Ήρθα πριν λίγο από το γήπεδο και μου έχει σηκωθεί η τρίχα…Παρακολουθώ αυτή την ομάδα εδώ και 5 χρόνια, από τότε που ήταν ένας ερασιτεχνικός σύλλογος στα μισά της Αγγλικής Κόνφερενς, με κάποια ματς να είμαστε ζήτημα 1000 άτομα.
Μέσα από επιμονή και υπομονή, για μια πόλη μόλις 20’ από το Λονδίνο όπου οι μισοί υποστηρίζουν Άρσεναλ και οι άλλοι μισοί Τότεναμ, φτάσαμε φέτος τις 4.000 μέσο όρο και πρώτη συμμετοχή στην ιστορία της Στίβενεϊτζ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Λιγκ 2.
Και ερχόμαστε στο αποψινό, με τα 6.650 εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί. Μια μαγική βραδιά που παίζουμε στα ίσα μια Νιούκαστλ σε μεγάλη φόρμα, τους υποτάσσουμε μάλλον εύκολα και περιμένουμε την αυριανή κλήρωση.
Στεναχωριέμαι πολύ που η διαφορά ποδοσφαιρικής νοοτροπίας είναι τόσο μεγάλη. Στην Ελλάδα ασχολούμαστε με το ποιός μας διαιτητεύει, ποιός είναι ο πρόεδρος και με ποιόν κάνει συμμαχία, ποιό ματς είναι στημένο, ποιόν θα δείρουμε, τίνος τι μάνα θα βρίσουμε από την εξέδρα…
Εγώ απλά νιώθω μαγεμένος απόψε παιδιά. Νιώθω σχεδόν όσο συγκινημένος ένιωσα με τον Πανιώνιο τη βραδιά του τελικού του '98. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από δουλειά, δουλειά, δουλειά σε βάθος χρόνου. Μακριά από μίζερες σκέψεις που τίποτα δεν έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό. Μετά από το αποψινό, νομίζω ότι είναι πολύ βαθειά η τρέλλα μου με την Πανιωνάρα για να συνεχίσω να ασχολούμαι με το αντιποδόσφαιρο και τη γενικότερη μαφία της Ελληνικής Superleague.
Μπορούμε να αλλάξουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, κατ’αρχήν με τη στάση μας ως φίλαθλοι. Νομίζω ως Πανιώνιοι έχουμε μια διαφορετική κουλτούρα και πρέπει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε πάνω σε αυτή. Μακριά από τη βία, φραστική και φυσική!
Δεν ξέρω, μάλλον παραληρώ, συγχωρέστε με. Η κλήρωση που μπορεί να μας φέρει ακόμα και στο Ολντ Τράφορντ είναι μετά τον αυριανό αγώνα του Πανιωνίου με τη Ξάνθη. Ελπίζω να την παρακολουθήσω με ακόμα μεγαλύτερη χαρά μετά από το επιθυμητό απότέλεσμα της πρώτης μου και παντοτινής αγάπης.
Μπραβο ρε Γιαννη!!! Μπραβο στην Στιβενεϊτζ!!!
Χαιρομαι που εζησες τετοιες ιστορικες για το σωματειο στιγμες. Ισως την ιστορικοτερη στιγμη μεχρι τωρα. Sold out, 6,500 χιλιαδες κοσμος να αντιδρουν ακομη και σε τακλιν σαν να μπαινει γκολ, νομιζω οτι σημερα εζησες ενα υπεροχο ποδοσφαιρικο παραμυθι. Κλασσικο και Αγγλικο. Ευχομαι να συνεχισθει..
Α, μιας και λέμε για διαφορά νοοντροπίας :
Μετανιωμένος για τον τρόπο που κέρδισε το πέναλτι της Άρσεναλ στον αγώνα κόντρα στην Λιντς παρουσιάστηκε ο Θίο Γουόλκοτ. Οι «κανονιέρηδες» έχαναν με 1-0 μέσα στην έδρα τους για το Κύπελλο Αγγλίας και χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Φάμπρεγκας ισοφάρισαν και πλέον θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση στον αγώνα που θα γίνει στην έδρα της Λιντς.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από τους δύο προπονητές επειδή “βούτηξα”. Προσπαθούσα να πάρω πέναλτι» δήλωσε μετά τον αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα των Λονδρέζων ο 21χρονος φορ, ενώ προσπαθώντας να δικαιολογηθεί πρόσθεσε: «Ρώτησα έναν συμπαίκτη μου αν θα έκανε το ίδιο και μου είπε πιθανόν ναι. Δεν είμαι τέτοιου είδους ποδοσφαιριστής, αλλά το έκανα και ζητάω να με συγχωρέσετε».
