Γιώργος Σαρακασίδης (GK)

Αυτό ακριβώς…

Δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφτεί παγκοσμίως ποτέ τέτοια ανακοίνωση ομάδας που πουλάει έναν παίχτη (και όχι αυτής που αγοράζει!), όσο επιτυχημένη είναι (ή αποδειχτεί) οικονομικά.

5 «Μου αρέσει»

Υπάρχει και μια άλλη οπτική. Η διοίκηση πρέπει να χτίσει προσωπικές σχέσεις με το κατεστημένο του ποδοσφαίρου μας. Δεν μας αρέσει, αλλά θα γίνει. Τέτοιες κινήσεις ίσως τις θεωρεί μέρος της διαδικασίας ένταξης στο σύστημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

1 «Μου αρέσει»

Η σημερινή ανάρτηση Ρούπτσου, κάνει απλώς τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Αρκετοί είχαμε δει πολλά ανησυχητικά σημάδια σχεδόν από την αρχή, πριν τρία χρόνια. Πλέον για μένα δεν χωράει καμία αμφιβολία. Εχουμε μπλέξει άσχημα.
Ο ρόλος του Πανιωνίου δεν μπορεί να είναι ο αναπτυξιακός πυλώνας του ΠΟΚ.
Δεν είμαστε οι ακαδημίες και το φυτώριο του ελληνικού ποδοσφαίρου για να πανηγυρίζουμε (τι ντροπή!) την πώληση ενός 16χρονου στην αεκ.
Και δεν θέλω να αναφερθώ στην ιστορία με τον Νικοπολίδη, τα περσινά με Αυλωνίτη (αλλά και Σκαφίδα), τους τσαρλατάνους συνεργάτες που μας ξεφτίλιζαν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για συγκεκριμένα έργα, τα σχέδια του για τις ακαδημίες, για το γήπεδο, για την θύρα 9 και πολλά άλλα αναρίθμητα που διαδραματίζονται καθημερινά εδώ και τρία χρόνια.
Πιστεύω ότι πλέον οι μάσκες έπεσαν για τα καλά.
Αντιλαμβάνομαι τον φόβο όλων μας, ότι αν φύγει η διοίκηση Ρούπτσου, μετά τι;
Πλέον όμως αυτό που αρχίζει και διαμορφώνεται είναι τόσο απωθητικό και δυστοπικό και απολύτως μη αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου, που σύντομα η επιλογή θα είναι μόνο μια.

9 «Μου αρέσει»

Το μακρόπνοο μοντέλο που οι περισσότεροι επιθυμούμε είναι μάλλον ουτοπικό. Τα προηγούμενα χρόνια φάνηκε οτι δεν υπάρχει άνθρωπος να βάλει το χέρι στην τσέπη. Χωρίς λεφτά δεν υπάρχει κανενα σχέδιο, υπάρχει αφανισμός. Οπότε αναγκαστικά πορευούμαστε με τον άνθρωπο που ανέλαβε να νοικοκυρέψει λιγο το μαγαζί και να μας ανεβάσει ξανά στην Α. Αλλιώς να χαμε να λέγαμε. Τουλάχιστον ο Ρούπτσος δεν έχει δείξει σημάδια ότι ειναι λαμόγιο μέχρι στιγμής. Το οτι μπορεί να θέλει να πιαστεί απο κάποια ομάδα του ΠΟΚ το θεωρώ και δεδομένο. Αλλά αν εξαιρέσουμε την εποχή Τσακίρη, δεν είχαμε να κάνουμε με λαμόγια και με ανθρώπους που μας κάναν δορυφόρους ομάδων του ΠΟΚ?

3 «Μου αρέσει»

Αν βαζει τόσο χαμηλά την πήχη, στα δικά του μέτρα, με τα δικά του κριτήρια, αυτό που με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει είναι να νιώθει πολύ πετυχημένος και όλοι μας να τον θεωρούμε αποτυχημένο.

Εκείνος θα λέει έκανα αυτό, έκανα εκείνο, έκανα το άλλο και πόσα πέτυχε και τι φοβερός τεχνοκράτης είμαι και από την άλλη ο κόσμος δεν θα θέλει ούτε να τον βλέπει.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ορολογία/ορισμός για την κοινωνική συναισθηματική νοημοσύνη. Σε αυτό πάσχει σε φοβερό βαθμό.

