ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Των μετόχων της ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας " Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης Ποδοσφαιρική Εταιρεία"
Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
ΑΡ.Μ.Α.Ε. 52282/006/Β/2002/15
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας “Πανιώνιος Γ.Σ.Σ Π.Α.Ε” που εδρεύει στη Ν. Σμύρνη (Οδός Ι. Χρυσοστόμου 1) και σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της, προσκαλούνται οι κ.κ μέτοχοι σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 29η Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 μ.μ. στα γραφεία της εταιρείας μας στην οδό Αδραμυττίου 36 & Κων. Παλαιολόγου 24 του δήμου Νέας Σμύρνης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των πιο κάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Γ.Σ
Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 1ης Ιουλίου 2015 έως και 30ης Ιουνίου 2016, μετά των επ’ αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών.
Απαλλαγή των μλών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης επί των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και της διαχείρισης της πιο πάνω χρήσης.
Εκλογή Ελεγκτών για τον έλεγχο της χρήσης
01.07.2016-30.06.2017 και καθορισμός της αμοιβής τους.
Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.
Στη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα παράστασης όλοι οι Μέτοχοι της εταιρείας είτε αυτοπροσώπως είτε δι’ αντιπροσώπου. Οι κ.κ. Μέτοχοι που θέλουν να πάρουν μέρος στην παραπάνω Γενική Συνέλευση, οφείλουν πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα γίνει η Γενική Συνέλευση, να καταθέσουν στο ταμείο της εταιρείας τις μετοχές τους, είτε να προσκομίσουν απόδειξη ότι κατέθεσαν τις μετοχές τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα της Ελλάδας.
Τέλος οι κ.κ. Μέτοχοι οφείλουν να προσκομίσουν στην εταιρεία πέντε (5) ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα γίνει η Γενική Συνέλευση και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσής τους.
Νέα Σμύρνη 04/12/2016
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Δάρας
“Η εισήγηση του λογιστή αλλά και των ορκωτών λογιστών ήταν απρόσμενα (τουλάχιστον για μένα που είμαι εκτός της καθημερινότητας της ΠΑΕ) τόσο θετική. Όχι ότι όλα τα προβλήματα λύθηκαν, ούτε ότι η ομάδα ξεχρέωσε, όχι αυτά υπάρχουν ακόμα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Όμως για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ΠΑΕ δεν παραβιάζει τις διατάξεις του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών και δεν απειλείται με διάλυση.”
"Μάθαμε π.χ. ότι όλα τα λεφτά του Χατζηησαϊα πήγαν στην εφορία με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να έχει ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ και αρκετές δόσεις από τη ρύθμιση των 100 δόσεων στην οποία μπήκε. Μάθαμε για κάποιa επιπλέον εμπόδια που εμφανίστηκαν και έπρεπε άμεσα να ξεπερασθούν (π.χ. ένας φορολογικός έλεγχος μετά την υπαγωγή της στις 100 δόσεις που είχε σαν αποτέλεσμα νέα πρόστιμα και νέα ρύθμιση, δυστυχώς μικρότερης διάρκειας). Μάθαμε ότι η ΠΑΕ έβγαλε και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και για όλα αυτά ενημερώνει τακτικά την ΕΠΟ ενόψει της νέας αδειοδότησης. Μάθαμε ότι ο κενός πριν λίγα χρόνια φάκελλος του Πανιωνίου στην υπηρεσία αδειοδότησης της ΕΠΟ έχει γίνει πια σειρά υπερχειλισμένων από έγγραφα ντοσιέ. "
Τα Έσοδα της εταιρείας περιόδου 1/7/2015 - 30/6/2016 (σελ.25) είναι 3.948.353 με ανάλυση σε
Έσοδα Αγώνων: 265.695 (από 215 χιλ. την προηγούμενη χρονιά).
Έσοδα Πωλήσεων Ποδοσφαιριστών: 1.172.765 (από 154 χιλ. την προηγούμενη χρονιά).
Τηλεοπτικά Δικαιώματα: 1,6 εκ. € (από 1,7 εκ. την προηγούμενη χρονιά).
Από τα Έξοδα (σελ. 26) οι Αμοιβές και έξοδα προσωπικού είναι 898 χιλ. (από 751 χιλ)
Και τα Φορολογικά Πρόστιμα και Προσαυξήσεις (από παλιά) 675 χιλ. €.
Οι μέτοχοι της εταιρίας στις 30/6/2016 ήταν:
Πανιώνιος ΓΣ 77% , Λοιποί Μέτοχοι 23%.
Σχόλια:
1ον:
Αν θυμάμαι καλά οι εισπράξεις από πωλήσεις 1,17 εκ. € προέρχονται από τις πωλήσεις των
Μπουμάλ, Ευαγγέλου σε Πάο, Χατζηισαϊα σε Πάοκ και Μπακασέτα σε Αεκ.
