Νίκος Παππάς

Η επιλογή του Πανιωνίου έδωσε στον Νίκο Παππά το βραβείο του MVP του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Α1, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τελευταία ενημέρωση 23/01/2013, 17:03
Ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως ο Πανιώνιος ήταν συνειδητή επιλογή το καλοκαίρι που πέρασε, καθώς γνώριζε πως θα συναντούσε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να δουλέψει. Επίσης, ο Έλληνας γκαρντ θεωρεί πως στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου δεν ήταν τόσο αποδοτικός, όσο στο πρώτο μισό.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτή τη διάκριση. Είναι μία πρώτης τάξης επιβράβευση τόσο για εμένα όσο κυρίως για την ομάδα και την καλή της πορεία έως τώρα», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Παππάς για να συμπληρώσει: «Μιλώντας αποκλειστικά για τη δική μου παρουσία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος θεωρώ ότι δεν είχα την ίδια απόδοση στο δεύτερο μισό της έως τώρα σεζόν, σε σύγκριση με τις πρώτες επτά αγωνιστικές. Λίγο η κούραση, λίγο η προσαρμογή των αντίπαλων αμυνών επάνω μου επηρέασαν την απόδοσή μου. Θέλω να πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα ανεβάσω ξανά τα στάνταρ μου και θα βοηθήσω ακόμη περισσότερο τον Πανιώνιο».

Σύμφωνα με τον Έλληνα γκαρντ το «μυστικό» της επιτυχίας του είναι το γεγονός πως είναι στη Νέα Σμύρνη από το περασμένο καλοκαίρι: «Ο Πανιώνιος ήταν μία συνειδητή επιλογή μου το καλοκαίρι. Γνώριζα πολύ καλά που ερχόμουν, τι συνθήκες θα έβρισκα και πως θα είχα την ευκαιρία να δουλέψω κάτω από ιδανικές συνθήκες και θα είχα τις κατάλληλες προϋποθέσεις να παίξω με τον τρόπο που μου αρέσει και θέλω. Κάποιοι υποστήριζαν ότι δεν μπορούσα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι έπαιζα πριν και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εμένα», τονίζει και επισημαίνει: «Έως τώρα όλα κυλάνε ομαλά αλλά το σημαντικό είναι και στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται και να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Τέλος, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στο σκοράρισμα: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι καλός σουτέρ. Είμαι καλός σκόρερ. Το σκοράρισμα είναι θέμα ημέρας, θέμα δουλειάς αλλά και ταλέντου. Περισσότερο από όλα όμως έχει να κάνει με την οξυδέρκεια του παίκτη και το πως μπορεί να διαβάσει καλύτερα την αντίπαλη άμυνα. Σε τελική ανάλυση δεν θεωρώ ότι από τα στατιστικά μου στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος το σκοράρισμα ήταν το καλύτερό μου γιατί δεν είχα πολύ καλά ποσοστά. Περισσότερο με εξιτάρει το γεγονός ότι είχα σχεδόν 3,5 ασίστ ανά αγώνα αλλά και το ότι δεν έκανα πολλά λάθη για το χρόνο συμμετοχής που είχα».

Ικανό να διεκδικήσει να μπει σφήνα στο δίδυμο των «αιωνίων» θεωρεί τον Πανιώνιο ο Νίκος Παππάς.

Τελευταία ενημέρωση 05/02/2013, 09:53

Ο Πανιώνιος κάνει πορεία πρωταθλητισμού και ο Νίκος Παππάς, με δηλώσεις του μετά την ανάδειξή του σε MVP της 15ης αγωνιστικής δεν αρνείται ότι η ομάδα του μπορεί να στοχεύει ψηλά. Ακόμη και στο να μπει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν την κορυφή.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

• Τρίτη φορά MVP σε 15 αγωνιστικές και MVP του πρώτου γύρου. Τι άλλο μας επιφυλάσσεις μέχρι το τέλος της σεζόν;
    «Κατ’ αρχήν θεωρώ ότι MVP του αγώνα με το Περιστέρι ήταν ο συμπαίκτης μου, Γιώργος Μπόγρης, και όχι εγώ. Είναι ένας αδικημένος ψηλός που όμως είναι ιδανικός για κάθε παίκτη σαν κι εμένα διότι με τα σκριν του και τη “βρώμικη” δουλειά που κάνει μου δίνει την ελευθερία να κάνω το παιχνίδι μου. Μιας και αυτός ο τίτλος MVP είναι ο τρίτος μου στη σεζόν έως τώρα θέλω να τον αφιερώσω στον προσωπικό μου γυμναστή και φίλο Λάμπρο Παπακώστα που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και τον ευχαριστώ. Όσο για τη συνέχεια της σεζόν, εύχομαι να είναι ανάλογη τόσο για μένα όσο, κυρίως, για την ομάδα μου τον Πανιώνιο».

• Η νίκη στο Περιστέρι, σε μία έδρα όπου ο Πανιώνιος είχε 7 ήττες στους 8 τελευταίους αγώνες, τι σημαίνει για την ομάδα;
    «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί προερχόμασταν από δύο μέτριες εμφανίσεις και θέλαμε πολύ να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Τα καταφέραμε αφού καταφέραμε να μη μας απειλήσει το Περιστέρι σε κανένα σημείο του αγώνα. Παρόλα αυτά, το Περιστέρι έχει μία δυνατή έδρα και κανένας δεν θα περάσει εύκολα από εκεί».

• Τελείωσες τον αγώνα με το Περιστέρι έχοντας 25 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ και 4 ασίστ. Ποιο από τα παραπάνω στατιστικά “κρατάς”;
    «Τίποτα από τα παραπάνω δεν μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση όσο το γεγονός ότι δεν υπέπεσα σε κανένα λάθος! Γι’ αυτό είμαι πιο πολύ περήφανος και χαρούμενος αν και τα εννέα ριμπάουντ που πήραν ήταν ατομικό μου ρεκόρ στην Α1».

• Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ ο Πανιώνιος είναι ισόβαθμος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τους πράσινους; Μπορεί να κάνει την υπέρβαση;
    «Είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο γιατί ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια για τον Πανιώνιο. Παρόλα αυτά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και τη θεωρώ ικανή για το καλύτερο δυνατό».

Ποσα υποβρυχια σε κερασε για να το πεις;

Νομίζω θα έπρπε να βγεί mvp ο Ντούβνιακ του ΑΓΟΡ, γιατί στο Αλεξάνδρειο έκανε απίστευτα πράγματα υπο πίεση και κέρδισε μόνος του τον Άρη επιστρέφοντας μόνος του ένα παιχνίδι απο το - 20. Όχι οτι και ο Παππάς έκανε λίγα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ! ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,

Στο στόχαστρο της Σιένα μπήκε ο Νίκος Παππάς που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Πανιώνιου. Η ιταλική ομάδα η οποία βρίσκεται στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Top 16 και διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πράσινη» και της στήλης «ON FIRE» τις προηγούμενες ημέρες διαπραγματεύτηκε την απόκτηση του πρώτου σκόρερ της Α1 μέχρι το τέλος της σεζόν.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: «Επικοινωνία με το Νίκο Παππά είχε σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του “ON FIRE” ο προπονητής της Σιένα Λούκα Μπάνκι, προκειμένου να τον εντάξει άμεσα στο δυναμικό της Ιταλικής ομάδας! Ο Ιταλός τεχνικός παρακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό την πορεία του διεθνή γκαρντ του Πανιωνίου και ο τραυματισμός του Μάρκο Καραρέτο, που τον αφήνει τρεις εβδομάδες εκτός δράσης τον οδήγησε στον Έλληνα άσο. Ο Μπάνκι επικοινώνησε προ ημερών με τον ίδιο τον Παππά και του εξήγησε πως τον θέλει στην Σιένα για να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στο Ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και στην συνέχεια της Ευρωλίγκα (από το Top-8 μπορεί να αγωνιστεί). «Θέλω να έρθεις άμεσα στην Σιένα για να μας βοηθήσεις» διεμήνυσε στον άσο της ομάδας της Νέας Σμύρνης ο Λούκα Μπάνκι, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στον σύλλογο στην μετά Σιμόνε Πιανιτζάνι εποχή.

Το διπλό όχι του Λιανού

Ο Νίκος Παππάς που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους “κυανέρυθρους” ως το τέλος της σεζόν δεν είχε κανένα πρόβλημα, όμως το μπαλάκι πήγαινε στον πρόεδρο της ΚΑΕ Ηλία Λιανό. Ο “ισχυρός άνδρας” του Πανιωνίου στην πρώτη επαφή που έγινε από την πλευρά της Ιταλικής ομάδας απάντησε αρνητικά επικαλούμενος την δικαιολογία ότι δεν μπορεί λόγω οφειλών να κάνει μεταγραφές, καθώς υπάρχει το απαγορευτικό της FIBA. Οι Ιταλοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και την Κυριακή έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να αποκτήσουν τον Έλληνα άσο, όμως ξανά ο Ηλίας Λιανός απάντησε αρνητικά στερώντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία από τον παίκτη να κάνει μια μεταγραφή που θα άλλαζε όχι μόνο την ζωή του, αλλά και την αγωνιστική του λογική.

Είναι βέβαιο ωστόσο ότι παρά το διπλό όχι του Πανιωνίου, η Σιένα θα επανέλθει το καλοκαίρι δριμύτερη, καθώς ο Λούκα Μπάνκι εκτιμά πως μπορεί ο Παππάς να τον βοηθήσει στα αγωνιστικά του πλάνα».

http://www.basketnet.gr/main/1/a1/teams/1/panionios-men/articles/1/siena-gia-pappa.html

Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Ή Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ???

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡΙΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΣΕ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ

Υπάρχουν και διπλοθεσίτες

Όσα λεφτά και να σου δώσουν θα σου τα πάρει η φιμπα. Βλάκα δημοσιογράφε. Μεταγραφές δεν μπορείς να κάνεις οπότε δεν μπορείς να τον αναπληρώσεις , ηλίθιε βαλτέ γραφέα. Δηλαδή του κόβει το μέλλον ο Λιανός για τρείς μήνες. Και δεν πήγε να το κόψει μόνος του στη Μπιλμπάο μικρό παιδί που έχασε τρία χρόνια απο τη ζωή του. Ποίος είναι ο γραφιάς να τον ξεχέσουμε;

Ανώνυμος!!! :confused: :confused: :confused:

Μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Παππά περιέχει το νέο τεύχος του φημισμένου Ισπανού περιοδικού “Gigantes del Basket”.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τελ. ανανέωση : Φεβρουάριος 25 2013 17:20

Ο τίτλος του θέματος (ο παίκτης που έχασε η Ισπανική Λίγκα) προϊδάζει τον αναγνώστη για το περιεχόμενο του άρθρου το οποίο δεν φείδεται εγκωμιαστικών σχολίων για το ταλέντο του Ελληνα παίκτη.

