Νίκος Γιαννακόπουλος (GK)

Καλος φαινεται ο μικρος

… διθυράμβους (ιδιοτελώς) οι φυλλάδες με ένα καλό παιχνίδι; Μπράβο στο παιδί, δε λέω, και φαίνεται να το έχει, αλλά ήμαρτον ρε μαλάκες, ένα παιχνίδι έκανε. Τόσο κόβει το μάτι σας πια και κάνετε σκάουτινγκ για τις σκατομεγάλες ομάδες;

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=26598&subid=2&pubid=129216239

“Goal” 10:32 20/11

ΑΠΟ ΤΑ 5Χ5 ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ!

Τo… next big thing στα δοκάρια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΙΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗ

Ο πατέρας του, Γιάννης Γιαννακόπουλος, τερματοφύλακας στο παρελθόν του Παναρκαδικού, όταν η ιστορική ομάδα είχε φτάσει ως και τη Β’ Εθνική, νιώθει -δικαιολογημένα- υπερήφανος και τρόπον τινά δικαιωμένος για την «κατεύθυνση» που έδωσε στον γιο του.

Εκεί, το 2005 περίπου, όταν ο Νίκος Γιαννακόπουλος από τα 5Χ5 και τα 8Χ8 της Τρίπολης όπου έπαιζε ως… επιθετικός (όπως όλοι οι πιτσιρικάδες, θέλοντας να έχουν επαφή με το… πλεκτό) εντάχθηκε στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης και ξεκινούσε την καριέρα του ως τερματοφύλακας.

Τρίπολη, ένα μικρό πέρασμα από την Αγγλία και την Μπλάκμπερν(!), Ιταλία και Ουντινέζε και εν τέλει ο… Πανιώνιος. Αυτή είναι η διαδρομή του 20χρονου πορτιέρο των «κυανέρυθρων», τον οποίο πιστεύει πολύ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, προαναγγέλλοντας μάλιστα μετά το ματς με τον Πλατανιά ότι εφεξής (και τουλάχιστον ως το τέλος του α’ γύρου) θα είναι ο βασικός κίπερ του «ιστορικού».

Ο Τριπολιτσιώτης πορτιέρο σε ηλικία 7-8 ετών είχε την πρώτη του επαφή με τη στρογγυλή θεά. Σε μικρά γηπεδάκια, κυρίως 5Χ5, με τον πατέρα του να τον παρακολουθεί πού και πού και να τον ενθαρρύνει. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος ήταν στην πρώτη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, στο τιμ των τερματοφυλάκων. Λίγο για να τον έχει από… κοντά, λίγο για να του διδάξει τα μυστικά της θέσης, «έψησε» τον 12χρονο τότε Νίκο να πιάσει τα γάντια.

Η Μπλάκμπερν, η Ουντινέζε και ο Μπουφόν!

Είχε γίνει η αρχή. Πολλή προπόνηση, πολλή δουλειά στις ακαδημίες των Αρκάδων και παιχνίδια σταδιακά με τους Νέους του Αστέρα. Το 2009 έρχεται η πρώτη του επαφή με το εξωτερικό! Πηγαίνει στην Αγγλία, υπογράφει με την Μπλάκμπερν(!) σε ηλικία 16 ετών, όμως ο τρόπος ζωής στη γηραιά Αλβιώνα, το νεανικό της ηλικίας του σε συνδυασμό με τον αποχωρισμό της πατρίδας τον ωθούν στην απόφαση να τα μαζέψει και να φύγει από το νησί!

Επιστρέφοντας στην αρκαδική πρωτεύουσα και τη χώρα μας θα αρχίσει να παίρνει σταδιακά όλο και περισσότερα παιχνίδια με τους Νέους του Αστέρα, ώσπου πριν από 2 χρόνια σε ένα επίσημο παιχνίδι των Νέων τον βλέπει άνθρωπος της Ουντινέζε. Τα πάντα γίνονται γρήγορα και τον Ιανουάριο του 2011 φεύγει για τη γειτονική Ιταλία, όπου αγωνίζεται σε 17 αγώνες με τη δεύτερη ομάδα των Φριουλάνων και σε ένα φιλικό παιχνίδι με την πρώτη ομάδα!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι Ιταλοί του συνέστησαν να γυρίσει στην Ελλάδα για να παίρνει παιχνίδια και ο Πανιώνιος δεν… κωλυσιέργησε. Καθόλου μάλιστα, με τον Νίκο Γιαννακόπουλο να φοράει τα κυανέρυθρα (για τα επόμενα δύο χρόνια) και δη στο ματς της πρεμιέρας με τον Αρη να είναι ο βασικός πορτιέρο. Ο πατέρας του Γιάννης παρακολούθησε εκείνο το ματς, όχι όμως και αυτό με τον Πλατανιά (όπου επέστρεψε στην 11άδα, μετά από 9 αγώνες του Κώστα Περιστερίδη κάτω από τα γκολπόστ).