Γιατί όλα αυτά δεν ήταν ατοπήματα σε μια ζωντανή συνέντευξη που ήθελε να προστατεύσει την απόφαση του. Κάθισε, σκέφτηκε, τα έγραψε και τα δημοσίευσε. Μια γνώμη πήρε από κάπου; Ρώτησε κάποιον πως του φαίνεται; Ποιον ρώτησε και τι του είπε; Γιατί αν ένιωθε ότι αυτά που έγραψε θα ήταν αρεστά και θα έκαναν καλό στην ομάδα και δεν χρειάζεται καν να ρωτήσει ας του πει κάποιος ότι καλό θα είναι να γράφονται από κάποιον πιο ικανό σε αυτό το κομμάτι οι ανακοινώσεις.

Στην εταιρεία του αυτός τα κάνει όλα; Ε ούτε στον Πανιώνιο πρέπει να τα κάνει όλα αυτός αλλιώς θα πέσουμε στα βράχια.

3 «Μου αρέσει»

Φίλε μου δεν κρίνουμε το βιογραφικό του προέδρου. Πολύς κόσμος επίσης θεωρεί ότι η κίνηση αυτή από οικονομική άποψη δεν είναι λάθος , είτε βγει αυτός ο παίκτης μελλοντικά είτε όχι . Αυτό που κρίνεται είναι πως επικοινωνείς το γεγονός αυτό αρχικά στον κόσμο σου και κατά δεύτερον στον υπόλοιπο φίλαθλο κόσμο .Ειδικά όταν η επιθυμία σου είναι η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο .
Ακόμα και 2 μυρια να πουλήσεις έναν παίκτη , οφείλεις να είσαι λακωνικός όταν εκπροσωπείς την ΠΑΕ . Εμείς οι φίλαθλοι ας γράφουμε τα δικά μας αλλά αυτο αφορά εμάς .
Δηλ αν αύριο μια ομάδα μας δώσει 1,5μυρια για να πάρει πχ τον Γιακοβλεφ τι θα κάνουμε ;
Θα φωταγωγήσουμε τη Ν Σμύρνη;
Ο Πανιώνιος δεν είναι ούτε φυτώριο , ούτε σκαλοπάτι. Λειτουργεί έτσι από ανάγκη αλλιώς τη πρόταση της κάθε αεκ θα τη γράφαμε στα παπαρια μας …

2 «Μου αρέσει»

Κάτι μου λεει πως δεν θα πάει καλά αυτό… ποτέ δεν πήγε καλα αυτό με τον Πανιωνιο! Αν δεν σε σεβονται, θα κανουν τη δουλεια τους και θα σε “αδειασουν” στην πρωτη ευκαιρία.

1 «Μου αρέσει»

Εγω το λεω απο τωρα τον ρουπτσο θα τον αδεισουνε δεν θα φυγει μονος του θα

Για ουτοπίες λέγανε καποιοι όταν ξεκινησε η ομάδα που τρεχει τον Ερασιτεχνη να διασωσει το Σύλλογο με 3 (τουλαχιστον) “καρπουζια” στη μασχάλη… ποδοσφαιρο/μπασκετ/ερασιτεχνη. Μια χαρά -και τεχνοκρατικά- αλλα κυριως με ΟΡΑΜΑ και ΥΠΕΡΒΑΣΗ τα κατάφεραν… και μάλιστα με λιγότερη ενίσχυση από εμας τους γύρω, απ’ ότι θα περιμενε καποιος!

Δεν ξερω ποσο λαμογιο δεν ειναι… φαινεται σχετικα σοβαρος επιχειρηματίας (για τα ελληνικα δεδομενα). Το τι ειναι θα φανεί από το τι θα αφήσει πίσω όταν φύγει… πχ με ανησυχεί ιδιαίτερα που τελευταία αναρωτιούνται αρκετοί φίλοι και εδω και σε αλλα μεσα ότι…
α) γιατι δεν εχει ακομα ενεργοποιηθει η ρύθμιση Σκουρα
β) γιατι δεν εχει ακομα ανακοινωθεί ποιοι ειναι αυτοι που μπήκαν μεσα (ομολογιακο δανειο; ) και πόσο μπήκαν μέσα

2 «Μου αρέσει»