Γίνεται εκτενής αναφορά στα κατορθώματα του Παππά με τη φανέλα του Πανιώνιος καθώς και στο πέρασμά του από το ισπανικό πρωτάθλημα με την Μπιλμπάο στην οποία δεν κατάφερε να καθιερωθεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Φιλοξενούνται τέλος δηλώσεις του συμπαίκτη του Παππά του Πανιωνίου, Μαρκ Πέιν ο οποίος τόνισε: “Ο Νίκος είναι μεγάλος παίκτης. Πολύ αποτελεσματικός στο πικ εν ρολ, τρομερός σκόρερ, τα νούμερά του έτσι και αλλιώς τα αποδεικνύουν όλα. Μπορεί να παίξει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα”.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

http://www.gigantes.com/noticia/4654/Liga-Endesa/Lo-que-se-pierde-la-Liga-Endesa:-Nikos-Pappas-segundo-maximo-anotador-de-la-A1-griega-no-llego-a-debutar-con-Bilbao-Basket-Video.html

Ο Νίκος Παππάς έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει γιατί είναι πλέον απόλυτα έτοιμος να παίξει σε ομάδα Ευρωλίγκας.

Τελευταία ενημέρωση 07/04/2013, 23:44

Στην Ελλάδα των «αιώνιων» ταλέντων, όπου ο αθλητής θεωρείται «άγουρος» ακόμα και στα 22-23 του χρόνια, το μπάσκετ έχει την πολυτέλεια να ξεφεύγει από την πεπατημένη και να τολμά. Δίνει τη…μπαγκέτα, ή αλλιώς γεμίζει με αγωνιστικές ευθύνες αρκετά αμούστακα παιδιά, που στο χέρι τους ή πολλές φορές στο μυαλό και τη νοοτροπία τους έγκειται το αν θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να φτάσουν ψηλά. Ένας από τους παίκτες που έδειξε από νωρίς χρυσοποίκιλτο ταλέντο και τρομερές δυνατότητές, είναι ο Νίκος Παππάς. Πρωταγωνιστής και ηγέτης της «χρυσής» γενιάς των μικρών Εθνικών που σάρωσε τα μετάλλια, με στοιχεία στο παιχνίδι του που δεν περνούσαν απαρατήρητα, ούτε και από τους πιο απαιτητικούς σκάουτερ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ο, σε λίγους μήνες, 23χρονος γκαρντ όμως, άφησε ανεκμετάλλευτα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, κυρίως λόγω της περίεργης ιδιοσυγκρασίας του και της νοοτροπίας του που άργησε να ωριμάσει. Ίσως για όλα αυτά να έπαιξε σημαντικό ρόλο η ατυχής επιλογή να παίξει νωρίς στο απαιτητικό ισπανικό πρωτάθλημα. Πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για έναν εκκολαπτόμενο μεγάλο παίκτη που χάθηκε, όμως, όταν υπάρχει καλή «πάστα» αθλητή, ποτέ δεν είναι αργά. Ο Παππάς, φαίνεται πως «ζύγισε» καλύτερα τα δεδομένα στο μυαλό του, βρήκε τον τρόπο να τιθασεύσει όλα όσα κρατούσαν τον καλό του εαυτό μακριά από τα παρκέ και είναι ξανά εδώ.

Το περυσινό πέρασμά από τον ΠΑΟΚ ήταν το σημάδι, ή αν θέλετε ο προάγγελος ότι η καριέρα του μπήκε ξανά στον ίσιο δρόμο. Οι φήμες που ήθελαν τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να τον έχει στην λίστα το περασμένο καλοκαίρι, δεν επιβεβαιωθήκαν ελέω της αποχώρησης του Σέρβου τεχνικού από τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Πανιώνιος του πρόσφερε ένα γαλήνιο λιμάνι. Η φερεγγυότητα των «κυανέρυθρων» στις πληρωμές και η οργάνωση του συλλόγου, έριξαν το…μπαλάκι στον Έλληνα γκαρντ, που άδραξε την ευκαιρία και βάζει πλώρη για ψηλά. Οι 33 πόντοι –οι 14 συνεχόμενοι της ομάδας του στο τέλος του ματς- κόντρα στον Απόλλωνα, ίσως να ήταν η κορυφαία φετινή του παρουσία, που διέπεται όμως σταθερά από συνέπεια και επαγγελματισμό.

Πλέον, αποδεικνύει πως είναι ο πιο προικισμένος επιθετικά παίκτης της νέας γενιάς και συνάμα ο άνθρωπος που έχει τη προσωπικότητα και τα κότσια να πάρει τη μπάλα όταν αυτή «καίει». Αν βελτιώσει και την αμυντική του παρουσία, δεν αποκλείεται η μελλοντική αποχώρηση του Σπανούλη από την Εθνική να γίνει λιγότερο αισθητή. Η συγκυρία, του έδωσε φέτος την ευκαιρία να δουλέψει με τον εξαιρετικό κόουτς Σφαιρόπουλο, που έχει τις γνώσεις και την ικανότητα να εξελίσσει τα ταλέντα, αλλά και να «πλάθει» ωφέλημα το μυαλό τους. Ακόμα έχουμε να δούμε πολλά από τον Παππά, ο οποίος παράλληλα δεν θα πρέπει να σταματήσει στιγμή να κοπιάζει και να εξελίσσεται. Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα από τα ονόματα που θα μας απασχολήσει, διότι εν έτη 2013, το αγωνιστικά ατίθασο «παπί», έγινε «κύκνος», έτοιμος για τον μεγάλο…γάμο της καριέρας του.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΑΡΑΓΕ…

Τελικά, θα στερηθεί αρκετό καιρό τις υπηρεσίες του Νίκου Παππά ο Γιάννης Σφαρόπουλος στον Πανιώνιο.

Τελευταία ενημέρωση 22/04/2013, 22:16

Ο 23χρονος γκαρντ των «κυανέρυθρων» τραυματίστηκε στη γάμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τη Δευτέρα έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση, η οποία θα τον αφήσει εκτός παρκέ για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

http://www.basketnet.gr/main/1/a1/articles/1/pappas-top-synedefksio.html

Παππάς: Μικρός σνόμπαρα το μπάσκετ

Ο παίκτης-αποκάλυψη της φετινής Α1 και ηγέτης του Πανιωνίου, Νίκος Παππάς, μίλησε στο μηνιαίο παιδικό περιοδικό «TOP SCORER» (κυκλοφορεί σήμερα 26/4) και τον Απόστολο Λιόγκα.
Ο 22άχρονος γκαρντ τόνισε πως στόχος των «κυανέρυθρων» είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης, ενώ θεωρεί πρόκληση για την ομάδα του να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Όσο για τον εαυτό του, αφού μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του, εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί σε μια ομάδα που συμμετέχει στην Ευρωλίγκα και διεκδικεί τίτλους.

