Καθημερινά Νέα (2020-2024)

Στις ανοιχτές συνελευέσεις των πανθηρων δε θα μπορούσε να υπάρχει ένα γραφείο με εκπρωσοπο του ερασιτέχνη και να κάνει εγγραφές?

Δίνουν έτοιμες αιτήσεις.Έτοιμες εννοώ υπογεγραμμένες από δύο μέλη.

Ειλικρινά πιστεύω ότι αν ο κόσμος δει ότι υπάρχει ένα πλάνο και ότι ο σύλλογος λειτουργεί με διαφάνεια και ταυτόχρονα δημιουργηθεί μια εκστρατεία εγγραφής μελών,θα μαζευτεί αυτό το νούμερο. Σίγουρα αυτά δε γίνονται από την μία μέρα στην άλλη,αλλά είναι εφικτό.

Ερωτηση: το ποδοσφαιρο είναι αναγκασμενο φέτος να μην διεκδικήσει την άνοδο του, το μπάσκετ είναι;αν όχι δεν θα έπρεπε από φέτος κιόλας να σκεφτόμαστε την άνοδο του;

Στο μπάσκετ αν γίνει σύσταση ΚΑΕ επανέρχονται τα χρέη που είναι κατά τα λεγόμενα της μοσχαροκεφαλης 150 χιλιάρικα αν και θεωρώ ότι είναι πολύ περισσότερα όπως και μια διακοσοπενηνταρα τα απαραίτητα για να παίξεις κατηγορία. Οπότε ξεχνάμε την άνοδο. Μουνι τα έχουν κάνει και έσκασαν όλα μαζι.

Ψάχνω να βρω τις συζητήσεις για Ορφέα και δεν βρίσκω τίποτα. Θυμάμαι ήταν ένα κλειστό γκρουπ. Μήπως κάποιος εδώ μέσα μπορεί να με βοηθήσει να τα ξαναβρώ;

Δλδ τώρα που η ομάδα είναι στον ερασιτέχνη και δεν έχουμε τον εγκληματία δεν μπορουμε να βρουμε κάποιον να παρει την ομάδα;

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/makos-ston-spor-FM-skeftomai-sobara-na-aposurthw/4132096

Με είπες λούτρινο;;;
Πάντως πέρα από την πλάκα, και λιγότεροι μείναμε κάποια στιγμή, και καμία ενημέρωση ούτε καν για τις συνελεύσεις και ψηφοφορίες δεν υπήρχε. Παλαιότερα ένα μαίλ ερχότανε. Εδώ και δύο χρόνια όχι.
Ρε δεν είμαι ούτε λούτρινος ούτε ρομπότ του ίντερνετ…

Εσύ είσαι ο ανθός της ελληνικής νεολαίας ρε . Αλλά τι να το κάνω αν εμείναν 15 άτομα. Δεν είναι αιτία διάλυσης του ΔΣ αν δεν ενημερώνονται τα μελη ;

Πολλά είχαν συζητηθεί στο παρελθόν με αφορμή τον Ερασιτέχνη και το πως πρέπει να τρέχει και να προσελκύει νέα μέλη κλπ..

Δεν είμαι απαισιόδοξος γενικά. Όμως 48 χρόνια τώρα βελτίωση δεν είδαμε πουθενά. Ακόμα κι αν προσπάθησα να ασχοληθώ λίγο με τον ερασιτέχνη αισθάνθηκα ότι τελικά είμαστε πολύ λίγοι κι ίσως κι αρκετά αφελεις. Το όνειρο που είχαμε (που μοιάζει αρκετά με αυτό που κυκλοφορεί τώρα) δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει πραγματικότητα. 2020 κι ο Ερασιτέχνης είναι σα να μην άλλαξε μια μέρα. Για ΠΑΕ και ΚΑΕ τι να πω. Η κατάσταση είναι άθλια κι η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να παραμείνει άθλια αντί να γυρίσει.

Εδώ και δέκα χρόνια αργοσβήνουμε και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι…

Τα ονειρα ειναι καλα να υπαρχουν και ενιοτε να μεταλαμπαδευονται.
Χαιρομαι ιδιαιτερα που μια νεα γενια ασχολειται. Κατι που μπορω να πω σα συμβουλη, ειναι να αποφυγουν την αναθεση. Ειναι ιδιον του νεοελληνα, ευκολακι να μεινουν 10 το πολυ να τρεχουν και να μην φθανουν.

https://vimeo.com/464591737?fbclid=IwAR3d3qmtFQnU9g0stKSoJf_uo_GdGv0ob6xCY48jTK6XuPsewasZfxpqu4E

Καλά στοιχεία ο τέρμας και κάποια σημάδια καλής τακτικής και ομειογένεια. Κατά τ’ άλλα , πολύ νωρίς για οτιδήποτε άλλο.