Θα έχει όμως αρκετές ευκαιρίες από εδώ και στο εξής να δει ξανά αγωνιζόμενο τον γιο του (την Κυριακή σίγουρα στη γενέτειρα και των δύο, με τον Πανιώνιο να φιλοξενείται από τον Αστέρα!), που έχει πρότυπο τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, ενώ του αρέσει πολύ και ο Ικερ Κασίγιας. Ο Νίκος Γιαννακόπουλος δεν βιάζεται πάντως. Γνωρίζει ότι αν δουλέψει ακόμα περισσότερο θα έρθουν και τα (ακόμα) καλύτερα.

Δανεικος ειναι τουτος?

Απ’ ό,τι θυμάμαι, ναι.

Δανεικος για 2 χρονια

Γ. Βασιλείου

6/4 02:25

Όταν η Τρίπολη ήταν απλά μια πόλη της Ελλάδας, αυτός «έχτιζε» τα δικά του όνειρα. Και όταν οι άλλοι ονειρεύονταν μια ευκαιρία για δοκιμή σε μια ευρωπαϊκή ομάδα, αυτός έπαιρνε το δρόμο της επιστροφής… Ο λόγος για τον Νίκο Γιαννακόπουλο, που αν και 19 ετών, έχει ήδη αρκετές εμπειρίες να εξιστορηθεί…
Η πρώτη του επαφή με τη μπάλα ήρθε σε ηλικία 7 ετών… Και φυσικά όχι στη θέση που κάνει τώρα επαγγελματική καριέρα, αλλά σ’ αυτή του επιθετικού. Η Ελπίδα Τρίπολης και τα γηπεδάκια 5x5 ήταν αυτά που φιλοξενούσαν τον 7χρονο τότε Νίκο Γιαννακόπουλο.

Εκεί, έμεινε για μια διετία, για να μετακομίσει στη συνέχεια στο «Kick Off». Ξανά σε ομάδα 5x5, ξανά δύο χρόνια παραμονής. Μόνο που προς το τέλος της δεύτερης χρονιάς και σε ηλικία 11 χρόνων, άρχισε να κάθεται κάτω από τα δοκάρια…
Η πρώτη του εμπειρία ως τερματοφύλακας έμελλε να αποδειχθεί και καθοριστική για το μέλλον του. Αλλωστε, πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Ο μπαμπάς, Γιάννης στον Παναρκαδικό έπαιζε στην ίδια θέση, ενώ και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ανέλαβε τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων στον Αστέρα, που τότε βρισκόταν στην Δ’ Εθνική κατηγορία.

Σε ηλικία 12 ετών, άρχισε να προπονείται υπό τις οδηγίες του πατέρα του, στον Αστέρα Τρίπολης. Ουσιαστικά σ’ αυτή την ηλικία καθιερώθηκε και στη θέση του τερματοφύλακα.

Για μια διετία, από τα 12 μέχρι τα 14 βρέθηκε στα παιδικά τμήματα του Αστέρα, ενώ στα 15 του ανέβηκε κατηγορία και προπονούνταν μαζί με την εφηβική ομάδα της Τρίπολης.

«Ώρα Αγγλίας»

Σε ηλικία 15 ετών, ήρθε το πρώτο κάλεσμα από ευρωπαϊκή ομάδα. Η Μπλάκμπερν τον παρακολουθούσε στενά και είχε μείνει εντυπωσιασμένη από τα προσόντα και τις ικανότητες του 15χρονου, Νίκου. Χωρίς να κωλυσιεργήσουν, οι ʼγγλοι του πρόσφεραν συμβόλαιο με την οικογένεια Γιαννακόπουλου να μην αντιστέκεται… Είχε υπολογίσει όμως χωρίς τον «ξενοδόχο». Ο μικρός Νίκος άντεξε μόλις 2 μήνες στο Μπλάκμπερν και το Λάνκασάιρ και ζητούσε ανυπόμονα την επιστροφή του στην Τρίπολη και τους φίλους του.

