Μεθαύριο η μυσταγωγία με την καλύτερη μπάντα των 30 τελευταίων χρόνων (μου αρέσουν και μένα οι υπερβολές).
Θα πάω κι εγώ.
Ορμωμενος απο την προσφατη, αποθεωτικη εμφανιση του καραφλοβιγκαν, στην οποια το next big thing της soul ονοματι Jacob Lusk πηρε παραμαζωμα ενα ολοκληρο Coachella, θυμηθηκα το Trouble So Hard της Vera Hall.
Ενα κομματι που γραφτηκε το 1937 (!) και το οποιο ο Moby το ξαναβαλε στο χάρτι το 1999 (ως Natural Blues) και του απεδωσε το σεβασμο που το αρμοζει.
Απο τοτε το εχω ακουσει σε διαφορες εκτελεσεις, ιδιως ακουστικες, χωρις να εχω εντυπωσιαστει - θελει αντερα να μπεις στον τονο (και τον πονο) της Hall.
Ωστοσο, τοσο ο Jacob Lusk (αν και δεν ειναι my cup of tea) αλλα και προσφατα το διδυμο του jazz legend Gregory Porter με τη θεαρα Amythyst Kiah με κανουν να πιστευω οτι υπαρχουν ακομα διασκευες που σεβονται το οριγκιναλε.
Εδω, ο μαγουλαρας καπαπινει με το μπριο του ασεβαστα παιδακια:
Εδω, τεραστια μπαλα απο ενα διδυμο-φωτια που κουμπωνει καλυτερα και απο Payton-Kemp στους Supersonics:
Και εδω, το αξεπεραστο οριγκιναλε της κυρα-Βερας:
Πραγματικα, natural blues, οχι μαλακιες.
υγ: Δεν εκανα τοσο προλογο χωρις λογο. Παραθεστε κομματια αραχνιασμενα που τα ξαναβαλαν στο χαρτι υστερα απο χρονια παρατολμοι τραγουδιαρηδες ή κοχονατες μπαντες, αποδοσμενα παντα με το πρεπον σεβας.
Α-ΠΟ-ΚΑ-ΛΥ-ΨΗ για τ´αυτια και την ψυχη μου το ποστ σου συνολικα @KolobarZov!
…σου ειμαι ευγνωμων! ![]()
πολύ safe επιλογή, but I couldn’t help it…τι να πει κανείς για τους Tuxedomoon, τι να πει κανείς για την διασκευή του Martin και όλο το Counterfeit…
Αγαπημένος ο Moby. Δεν ήξερα το background του συγκεκριμένου τραγουδιού.
Ήταν μια εποχή που είχε βγάλει 2 album (Play, 18) που δύσκολα έβρισκα ένα τραγούδι να μου φαίνεται μέτριο.
Διασκευή από
Το ενα καλυτερο απο το αλλο…
Ευγε!
για τις μερες που περάσαμε στο Dundee!! ήμουν για Pearl Jam αλλά κατέληξα ότι οι Dead Moon με τα γκάζια τους είναι αξεπέραστοι
Leonard Cohen ισοθεος. Διασκεύαρα.
Billy MacKenzie…ίσως η καλύτερη φωνή της γενιάς του…δυστυχώς δεν έκανε την επιτυχία που άρμοζε στο ταλέντο του με τους Associates και πέθανε κι αυτός άδοξα στα 40 του καταβεβλημένος από την κατάθλιψη
Εδώ οι καλές διασκευές:
Και ένα παλιό που αναβαπτίστηκε στη σύγχρονη εποχή.
Μια μεγάλη κυρία και δυο υπέροχες διασκευές στο πιο εμβληματικό τραγούδι της.
Ενα απο τα πιο ζορικα μωρα στα 80ς (και οχι μονο) αποφασισει να μπηξει τα δοντια της μια δεκαετια πισω και κανει αυτο.
Λιγοι βεβαια γνωριζουν τους The Nerves που εγραψαν το κομματι:
Βιβλιοθήκη είστε ρε σεις!!
Η πόλη του το Dundee πάντως τέρμα καταθλιπτικό μέρος όπως κ τα πέριξ.. αυτό βέβαια είναι κ η γοητεία τους