Διαβάστε ένα μέρος της συνέντευξης του Νίκου Παππά στο «TOP SCORER»…

-Τι σε έκανε να ξεκινήσεις το μπάσκετ;
«Νομίζω ήμουν έντεκα ετών και πήγαινα στην έκτη δημοτικού, όπου έπρεπε να κατεβάσουμε μια σχολική ομάδα μπάσκετ. Δεν είχαμε ομάδα ποδοσφαίρου για να παίξω. Το μπάσκετ το σνόμπαρα, αλλά πήγα στην ομάδα επειδή ένας συμμαθητής μου έδινε αγγλικά και δεν τον άφηναν οι γονείς του να παίξει εκείνη την περίοδο. Έτσι ξεκίνησα. Μου άρεσε το πρώτο παιχνίδι και το συνέχισα. Έτσι κόλλησα με το μπάσκετ..».

-Πώς εξηγείς τις επιτυχίες των Εθνικών Ομάδων που αγωνίστηκες;
«Όλα τα παιδιά, πέρα από ταλέντο, είχαν φιλοδοξίες και εγωισμό, με την καλή έννοια. Πίστευαν στους εαυτούς τους και ήθελαν τη διάκριση. Ταλέντο υπήρχε, αλλά παράλληλα υπήρχε και θέληση να φτάσουν ψηλά».

-Οπότε και η Εθνική ανδρών έχει μέλλον, έτσι;
«Σαφώς και έχει μέλλον η Εθνική. Πλέον έχει δείξει κάποια δείγματα γραφής. Αρκετά παιδιά έχουμε πάρει το χρίσμα, έχοντας παίξει στην Ανδρών. Και εγώ είχα κληθεί πριν από κάποια χρόνια. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν παιδιά που έχουν μπει σε ένα δρόμο για να στελεχώσουν την εθνική αργότερα».

-Υπάρχει στο μυαλό σου η Εθνική Ανδρών;
«Εννοείται. Μπορεί να ακούγεται κάπως κοινότυπο, αλλά το όνειρο του κάθε παίκτη είναι να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Οι περισσότεροι έχουμε πάρει από την Εθνική το ερέθισμα να ξεκινήσουμε το μπασκετ. Έχουμε πανηγυρίσει τις επιτυχίες της και θέλαμε να γίνουμε μέρος αυτών».

-Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να φύγεις για το εξωτερικό;
«Σε ηλικία 18 ετών πήρα μεταγραφή για τη Μπιλμπάο. Ήταν δύσκολο να φεύγεις από τη χώρα σου τόσο μικρός και ειδικά μετά από την κατάκτηση του τροπαίου στον Πύργο. Ήθελα να μείνω λίγο παραπάνω εδώ για να το χαρώ περισσότερο. Παρόλα αυτά ήταν μια ωραία χρονιά. Απέκτησα σπουδαίες εμπειρίες. Η Μπιλμπάο με έδωσε δανεικό στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ήμουν συμπαίκτης με παιδιά που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, όπως ο Μίροτιτς και ο Γιουλ της Ρεάλ, ο Μπογκντάνοβιτς της Φενέρ και άλλα παιδία που δεν παίζουν ακόμη στην Ευρωλίγκα».

-Πιστεύεις πως βιάστηκες να κάνεις αυτό το… βήμα;
«Δεν θεωρώ πως ήταν νωρίς. Με βοήθησε πολύ ως εμπειρία. Ίσως αν έμενα εδώ και πήγαινα σε κάποια μεγάλη ομάδα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Δεν πειράζει, όμως. Πιστεύω πως οι εμπειρίες που πήρα εκεί αξίζουν πολλά».

-Έχεις κάνει λάθη;
«Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη. Άλλοι μικρότερα και άλλοι μεγαλύτερα. Δεν πιστεύω πως έκανα σοβαρά λάθη. Ήταν λάθη απειρίας και ανωριμότητας. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, έτσι και εγώ. Είναι θετικό ότι ποτέ δεν έχω επαναλάβει το ίδιο λάθος, άρα σημαίνει πως έχω μάθει».

-Πώς αισθάνεσαι ως MVP του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1;
«Πολύ όμορφα. Είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μου. Αγωνίζομαι σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες και δουλεύω σκληρά ώστε να είμαι σε θέση να τη βοηθάω να πετύχει τους στόχους της».

-Αλήθεια, ποιος είναι φέτος ο στόχος του Πανιωνίου;
«Την ομάδα μου την έχω ικανή για όλα. Βέβαια, ρεαλιστικός μας στόχος είναι η κατάληψη της 3ης θέσης. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν τεράστια μπάτζετ και είναι δύσκολο να τους κοντράρεις. Πέραν, όμως, από την 3η θέση, στόχος του Πανιωνίου είναι φανεί ανταγωνιστικός και απέναντι σε αυτές τις δύο ομάδες παίρνοντας κάποια νίκη, ώστε να δώσει χαρά στον κόσμο του».

-Ποιος είναι πλέον ο στόχος σου;
«Θέλω να πάω σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί, διεκδικεί τίτλους και αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, που είναι το υψηλότερο επίπεδο. Είναι μια δύσκολη εποχή και σίγουρα τα χρήματα παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο. Θέλω να δουλέψω ώστε βελτιωθώ και να κερδίζω χρήματα που θα βοηθήσουν εμένα και την οικογένειά μου!».