Συνεχίζοντας την απολογία του ο Γουόλκοτ συμπλήρωσε: «Έχω ακούσει παίκτες να λένε πως αν νιώσεις ένα άγγιγμα πέσε και μπορεί να πιάσει. Κάπως έτσι ήταν η φάση. Δεν είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου για την πράξη μου αυτή, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την ισοπαλία που πήραμε. Αστειευόμενος μάλιστα με τον διαιτητή αργότερα του είπα πως αυτή ήταν η πρώτη μου βουτιά και ήταν πολύ καλή».
Γιάννη επειδή ζεις εκει και παρακολουθείς το πως μεγαλώνει η τοπική σου ομάδα καλό θα ήταν αν μπορούσες να μας έδινες που και που κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το πως είναι οργανωμένη μια τέτοια ομάδα. Ποιο είναι το οργανόγραμμά της, οι ρόλοι των στελεχών, πως δουλεύουν οι υποδομές της, πως δουλεύει το τμήμα scouting, marketing, πως συνδέεται με την τοπική κοινωνία κλπ.
Ίσως μάθουμε κι εμείς κάτι παραπάνω από μια φιλοσοφία που είναι εντελώς διαφορετική με αυτή που έχουμε στην Ελλάδα.
Στη χώρα που κατοικεί ο Γιάννης πριν 2 μέρες τα νέα ήταν τα εξής:
Ex-Labour MP David Chaytor has spent his first night in Wandsworth prison after being jailed for 18 months for fiddling his parliamentary expenses.
He was sentenced on Friday after pleading guilty to fraudulently claiming more than £20,000 in expenses.
Για 20 χιλιαρικάκια κατακραυγή και 18 μήνες φυλακή.
Εδώ αντίθετα η “τιμωρία” είναι το γλυψιμο για λίγο ακόμα ρουσφετάκι.
Ρέντινγκ μέσα έβγαλε η κληρωτίδα, λοιπόν, και…δεν ξέρεις ποτέ!
Σωστός ο reanimator. Αυτή η απόφαση ήταν σοκαριστική ακόμα και για μένα.
Λοιπόν, με μισή καρδιά λοιπόν με αυτά που γίνονται στον Πανιώνιο, θα προσπαθήσω σιγά-σιγά να παρέχω τις πληροφορίες που μου ζητάει ο nspachis. Βέβαια το βάθος γνώσης που απαιτείται είναι αρκετά μεγάλο, οπότε θέλει έρευνα.
Το πλέον απλό σαν κίνηση μάρκετινγκ που θα πω ήταν αυτό που είχα γράψει και στο προηγούμενο φόρουμ:
Όταν ένα μωρό (μέχρι 6 εβδομάδων) γεννιέται και καταχωρείται στα ληξιαρχεία του δήμου, παρέχεται από το δημοτικό λειτουργό στο αντίστοιχο ραντεβού μια φόρμα από την ομάδα (δωρεάν), με την οποία μπορείς να γράψεις το μωρό σου στα Baby Boro. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό είναι μέλος των ‘μωρών-φιλάθλων’ της Στίβενεϊτζ. Με το που συμπληρώσεις τη φόρμα, σου έρχεται ταχυδρομικώς μια κονκάρδα της Ένωσης Φιλάθλων (Supporters’ Association), ένας πάπυρος που αναγνωρίζει ότι το μωρό είναι μέλος και μια σαλιάρα με το σήμα της ομάδας. Επίσης, στέλνουν σε κάθε γενέθλια κάρτα μέχρι και την ηλικία των 5, οπότε και παρέχεται η δυνατότητα να γράψεις το παιδί σε…εξευτελιστική τιμή στα Boro Juniors. Εκεί φαντάζομαι είναι άλλα τα προνόμια, και πιό σχετικά με τη παρουσία στο γήπεδο.
Πανέξυπνο και πάνφθηνο τρικ για μια πόλη που πραγματικά έχει πρόβλημα να απορροφήσει οπαδούς από τα…θηρία του Βόρειου Λονδίνου. Κι όμως, παράλληλα με τις αγωνιστικές επιτυχίες έχει καταφέρει να φτάσει να γεμίζει πάνω από το μισό της γήπεδο (3.500 από 6.650) σε κάθε ματς.
Πόσο δύσκολο είναι για τον Πανιώνιο ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, να κάνει κάτι αντίστοιχο; Ο δήμος μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό.
