Με αφορμή την εξαιρετική καρτέλα του @proistorikos την οποία και μεταφέρω εδώ, ανοίγω αυτό το τοπικ για την γενικότερη κουβέντα για το θέμα (δηλώνω άσχετος περί του θέματος αλλά δεν μου προκαλεί τίποτα εντύπωση γνωρίζοντας και την γενικότερη κατάσταση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα).
Αν και γνωρίζω ότι (δυστυχώς) το κοινό του φόρουμ είναι σχεδόν αποκλειστικά αντρικό καλό είναι η κουβέντα περί του θέματος να παραμένει ανοιχτή από όλους και ειδικά και από τον Ερασιτέχνη καθότι έχω καταλάβει ότι γίνονται ενέργειες για την στήριξη και δημιουργία γυναικείων τμημάτων σε πολλά αθλήματα.
Πάντως το θέμα εδώ δεν είναι η δημιουργία γυναικείων τμημάτων αλλά η σαφής υποστήριξη του αιτήματος τα γυναικεία αθλήματα γενικά (βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο κλπ.) να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα αντρικά, δηλαδή να είναι επαγγελματικά. Και καλό θα ήταν και ο ερασιτέχνης να εξέφραζε δημόσια θέση υπέρ των αθλητριών, γιατί και τα σωματεία γενικά επωφελούνται από την υπάρχουσα κατάσταση και άρα είναι μέρος του προβλήματος όσο δεν πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση (ή όσο πιέζουν να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση). Για να μην αδικήσω κάποιον, τα λέω χωρίς να γνωρίζω ωστόσο ποιά είναι η θέση του δικού μας Συλλόγου και αν έχει εκφραστεί κάπου στο παρελθόν. Ελπίζω δηλαδή εμείς να στηρίζουμε το αίτημα αλλά δεν ξέρω, δεν έχω δει κάτι.
Ολόσωστο αν και γενικά πιστεύω ότι συνδέονται όλα με το πως αντιμετωπίζεται ο γυναικείος αθλητισμός στην Ελλάδα (ως μη υπάρχων δηλαδή…).
Αν και τους κράζω σε πολλά, τους παραδέχομαι εδώ στο νησί που έχουν ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου και το στηρίζουν (οκ στα πλαίσια της μπιζνας πάντα…δεν έχουμε αυταπάτες!).
Ο @Yannis σίγουρα θα έχει και περίσσότερα να πει επί του θέματος!
Μου φαίνεται αδιανόητο ότι έχουμε φτάσει 2026 και υπάρχει αυτή η διάκριση ξεκάθαρα με βάση το φύλο! Αδιανόητο! Και φυσικά παράνομο - κι αν δεν είναι παράνομο σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, είναι σίγουρα με το πνεύμα του νόμου.
Πάγιο αίτημα του Πανιώνιου είναι η μη διάκριση φύλλων . Για τον σύλλογο η θεσμική ρύθμιση θα έλυνε πάρα πολλά προβλήματα . Είναι θέμα πολιτείας όμως . Η συνεργασία μας με την Διοτίμα δείχνει τι κατεύθυνση έχει ο σύλλογος . Στηρίζουμε κάθε κίνηση για την δημιουργία επαγγελματικών πρωταθλημάτων
Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο από τον Ιστορικό ΠΓΣΣ. Μακάρι να εισακουστούμε άμεσα, γιατί σε όλο σχεδόν τον υπόλοιπο κόσμο ισχύει το αυτονόητο, μόνο η Ελλάδα με διάφορες αστείες προφάσεις συνεχίζει να υποτιμά και να εκμεταλλεύεται έτσι τις αθλήτριες.
έχω μιλήσει με αθλήτριες μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο και μου έχουν περιγράψει απίστευτες καταστάσεις . Φαντάσου τι γίνεται σε χαμηλότερες κατήγοριες .
