Μεταμόρφωση Πανιωνίου στο Μπασκετ

Ο Χαιντς είχε έτοιμη την μεταγραφή με μεγάλο συμβόλαιο στην Κίνα ,μου μπαίνει στο μυαλό ότι μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα και βλέποντας ότι δεν υπήρχε προπονητής στα πρώτα παιχνίδια τα παράτησε και περίμενε να τον διώξουν ώστε να πάρει και τον παρά,μέσα σε όλο αυτό το άσχημο κλήμα υπήρχε και ένας παίκτης σαν τον Πάπα που δεν είχε καταλάβει που παίζει και ποιους ανθρώπους είχε δίπλα του ,το είδαμε με τον τρόπο που μίλησε στον Φανή…ευτυχώς εξαφανίστηκαν και οι Δύο, ήρθε ένας προπονητής με Π κεφαλαίο, έγιναν μεταγραφες 2 παικταραδων άλλου επιπεδου και ενός πιτσιρικά με κακαλα….Με την ψυχολογία που έχει η ομάδα τώρα και με 2 μεταγραφές ακόμα (σε 3 και 5)μπορούμε όχι μόνο να σώσουμε την χρόνια αλλά να κάνουμε και κάτι παραπάνω…..ο lemon και ο Λιούις δεν κάνουν…..

3 «Μου αρέσει»

Μια χαρά είναι ο Λιούις. Συνεπέστατος, ομαδικός και αρχιδάτος.

4 «Μου αρέσει»

Στην θέση του θα ήθελα ένα καλό σκόρερ 3αρι με έφεση στην άμυνα και ομαδικό,δεν λέω πως είναι κακός στο ομαδικό παιχνίδι, βοηθάει

Δεν είναι καθαρό 3αρι ο Λιούις. 2-3 παίζει και είναι πολύτιμος. Το καθαρό 3αρι σου είναι ο Λέμον. Εκεί όντως χρειαζόμαστε κάτι καλύτερο. Πλέον όλες οι μπάλες περνάνε από Τόμασον, Τέιλορ. Είναι πολύ καλός σε αυτό το ρόλο που έχει ο Λιούις (δηλαδή μετρημένες αλλά καίριες προσπάθειες, να φεύγει πρώτος σφαίρα στον αιφνιδιασμό, να δίνει ενέργεια στην άμυνα, στα ριμπάουντ κλπ)

2 «Μου αρέσει»

Χωρίς να έχει κάνει τις παιχνιδάρες ο Λιουις μετά την έλευση Μαρκοβιτς, θεωρώ ότι και αυτός έχει βρει πιο διακριτό ρόλο στην ομάδα, όπως και πολλοί άλλοι παίχτες (πχ Τσαλμπούρης, Κρούζερ) και έχει επίσης ξαλαφρώσει επειδή ξέρει οτι την μπαλα θα κουβαλήσει Τεϋλορ και Τόμασον όταν καίει.

Ωστόσο, από την αρχή της χρονιάς πρέπει να έχει χάσει γύρω στα 30 λέϋαπ ρε γαμώτο!

2 «Μου αρέσει»

Γενικά χάνουμε πολλά λέι απ, όχι μόνο αυτός. Και Κράουζερ έχει χάσει και Λέμον, Τσαλμπούρης έχει χάσει πολλά καρφώματα. Και άλλοι.

Ο Κρουζερ είναι άλλος παίκτης, είναι μια εσωτερική μεταγραφή που έχει βοηθήσει 100% στην Μεταμόρφωση της ομαδας

2 «Μου αρέσει»

Ο Τσαλμπουρης πάντα ήταν ένας σοβαρός παίκτης, ο Γουότσον θα ήταν φοβερός με ένα βαρυ 5αρι δίπλα του…Δεν είναι καθαρό 5αρι αλλά ένα πολύ δυνατό 4αρι

3 «Μου αρέσει»

Ο Λέμον καλώς ή κακώς για μπάσκετ αλάνας και χωρίς τακτική είναι καλός και για αυτό έδειξε κάποια καλά στοιχεία επί ζουρου (γιατί τέτοιο μπάσκετ παίζαμε),φιλότιμο παιδι ,αλλά για το οργανωμένο μπάσκετ που παίζουμε πλέον, με έναν κανονικό επιτέλους προπονητή, δυστυχώς δεν κάνει!!αν θέλουμε να προλάβουμε το ίσως παραπάνω από την παραμονή, τότε χρειάζεται αντικατάσταση!!

4 «Μου αρέσει»

Αυτό ακριβώς

Το να κερδίσει ένας προπονητής τα αποδυτήρια είναι μια κουβέντα αρκετά αφηρημένη. Είναι πιο σύνθετο απ’ όσο φαίνεται αλλά είναι και πιο απλό αν είναι ακομπλεξάριστος. Ο Νέναντ εκτός από τις πλάκες - πειράγματα που ξεκινάει μόνος του για τη ζώνη από δέρμα κροκόδειλου του ασίσταντ για να αποφορτίσει την ομάδα κλπ (πράγματα που οι μπασκετικά ανέραστοι Ζούρος, Λυκογιάννης πχ δεν μπορούν να τα κάνουν), που είναι κι αυτά πολύ σημαντικά βέβαια για τη ζωή μιας ομάδας, κάνει και άλλα πράγματα πιο αμιγώς μπασκετικά.

Αν παρατηρήσει κανείς τα ματς μπορεί πχ να δει πως σε ότι έχει να κάνει με την άμυνα, εμπιστεύεται προπονητικά το Γόντικα μες στο γήπεδο. Του φωνάζει για κάποια λάθη και μετά ο Κωστής πάει και μιλάει στους Αμερικάνους, στο Νικολαΐδη για περιστροφές κλπ. Είναι ακομπλεξάριστος και ωραίος τύπος ο Νέναντ επειδή είναι μια πληθωρική μπασκετική προσωπικότητα, ένας legend του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σίγουρα μελλοντικός Hall Of Famer, όπως κι ο Φάνης. Δεν έχει ανασφάλειες.

Γενικά όπως φαίνεται και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τώρα, έχει ανατείλλει η εποχή των προπονητών που μπορούν πιο εύκολα να μπουν στην ψυχολογία του παίχτη παρά οι “απόμακροι προφέσορες”. Στην Ευρωλίγκα προχωράνε προπονητές που μέχρι πρόσφατα ήταν παίχτες (Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους, Μουμπρού κλπ). Παλιά δε γινόταν έτσι. Ζούρος, Λυκογιάννης, Ιτούδης, Σφαιρόπουλος κλπ δεν είχαν παίξει ποτέ μπάσκετ, δεν είχαν μυρίσει αποδυτήρια. Τελειώνουν μάλλον αυτοί οι “χαρτογιακάδες” κόουτς, τους τελειώνει η εποχή, τους ξεβράζει το κύμα. Όλοι οι τοπ κλας παίχτες πλέον ηλικιακά είναι μιλλένιαλς. Δεν μπορείς να τους απαγορεύσεις πια το κινητό στα αποδυτήρια κ.ά. Θέλει εντελώς άλλο χειρισμό τώρα, έχουν αλλάξει όλα. Όποιος δεν προσαρμόζεται μένει πίσω.

2 «Μου αρέσει»