Υ.Γ. Ουαου , είχα ξεχάσει πως είναι να βλέπω Πανιώνιο και να με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο σαν ποδόσφαιρο και όχι όλα τα άλλα.

Να επανέλθω λίγο στην προηγούμενη κουβέντα..
Το ποσοτικό σίγουρα παίζει τεράστια σημασία.. Άλλο να υπάρχουν 1000 και άλλο 100 ή 7 που είναι τώρα
Αρχικά όμως το σημαντικότερο είναι αυτό που αναφέρει ο Κώστας « Ειναι ιδιον του νεοελληνα, ευκολακι να μεινουν 10 το πολυ να τρεχουν και να μην φθανουν.»
Η προηγούμενη εμπειρία συσπείρωσης στον Ερασιτέχνη το 2012 πρέπει να μας γίνει μάθημα..
Και τοτε είχαμε πάρα πολλές εγγραφές , κινητοποίηση κτλ και κατέληξε στα ίδια και χειρότερα όπως λέει και και ο Νίκος παραπάνω..
Οι λόγοι πολλοί αλλα ο σημαντικότερος κατ εμέ είναι ότι για να συμμετάσχει κάποιος σε μια συλλογικότητα είναι να βλέπει μια προοπτική , όραμα, κίνητρο πεστε το όπως θέτε..

Λόγοι κατάπτωσης του ΔΣ υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλοί.. Το γυναικείο μπάσκετ και όπως έγινε, το θέμα του Μέμπερς, η ίδια η λειτουργία του ΔΣ..

Δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα πχ να γίνει μομφή, να πέσει το ΔΣ να βγει ένα άλλο τώρα και να μην έχει έτοιμη την επόμενη μέρα με ένα μεγάλο κομμάτι ενεργό και έτοιμο να βοηθήσει.
Πιστεύω πως όταν παρουσιαστεί ανοιχτά το πλάνο που έχει βγει , θα δοθεί το κίνητρο που λείπει

Σχετικά με το ποσοτικό γενικά, επειδή νομίζω όλοι το έχουμε σκεφτεί, ενδιαφέρον νομίζω θα είχε να κάνουμε ένα poll για τα παρακάτω:

1. Πόσοι Πανιώνιοι υπάρχουν? Δεν μιλάμε για τους φίλους μας που είναι γαυροβαζελοαεκτζήδες και μπορεί να έρθουν σε μερικά ματς για χαβαλέ επειδή τους αρέσει ΚΑΙ ο Πανιώνιος.
  2. Πόσοι Πανιώνιοι ασχολούνται? Δεν μιλάμε για τη γιαγιά που δηλώνει Πανιώνιος επειδή μένει στην Ν.Σμύρνη.
  3. Πόσοι είναι οι εκκατομυριούχοι Πανιώνιοι?

Νομίζω οτι στις πιο πάνω ερωτήσεις οι αποκλίσεις μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Κάποιος μπορεί να πιστεύει οτι είμαστε 5χιλ, κάποιος άλλος οτι είμαστε 50χιλ.
Επίσης θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε αν όντως υπάρχουν άνθρωποι που θα έβαζαν λεφτά για τον Πανιώνιο σε οποιοδήποτε τμήμα.

Εχω προ πολλού πάψει να αναρωτιέμαι, όλα συμβαίνουν με σκέψη και δράση.
Απο την εμπειρία μου, υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να τους ανακαλύψεις που θα φέρουν επ ονοματι τους απο εταιρίες χορηγικά λεφτά και το πιο πιθανόν οχι απο την τσέπη τους, ΕΑΝ κι εφ όσον δούνε μια καλή και στιβαρή ιδέα, άτομα φερέγγυα και έργο οχι λόγια.
Ο παραγοντισμός του ΘΑ, μας έφερε (σ)τα σκατά.

Αυτούς που αναφέρεις στο πρώτο ερώτημα μόνο σαν πελάτες μπορεί να τους δει ο Σύλλογος και τίποτα άλλο. Δημιουργείς μια ελκυστική ομάδα , έναν υγιή Σύλλογο και τους περιμένεις να έρθουν να στα ακουμπήσουν μια στο τόσο. That’s all, τόσο ψυχρά. Άντε στην καλύτερη να κολλήσει και κανά πιτσιρίκι την αρρώστια και να κερδίσεις μερικούς οπαδούς.

Πόσοι είμαστε άγνωστο , πόσοι ασχολούμαστε αλλάζει ανάλογα με τα δεδομένα. Κάποιοι θα σταματήσουν όσο θα είμαστε στα αλώνια , κάποιοι θα ξανασχοληθούν αν καταλάβουν ότι έφυγε η γαυρίλα. Τεσπά στα δικά μου μάτια , είμαστε δεν είμαστε 4000 οι ενεργοί.