«Δεν μπορούσα να προσαρμοστώ. Ήταν δύσκολα για μένα. Αποφάσισα μαζί με τους γονείς μου να επιστρέψουμε. Μόλις τους το ανακοίνωσα, έκαναν τα πάντα για να με μεταπείσουν. Θα σου φέρουμε την Ελλάδα στο Μπλάκμπερν, αλλά εγώ είχα πάρει την απόφασή μου» θυμάται ο 15χρονος τότε Νίκος, ο οποίος προπονούνταν μαζί με τον νυν αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φίλιπ Τζόουνς, ενώ πραγματοποίησε μία προπόνηση μαζί με τον διεθνή Αγγλο τερματοφύλακα, Πολ Ρόμπινσον.

Επιστροφή στα «πάτρια» εδάφη

Μετά από δύο μήνες παραμονής στο Μπλάκμπερν, η οικογένεια Γιαννακόπουλου επέστρεψε στην Τρίπολη και φυσικά στον Αστέρα. Με το Νίκο να προωθείται στην ομάδα Νέων, όπου έμεινε μέχρι τα 18. «Μόλις επέστρεψα, αγωνιζόμουν για ένα χρόνο στην εφηβική ομάδα, γιατί στους Νέους κατέβαιναν παίκτες από την πρώτη ομάδα και δεν έπαιρνα χρόνο συμμετοχής» είναι τα λόγια του Γιαννακόπουλου, ο οποίος ήταν βασικός τερματοφύλακας της Μικτής Αρκαδίας, ενώ βρισκόταν και στην προεπιλογή της Εθνικής παίδων.

Σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να καθιερώνεται στην ομάδα Νέων του Αστέρα Τρίπολης, παίζοντας σε πολλά παιχνίδια. «Πήρα τις ευκαιρίες μου» λέει ο Γιαννακόπουλος, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Τζέρι Ούγκε μέρα με τη μέρα βελτιωνόταν ολοένα και περισσότερο, ενώ ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων του Αστέρα ήταν αυτός που τον ανέβασε στους ʼντρες για να παίρνει μέρος σε κάποιες προπονήσεις.

Από τερματοφύλακας… Δεκάρι!

Παράλληλα με τις υποχρεώσεις στην ομάδα Νέων του Αστέρα, ο Γιαννακόπουλος πήγαινε στο Λύκειο της Τρίπολης. Στα 17 του, στο πλαίσιο των σχολικών πρωταθλημάτων, το λύκειο του έφτασε μια ανάσα από τους «8» του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος. Στον τελικό της Αρκαδίας ήταν αυτός που έδωσε την πρόκριση στο σχολείο του, όμως στην φάση των «16» ο μοιραίος παίκτης. «Στην ομάδα του σχολείου μου δεν είχαμε πολλούς παίκτες. Αντίθετα είχαμε 3 τερματοφύλακες, οπότε οι δύο έπρεπε να παίξουν μέσα. Εγώ αγωνιζόμουν ως Δεκάρι. Βρεθήκαμε μια ανάσα από τα προημιτελικά του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος, όμως ήμουν ο μοιραίος παίκτης, αφού αστόχησα στο τελευταίο πέναλτι, αποκλείοντας την ομάδα μου».

«Η ώρα του ημιεπαγγελματκού συμβολαίου»

Τα χρόνια περνούσαν, με τη βελτίωση του Γιαννακόπουλου να είναι εμφανέστατη. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητη από τη διοίκηση του Αστέρα, η οποία πρότεινε σ’ αυτόν και στους Μπακασέτα, Κουρμπέλη και Τσουμάγκα ημιεπαγγελματικά συμβόλαιο. Οι τρεις τελευταίοι τα υπέγραψαν… «Εγώ αρνήθηκα την πρόταση. Δεν ήθελα να δεσμευτώ» θα πει ο Γιαννακόπουλος.

