Panionios Archives - Κυανέρυθρο Ψηφιακό Μουσείο

Τον τελευταίο χρόνο έχω ξεκινήσει μία προσπάθεια να συλλέξω όση περισσότερη Πανιώνια πληροφορία σε φωτογραφίες (για αρχή) και σε έγγραφα/περιοδικά και εφημερίδες που υπήρχαν διάσπαρτα σε:

• Facebook Groups (προσωπικά αρχεία μελών)
  • Προσωπικό Αρχείο
  • Αρχείο κάποιων μελών του φορουμ που προσέφεραν
  • Αρχείο του παλαιότερου forum στο οποίο είχε στηθεί μια παρόμοια προσπάθεια και ευτυχώς είχε γίνει ένα backup την τελευταία στιγμή

Για την ώρα υπάρχουν πάνω από 2000 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων στο αρχείο το οποίο στεγάζεται στο Flickr καθότι προσφέρει την καλύτερη λύση για την ώρα.

Μπορείτε τα δείτε όλο το αρχείο εδώ: Panionios Archives’s albums | Flickr

Έχω κάνει μία προσπάθεια να κατηγοριοποιήσω το αρχείο σε ΑΘΛΗΜΑ/ΔΕΚΑΕΤΙΑ κατά κύριο λόγο και να τα βάλω σε συγκεκριμένα άλμπουμ.

Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά για να κατηγοριοποιηθούν σωστά και με tags, ημερομηνίες κλπ οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται να συνεισφέρει μια στο τόσο με την οργάνωση με ενημερώνει (σίγουρα υπάρχουν και παρα πολλά λάθη στο υπάρχον αρχείο…)

Οποιοσδήποτε έχει αρχείο φωτογραφιών, αποκομμάτων εφημερίδων, παλιών βιντεοκασετών (και ένα καναλάκι στο Youtube είναι στα σκαριά για να ανεβαίνει ότι βρεθεί…) ή οτιδήποτε άλλο και θέλει να προστεθεί στο αρχείο στειλτε μήνυμα!

Για το μέλλον:

1. Ενδεχομένως να στηθεί όλη η προσπάθεια και σε δικό της αυτόνομο website αλλά για την ώρα το Flickr προσφέρει το καλύτερο value for money (το έχω σε 2ετές πλάνο του Flickr το οποίο κοστίζει £112 για 2 χρόνια).

2. Απώτερος στόχος είναι να παραδοθεί το αρχείο στον Ερασιτέχνη κάποια στιγμή για να το τρέχει και να το εμπλουτίζει στο μέλλον (κάτι σαν Ψηφιακό Μουσείο Πανιωνίου ή ακόμα και κάποια αίθουσα η οποία να λειτουργεί σαν μινι-μουσείο που να μπορείς να το επισκεφτεί κάποιος - μακρυνό πλάνο το ξέρω…)

ΥΓ1: Θέλει λίγο προσοχή η δημόσια προβολή φωτογραφιών (ειδικότερα των τελευταίων δεκαετιών) καθότι παιζουν πολλά θέματα με δικαιώματα από πρακτορεία κλπ

ΥΓ2: Δεν είναι τέλειο το Flickr αλλά προσφέρει πολύ καλή κατηγοριοποίηση και tags για κάτι τέτοιο

Πολύ καλή δουλειά μπραβο . Υπάρχει ήδη ομάδα που τρέχει το πρότζεκτ του αρχειου αν θες να να παρεις μέρος να κανονίσουμε μια συνάντηση στον ερασιτέχνη

Πολύ καλή δουλειά μπραβο . Υπάρχει ήδη ομάδα που τρέχει το πρότζεκτ του αρχειου αν θες να να παρεις μέρος να κανονίσουμε μια συνάντηση στον ερασιτέχνη

Εύγε!

Μπράβο!!!
Ερώτηση… έχεις καποιες προδιαγραφές για τις φωτό?? (πιξελ, διαστάσεις κλπ)

Δεν είχα ιδέα για αυτό το προτζεκτ!
Εννοείται πως ενδιαφέρομαι, αν και από το εξωτερικό (μόνιμα) λίγα πράγματα θα μπορώ να προσφέρω είναι η αλήθεια.
Θα σου στείλω πριβε μήνυμα για παραπάνω λεπτομέρειες!

Καμία απολύτως προδιαγραφή!

Επιπλέον έχω σκαναρισμένα κάποια τεύχη και του Πάνθηρα από τα early 90’s (προσφορά του Headingly) που έχουν επίσης αρκετό αρχειακό ενδιαφέρον!

εδιτ

Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώνω εδώ σε αυτό το θρεντ για οποιεσδήποτε νέες προσθήκες στο αρχείο!

πολλά μπράβο Pauligle!!
φοβερός πλούτος, ανεκτίμητης αξίας.
ευχαριστούμε πολύ.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! Μπράβο!!!

Συγχαρητήρια μακάρι να προχωρησει το πτοτζεκτ

Κατόπιν προτροπής του αειθαλούς χρήστη Pauligle και τεχνικής αναβάθμισης μέσω του μοντερέιτορ Reanimator, να χαιρετίσω πάλι το αγαπημένο μας φόρουμ μετά από 11 χρόνια, τώρα που τα περισσότερα τμήματα του Ιστορικού βρίσκονται σε άνθηση! Υπόσχομαι χιλιάδες ποστ, απίθανα σχόλια και καυτές εξομολογήσεις.

Πέρα από την πλάκα, αυτή με το ψηφιακό μουσείο είναι πολύ ωραία προσπάθεια, να δώσω κι εγώ ότι καινούργιο έχω (που δεν είναι ήδη ανεβασμένο) με την πρώτη ευκαιρία.

υ.γ.: Ο χρήστης “Πανθηρώνι” που βρίσκεται όμως, τον έχω χάσει.

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!
Ένα από τα μεγαλύτερα come back στην συγχρονη κυανέρυθρη φορουμική ιστορία μας μετά από 11 χρόνια φορουμικής απραξίας!

Καλώς επέστρεψες Χεαδ!!

Υ.Γ. Με επανεμφάνιση Ρόνι θα δέσει το γλυκό…

Αλλάζει επίπεδο το φόρουμ μετά τις επιστροφές ΠΟΛΙΛ, ΧΕΝΔ και ΡΟΝΑΛΔ (:wink:

Welcome back σε όλους !

Θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω στη προσπάθεια - αν και το όποιο μη-ψηφιακό μου υλικό σκονίζεται κάπου στην Ελλάδα. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω!

Οργανωθείτε στο uk john. Την ετοιμάζουμε την ομάδα

Σωστός ο χρήστης Jorg, Ρόναλδ το σωστό…

Πολυ ωραίο το Δουργούτι, αλλα μας λείπεις απο τον Στράμμερ

τον Μπρέσκα έχω κάνει χρυσό να επιστρέψει, αλλά τίποτα…

καλώς επιστρέψατε οι υπόλοιποι