Νέο Προπονητικό Κέντρο Ελληνικού

Το οποιοδήποτε παρκο αυτο πετυχαινει μεσα στον αστικο ιστο (ειδικα οπως αυτος της Αθηνας). Δεν ανακαλυτπουν την Αμερικη. Εδω, στο Αλσος Ν.Σμυρνης, ακομα και οι οποιες επαναφυτευσης, σχεδιασμος με συγχρονα υλικα και λυσεις προστείθεται, ειναι ικανα να βελτιωσουν τα νουμερα που οριζουν τις μικροκλιματικες συνθηκες στην περιοχη γυρω απο αυτο.

Το θεμα ειναι οτι:

α) η εκταση που θα καταλαβει θα ειναι συντριπτικα μικροτερη απο αυτη που αναφεροταν ως Μητροπολιτικο Παρκο στις διαφορες φασεις συζητησης αξιοποιησης του χωρου. Φοβάμαι οτι συντομα η προθεση “μητροπολιτικο” θα φυγει εντελως απο τον προσδιορισμο του και επίσημα (ουσιαστικα με τα υπαρχοντα σχεδια οριακα και με πολυ καλη διάθεση θα μπορουσε να χαρακτηριστει ως τετοιο)… φοβαμαι επισης οτι μεχρι να ολοκληρωθει, ο τροπος που θα επιλεγει το φυτικο υλικο και η χωροθετηση του, θα μειωσουν ακομα περισσότερο την αξια του ως τετοιο (αλλο να φυτευεις υψηλα ή μετριας αναπτυξης δεντρα και θαμνους και αλλο χλοοταπητες ή ανθοκηπους).

β) ο αρχικος στόχος ηταν η δημιουργια ενος μητροπολιτικου παρκου σε συνδυασμο με την ανακατασκευη, επεναφυτευση υφισταμενων χωρων πρασινου, μαζι με τον εξυπνο σχεδιασμο νεων μικροτερων “παρκων τσεπης”, να δημιουργησουν εναν πρασινο διαδρομο απο τη θάλασσα προς τους ορεινούς όγκους, που θα δωσει ανασα στο Λεκανοπεδιο συνολικα και οχι απλα να επηρεασει τη γυρω περιοχη! Που στην τελικη μονο το real estate της περιοχης (και ειδικα των νεοκτιστων) ευνοει η αλλαγη των συνθηκων περιφερειακα και εντος του ιδιου του νεου παρκου.
Αυτη ηταν και η ουσιαστικοτερη εννοια του χαρακτηρισμου του ως Μητροπολιτικου, αφου εκτος απο το οτι θα αφορουσε ενα μεγαλο συνολο των κατοικων της ευρύτερης περιοχης μιας πολης-μητροπολης οπως εχει γινει η Αθηνα, θα συνεβαλε σημαντικα στη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών στο λεκανοπεδιο συνολικοτερα.

γ) δεν αισθανομαι καμια σιγουρια οτι στο “τελος της μερας” θα παραμεινει το οποιο πράσινο τελικα φυτευθει, ως δημοσιος χώρος, ελευθερος προς χρηση από όλους μας και δεν θα μετατραπει σε ιδιωτικούς κήπους για τους κατοίκους της νεας πολυτελους πολιτείας που δομειται στην περιοχή, εφευρίσκοντας διάφορους τρόπους οριοθέτησης και ελεγχόμενης κυκλοφορίας…
…για το τελευταίο ομως ειδωμεν μεχρι να ολοκληρωθει.
Πιθανως βεβαια αν δεν διεδικηθει ως δημοσιος χωρος και απο τους ομορους δήμους, αλλα και απο τους κατοικους και ενεργους πολίτες, δυσκολο να πραγματοποιηθει.
Δε γνωριζω αν υπαρχει νομικα δεσμευση για δημοσια χρηση συγκεκριμενης εκτασης του συνολικου χωρου, αλλα και απο την άλλη αν ψαξετε και βρειτε πως πάει η Περιφέρεια να αλλαξει ουσιαστικα τη χρήση του Πεδίου του Άρεως κι επειδη στην Ελλαδα ειμαστε, αντιλαμβανεστε οτι η προκληση για τη διατηρηση του δημοσιου ανοικτου χαρακτηρα του παρκου στο Ελληνικο δεν θα ειναι μια ευκολη υποθεση! :wink:

1 «Μου αρέσει»

Μα εδώ και χρόνια έχει πεθάνει η ιδέα του πάρκου. Δεν γίνεται πάρκο με πύργους και μωλ…

1 «Μου αρέσει»

Θεωρητικα υπαρχει ακομα παρκο στα σχεδια…

Και οι ακαδημίες του Ντέμη θα το χρησιμοποιήσουν

2 «Μου αρέσει»

Αθλητικές εγκαταστάσεις για όλο τον κόσμο. Ο ορισμός του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει το ιδιοκτησιακο καθεστως του κεντρου.

