;.

Καταρχήν φαντάζομαι η ιδέα θα ήρθε σε κάποιον (ή κάποιους) στην ομάδα που είναι Πανιώνιοι και για αυτό προχωρήσατε σε επικοινωνία με τον Ερασιτέχνη.

Συμμετέχετε σε κάποια events ή αγώνες; Πώς είναι οργανωμένη η φάση;

Και μια σημαντική ερώτηση από έναν που τελευταία φορά που έπαιξε παιχνίδι ήταν πάνω στον ZX Spectrum Sinclair: τί ηλικίες έχουν τα μέλη της ομάδας (απο περιέργεια καθαρά ρωτάω)

2 «Μου αρέσει»

Το στορυ έχει ως εξής.

Πριν μερικά χρόνια, μέχρι και το 21 παίζαμε σε κάποια ερασιτεχνικά τουρνουά μέσω fb, Pro evolution soccer 11 vs 11 ως panthers esports γιατί ήταν τα χρόνια που πέσαμε και με ότι άλλο παιζόταν στο background και ξέραμε ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες.

Εστω και σε ανεπίσημο τελείως επίπεδο Αεκ Άρης ιωνικός αθηναϊκός πανσερραικος παοκ (και σε επαγγελματικό) ο παναθηναϊκός υπήρχαν. Κανένας εκτός του παναθηναικου και ενδεχομενος του ιωνικου δεν είχαν σχέση με τον ερασιτέχνη τους. Αντε να τους έδωσε κάνα χαρτζιλίκι τύπου 400-500 ευρώ να πάρουν παίκτες για μια σεζόν.

Προσωπικά όμως μου είχε κάτσει η ιδέα ότι ένα τμήμα esports οργανωμένο σωστά θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επικερδές για τον σύλλογο. Ιδιαίτερα σε μια βιομηχανία η οποία στο εξωτερικό βγάζει δις. Ναι δις.

Κάπου εκεί λοιπόν ξεκινώντας να συνεργάζομαι με τα panionianea λίγο γραφιστικά και κυρίως φωτογραφικά, άρχισα να γνωρίζω και να έχω και επαφή με τους ανθρώπους του συλλόγου. Μόλις λοιπόν γνώρισα τον Νταντο και τον Νικήτα τους ζήτησα λίγο χρόνο να τους εξηγήσω την ιδέα μου. Τους άρεσε σαν ιδέα και ξεκινήσαμε.

Έστω για αρχή σε μικρό επίπεδο για να φανεί το όνομα του συλλόγου. Προσωπικά σαν στόχο έχω σε βάθος χρόνου να γίνει ένας οργανισμός με πρότυπο αυτούς του εξωτερικού. Με ακαδημίες, συνεργασίες με ομάδες και πανεπιστήμια του εξωτερικού και πολλά άλλα που λείπουν από την ελληνική σκηνή η οποία έχει τεράστια κενά και καθόλου οργάνωση. Όλο αυτό δυστυχώς καθυστερεί γιατί θα ήθελα το τμήμα να είναι αυτο-χρηματοδοτουμενο και να μην πάρει χρήματα από τον ερασιτέχνη για να στηθεί καθώς είναι ακριβό.

Εν τούτoις θεωρώ ότι μπορεί να γίνει και να πιάσει. Από τουρνουά είναι λίγο περίπλοκο γιατί γίνονται σε ιδιωτικό επίπεδο από όποιον έχει όρεξη να διοργανώσει μόνος του. Σιγά σιγά γίνονται κινήσεις αλλά θέλει δουλειά ακόμα, και δεν έχει κάτσει επίσημα και η μπίλια στο ποιος και πως θα διοργανώνει.

Πέραν από το Gameathlon δεν υπάρχουν πολλά άλλα. Ότι κάνουν τα battlenet και σιγά σιγά η ομοσπονδία που ξεκινάει. Σταδιακά θα ανεβάζω φωτογραφίες και βίντεο και θα υπάρχει ενημέρωση γιατί έστω και υπό αυτές τις συνθήκες το τμήμα έχει επιτυχίες.

*Οι ηλικίες εξαρτώνται από το παιχνίδι. Πχ είχαμε παίκτες από 14 έως 45.

4 «Μου αρέσει»

Πραγματικά πολύ αξιόλογη προσπάθεια σε έναν χώρο που όντως έχει πολλά χρήματα.

Μιας και το έχουμε και πρόσφατο και επειδή περνάω καθημερινά από το Copper Box Arena εδώ στο Λονδίνο, το γήπεδο που παίξαμε με τους Lions πριν 2 βδομάδες, τυγχάνει να έχω περάσει απέξω από όλα σχεδόν τα events που γίνονται στο γήπεδο κατά καιρούς αφού μένω στα 500 μέτρα από το γήπεδο.

Ο χαμός, ο κόσμος, η κίνηση, το hype και η ατμόσφαιρα που έχουν κάθε χρόνο κάτι esports events (νομίζω κάτι με League of Legends…αν και δεν έχω ιδέα είναι η αλήθεια) εδώ στο γήπεδο, πάντως συγκρίνονται μόνο με τα παιχνίδια της West Ham όταν παίζει Premier League κανένα ντέρμπι…

Αυτό το βίντεο είναι από προπέρσινο event αν δεν κάνω λάθος:

Όπως και να’χει, οπουδήποτε ακούγεται Πανιώνιος καλό είναι και μπράβο και στον Ερασιτέχνη που το ενέταξε στο Σύλλογο.

2 «Μου αρέσει»

Ενδεικτικά εδώ είναι και βιντεο από Cosmote tv και Ert sport που μας φιλοξένησαν. Και στο instagram του τμήματος υπάρχουν κι άλλα..

5 «Μου αρέσει»