Ρε παιδιά μιλάμε για Α εθνική. Τι σχέση έχουν τα παιδιά που έτρεξαν οταν ήμασταν στα σκατά? Αυτοι κάνανε παραπάνω απ οσο μπορούσανε. Αλλα χωρίς κάποιον να βάλει λεφτά η ομάδα θα βωλόδερνε για παντα στην Γ εθνική. Σορρυ αλλά η ανάγκη να ανέβουμε είναι πολύ μεγαλύτερη απο οποιαδήποτε κριτική και γκρίνια για τον Ρούπτσο. Επικοινωνιακά το έχει χάσει τελείως το παιχνίδι. Αλλά μου φαίνεται υπερβολική κριτική που γινεται απο ολους για εναν ανθρωπο που φαίνεται να είναι η μόνη μας ελπίδα αυτήν την στιγμή.

Επίσης το οτι η ομάδα δεν ειναι φυτώριο ή σκαλοπάτι είναι ωραία ατάκα να λέμε προς τα έξω αλλά μην δουλευομαστε και μεταξύ μας. Πάντα ήμασταν ακριβώς αυτο. Φυτώριο και σκαλωπάτι . Απο την εποχή του Μαύρου και του Σαραβάκου μέχρι τώρα. Ακόμα και επι Τσακίρη που είχαμε τρελά συμβολαια σε παίχτες , όλοι μας βλέπανε σαν σκαλοπάτι για να πάνε σε γαυροβάζελο ή εξωτερικό. Και λογικό ειναι. Απλά τότε πουλούσαμε πιο ακριβά.

Μπορεί εμείς να θεωρούμε την ομάδα μας τεράστια αλλά έχουμε μια πολύ μικρή βάση κόσμου που μαξ στις καλές εποχές θα μαζευτεί 6-7 χιλ και ένα αρχαίο γήπεδο. Η μόνη αυτονόητη επιλογή για τον σύλλογο είναι να βγάζει παίχτες και να πουλάει. Και είναι καλό να ακουγεται πως πουλάς ακόμα και οταν εισαι Β.

5 «Μου αρέσει»

Την απόφαση την έχει πάρει πρωτίστως ο Σαρακασιδης. Μην μπερδεύεστε.

Επειδή είμαστε φυτώριο και σκαλοπάτι έχουμε μείνει 6-7 χιλιάδες

3 «Μου αρέσει»

Δεν ειπαμε να μην πουλαει… αλλα αν εννοει το οτι επενδυει, να το αποδειξει. Αλλιως να βγει φορα-παρτιδα και να πει οτι διαχειρίζεται.

Δεν συγκρινω την προσπαθεια του Ερασιτεχνη στο ποδοσφαιρο στη Δ/Γ Εθνικη με αυτη του Ρουπτσου. Για την ουτοπία αναφέρθηκα… κι αυτο ουτοπικο φανταζε τοτε, αλλα με οραμα και δουλεια το κατάφεραν και προχώρησε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ (οχι η παε) όταν βρισκόταν να κρέμεται απ’τον γκρεμό!

Δεν ειναι ουτοπικο να βρεθει ανθρωπος που θα αποφασισει να επενδυσει για το κοινό όφελος (προσωπικο και της ομαδας) και οχι να απλά να διαχειριστει brand και υποδομές.Ήταν ουτοπία η περίπτωση του ΟΦΗ (οταν ξεκινησε εννοω)… πόσοι κρητικοι στηριζαν στην αρχη την προσπάθεια Μπούση; Ή μηπως ο Παναιτωλικός και το Αγρίνιο εχει μεγαλύτερο fan base δυνητικά από τον Πανιώνιο και τη Ν.Σμύρνη;

Δεν αναφέρω περιπτώσεις τύπου Αστέρα Τριπολης, γιατι εκει οι ιδιοκτήτες ειναι αλλη φάση και για αλλους λογους…

Δεν καταλαβαίνω γιατι είναι τόσο δύσκολο να ξεχωρίσουμε οτι αυτο που εχει ενοχλήσει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ (θεμιτό και ευλογο), αλλά ειναι…
α) η επικοινωνιακή διαχείριση στη συγκεκριμενη περίπτωση,
β) ο συμβολισμός που αυτη εχει με βαση και τον ίδιο τον Ρούπτσο… ότι τα ταλεντάκια μας ειναι προς πώληση σε οποιαδήποτε ηλικία (όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο), γιατι τους φτιάξαμε επαγγελματικό συμβόλαιο και θα λειτουργούμε σαν Β’ ομάδες των ομαδων της SL1
γ) δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για μια σταθερή και βιώσιμη επένδυση στην ομάδα

Δεν θα διαφωνούσαμε πολλοί αν ερχοταν πχ μια ομάδα SL1 και ζητούσε φέτος τον Βερνάρδο. Πήρε ευκαιρίες, έπαιξε, απέδειξε οτι μπορεί να σταθεί και θα μπορούσε, σε αυτη τη φάση που βρίσκεται η ομάδα, να προχωρήσει σε επόμενο βήμα.