Το εχει αγορασει ο Ρουψ;

Το νοικιαζει για πολλα χρονια απο αυτον που το εχει και μετά το επινοικιάζει στην ουσία σε αλλους (εκ των οποίων κι εμεις);

Νέος Άγιος Κοσμάς , δίπλα από τον παλιό, για να βολεύονται όλοι

1 «Μου αρέσει»

Δε νομίζω ότι μπορεί να το αγοράσει. Δεν έχει τέτοια επιφάνεια. Το νοίκιασε από την ιδιοκτήτρια/διαχειρίστρια εταιρεία (lamda?) και στην συνέχεια έφτιαξε το hub του στις εγκαταστάσεις αυτεσ. Το ότι το χρησιμοποιούμε και εμείς οφείλεται στο γεγονός ότι ιδιοκτήτης του hub( ενοικιαστής μερους του ellinikon sports park) και της ΠΑΕ είναι το ίδιο πρόσωπο. Τίποτα παραπάνω. Αν αύριο το πρωί ο ρουπτσος πουλήσει την ΠΑΕ, θα αλλάξουν τις κλειδαριές και θα ψάχνουμε για προπονητικό. Εννοείται θετική εξέλιξη το ότι προπονούμαστε εκεί αλλά η καραμέλα ότι ο πανιώνιος έχει πλέον το ΔΙΚΟ ΤΟΥ προπονητικό πρέπει να τελειώνει

5 «Μου αρέσει»

Έχει και παιδότοπο; Με φουσκωτά;

1 «Μου αρέσει»

Δεν θες να μεινει άνεργος ο Φελίσιο ε;

4 «Μου αρέσει»

Εξαρτάται από το τι σύμβαση έχει υπογραφή μεταξύ ΠΑΕ και ιδιοκτήτριας εταιρείας του hub. Πάντως, επειδή λογικά θα πρόκειται περί επαγγελματικής (υπο)μίσθωσης, η ΠΑΕ, ως υπομισθώτρια, θα έχει προστασία για όσο προβλέπει ο νόμος, εκτός κι αν η η (υπ)εκμισθώτρια θέλει να κάνει ιδιόχρηση και δεν έχει άλλη εγκατάσταση στην ίδια περιφέρεια - πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο. Χοντρικά πολύ τα λέω. Θέλω να καταλήξω στο ότι η ΠΑΕ ως νομικό πρόσωπο, αν έχει μίσθωση για Χ χρονικό διάστημα, αυτή ισχύει ανεξαρτήτως αν στην πορεία αλλάξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

1 «Μου αρέσει»

Άρα η ΠΑΕ Πανιώνιος πληρώνει ενοίκιο στην εταιρία του Ρουπτσου. Απλά και ξεκάθαρα. Άρα και να την πουλήσει την ΠΑΕ ο νέος ιδιοκτήτης αν θέλει συνεχίζει και πληρώνει το ενοίκιο

3 «Μου αρέσει»

Better than nothing, αλλά προπονητικό που να πηγαίνει “προίκα” πακετάκι με την ΠΑΕ δεν είναι… θα ηθελα καποια στιγμη να το δω αυτο. Με την οποια επανεκτίμηση/αυξηση μετοχικου κεφαλαίου σημαίνει αυτο!

…αφου δεν εγινε ουτε επι Τσακ, δεν το βλεπω πιθανο! :frowning:

Αν το Προπονητικό αποκτηθεί ως περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ (φαντάζομαι ότι υπάρχει νομικά ο τρόπος) τότε σε αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ θα πρέπει να συνυπολογιστεί στο τίμημα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιθανό σε περίπτωση κατάρρευσης μιας ΠΑΕ, (η οποία στην ουσία απαξιώνεται) να έχει μπει σε έξοδα ο ιδιοκτήτης για την κατασκευή Προπονητικού, και να μην πάρει ποτέ τα λεφτά του πίσω.
Οπότε προτιμούν τη λύση ιδιοκτησίας από ξεχωριστή εταιρία και όχι από την ΠΑΕ, όπως έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις.

1 «Μου αρέσει»

Δεν το ξέρω, εικάζω. Δύσκολα όμως να ισχύει κάτι άλλο.

Το αντιλαμβάνομαι αυτο, αλλά αυτο δείχνει και ποσο ανέκδοτο μπορεί να ειναι καμιά φορά ο όρος “επενδυση” στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Από την αλλη τα πραγματα φαίνεται να αλλαζουν και στην Ελλαδα (αργά και βασανιστικα). Αν όντως σε μια ομαδα με το brand του Πανιωνιου σχετικα με την αναδειξη αθλητων και την αθλητικη κουλτούρα. μπορει καποιος να σκεφτει σοβάρα την επένδυση σε βάθος χρονου και τι πιστευει, δε νομιζω οτι θα ηταν αδιανόητο… γιαυτο και αναφέρθηκα σε “πακετο”. Πόση υπεραξια μπορει να εχει μια ομαδα σαν τον Πανιώνιο αν μεταπωληθει με όλες τις υποδομές του;

3 «Μου αρέσει»

Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση?? Μας χαλάει να στέλνουμε τις ακαδημίες στο Ελληνικό αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τις στέλνουμε στο Ρέντη και στην Αργυρούπολη???

2 «Μου αρέσει»

Δεν μας χαλάει ούτε στο ελληνικό αλλά ούτε στην Αργυρούπολη και στου Ρέντη

3 «Μου αρέσει»