Μένουν έγκυες τις διώχνουν
Τραυματίζονται και δεν ασχολείται η ομάδα μαζί τους
Μέχρι και όπλο τους έχουν βγάλει για να στήσουν παιχνίδι
Δυστυχώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε πολλα σωματεία διοικείται από αμφιλεγόμενες προσωπικότητες
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μαζευτούν 10-20 άτομα δεν ξέρω πόσοι ήταν οι οποίοι τυγχάνει να υποστηρίζουν μια ομάδα και να πέσει η ιδέα: ρε πάμε με κουκούλες και ρόπαλα σε ένα αγώνα ποδόσφαιρου να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο;
Την ακούν την ιδέα λοιπόν οι υπόλοιποι και λένε, καλή ιδέα πάμε. Συναντιούνται και ορμάνε. Δλδ πόσο αουγκανος πρέπει να είσαι; Πόση ηλιθιότητα ποια; Στο τέλος θα πάνε και στους αγώνες νηπίων να ορμήξουν.
Η συγκεκριμένη ομάδα είναι γνωστό ότι απευθύνεται κυρίως σε άτομα κατώτερου κοινωνικού και νοητικού επιπέδου…
Για αυτό και με το ζόρι πρέπει να κερδίζει ώστε να χαρούν οι αποτυχημένοι της κανονικής ζωής που κυρίως την υποστηρίζουν…
Διότι αν δεν κερδίζει και όλοι αυτοί συσσωρεύσουν μεγαλύτερη αποτυχία , τότε είτε θα αυτοκτονήσουν είτε θα επαναστατήσουν….
Και αυτό δεν το θέλουμε …. Οπότε ναι , καμία εντύπωση δεν μου προκαλεί το συγκεκριμένο γεγονός ..
Αν θέλουμε να το εξειδικεύσουμε λίγο, για να μη γινόμαστε τελικά εμείς τα νήπια, για να διατηρούμε επαφή με την πραγματικότητα και πάνω απ’ όλα για να έχουμε επίγνωση του σε ποια χώρα ζούμε.
Εδώ και 2-3 χρόνια ο “Χάρος” (ναι ο νυν υπεύθυνος ασφαλείας της Μαρκό ) αποτραβήχτηκε από τα “χουλιγκανίστικα” δρώμενα του Κορυδαλλού -προφανώς και θα του κόπηκαν τα μεροκάματα- και έκτοτε υπάρχει “τζόγος” και “ρευστότητα” με τους ΑΕΚτζήδες να θέλουν να πάρουν κεφάλι και κουμάντο στην περιοχή. Φυσικά πίσω από όλα αυτά τα χαριτωμένα “κουμάντα” , “γκράφιτι” , “στέκια” , “δικάβαλα” , “πανό” , “μαζέματα” , “αράγματα” , “αμαξάτοι” κλπ. υπάρχουν άλλα συμφέροντα και νταλαβέρια που φεύγουν από τα οπαδικά.
Υπάρχει στρατολόγηση, υπάρχουν “προστασίες” σε γειτονιές και τοπικά μαγαζιά (ας μην κάνουμε πως δεν ξέρουμε ότι είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου σε συγκεκριμένες περιοχές μέχρι και τα περίπτερα εξαναγκάζονται να πληρώνουν “προστασία” για να μην τα λεηλατούν οι “προστάτες”), υπάρχει καθημερινή παρανομία και παραβατικότητα, υπάρχει διακίνηση μαλακών και σκληρών ναρκωτικών και γενικά υπάρχει το “ποιος μπορεί να κάνει τι, πού και με τίνος πλάτη” . Καθαρά μαφιόζικο σκηνικό όλο αυτό, με την αστυνομία φυσικά να συνεργάζεται ευθέως με όλους αυτούς. Ούτε η Νέα Σμύρνη εννοείται είναι καθαρή από τέτοιες δραστηριότητες, για να μην πέφτουν πάλι από τα σύννεφα ορισμένοι. Πολύ εύκολα ξεχνάτε κάποιοι τις πιστολιές στο PopUp 21:00 το βράδυ πριν λίγο καιρό…. Τέλος πάντων ας μη βρούμε και καναν άσχημο μπελά επειδή κάποιοι είστε λοβοτομημένα χρυσόψαρα…
Στην προκειμένη λοιπόν υπάρχει και σιγοβράζει εδώ και καιρό η σπέκουλα ότι ο Κορυδαλλός είναι πλέον αμφισβητούμενη γκρίζα ζώνη οπαδικά κλπ. Που, όπως είπαμε, πίσω από το “οπαδικά” κρύβονται πολλές δραστηριότητες και μεροκαματάκια, προστασίες σε νυχτερινά μαγαζιά, πόρτες, κάβες, χρέη. Προστασίες σε βενζινάδικα μέχρι και σε φούρνους που αγοράζουμε ψωμί (!!!) και γενικά όπου παίζει ρευστό.