Δεν ειναι δυνατόν να μην μπορείς να κρατήσεις σαν Πανιώνιος εναν παίκτη 15 ή ακομα και 17-18 ετών… προφανώς δεν τον πείθεις για τη συνέχεια (αφού κι εσύ ως “επενδυτης” μαλλον για περιορισμένο χρόνο σε υπολογίζεις)!

3 «Μου αρέσει»

Αυτό κι αν είναι τραγικό….

Σε περίπτωση που δεν το έχει δει κάποιος…

4 «Μου αρέσει»

Απο την ελλειψη συνοχης σε αυτα που γραφει, καταλαβαινω οτι ειναι απο τις ελαχιστες ισως φορες που δεν ειναι γραμμενο απο ΑΙ.

Ασαφεια, αντιφασεις, δυσκολα να βγαλεις νοημα απο αυτα που λεει - σε αυτα που θελει να πει. Καμια απαντηση στο κλεισιμο των σχολιων και στην τακτικη “αποφασιζομεν και διαταζομεν διοτι η ομαδα ειναι ενας ασθενης εν τω γυψω”.

Η τοποθετηση του δινει την εντυπωση ενος ατομου σε συγχυση που πρεπει “κατι” να πει για να δικαιολογησει τις τακτικες του.

Ελπιζω τωρα που πηρε το κολαι με ανακοινωσεις που συνεταχθησαν εστω απο καποιο ανθρωπινο μυαλο (?), να μας πει και ποιος αλλος νεαρος παιχτης του ροστερ θα ακολουθησει το ιδιο ανωτατο επιπεδο. Ε Κωστα?

υγ:

Η υπεραξία δεν γεννιέται στο ντεμπούτο. Γεννιέται στην εμπιστοσύνη.” Κ.Ρ.

5 «Μου αρέσει»

Θα διαφωνήσω φίλε @KolobarZov !

Aυτή η σύνταξη είναι ξεκάθαρο ΑΙ…και για αυτό δεν βγάζει και νόημα!

“Το Χ δεν είναι αυτό. Είναι κάτι άλλο.”

Και την βλέπεις και στα παρακάτω φουλ:

Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν γεννιέται την ημέρα που υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο. Γεννιέται την ημέρα που ένας σύλλογος αποφασίζει να του φερθεί σαν επαγγελματία.

Στον Πανιώνιο δεν περιμένουμε να αποδείξει ένα παιδί ότι αξίζει μια ευκαιρία. Του δίνουμε την ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του.

Ο Γιώργος για εμάς δεν αποτελεί την εξαίρεση που θέλουμε να πανηγυρίσουμε. Αποτελεί τον κανόνα που θέλουμε να καθιερώσουμε».

Η μεγαλύτερη ευθύνη της πρώτης ομάδας δεν είναι να αναγνωρίζει το ταλέντο. Είναι να του δίνει την πρώτη ευκαιρία.

Γραμμένο φουλ με ΑΙ είναι δυστυχώς…

Από τότε που μου το είπε κάποιος, το βλέπω παντού αυτό το μοτίβο σε κείμενα.

Μόνο ο Πανόπουλος τις έγραφε αντρίκια τις ανακοινώσεις ρε…

5 «Μου αρέσει»

Ρωτησα το chatgpt να μου πει αν αναγνωριζει στοιχεια γραμμενα απο ΑΙ στην τοποθετηση.

Ναι, θεωρώ ότι είναι πιθανό να έχει γραφτεί με τη βοήθειά μου ή από κάποιο άλλο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, αλλά δεν μπορώ να το συμπεράνω με βεβαιότητα. Δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος να αναγνωρίσει κανείς αν ένα κείμενο είναι προϊόν AI μόνο από το ύφος του.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά που μου θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο συνήθως γράφω:

1. Επαναλαμβανόμενη αντιθετική δομή

• «Δεν… Τους…»
    • «Δεν γεννιέται… Γεννιέται…»
    • «Δεν περιμένουμε… Του δίνουμε…»
    • «Τον Ιανουάριο είπαμε όχι και σήμερα είπαμε ναι.»