Από τα δημοσιεύματα εισπράξαμε από Ευαγγέλου 300, Μπουμάλ 400, Χατζηισαϊα 450, Μπακασέτα 200, σύνολο 1,350 εκ. €. Είτε λοιπόν είναι «φουσκωμένα» προς τα πάνω κατά 200 χιλ. τα ποσά που γράφονται στα ΜΜΕ από τα πραγματικά, είτε τα υπόλοιπα χρήματα έχουν να κάνουν με τις δόσεις της μεταγραφής Μπουμάλ (ήταν σε μηνιαίες δόσεις και με χορηγίες κλπ), είτε είναι χρωστούμενα και θα καταγραφούν μελλοντικά.
Κάνω την αναφορά γιατί μονίμως αναγκαζόμαστε να είμαστε όχι μόνο φίλαθλοι αλλά και ολίγον λογιστές για να κρίνουμε όχι μόνο την αγωνιστική πορεία αλλά και την οικονομική επιβίωση της ομάδας μας. Από αυτό το ποσό (μάλλον) πληρώθηκαν και τα 675 χιλ. € σε Φορολογικά Πρόστιμα και Προσαυξήσεις, προφανώς από τα παλιά (πχ. πρόστιμα από πώληση Τζεμπούρ).
2ον:
Στις 30/6/2016 μεγαλομέτοχος ήταν ο ερασιτέχνης 77% και οι υπόλοιποι είχαν 23% (Τσακίρης νομίζω).
Ερώτημα: Από αυτά που γράφτηκαν ο βασικότερος λόγος που δεν πήραμε άδεια από την ΟΥΕΦΑ ήταν το ότι οι μετοχές ανήκουν στον ερασιτέχνη. Άλλαξε κάτι ή θα αλλάξει άμεσα προκειμένου να πάρουμε άδεια την επόμενη χρονιά?
Συμπερασματικά το μοντέλο να πουλάμε κάθε χρόνο παίκτες έτσι ώστε να ξεχρεώνουμε από τα δυσβάσταχτα χρέη που παραλίγο να μας οδηγήσουν στη διάλυση φαίνεται να δουλεύει καλά όσο αφορά την οικονομική εξυγίανση και θαυμάσια όσο αφορά την αγωνιστική παρουσία. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η παράλληλη οικονομική και αγωνιστική ανάκαμψη.
Εμείς ως φίλαθλοι να κοιτάμε την γενικότερη εικόνα και όχι μόνο στενά την αγωνιστική ευκαιρία για την μεγάλη πορεία. Να μην εστιάζουμε σε 10 χαμένες ευκαιρίες για 5-6 παραπάνω βαθμούς, σε 3 πωλήσεις παικτών με χαμηλό τίμημα ή τη φυγή ενός προπονητή που ψάχνει μεγαλεία. Τα παράπονα και ο προβληματισμός είναι σωστά αλλά τα αποτελέσματα δικαιώνουν ως τώρα τους χειρισμούς της διοίκησης των τελευταίων ακριβώς 2 ετών. Επειδή η μετάβαση από τον οικονομικό έλεγχο στην σπατάλη μπορεί εύκολα να γίνει πρέπει να μην παρασυρθούν οι διοικούντες σε μεταγραφές πολλών ποδοσφαιριστών και ειδικά ξένων μέσω επέλασης μάνατζερ.
Το θέμα με τις πωλήσεις παικτών είναι πως δεν είναι καθόλου βέβαιες ως συνεχές έσοδο κάθε χρόνο. (Ενώ πχ τα εισιτήρια κάθε ομάδα με βάση τον κόσμο της ξέρει πάνω κάτω σε πόσα μπορεί να υπολογίζει κάθε έτος.)
Είναι ‘θέμα’ το πόσο βασιζόμαστε σε αυτό ως δεδομένο και δεν νομίζω πως υπάρχουν εναλλακτικές στρατηγικές για να είμαι ειλικρινής.
Προσπάθησα να βγάλω άκρη με την έκθεση αν και δεν έχω ιδέα:
Στα έξοδα σελίδα 30.06.2016 3.452.395 ενώ στις 30.06.2015 είναι 2.526.955, 37% αύξηση δηλαδή.
Σελίδα 35: Υποχρεώσεις 30.06.2016: 6.674.908 ευρώ ενώ στις 30.06.2015 είναι: 6.288.493 ευρώ. Δηλαδή αύξηση υποχρεώσεων πριν ακόμα ξεκινήσει η φετινή χρονιά στην οποία έχουν αυξηθεί ακόμα τα έξοδα;
Τελευταία σελίδα: καθαρή λήξη χρήσης 2015: 7952127 ευρώ και 2016: 7720038 ευρώ. Μείωση 3%. Εντυπωσιακό! Με αυτόν τον ρυθμό, σε 34 χρόνια 3 μήνες και 5 μέρες θα έχουμε ξεχρεώσει!