-Ποιος παίκτης είναι το ίνδαλμά σου;
«Πολλούς μεγάλους παίκτες θαύμαζα και θαυμάζω, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να είπα ότι θέλω να του μοιάσω απόλυτα. Από την Ελλάδα είναι σπουδαίοι ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης, έστω και αν δεν ταιριάζουμε απόλυτα στα χαρακτηριστικά μας. Ωστόσο, αρκετές από τις κινήσεις τους τις θαυμάζω και θα ήθελα να αφομοιώσω στο παιχνίδι μου».

-Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σου;
«Προσωπικά η κορυφαία στιγμή ήταν η κλήση μου στο hoops summit, που έγινε στο Πόρτλαντ το 2009. Ήταν ένας αγώνας της μικτής κόσμου απέναντι στην Αμερική. Και οι δώδεκα αντίπαλοι παίκτες παίζουν σήμερα στο ΝΒΑ, όπως ο Τζον Ουόλ των Ουίζαρντ, ο Ντε Μάρκους Κάζινς των Σακραμέντο Κινγκς και πολλοί άλλοι. Η πιο δύσκολη ήταν την περσινή χρονιά, όταν λόγω διαφωνιών με την ομάδα μου τη Μπιλμπάο, ήμουν αναγκαστικά εκτός αγώνων ενώ ήμουν υγιής και έβραζε το αίμα μου».

-Ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει ποιος ήταν;
«Ο Τζον Ουόλ ήταν ο πιο δύσκολος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει. Είναι απίστευτα γρήγορος. Εύχομαι να μην τον ξαναβρώ μπροστά μου…».

-Έχεις κάποιον «κολλητό» μέσα από την ομάδα;
«Με τον Γιώργο Μπόγρη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Από 13ων ετών. Παίζαμε στην ίδια Ένωση, εγώ στην Αταλάντη και εκείνος στη Θήβα. Έχουμε εξαιρετική σχέση και είμαι χαρούμενος που είμαστε συμπαίκτες και τώρα στον Πανιώνιο. Είναι κοντά μου, με βοηθάει και με στηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Η καταστροφική συνέπεια των κλειστών συμβολαίων της Ευρωλίγκας, λοιπόν, είναι ακριβώς το ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες παίχτες θέλουν να παίζουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ιδού ακόμα ένας…

Άραγε θα τελειώσει ποτέ η ιστορία με τα κλειστά συμβόλαια; Διότι 10-15 χρόνια πριν υπήρχε μεγαλύτερη διάθεση από παίχτες να αγωνιστούν στους εξ’ισου ανταγωνιστικούς Πανιώνιο-ΑΕΚ-Άρη-ΠΑΟΚ.

Το μήνυμα του Παππά…

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τις φετινές τους υποχρεώσεις και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να μην… κατοικεί στη Νέα Σμύρνη τη νέα χρονιά, έστειλε μήνυμα αγάπης προς τους «κυανέρυθρους».

«Δεν είμαι Πανιώνιος, ούτε στη Ν. Σμύρνη μεγάλωσα. Άλλα δεν γίνεται να παίξεις σε αυτή την ομάδα και να μην την αγαπήσεις, χάρη σ’ εσάς βέβαια τον κόσμο του Ιστορικού.

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να επακολουθήσει, αλλά ό,τι και να γίνει εγώ οφείλω να σας ευχαριστήσω για όλη την στήριξη προσωπικά. Πρώτη φορά με υποστηρίζουν έτσι και σας είμαι ευγνώμων μέσα από την καρδιά μου για αυτό.

Να είστε όλοι καλά, καλό καλοκαίρι, σας ευχαριστώ για όλα», ανέφερε ο Νίκος Παππάς σε φίλους του Πανιωνίου που διατηρούν ιστοσελίδα στο Facebook κατά την επιστροφή του «Ιστορικού» από το Ρέθυμνο, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να ανταποδώσουν όσα τους είπε:

«Να είσαι καλά Νικόλα, θα είσαι για πάντα “Πάνθηρας” στις καρδιές μας».

Με τα καλά του και με τα κακά του είναι ένας παίχτης που πέρασε μόλις μια σαιζον για την ομάδα και μας άφησε εμφανίσεις και στιγμιότυπα που θα θυμόμαστε. Πολύ ξηγημένο το μήνυμα του , μια χαρά τα λέει και καλή του συνέχεια όπου κι αν πάει.

και γιατί να φύγει ;
κάτσε ρε παιδί μου εδώ καλά είναι έχουμε και ωραίο καφέ
πού θες να τρέχεις τώρα σε μαρούσια και βλακείες.
μείνε

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στα panionianea.gr ο Νίκος Παππάς.

Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Ιστορικού και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α1, «άνοιξε» την… καρδιά του στον Γιώργο Καρμίρη και τα panionianea.gr.

O ταλαντούχος άσος εξήγησε τους λόγους για τους οποίος πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει την καριέρα του στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας –μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά πως «…είμαι κοντά στο να πάρω μεταγραφή σε μία άλλη μεγάλη ομάδα και πραγματικά νιώθω περισσότερο μία θλίψη και στεναχώρια που αφήνω αυτό τον κόσμο, παρά χαρά που κάνω ένα καινούργιο βήμα».

