Old Forum - Γιάννης Δρ

Ανοίγω αυτό το τόπικ γιατί δεν ξέρω που να το αναφέρω.
Σήμερα “έφυγε” απο τη ζωή ένας απο τους πρωτεργάτες της Πανιώνιας ιντερνετικής “δικτύωσης” ο Γιάννης ο Δρακόπουλος.
Η κηδεία του Γιάννη θα γίνει το Σάββατο στο νεκροταφείο Π. Φαληρου στις 11:00

1 Like

Από τους ωραίους τρελούς . Ατοφιος και ενεργός με τον Πανιώνιο μέχρι πρόσφατα . Θα μας λείψει σίγουρα
Μακαρι να βρούμε έναν τρόπο να τιμήσουμε την μνήμη του σαν φόρουμ και σαν Πανιώνιος

1 Like

Ρε παιδιά μιλάμε για τον Γιάννη τον συνδιαχειριστή του παλιού φόρουμ; Δεν μπορώ να το πιστέψω… Από τι; Και αφήνει και μικρό παιδί πίσω… :frowning:

Δυστυχώς ο Γιάννης έφυγε και ξεκουράστηκε. Ταλαιπωρήθηκε πολύ.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα. Μεγάλο κρίμα γιατί αφήνει ένα παιδάκι πίσω.

Ήταν από τους πρωτεργάτες όπως σωστά είπε ο Χρήστος στο forum.

Η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο 15/2 στις 11:00 στο Ιερό Κοιμητήριο του Π.Φαληρου.

1 Like

2007 περιπου. Πανιωναρα στα πλουτη της , φορουμ στα φορτε του. Εγω 19 χρονων. Παιρνω μηνυμα απο yiannis ότι έρχεται στα μέρη μου για δουλεια , να βρεθούμε.

Έρχεται με παιρνει και πάμε μια ώρα δρομο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι είναι η πιο τρομακτική μου εμπειρια μέσα σε αμάξι.

Στο δροκο λέμε για τα πάντα. Πανιωνιο, δουλεια, γκομενες, ιστοριες, πολιτικα. Σε πολλά διαφωνουμε αλλά το βλέπει σε φάση στοργική: “Έλα γιε μου τώρα άκου που σου λέω θα καταλάβεις κάποια στιγμή”.

Τεσπά, ποτε δεν κατάλαβα οι διαφωνίες διαφωνίες, ο Πανιώνιος Πανιώνιος.

Λίγο καιρο αργοτερα παιζαμε Τριπολη. Παω στον Πύργο με τρενο μια μερα πριν, έρχεται και με παιρνει και πάμε Καλαμάτα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι είναι η πιο τρομακτική μου εμπειρια μέσα σε αμάξι.

Μενω σπιτι του το βράδυ με τον πατερα του. Γαυρος και κομμουνιστης ο μπαμπας. Πολυ χαβαλες, πολυ συζητηση, οι θεουληδες μετα απο καθε Πανιωνιος-γαυρος μιλουσαν μετα απο ενα διμηνο. Την άλλη μέρα Τρίπολη.Μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι είναι η πιο τρομακτική μου εμπειρια μέσα σε αμάξι.

Χάνουμε και γυρνάμε Αθηνα. Αυτή ήταν όντως η πιο τρομακτικη μου εμπειρια σε αμάξι μέχρι και σήμερα. Μέ φιλοξενει κανονικα.

Μετα απο καιρο ψιλοχαθηκαμε, ειχα στραβωσει κι εγω με όσα ειχαν γινει στο φορουμ, καπου τα ειχε βαλει και με ενα φιλαρακι μου, πανε αυτα, περασμενα ξεχασμενα.

Τον ειδα ξανα 1-2 φορες τα τελευταια χρόνια και χαρηκα πολυ που έγινε μπαμπας και δε χρειαζοταν να εχει πλεον “γιους” τους τότε νεαρους του φόρουμ. Χαρηκα πολυ επισης που ηταν παντα κοντα στον Πανιωνιο και στα ζορια και δεν εγινε ποτε σαν κατι αλλους που μετα απο εκεινη την εποχη χαθηκαν.

Ασυμβίβάστος, ωραίος τρελός όπως λέει κι ο geo, παρορμητικός, ξεροκέφαλος, Πανιώνιος με τα όλα του δηλαδή.

Αντίο ρε Γιαννάκη. Μακάρι ο μάγκας σου να μας συντροφεύει στις κερκίδες. Έχω στενοχωρηθεί πολύ..

1 Like

Πολύ κρίμα ρε σεις!
Τον έβλεπα αραιά και που έξω από το γηπεδο και λέγαμε καμία κουβέντα

1 Like

Γαμώ το σπίτι μου.

Ωραία τα λες φέηθ. Και εγώ τον είχα ξαναδεί μία φορά τα τελευταία χρόνια και ήταν πολύ πιο ήρεμος, πιο συζητήσιμος :slight_smile:

Όπως και να έχει εκείνες οι εποχές μας διαμόρφωσαν.

Σε νεοπλουτες εποχες γιναμε ωραιοι Πανιωνιοι… Κι εχουμε πολλα να ζησουμε ακομα.