Προφανώς είχε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του… ʼνθρωπος της Ουντινέζε βρέθηκε χωρίς να έχει ενημερώσει κάποιον επίσημα, εκτός του μάνατζέρ του, σε παιχνίδια της ομάδας Νέων του Αστέρα. Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκε από την ωριμότητα που είχε στο παιχνίδι του. «Από την πρώτη στιγμή ο Ιταλός σκάουτερ με έπιασε και μου είπε «Continue in Italia» (Συνέχισε στην Ιταλία). Δεν περίμενα να τον εντυπωσιάσω. Χάρηκα όμως πολύ και ήταν κάτι που μου έδωσε κίνητρο για να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

«Από το φλερτ στον πάγο»

Η διοίκηση του Αστέρα ενημερώθηκε για το «φλερτ» των δύο πλευρών και ο Γιαννακόπουλος άρχισε να μένει εκτός ενδεκάδας και να έχει έντονη σχέση με τον πάγκο και την εξέδρα, ενώ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Το μέλλον του όμως ήταν ήδη γνωστό. Στις 22 Ιανουαρίου του 2011, μαζί με τους γονείς του και τον μάνατζέρ του, βρέθηκε στο Ούντινε, όπου και υπέγραψε συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας. Το όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα για τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος ξενιτεύτηκε για δεύτερη φορά. Μόνο που τώρα έπρεπε να μείνει…

«Μετακόμιση στο Ούντινε»

Για πρώτη φορά ο μοναχογιός, Γιαννακόπουλος αφήνει την οικογένειά του και τους φίλους και εγκαθίσταται στο Ούντινε «Οι γονείς μου μ’ άφησαν στο Βενιζέλος και εγώ βρέθηκα μέσα σε λίγες ώρες στην Τεργέστη. Μόνος μου. Εκεί με περίμεναν οι σοφέρ της ομάδας, με παρέλαβαν και με πήγαν στο ξενοδοχείο. Ήταν Σάββατο και τη Δευτέρα φεύγαμε με τη Β’ ομάδα της Ουντινέζε για προετοιμασία στην Κροατία».
Στην αρχή δεν ήταν εύκολα. Πρώτες παρέες οι τερματοφύλακες της ομάδας, αλλά και κάποια παιδιά που του γνώρισε ο παλιός, Βασίλης Καραγκούνης. Μετά την Κροατία, ακολούθησαν 15 μέρες στο βουνό, στο Αμπέτσο. «Είχα μείνει με το στόμα ανοικτό. Διαφορετικές συνθήκες, προπονήσεις. Έβλεπα στον εαυτό μου τεράστιες διαφορές καθημερινά. Πολλή κούραση και σκληρές προπονήσεις» θυμάται ο Νίκος Γιαννακόπουλος.

Τέλος Αυγούστου, ο 18χρονος τότε Γιαννακόπουλος συμμετέχει σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Εκεί γνωρίζει τους τερματοφύλακες της Ουντινέζε, αλλά αυτός που του κάνει εντύπωση είναι ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς. «Από την πρώτη στιγμή μου μιλούσε και με βοηθούσε σε τεχνικά κομμάτια, στα οποία υστερούσα» ενώ για την καλύτερη στιγμή του στην Ουντινέζε; «Όταν μου είπε ο αρχηγός της ομάδας, Ντι Νατάλε έλα να κάνουμε ατομική προπόνηση σε σουτ και σέντρες. Πετούσα στον έβδομαδα ουρανό. Στη συνέχεια, ήταν κάτι που καθιερώθηκε μία φορά κάθε μήνα».

Ακολούθησαν προπονήσεις και πολλές συμμετοχές με την Β’ ομάδα της Ουντινέζε. Ο Γιαννακόπουλος δεν το έβαζε κάτω, ήθελε να βελτιώνεται. «Όταν τελείωναν οι προπονήσεις με τη Β’ ομάδα, καθόμουν σε μια γωνία και έβλεπα την προπόνηση των τερματοφυλάκων της Ουντινέζε».

«Η ώρα της επιστροφής»

Μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας με την Ουντινέζε, χτύπησε το τηλέφωνό του. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος γνώριζε την ύπαρξή του, τη βελτίωσή του και τον ήθελε στον Πανιώνιο, ο οποίος αναζητούσε ταλαντούχους νεαρούς για να στελεχώσουν αμέσως την πρώτη ομάδα. “Ήταν μια καλή ευκαιρία. Ήθελα να πάρω παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ. Αφού συζήτησα με τους γονείς μου και τον μάνατζέρ μου, πήρα την απόφαση να επιστρέψω”.