Αν δεν τα έχω καταλάβει εντελώς λάθος, ανακόπεται η πορεία εξυγίανσης και μπαίνουμε πάλι σε περιπέτειες σιγά σιγά, γιατί όπως είπε και ο ρεανιμέιτορ, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στις πωλήσεις.
Ας μας τα κάνει λιανά κάποιος που ξέρει από λογιστικά…
και η παραγραφος ‘‘Βαση για γνωμη με επιφυλαξη’’ εχει ενδιαφερον.υπαρχει κανας ορκωτος εδω μεσα να μας πει εαν ειναι τυπικα αυτα που αναφερονται ή μπορει να αποτελεσουν θεμα στο μελλον
Όπως γράφει κι ο γκρισινο
Υπάρχει κάποιος χριστιανός να μας μεταφράσει τι διάολο είναι αυτο που γράψανε σε 37σελιδες ;
Κάτι είναι αλλα τι ;
Με απλά λόγια χρωστάγαμε τόσα τωρα χρωστάμε τόσα
Με τη μικρή μου εμπειρία, οι ορκωτοί, επειδή πια τους αφαιρείται η άδεια αν υπογράφουν ψέμματα, έχουν το δικαίωμα και το κάνουν, να βάλουν αυτήν τη φράση για να ξεμπερδεύουν. Σου λέει οι νομικοί μου λένε οτι οι αγωγές που εκκρεμούν δεν θα επηρρεάσουν το αποτέλεσμα, τις ιδιοκτησίες δεν τις έχω δεί κλπ.
Γενικά πάντως είναι μια καλή εικόνα εταιρίας που όσο πουλάει θα έχει ζωή. Τα τηλεοπτικά δεν θα αλλάξουν την επόμενη πενταετία, οπότε αρκεί να φτιάχνει η διοίκηση κάθε χρονιά ομάδες που να κοστίζουν (παίκτες + προπονητές) το μέγιστο 2 μύρια μικτά (να υπολογίζετε πάντα 40% ικα + εφορία)
Το βασικό θέμα της ομάδας, και για τις αδειοδοτήσεις και για την ουσία, είναι η βιωσιμότητα. Εφόσον στους ισολογισμούς συμπεριλαμβάνονται όλα τα πραγματικά χρέη μια χαρά μου φαίνονται. Αφού χωρίς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου βελτιώνεται η καθαρή θέση τότε όλα καλά. Για τη φετινή χρονιά μπορεί να ανέβηκε το αγωνιστικό μπάτζετ αλλά μπορεί να μειώθηκαν χρέη από προηγούμενες οφειλές, διακανονισμούς κλπ. Θα το ξέρουμε στον επόμενο ισολογισμό.
Αυτη η εκθεση γιατι δεν εχει δημοσιευτει πουθενα? (π.χ. απο το Επισημο site, απο καποιο site? κτλ )
Αυτο το site τι ειναι ακριβως και πως το ανακαλυψες? http://www.panioniosgssfc1890.gr/
Τελος γιατι υπαρχει τετοιος μυστικισμος?
Αναθεμα αν ατομα εξω απο το forum γνωριζουν για την υπαρξη του και για αυτη την εκθεση…
Ε καλά δεν ξέρετε ότι δημοσιογράφοι στα αθλητικά δεν υπάρχουν, οποιονδήποτε από εδώ μέσα να πάρεις καλύτερη δουλειά θα έκανε. Μόνο για μεταγραφές, φήμες, εμπρηστικές δηλώσεις ξέρουν να γράφουν τα κωθώνια.
Πιστευω πως ναι ειναι κρυφα και ειμαι σιγουρος πως το γνωριζουν ελαχιστοι. Απλα η ΠΑΕ και η καθε ΠΑΕ υποχρεουται να τα βγαλει στο internet και εφτιαξε ενα site που δεν το ξερει κανεις και το ανεβαζει εκει για να ειναι και νομικα ενταξει.
Αν ηθελε η ΠΑΕ θα το εβαζε στο panioniosfc.gr ή στο panionios.gr και δεν θα ελεγε κανεις κουβεντα.
Μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας…
Δεν αναφερομαι σε κανενα προσωπικα εδω μεσα, αντιθετα ενα μεγαλο μπραβο που το εμαθα και πιστευω και πολοι αλλοι.
Καλημέρες.
Είναι θέμα επιλογών και διαφάνειας.
Υπάρχουν ομάδες (βλ.παγούρια http://www.pasgiannina.gr/isologismos ) που τα ανεβάζουν στο επίσημο site τους.
Για να είμαι ειλικρινής, η δική μας διοίκηση με το να τα κρατάει λίγο πιο απόμακρα (όχι κρυφά γιατί δεν είναι) από το ευρύ κοινό, μου δημιουργεί ένα αίσθημα αδιαφάνειας και καχυποψίας.