OXI…

Όχι ρε συ Γιάννη…

O Γιάννης ήταν από τους πρώτους και από τα λίγα άτομα που γνώρισα από το “παλιό” φόρουμ.

Εκείνη η παρέα του ξεκίνησε το “παλιό” φόρουμ, ερχόταν από το IRC. Μιλάω για εποχές αρχές του 2000 όπου το ίντερνετ και στα οπαδικά μάτια φαινόταν απόμακρο. Οι “ιντερνετακιδες” ήταν λίγο ρετσινιά στην αρχή.

Η πρώτη μου επαφή ήταν ίσως και πάνω απο 20 χρόνια πρίν. Δύσκολο να πιστέψω ακόμα πως περάσανε τα χρόνια με το “panthiraki”.

Τις πρώτες φορές που τον έβλεπα να έγραφε, είπα: “αυτός γιατί μιλάει έτσι”; Ηταν απόλυτος, απότομος αλλά φαινομενικά “σωστός”.

Σιγά σιγα κατάλαβα ότι ήταν σαν “χαρακτήρας”, μια περσόνα. Εγραφε μεταξύ σοβαρού και αστείου και ήταν δύσκολο για κάποιον που δεν τον ξέρει καλά να καταλάβει πότε έγραφε σοβαρά. Ο γραπτός λόγος ήταν εύκολα παρεξηγήσιμος.

Μιλάγαμε όμως για πολλές ώρες. Μοιραστήκαμε τα πάντα, μιλάγαμε για μουσική, για Πανιώνιο και μας έδεσε ακόμα περισσότερο η πατρότητα ή για την ακρίβεια, οι δυσκολίες της.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για τις συμβουλές σου και όσα μοιραστήκαμε αυτά τα χρόνια.

Τι ωραία θα ήταν να ήταν να ήταν καμιά από τις πλάκες σου όταν διέγραφες το προφιλ σου και συνέχιζες ως web team.

1 Like

Έχω δηλώσει και παλιότερα ότι προσωπικά θα ήθελα να γίνει ένα αφιερωματάκι κάποια στιγμή και στον Γιάννη που “έφυγε”, αλλά και στο παλιό φόρουμ και την επίδραση του που είχε σε μια συγκεκριμένη γενιά Πανιώνιων που εκείνη την περίοδο ζούσαν μέσα από αυτό.

Τώρα που είμαστε στο νέο χώρο και τη νέα φορουμική πλατφόρμα θα αρχίσουμε να οργανωνόμαστε σε πολλα επίπεδα και το συγκεκριμένο θα το κρατήσουμε ζεστό όσο γίνεται.

Ας μην ξεχνάμε, ότι και το πρώτο αυτό φορουμάκι ήταν στημένο πανω στο Panionios.Net εξάλλου και το γεγονός ότι το στήσαμε πάλι εδώ είναι και homage σε αυτό…

Για να κρατηθεί λοιπόν το θεματάκι ζεστό, παραθέτω από το αρχείο μου 2 από τις τελευταίες δημόσιες ανακοινώσεις της ομάδας που διαχειριζόταν τότε το φόρουμ.

Η μία είναι από το 2008 που απαντάει σε φήμες περί κλεισίματος του φόρουμ:

Και η άλλη είναι πρακτικά η τελευταία ανακοίνωση που είχε δημοσιευτεί στο φορουμ το 2010, όταν και έκλεισε :

2 Likes

Πολύ μεγάλο σοκ αυτό όταν το έμαθα. «Μικρό» με φώναζε. Του άρεσε που ήμουν Μαρουσιωτης. Με πείραζε και γούσταρε να με «σοκάρει». Πολλά πμ με gossip από ομάδα… «το νου σου, μικρέ, μη βγει παραεξω»!!!

αχ «πατέρα», κρίμα.

1 Like

Ερχεται Link που γράφει panionios.net ..

Πρώτο νήμα που αναγράφεται είναι αυτό..

Περίεργο πρώτα και κύρια που δεν είσαι εδώ να βριστούμε

Καλή αρχή και καλά κουράγια παιδιά

4 Likes

Η πρώτη σελίδα του panionios.net από το μακρινό 2004 από το team στην Αγγλία…

Από το 2006:

(από το wayback machine του archive.org)

Και από το 2008 όπου δυστυχώς δεν φαίνεται καλά το αρχειοποιημένο screenshot:

μέ έπικ τίτλο άρθρου στην κορυφή από @reanimator !!

5 Likes

Κλαίω ρε!!! Χαχχα

Ιστορικά κειμήλια παντως!

2 Likes

Ψάχνω να βρω στα αρχεία μου παλιό στατικό panthers Web site που είχαμε φτιάξει με τον Κηφισιώτη.

Νομίζω σε domain name tripod αν θυμάμαι καλά

4 Likes

Τα θυμαμαι όλα τα παραπανω όπως και το tripod που λέει ο ρεανιματορ.

Υπηρχε φαση που δεν ειχα ιντερνετ στο σπιτι και πηγαινα σχολη μονο και μονο για να μπω φορουμ.

Καλα και σε ιντρνετ καφε εχω παει πολλες φορές. 2004 και 2005 σιγουρα

5 Likes