Από το πρώτο φιλικό παιχνίδι έδειξε ότι “χτυπάει” την πόρτα της ενδεκάδας του Πανιωνίου. Αλλωστε, χρειάστηκε να περάσουν οκτώ 90λεπτα, επίσημων και φιλικών αγώνων, για να παραβιαστεί η εστία του. Οι “κυανέρυθροι” είχαν “χτυπήσει φλέβα χρυσού”, αφού μαζί με τον Κώστα Περιστερίδη διέθεταν τους καλύτερους νεαρούς γκολκίπερ του πρωταθλήματος.

«Επιστροφή στο σπίτι»

Στο ματς με τον Πλατανιά και το 4-0, ο Γιαννακόπουλος επέστρεψε στην ενδεκάδα του Πανιωνίου, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική έπαιζε στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Την εστία υπερασπιζόταν ο Αρκάδας τερματοφύλακας, ο οποίος μετά από σχεδόν 1.5 χρόνο επέστρεφε στα γήπεδα όπου μεγάλωσε ποδοσφαιρικά και όχι μόνο. «Είχα άγχος μέχρι να πιάσω τη μπάλα για πρώτη φορά. Στο Β’ μέρος, με χειροκρότησε μερίδα οπαδών του Αστέρα. Ένιωσα ιδιαίτερα, μοναδικά».

Ο Γιαννακόπουλος άρχισε να καθιερώνεται όταν ο Πανιώνιος είχε πάρει την κάτω βόλτα. Ακόμα και έτσι όμως ο 19χρονος γκολκίπερ βοηθούσε τα μέγιστα ώστε να ορθοποδήσει η ομάδα, πραγματοποιώντας σωρεία σπουδαίων επεμβάσεων. Για ένα διάστημα έχασε τη θέση του, όμως όταν ήρθε η δεύτερη ευκαιρία του φάνηκε πιο έτοιμος, πιο ώριμος.

«Η ώρα της εκδίκησης»

Ο Πανιώνιος χρειαζόταν βαθμούς για να εξασφαλίσει την παραμονή του, η οποία περνούσε μέσα από τη Νέα Σμύρνη. Νίκες καθοριστικές κόντρα σε Πανθρακικό και Ατρόμητο, με τον Γιαννακόπουλο να βοηθάει και αυτός σημαντικά. Αυτό που είχε όμως στο μυαλό του και περίμενε με αγωνία ήταν το ματς με τον Αστέρα. «Υπήρχε μόνο ένα αποτέλεσμα για την ομάδα μου. Προσωπικά ένιωθα σίγουρος, αισιόδοξος. Και από την πλευρά μου είχα διπλό κίνητρο για να φτάσουμε στη νίκη. Ήθελα να κλείσω κάποια στόματα» θα ομολογήσει ο Νίκος Γιαννακόπουλος…

Το όνομά του άρχισε να γίνετε γνωστό (και) στο ελληνικό κοινό. Οι εμφανίσεις του με τον Πανιώνιο δεν περνούν απαρατήρητες από κανέναν, πόσο μάλλον από τους ανθρώπους της Ουντινέζε που «τρίβουν» τα χέρια τους από ικανοποίηση. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στην Τουρκία είναι μια πρόκληση για τον γεννημένο το 1993, Νίκο Γιαννακόπουλο, ο οποίος έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, να μείνει ταπεινός και να κρατήσει το κεφάλι του χαμηλά.

http://www.novasports.gr/BlogPost.aspx?a_id=280934

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος κατέβασε τα ρολά στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, χαρίζοντας ένα πολύτιμο βαθμό στον Πανιώνιο.

Ο Έλληνας πορτιέρο, μιλώντας στην εκπομπή SUPER BALL μίλησε για την καλή εμφάνιση όλων των συμπαικτών του, ενώ ξεκαθάρισε πως μέχρι ο Πανιώνιος να σωθεί και μαθηματικά, άπαντες θα είναι στην τσίτα.

“Ήταν ένα δύσκολο ματς γιατί ο Παναθηναϊκός προερχόταν από άσχημα αποτελέσματα και ήθελε τη νίκη για τα πλέι οφ. Και εμείς όμως θέλαμε τη νίκη για να σωθούμε. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς η ισοπαλία”, ήταν αρχικά τα λόγια του Νίκου Γιαννακόπουλου.

Για την εξαιρετική του εμφάνιση: “Είμαι ευχαριστημένος από την ισοπαλία, την εμφάνισή μου και όλων των συμπαικτών μου. Όλοι βοηθήσαμε τον Πανιώνιο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Για τον παίκτη του ΠΑΟ που τους δυσκόλεψε περισσότερο: “Όταν παίζει κάποιος στον Παναθηναϊκό πάει να πει πως είναι καλός. Εμείς κοιτάμε να βελτιωθούμε και να προσεγγίσουμε τους αντιπάλους μας. Είχαμε κλείσει τους διαδρόμους και εγώ βρέθηκα σε καλή μέρα”.