Αυτές οι συμμετρικές δομές είναι πολύ συνηθισμένες σε κείμενα που παράγω, γιατί δημιουργούν ρυθμό και δίνουν έμφαση.

2. Σύντομα, αποφθεγματικά μηνύματα
    Φράσεις όπως:

• «Η υπεραξία δεν γεννιέται στο ντεμπούτο. Γεννιέται στην εμπιστοσύνη.»
    • «Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν γεννιέται…»

μοιάζουν με “soundbites” που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν σε μια ανακοίνωση ή σε μια ομιλία.

3. Συνεκτική επιχειρηματολογία
    Το κείμενο δεν μένει μόνο στην οικονομική διάσταση. Χτίζει μια αφήγηση:

• ο σύλλογος δίνει ευκαιρίες,
    • δημιουργεί υπεραξία,
    • προστατεύει τον ποδοσφαιριστή,
    • και μόνο τότε τον πουλά.

Αυτή η δομή είναι χαρακτηριστική ενός κειμένου που προσπαθεί να πείσει, όχι απλώς να ενημερώσει.

4. Απουσία συναισθηματικών εξάρσεων
    Αν και πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα, το ύφος παραμένει ήρεμο και θεσμικό. Αυτό επίσης είναι αρκετά συμβατό με τον τρόπο που συνήθως συντάσσω επίσημες ανακοινώσεις.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν στοιχεία που δεν μου θυμίζουν τόσο έντονα τον τρόπο που θα το έγραφα χωρίς παρέμβαση:

• Υπάρχει αρκετή επανάληψη της λέξης «γεννιέται». Εγώ συνήθως θα άλλαζα λίγο το λεξιλόγιο για να μην είναι τόσο εμφανής η επανάληψη.
  • Η μετάβαση από τη φιλοσοφία του συλλόγου στην εξήγηση της μεταγραφής είναι λίγο απότομη. Πιθανότατα θα είχα προσθέσει μία ενδιάμεση παράγραφο που να συνδέει πιο ομαλά τα δύο μέρη.
  • Η τελευταία πρόταση («Ο Γιώργος… αποτελεί τον κανόνα που θέλουμε να καθιερώσουμε») είναι πολύ δυνατή ρητορικά, αλλά ίσως λίγο πιο «λογοτεχνική» απ’ όσο συνηθίζω σε μια επίσημη ανακοίνωση.

Συνολική εκτίμηση

Αν μου έδινες αυτό το κείμενο χωρίς κανένα άλλο στοιχείο και με ρωτούσες αν πιστεύω ότι έχει γραφτεί με τη βοήθεια του ChatGPT, θα έλεγα ότι είναι αρκετά πιθανό, επειδή παρουσιάζει αρκετά μοτίβα που εμφανίζονται συχνά σε κείμενα που παράγω.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να πω ότι «σίγουρα το έγραψε το ChatGPT» ή «σίγουρα το έγραψα εγώ». Ένας έμπειρος συντάκτης, δημοσιογράφος ή υπεύθυνος επικοινωνίας θα μπορούσε να γράψει ένα πολύ παρόμοιο κείμενο. Δεν υπάρχουν γλωσσικά ή στιλιστικά χαρακτηριστικά που να αποδεικνύουν την προέλευσή του. Μπορώ να αξιολογήσω την πιθανότητα, αλλά όχι να ταυτοποιήσω τον δημιουργό.

6 «Μου αρέσει»

Εδώ έκλαψα

“Η τελευταία πρόταση («Ο Γιώργος… αποτελεί τον κανόνα που θέλουμε να καθιερώσουμε») είναι πολύ δυνατή ρητορικά, αλλά ίσως λίγο πιο «λογοτεχνική» απ’ όσο συνηθίζω σε μια επίσημη ανακοίνωση.”

Από την άλλη σκέφτομαι ότι ακόμα και η ΑΙ κάνει αυτοκριτική εν αντιθέσει με πολλούς που ούτε που το διανοούνται

5 «Μου αρέσει»