Πάνω σε όλο αυτό το ακραία σάπιο υπόβαθρο λοιπόν, που οι γάβροι είναι υποτίθεται εξοργισμένοι επειδή πάνε να “χάσουν” μια περιοχή του Πειραιά παραδοσιακά “δική τους”, προφανώς κάποιος σφύριξε κάπου ότι “έχουν σκάσει χανούμια” στο Μοσχάτο σε αγώνα του γυναικείου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ. Σωστή ή λανθασμένη πληροφορία, ελάχιστη σημασία έχει. Το πιο σημαντικό είναι όλο αυτό το σάπιο υπόβαθρο που προηγείται, προετοιμάζει και καθορίζει τα πάντα.
Εμένα πιο πολύ με εξοργίζει η προσέγγιση ορισμένων ανόητων μπούφων πάνω στο θέμα (που καίει) οι οποίοι νομίζουν ότι ζουν στη Δανία ή στην Ελλάδα του 1986 και η προσέγγισή τους θυμίζει Χάρη Καστανίδη ή Βύρωνα Πολύδωρα, τύπου “να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο” και όλες αυτές τις παπαριές με τις οποίες μας μπούκωσαν από μικρά παιδιά και δυστυχώς κάποιοι ακόμα δεν είναι (και ούτε και θα είναι ποτέ) πρόθυμοι να τις αποβάλλουν, να τις απαρνηθούν και να “ξυπνήσουν” για να αποκτήσουν επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα. Ή και να θέλουν μπορεί να μην τους αφήνει η γυναίκα ή το γενικότερο περιβάλλον τους κλπ κλπ. Για μένα πάντως αυτοί οι μπούφοι είναι η πραγματική τραγωδία και όχι οι πρεζωμένοι πιτσιρικάδες με τις λάμες στις τσέπες. Όσο πιόνια είναι οι μεν άλλο τόσο είστε και οι δε….
Και βέβαια εννοείται ότι αυτοί που υποτίθεται πλακώνονται στην Ελλάδα (γάβροι και χανούμια στην προκειμένη), στην πραγματικότητα κάτω από το τραπέζι είναι καρτέλ και δουλεύουν παρέα. Όπως γίνεται με τα κόμματα, όπως γίνεται με την ενέργεια, όπως γίνεται με τα σούπερ μάρκετ, όπως γίνεται με την ιφουντ και τη βολτ κλπ. Γενικά έτσι λειτουργεί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή σε όλους τους τομείς. Κι εμείς δέσμιοι των αμέτρητων καρτέλ. Καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στα καύσιμα, καρτέλ στα τρόφιμα, καρτέλ στο ρεύμα, καρτέλ στη νύχτα, καρτέλ στην τέχνη, καρτέλ στην ακτοπλοΐα… όλα μα όλα είναι καρτέλ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.. και τριγωνικές συναλλαγές… όλα όμως…..
Φίλε @kkar μπορεί εσύ προσωπικά και οικογενειακά να λειτουργείς σαν κανονικός άνθρωπος, η χώρα στην οποία ζεις δεν λειτουργεί σαν κανονική χώρα όμως. Σε κανένα τομέα. Από τη ρίζα της. Όσο δεν το καταλαβαίνεις αυτό τόσο θα μένεις με την απορία. Διαχώρισέ τα μες στο κεφάλι σου επιτέλους αυτά τα πράγματα.
Θα στο πω και με ένα άλλο απλό παράδειγμα φίλε @kkar
Ο μακαρίτης ο Ρουμπέτης προφυλακίστηκε το 2007 για τα επεισόδια στη Λαυρίου και τη δολοφονία Φιλόπουλου. Τότε, το 2007, ήταν ένας “απλός” τοξικομανής χουλιγκάνος. Αυτός ο ίδιος άνθρωπος, γύρω στα 15 χρόνια αργότερα, έφτασε να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου… πριν δολοφονηθεί το 2023…
Όταν θα καταλάβεις ότι αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει σε άλλη χώρα, όταν θα κατανοήσεις όλη την έκταση, τη δυναμική, το βεληνεκές, τις απολήξεις και τα στεγανά του φαινομένου, τότε πιστεύω πως θα πάψεις να έχεις απορίες μικρού παιδιού φίλε μου.