Για την πιο καλή του απόκρουση σήμερα: “Εκεί που χτύπησε η μπάλα στο σώμα του συμπαίκτη μου, γιατί είχα φύγει ήδη από την άλλη πλευρά και αντέδρασα αντανακλαστικά”.

Για το αν σωθεί ο Πανιώνιος: “Μαθηματικά δεν έχουμε σωθεί, αλλά αν παίξουμε με σοβαρότητα όπως μέχρι τώρα, θα εξασφαλίσουμε την παραμονή”.

Για το αν είναι στην τσίτα: “Θα ησυχάσουμε όταν θα μείνουμε μαθηματικά, αλλιώς θα είμαστε στην τσίτα”.

Για τα όνειρά του στον Πανιώνιο και στην Εθνική Ελλάδας: “Θέλω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται με τον Πανιώνιο. Όσο για την Εθνική, είναι τιμή για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να φορά τη φανέλα της και θα ήθελα να είμαι και εγώ μέλος της. Ο κύριος Σάντος δείχνει να πιστεύει στους νέους παίκτες και μακάρι να είμαι κ εγώ ένας απ αυτούς”.

http://www.sport24.gr/superball/superball-newsroom/giannakopoylos_sthn_tsita_mexri_na_swthoume.2200642.html

Απλα εκανες παιχνιδαρα!!! Πολλα μπραβο!!!

Απιστευτο ματς εκανε σημερα ,πολλα συγχαρητηρια και πολλα παιχνιδια σαν το αποψινο να κανει στο μελλον!

Απορίας άξιον το γιατί βγάλαμε μισή χρονιά με τον Περιστερίδη.

Αφου ηταν επιλογη του Ελε ντε’‘‘Ξερεις πως γινονται αυτα’‘Ελα συ…φυγε εσυ’’‘Προπονηταρα ‘‘ματι ρε’’’’ :confused:

Δε θεωρώ ότι είναι πολύ χειρότερός του ο Περιστερίδης. Απλά με τη σημερινή εμφάνιση ο Γιαννακόπουλος παίρνει στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Όντως απίστευτη και τρομερά δύσκολη απόκρουση αυτή που λέει κι ο ίδιος!

Οπως ηταν επιλογη του Ελε να βαλει το Γιαννακοπουλο αφου ο Περιστεριδης ειχε κληθει και στην Εθνικη, ετσι ηταν και ο Περιστεριδης στην αρχη.Οποτε δε χρειαζεται να εχουμε ερωτηματα.@theio κυριως

Ρισπεκτ για χθες, ειδικα η αποκρουση στο σουτ του Ζεκα που κοντραρε ηταν τρελη.

εχουμε να δουμε τετοια εμφανιση απο τερμα μας χρονια. θελει ψωμια ακομα, το τερμα ειναι και θεση που χρειαζεται εμπειρια. εχει δειξει καλα reflexes και γενικοτερα εχει προσοντα. φαινεται λιγο φοβισμενος και ατολμος καποιες φορες, δεν μπορει να μπλοκαρει σταθερα τη μπαλα. παντως μακαρι να μεινει κανα χρονο ακομα, ειδικα αφου δεν πιανει και θεση μεταγραφης ανω των 24.

Νιώθουμε δικαιωμένοι

Ο τερματοφύλακας του Ιστορικού, Νίκος Γιαννακόπουλος, μίλησε σε ιστοσελίδα της Αρκαδίας και αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη συνεργασία που είχε με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, στον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, αλλά και στην Ουντινέζε.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Γιαννακόπουλου στο “arcadiasports.gr”:

Αρχικά, ο Αρκάς πορτιέρο τόνισε: “Δε σας κρύβω πως πανηγύρισα τη νίκη μας την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα. Είμαι Αρκάς και νιώθω περήφανος για την εκπληκτική φετινή πορεία της ομάδας της πόλης μου. Όμως η νίκη μας επέτρεψε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Περνάμε πολλές δυσκολίες στον Πανιώνιο φέτος και νιώθουμε όλοι δικαιωμένοι με το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Εκτιμώ τους ανθρώπους του Αστέρα, πιστεύω πως η ομάδα αυτή μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και να καθιερωθεί στις κορυφαίες θέσης του πρωταθλήματος. Ίσως μια μέρα ο δρόμος μας να ξαναγίνει κοινός…”.