Παράλληλα, μίλησε για την αγάπη που εισέπραξε από τους φιλάθλους του Πανιωνίου, λέγοντας πως νιώθει περήφανος και χαρούμενος που φόρεσε την κυανέρυθρη φανέλα.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί –μεταξύ άλλων- και στην πολύ καλή πορεία του συλλόγου στο πρωτάθλημα, στις όχι και τόσο καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη, αλλά και στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

Τέλος, μίλησε για την συνεργασία που είχε με τον τεχνικό Γιάννη Σφαιρόπουλο, τον ιδιοκτήτη της κυανέρυθρης ΚΑΕ Ηλία Λιανό, τους συμπαίκτες του και τον… κόσμο του Ιστορικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Παππά στα panionianea.gr

-Νίκο αρχικά πες μου για την φετινή εξαιρετική σεζόν της ομάδας…

«Η σεζόν κρίθηκε επιτυχημένη με την έννοια ότι στόχος της ομάδας ήταν η τρίτη θέση. Προσωπικά τώρα, εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος, πολύ χαρούμενος που έπαιξα στον Πανιώνιο και σίγουρα είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια που έζησα στον Πανιώνιο και μάλιστα είχα μεγάλη παρουσία».

-Ο Πανιώνιος στηρίχθηκε ουσιαστικά σε νέα παιδιά. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο;

«Το ότι είσαι νέος έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του. Υπάρχει ενθουσιασμός, διάθεση και όρεξη για δουλειά, όμως υπάρχει και η έλλειψη εμπειρίας και μερικές φορές αυτό το μείγμα είναι θετικό και κάποιες αρνητικό. Νομίζω πάντως ότι δέσαμε αρκετά και αν είχαμε την ευκαιρία και υπήρχαν οι συνθήκες να συνεχίσουμε όλοι μαζί, τότε θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα».

«Ακόμη και το πρωτάθλημα»

-Στα πλέι οφ έλειψε μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού…

«Εμένα προσωπικά δεν είναι κρυφός ο πόθος μου. Στα πλέι οφ πας για το καλύτερο δυνατό και αυτό είναι ακόμη και το πρωτάθλημα, γιατί να μην το διεκδικήσεις. Ρεαλιστικά σίγουρα ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά μία νίκη με τον Παναθηναϊκό νομίζω την αξίζαμε και δεν θεωρώ ότι θα ήταν έκπληξη. Στο πρωτάθλημα έγινε η νίκη με τον ΠΑΟ και δεν πήγαμε με διάθεση να χάσουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν καλοί στα εκτός έδρας ματς. Στο εντός προσπαθήσαμε να το πάρουμε, όμως θέλαμε καλύτερη εικόνα».

-Ποια τρία παιχνίδια θεωρείς «σταθμούς» στην φετινή σεζόν;

«Ένα ματς που ήταν και ουσιαστικά σταθμός ήταν αυτό με το Ρέθυμνο, όπου έφυγε ο κ.Σκουρτόπουλος και ήρθε ο κ.Σφαιρόπουλος. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν σίγουρα μία σημαντική επιτυχία, η οποία και μας έδωσε ψυχολογία. Και θεωρώ και η νίκη στην Πάτρα στην δεύτερη παράταση, όπου ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς που δεν είμαστε και τόσο έμπειροι βοηθώντας μας να διαχειριστούμε και στη συνέχεια της καταστάσεις».

-Η ομάδα γενικότερα τα πήγε περίφημα εκτός έδρας…

«Υπάρχει πολύ εγωισμός από τα νέα παιδιά και είναι όλοι πολύ ανταγωνιστικοί και σίγουρα μας ιντριγκάρει η ατμόσφαιρα σε ένα εκτός έδρας ματς. Αυτό ήταν το σημαντικό και κακά τα ψέματα η ομάδα είχε πολύ ταλέντο και ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να τις πάρουμε τις νίκες».

«Χειριστήκαμε σωστά τις καταστάσεις»

-Δείξατε και χαρακτήρα σε πολλά ματς, τα οποία κρίθηκαν στο τέλος…

«Ακριβώς. Πολλά παιχνίδια κρίθηκαν στο τέλος και στη Νέα Σμύρνη, ακόμη και ομάδες που περιμέναμε να νικήσουμε πιο εύκολα. Αυτό δείχνει ότι όλοι μας χειριστήκαμε σωστά τις καταστάσεις και όταν κερδίζεις κάποια ματς στο τέλος, τότε συνηθίζεις και ξέρεις πλέον πως πρέπει να αντιδράσεις σε τέτοιες περιπτώσεις».

-Στην Ευρώπη όμως δεν τα πήγατε και τόσο καλά…

«Όντως δεν τα πήγαμε καλά. Εμένα μπορώ να σου πω ότι αυτό μου πλήγωσε τον εγωισμό. Όταν εγώ πέρυσι ήρθα στον Πανιώνιο είχα στο μυαλό μου και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το γεγονός ότι δεν πήγαμε καλά μας πείραξε. Ίσως φταίει η απειρία μας, που δεν διαχωριστήκαμε σωστά τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αν από την αρχή ήμασταν το ίδιο συγκεντρωμένοι όπως στα δύο τελευταία ματς, τότε σίγουρα θα μπορούσαμε να περάσουμε. Βέβαια δεν αφήνω κάποιο υπαινιγμό για τον κ.Σκουρτόπουλο. Εμείς οι παίκτες έπρεπε να είμαστε πιο σοβαροί».

-Πιστεύεις ότι έπαιξε και τον ρόλο του η αλλαγή έδρας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια;

«Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Πιστεύω μέσα από το Αρτάκης δεν θα περνούσε κανένας. Δεν το λέω για να το πω, αλλά επειδή είναι η αλήθεια. Ακόμη και η Ούνιξ δύσκολα θα μπορούσε να μας νικήσει στη Νέα Σμύρνη. Στο Αρτάκης υπάρχει άλλος νόμος, είναι άλλοι οι κανόνες και θα καταφέρναμε σίγουρα περισσότερα και στην Ευρώπη».