Τώρα πόσοι από αυτούς έχουν την άνεση , το χρόνο , την θέληση να δώσουν χρόνο και χρήμα για τον Πανιώνιο είναι άλλη κουβέντα. Ίσως με άλλη οργάνωση του Ερασιτέχνη , μια άλλη πιο σύγχρονη επαφή με τον κόσμο , να αυξηθούν κατά πολύ αυτοί που συμμετέχουν.

Το τρίτο και τελευταίο ερώτημα δε νομίζω ότι μας αφορά καθόλου , τουλάχιστον για την ώρα. Ακόμα και να υπάρχει κάποιος-οι η μόνη ελπίδα να θέλουν να ασχοληθούν είναι να δουν κάποιου είδους μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Είτε αυτό είναι αθλητικό κέντρο , είτε οτιδήποτε άλλο.

Ένα πείραμα θα είναι το μπασκετάκι , αν μπει σε ένα σύγχρονο κλειστό σε 2 χρόνια με μια ομάδα στην Α2 και τα χρέη διαχειρίσιμα… Αν υπάρχει κάποιος , θα φανεί.

Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στην παρουσίαση που θα γίνει.
Την έρευνα την έκανε ανεξάρτητη ομάδα που αν κατάλαβα καλά είναι υπο την αιγίδα της FIFA (?) και έχει ως σκοπό την την προωθηση της συμμετοχής των φιλάθλων, οργανομένων και μη, στα κοινά των συλλόγων

Καλα κατάλαβες

Δυστυχώς δεν θα είμαι εκεί. Κοιτάζω να τακτοποιήσω κι εγώ μέσω φίλων τις οφειλές μου στον Ερασιτέχνη.

Από την άλλη, θα προσθέσω και μια ιδέα την οποία πιστεύω πολύ.

Δε νομίζω ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα από μια συλλογικότητα μόνο. Ίσως θα ήταν μια ωραία ιδέα η συλλογικότητα να δημιουργήσει ένα διοικητικό συμβούλιο που θα αναλάβει την γενική εποπτεία του Ερασιτέχνη (έτσι κι αλλιώς ξεμείναμε από ΑΕ). Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι εθελοντές κι η κυρία δουλειά τους θα είναι να καθορίζουν την μακρπροθεσμη στρατηγική (όραμα). Μέχρι εδώ δε νομίζω κανείς να διαφωνεί.

Από κει και πέρα προτείνω να υπάρχουν έμμισθες θέσεις εργασίες, με ξεκάθαρη περιγραφή εργασίας για κάθε θέση, ξεκάθαρους στόχους και χρονοδιάγραμμα επίτευξης των. Φυσικά και επιβράβευση σε διάφορες μορφές. Ως παράδειγμα παραθέτω τέτοιες θέσεις:

1. Γενικός Διευθυντής
  2. Οικονομικός Διευθυντής
  3. Διευθυντής Πωλήσεων/Μελών/Μάρκετινγκ
  4. Αθλητικός Διευθυντής όλων των τμημάτων - υπεύθυνος για την επίβλεψη της αθλητικής οργάνωσης και λειτουργίας
  5. Διευθυντής Προμηθειων
  6. Διευθυντής τεχνικών υποδομών

Ανάλογα, με τις δυνατότητες του συλλόγου κάποιες από αυτές τις θέσεις αρχικά μπορούν να συγχωνευθουν μέχρι να τεθούν υγιείς βάσεις. Φυσικά όλοι οι παραπάνω απολύονται αν δεν πετύχουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Επίσης αν γίνει κάτι τέτοιο το Διοικητικό συμβούλιο αποκτά και ρόλο σούπερ ελεγκτικό.

Άρα, ο Ερασιτέχνης θα μπορούσε να οργανωθεί και να τρέξει ως επαγγελματικά οργανωμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με ότι όφελος δημιουργείται να επανεπενδύεται στον σύλλογο σε διάφορες μορφές.

Καλή δύναμη σε όσους είστε κοντά και σκοπευεται να στηρίξετε οποία προσπάθεια ξεκινά τώρα.

Υ.Γ. Δεν με ενδιαφέρει που έπαιξε πια και πως έφυγε από τον Πανιώνιο ο κάθε ποδοσφαιριστής. Όσοι από αυτούς θέλουν να γυρίσουν και να βοηθήσουν σε αυτή την πολύ άσχημη στιγμή για μένα είναι ευπρόσδεκτοι κι είναι μια έμμεση αναγνώριση για το πως ο Πανιώνιος τους βοήθησε να αλλάξουν τη ζωή τους.