Για τον Ελευθερόπουλο: “Δούλεψα με το Δημήτρη φέτος και αυτό μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα ως ποδοσφαιριστής και αυτό εμπνέει τα νέα παιδιά που δουλεύουν δίπλα του. Πιστεύω πως θα καταφέρει ακόμα περισσότερα ως προπονητής, γιατί διαθέτει προσωπικότητα, γνώσεις και εξαιρετικό χαρακτήρα. Μακάρι να ξανασυνεργαστούμε”.

Για τον Παναγόπουλο: “Ξεκίνησε από χαμηλά και έφτασε να είναι προπονητής στην Α κατηγορία με τη σκληρή δουλειά του. Γνώστης του ποδοσφαίρου, κράτησε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος. Με βοήθησε πολύ στο να δείξω ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του”.

Για την Ουντινέζε: "Έμεινα για λίγο καιρό εκεί, όμως κατάφερα να ανακαλύψω τον τρόπο δουλειάς σε μια επαγγελματική ομάδα με υψηλούς στόχους σε Ιταλία και Ευρώπη. Με ωρίμασε σαν άνθρωπο, με έκανε να σκεφτώ πολλά πράγματα. Η απόφασή μου να επιστρέψω στην Ελλάδα είχε σχέση με την ανάγκη να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Το εξωτερικό είναι μια προοπτική που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν

19/7 19:08

Κουτσούφλιανη, Αποστολή: Γιώργος Βασιλείου

Ο βασικός τερματοφύλακας του Πανιωνίου στο δεύτερο μισό του περυσινού πρωταθλήματος, Νίκος Γιαννακόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Novasports.gr για την προετοιμασία της ομάδας του, τους στόχους των «κυανέρυθρων» φέτος, για τον Νίκο Παντελή, αλλά και για την εμπειρία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στην Τουρκία.

Νίκο πως ζεις την προετοιμασία της ομάδας μέχρι στιγμής;

«Εντάξει, δεν βρίσκομαι πολύ καιρό μαζί με την ομάδα, έκλεισα μόλις μία εβδομάδα. Επικρατεί λίγη κούραση και σε μένα προσωπικά λόγω της παρουσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, αλλά και στην ομάδα. Έχω βρει καλούς ρυθμούς και όλα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο».

Ποια είναι η εικόνα που σου άφησε το φιλικό με τη Βέροια;

«Ουσιαστικά είναι το πρώτο δυνατό φιλικό προετοιμασίας. Το πρώτο 25λεπτο ήταν δικό μας. Είχαμε κλείσει τις γραμμές, είχαμε καλή κυκλοφορία, μετά προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε λίγο τις γραμμές μας, χάσαμε κάποιες μπάλες στο κέντρο και δεχθήκαμε πίεση. Πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας, δεν τα έχουμε βρει ακόμα, υπάρχει και η κούραση. Έχουμε μπροστά μας 2-3 φιλικά παιχνίδια ακόμα και σίγουρα θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Τι είναι αυτό που κρατάς από το φιλικό με τη Βέροια;

«Αυτό που κρατάω είναι η καλή επικοινωνία που υπήρχε μεταξύ μας, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο που έπαιξαν και τα υπόλοιπα παιδιά. Κάποιες καλές αντεπιθέσεις που κάναμε μετά από κλεψίματα στη μεσαία γραμμή και ότι γενικότερα δεν απειληθήκαμε αν εξαιρέσεις το τελευταίο 15λεπτο στο πρώτο μέρος».

Πως βλέπεις τον Πανιώνιο φέτος; Στόχος σας;

«Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία, κάτι που στη συνέχεια θα μας ελευθερώσει και θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Ακολούθως θα κοιτάξουμε για τα υπόλοιπα».

Η κλήρωση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δυσκολεύει κάπως το έργο σας…

«Ναι ήταν μια δύσκολη κλήρωση, καθώς παίζουμε στις 6 πρώτες αγωνιστικές με τις μεγάλες ομάδες, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό. Δεν πτοούμαστε όμως. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζουμε πως στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε».