-Ένα σχόλιο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο;

«Με τον κόουτς ήταν η τρίτη χρονιά που συνεργάστηκα, αφού είχαμε συνεργαστεί δύο χρόνια και στον Κολοσσό. Τον ξέρω καλά, με ξέρει ακόμη καλύτερα. Άλλαξε κυρίως την ψυχολογία των παικτών, καθώς ήρθε σε ένα σημείο που είχαμε κάποιες ήττες και κακές εμφανίσεις . Μας άλλαξε σίγουρα και κάποια αγωνιστικά θέματα, όπως την τακτική μας. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και η αλλαγή κρίθηκε επιτυχημένη».

«Αγαπάει την ομάδα»

-Για τον κ.Λιανό;

«Ο κ.Λιανός είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Εγώ στο παρελθόν δεν είχα ανάλογη εμπειρία με τον πρόεδρο μιας ομάδας να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους παίκτες και να μας στηρίζει. Το οικονομικό το αφήνω στην άκρη, αν και πλέον σπανίζει να είναι κάποιος οικονομικά σωστός στις υποχρεώσεις του και κάνουμε θέμα και το αυτονόητο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως είναι ένας πρόεδρος που πραγματικά γουστάρει που είναι το αφεντικό της ομάδας. Αγαπάει την ομάδα και για τους παίκτες είναι πολύ σημαντικό να νιώθουν αυτή την ασφάλεια, την οποία παρέχει ο κ.Λιανός».

-Δύο λόγια για τον κόσμο του Πανιωνίου;

«Πραγματικά μιλάω για τον κόσμο του Πανιωνίου και ανατριχιάζω. Είναι σπάνιο για έναν παίκτη να έρχεται σε μία ομάδα και από τον πρώτο χρόνο να εισπράττει τέτοια αγάπη. Πίστεψε με είναι ακόμη πιο δύσκολο να αφήνεις αυτόν τον κόσμο μέσα σε ένα χρόνο και να κάνεις άλλη επιλογή. Νιώθεις σαν να τους προδίδεις, ενώ στην ουσία είναι το μέλλον σου. Σε αυτά είμαι πολύ συναισθηματικός. Δηλαδή ξέρω ότι είμαι κοντά στο να πάρω μία μεταγραφή σε μία άλλη μεγάλη ομάδα και αν με ρωτήσεις τι νιώθω, πραγματικά νιώθω περισσότερο μία θλίψη και στεναχώρια που αφήνω αυτό τον κόσμο, παρά χαρά που κάνω ένα καινούργιο βήμα. Εντάξει σιγά-σιγά θα αλλάξει κάπως αυτό. Νιώθω όμως απίστευτα χαρούμενος και περήφανος που ήμουν στον Πανιώνιο και με αγκάλιασε ο κόσμος και αν πιστεύουν ότι βοήθησα αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένο».

«Σταθμός στην καριέρα μου»

-Όταν ξεκίνησε η σεζόν περίμενες ότι θα ζούσες όσα έζησες με την ομάδα;

«Δεν θα σου κρύψω ότι όταν ήρθα στον Πανιώνιο ήξερα ότι είναι απλά ένα ιστορικό σωματείο, όμως δεν γνώριζα αυτή την αύρα που υπάρχει στον σύλλογο και πόσο ωραία είναι να παίζεις γι’ αυτή την ομάδα. Θεώρησα ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνω ένα σημαντικό βήμα για να φτάσω εκεί που θέλω. Τελικά αποδείχθηκε, όμως, ότι ο Πανιώνιος είναι σταθμός στην καριέρα μου. Δεν πρόκειται να ξεχάσω την χρονιά που έπαιξα εδώ. Εγώ ένιωθα μάγκας που έπαιζα σε αυτή την ομάδα, γιατί έλεγες ότι παίζω στον Πανιώνιο και είναι ωραίο να ξέρεις ότι δεν περνάει κανένας από εδώ. Είναι όμορφο να σε σέβονται και να σε φοβούνται τόσο πολύ. Αυτό το ένιωσα μόνο εδώ. Αγωνιστικά σίγουρα πήγαν καλά τα πράγματα για μένα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν αυτή η υποστήριξη που ένιωσα και αυτό ήταν ότι καλύτερο μου έχει συμβεί έως τώρα».

-Στο ξεκίνημα της χρονιάς μήπως ήθελες να δώσεις και κάποιες απαντήσεις σε όσους είχαν βιαστεί να σε κρίνουν απαξιωτικά;

«Εγώ ξέρω τον εαυτό μου, ξέρω τις δυνατότητες μου και δεν με πολυενδιαφέρει πως θα με κρίνουν αγωνιστικά. Μπάσκετ είναι και φαίνεται τι ξέρεις και τι όχι…».

-Τι θεωρείς πως πήρες από τον Πανιώνιο για την καριέρα σου;

«Για την καριέρα μου με βοήθησε να κάνω ένα βήμα που περίμενα πάρα πολύ καιρό. Όπως είπα και πριν όμως, δεν είναι μόνο το συμβόλαιο και τα λεφτά που θα βγάλεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πολύ σημαντικά όπως η δυναμική που έχει ο Πανιώνιος και η αγάπη που πήρα στη Νέα Σμύρνη. Αυτό μπορεί να ακούγεται γραφικό ή ρομαντικό, αλλά δεν το αλλάζεις με λεφτά. Είναι πολύ όμορφο αυτό και όταν τελειώσεις την καριέρα σου αυτά δεν ξεχνιούνται».

-Οπότε φαντάζομαι ότι νιώθεις απόλυτα δικαιωμένος που ήρθες στον Ιστορικό;

«Δεν νιώθω απλά δικαιωμένος. Καταρχήν νιώθω τυχερός γιατί όπως κάλλιστα αποφάσισα να έρθω στον Πανιωνίου, θα μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα και να είχα χάσει όσα γεύτηκα εδώ. Τι άλλο να πω; Έχω βαρεθεί να λέω ευχαριστώ πραγματικά. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που ήταν γύρω από την ομάδα, όσους ήταν στο γήπεδο κάθε φορά, σε εσάς. Δεν έχω να πω κανέναν κακό λόγο και πίστεψε με πάντα είχα να λέω κακό λόγο στο παρελθόν».