Αλλαγή προπονητή… Ο Παναγόπουλος αποτελεί παρελθόν. Πως το έζησε, πως το ζει αυτό η ομάδα;

«Εγώ επειδή ενσωματώθηκα αργότερα στην ομάδα δεν έχω επηρεαστεί τόσο πολύ, δεν μου φάνηκε τόσο πολύ. Υπάρχει καινούργιο τιμ, προσπαθεί να περάσει νέα φιλοσοφία. Θα δούμε, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να περάσει πράγματα στην ομάδα. Υπάρχει χρόνος».

Πως θα χαρακτήριζες τον Νίκο Παντελή σε αυτή τη μία βδομάδα που συνεργάζεσαι μαζί του;

«Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος στη δουλειά του. Υπάρχει πίεση στις προπονήσεις και θέλει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας 100%. Δεν θέλει γέλια και χαβαλέ, θέλει σοβαρότητα και συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε γιατί μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Τι περιμένεις από τη σεζόν που έχουμε μπροστά μας;

«Νιώθω πως έχω ακόμα πολλά να προσφέρω στον Πανιώνιο. Έκλεισε μια καλή χρονιά για μένα, η πρώτη στη Σούπερ Λιγκ για μένα. Θέλω και φέτος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να πετύχουμε τους στόχους του Πανιωνίου.

Η εμπειρία σου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων;

«Εντάξει, δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ, να πάρω κάποια παιχνίδια. Πιστεύω πως με βάση τις εμφανίσεις μου την περασμένη σεζόν έπρεπε να παίξω. Δεν θέλω να μειώσω τα υπόλοιπα παιδιά γιατί είναι και αυτοί εξαιρετικοί, αλλά με βάση τη δική μου παρουσία και κάποιων άλλων εκτιμώ ότι θα έπρεπε να έχω αγωνιστεί. Ήταν στην κρίση του προπονητή, δεν με έβαλε. Εγώ είμαι επαγγελματίας, έπρεπε να κάνω τις προπονήσεις, να είμαι σωστός».

Νιώθεις πικραμένος από το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκες;

«Πικραμένος… Εντάξει, ο καθένας θα ήθελε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, γιατί δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να βρεθείς σε μια τέτοια διοργάνωση. Πιστεύω πως μέσα από τις προπονήσεις και τη σκληρή δουλειά να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ κάποια στιγμή με την Εθνική ανδρών. Είμαι όμως δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκα καθόλου».

Το παραπανω το βαζω γιατι ταιριαζει απολυτα αν αναλογιστουμε οτι ο αντιπαλος τερμας χθες ηταν ο βασικος στο Παγκοσμιο των μικρων.ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερος ο Γιαννακοπουλος.
Δεν ξερω τι εχει γινει απο περσι, αλλα εχει βελτιωθει απιστευτα.Παιζει με τεραστια αυτοπεποιθηση και το βγαζει.Μακαρι να συνεχισει ετσι.
Απιστευτα ρεφλεξ στο σουτ του Μπεργκ.Ειχε γινει και στην Κρητη μια αναλογη φαση με μια πολυ κοντινη και δυνατη κεφαλια (εν τελει ηταν οφ σαιντ η φαση) που την εβγαλε εξαιρετικα.
Λιγη δουλιτσα στο handling θελει και γινεται τοπ.

Εισαι παικταρας και αξιζεις να διακριθεις.
Καπινο δεν υπαρχει ουτε για ομαδα β΄. Εχτες πραγματικα αυτα που εκανε ο τυπος ουτε σε 5χ5 δεν τα κανουμε.

Ειναι η χρονια σου Νικολα μαζι με 2-3 ακομα για πολλα πραγματα.

Ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για τον Νίκο Γιαννακόπουλο. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ιστορικού βρέθηκε στην 8η θέση των κορυφαίων τερματοφυλάκων στον κόσμο κάτω των 20 ετών.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα outsideoftheboot.com, ο 20χρονος γκολκίπερ φιγουράρει στην 8η θέση της σχετικής παγκόσμιας λίστας, καθώς με τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τον Ιστορικό έχει τραβήξει τα βλέμματα.

Μάλιστα στο εν λόγω δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στις επιδόσεις του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ υπάρχει και αναφορά στην καριέρα του στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Τέλος, για το μέλλον εκφράζεται η πεποίθηση πως θα καθιερωθεί τόσο στην ενδεκάδα του Πανιωνίου όσο και στην Εθνική Ελπίδων.

http://www.panionianea.gr/2014/02/blog-post_7369.html