«Στόχος το Μουντομπάσκετ»

-Κεφάλαιο Εθνική…

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί πολύ, επειδή έτρεχαν τα πράγματα. Όταν θα έρθει η ώρα θα το δούμε και το κεφάλαιο της Εθνικής. Είναι η δεύτερη φορά που θα πάρω μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής και στόχος μου είναι να πάω στο Μουντομπάσκετ. Μακάρι να τα καταφέρω και μακάρι να πάει καλά και η ομάδα».

-Το μέλλον σου δεν θα είναι στη Νέα Σμύρνη…

«Ναι, τη νέα χρονιά δεν θα είμαι στον Πανιώνιο. Είμαι κοντά στο να κλείσω σε άλλη ομάδα της Ελλάδας (σ.σ. Παναθηναϊκός). Αλλά εντάξει δεν νομίζω ότι λέει και κάτι αυτό. Δυστυχώς έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός και πρέπει να κοιτάξεις και το μέλλον σου κλπ. Μακάρι να ήταν αλλιώς οι συνθήκες στον Πανιώνιο για να μέναμε όλοι και να πρωταγωνιστούσε η ομάδα τα επόμενα χρόνια».

-Αν η 3η θέση οδηγούσε στην Ευρωλίγκα θα το σκεφτόσουν αλλιώς φαντάζομαι;

«Εννοείται αυτό. Όχι θα το σκεφτόμουν αλλιώς, αλλά θα ήταν δεδομένο. Δεν θα είχα διαπραγματευτεί ούτε στα λόγια. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Έτσι, όμως είναι οι συγκυρίες αυτές και τις αντιμετωπίζεις ανάλογα. Δεν μπορεί ο Πανιώνιος δυστυχώς να ανέβει αυτό το επίπεδο αυτή τη στιγμή, λόγω κάποιων συνθηκών και πρέπει να κάνω αυτή την επιλογή. Δεν μπορώ να αφήσω το όνειρο μου να φύγει και ήθελα να το κυνηγήσω».

-Το ενδεχόμενο του εξωτερικού για το μέλλον πως το βλέπεις;

«Έχω περάσει από το εξωτερικό και δεν το φοβάμαι. Και τώρα είχα προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και μάλιστα πολύ καλές οικονομικά, όμως προτιμώ αυτή την περίοδο να μείνω εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα).

«Βλάντο, Αθηναίου, Μίλμπουρν»

-Θέλω να μου πεις τρεις που ξεχώρισαν φέτος στον Πανιώνιο, εκτός από εσένα…

«Σίγουρα ο Βλάντο έκανε σπουδαία χρονιά. Θεωρώ ότι έβγαλε το πραγματικό του πρόσωπο. Ο Αθηναίου νομίζω πως ήταν αποκάλυψη για την ομάδα. Ήταν το βασικό πλέι μέκερ μίας ομάδας που πρωταγωνιστεί και κάνει πρωταθλητισμό σαν τον Πανιώνιο. Στάθηκε πολύ καλά και ήταν μεγάλο κέρδος. Θεωρώ επίσης πως ο Λάντον (σ.σ. Μίλμπουρν) είχε καλή απόδοση όλη την σεζόν και πρόσφερε και θέαμα, το ποίο είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο».

-Εκτός παρκέ με ποιους παίκτες κάνεις παρέα, εκτός φυσικά από τον Μπόγρη που είναι γνωστή η φιλία σας;

«Με τον Αθηναίου έχουμε αναπτύξει πολύ καλή φιλία. Φέτος τον γνώρισα και χάρηκα πάρα πολύ που συνεργαστήκαμε. Ο Μαρκ Πέιν είναι φανταστικό παιδί, είναι αγνός είναι αγαθός, είναι γενικότερα φοβερός τύπος. Μακάρι να ήμασταν όλοι έτσι. Και με τα άλλα τα παιδιά κάνουμε παρέα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κανέναν εννοείται».

-Από μικρός ήθελες να παίξεις μπάσκετ;

«Μικρός έπαιζα μπάλα, γιατί και ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή όμως έτυχε μία φορά στο δημοτικό να πάρω την θέση ενός φίλου μου που δεν μπορούσε να παίξει στην ομάδα μπάσκετ και στο πρώτο παιχνίδι είδα ότι τελικά το έχω. Μου άρεσε και όσο περνούσε καιρός το έβλεπα πιο σοβαρά».

-Εκτός μπάσκετ πως περνάς τον χρόνο σου;

«Περνάω τον χρόνο μου με πολύ Γιώργο Μπόγρη και φυσικά έχω και άλλα παιδιά, φίλους ειδικά σ το κέντρο. Σινεμά πάμε πολύ, όταν υπάρχει χρόνος και δεν υπάρχουν υποχρεώσεις μπορεί να την κάνουμε την βόλτα μας και το βράδυ. Μου αρέσει γενικότερα να υπάρχει καλή παρέα».

-Ποδόσφαιρο παρακολουθείς;

«Δεν με συγκινεί και πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν προσφέρει και πολύ ωραίο θέαμα πλέον. Παρακολουθώ μπάσκετ, παρακολουθώ και τους φίλους μου που παίζουν σε μικρότερες κατηγορίες. Βέβαια να σου πω την αλήθεια δεν θέλω και πολύ μπάσκετ όταν είμαι εκτός παρκέ. Φτάνουν νομίζω οι ώρες που περνάω εκεί».

-Συνέντευξη: Γιώργος Καρμίρης

-Φωτογραφίες: Λυδία Πετροπούλου

*Ευχαριστούμε την καφετέρια “Άρωμα Πλατείας” για την φιλοξενία.