Αλλά τι να λέμε τώρα ρε παιδιά. Εδώ δεν υπάρχει διοίκηση να κρατήσει τον αριθμό των παικτών σε κάποια όρια, ή να έχει ένα σκάουτερ, για μάρκετινγκ θα μιλάμε μέρες που είναι;
και στον Πανιώνιο είχαμε αντίστοιχες κινήσεις…
κόψαμε την μαθητική κερκίδα για διαφυγόντα κέρδη!
δεν είναι λίγο!
τα παλιόπαιδα που θέλανε να βλέπουνε την υπερομάδα τζάμπα!
βέβαια όταν ήταν οι χοντροί άμπαλοι περιπατητές στα σχολία που τους πηγαίνανε γινότανε χαμός, μετά τους δείχνανε τον κούκετς να χαμογελάει και τα παιδιά κόψανε το σχολείο, χαμός σου λεω
Η άρνηση της Μπλάκπουλ να πουλήσει τον Τσάρλι Άνταμ στην Άστον Βίλα έναντι 2,5 εκ λιρών είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με τον Ίαν Χόλογουεϊ για όσους επίδοξους μνηστήρες χτυπήσουν την πόρτα. Οι «seasiders», απλά δεν πουλάνε παίκτες τονίζει ο προπονητής τους.
Ερωτώμενος αν έγινε πράγματι επίσημη κρούση για τον 25χρονο Σκωτσέζο διεθνή ο Χόλογουεϊ το παραδέχτηκε αμέσως τονίζοντας ότι ανάλογη θα είναι η συμπεριφορά τους και σε μελλοντικές προτάσεις:
«Είναι αλήθεια. Μίλησα με τον Τσάρλι. Δεν υπάρχει πλέον θέμα. Ο πρόεδρος μίλησε στους ενδιαφερόμενους και τους εξήγησε τα αυτονόητα. Είμαστε μία υγιής ομάδα σε όλους τους τομείς και δεν υπάρχει λόγος να πουλήσουμε παίκτες. Αντιθέτως θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες».
Άλλο ένα ματς που μου έχει καρφωθεί στη μνήμη: ήμουν μέσα στον περυσινό τελικό των πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ στο Γουέμπλεϊ μεταξύ Μπλάκπουλ και Κάρντιφ (έχω φίλο από το Μπλάκπουλ). Εκεί να δείτε ατμόσφαιρα, με 90.000 κόσμο. Είχα μείνει με το στόμα ανοικτό.
Αιντε να αποθεσω!! χαχα τα δικα μου διεθνη οπαδικα, ειμαι λατρης του Ισπανικου αθλητισμου, η δομη τους στηριζεται στα μελη και στα φυτωρια, ακομα και στο Καταλανικο πολο, που στην ουσια ειναι το Ισπανικο, ομαδες μικρες εχουν απο 6.000 μελη και ανω. Και στο ποδοσφαιρο ειμαι Μπαρτσα, αλλα παρακολουθω και τους αλλους. Το ποδοσφαιρο ειναι μια τεραστια βιομηχανια, ολες οι ομαδες στοχο εχουν να προσφερουν στα 90 λεπτα θεαμα, σπανια θα δεις παιχνιδια της πλακας, οκ οι 2 πρωτοι δεν παιζονται, αλλα οι λοιποι για τους φιλαθλους τους, εχουν κατι να προσφερουν, στη χωρα μας ολοι μα ολοι παραγουν σκουπιδια και οσο δεν το διορθωνουν το παραπανω, δεν υπαρχει γιατρεια.
Παραδειγμα ειναι ο Μουρινιο, που ενω ξεκινησε με τη λογικη να εφαρμοσει τη γνωστη του συνταγη της σφικτης αμυντικης λειτουργιας, καταλαβε απο την αντιμετωπιση που ειχε απο τους φιλαθλους της Ρεαλ, να δωσει περισσοτερη σημασια στο θεαμα-γκολ. Βεβαια λιγο εκτιθεται, διοτι καποιοι παικτες του ηδη, εχουν γινει τουρμπο, βλεπε ντι μαρια ροναλντο που γυριζουν πισω λες και ειναι αμυντικοι χαχαχα (αυτες οι ομαδες μαλλον δεν θα εχουν πολλες ουροληψιες) (το λαστ σχολιο ειναι οπαδικο χαχαχα).
Γιάννη είσαι τυχερός που είσαι στην Αγγλία , που μαζί με την Ισπανία είναι οι πιό προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες στον κόσμο . Στην Αγγλία φυσικά και παιχνίδι 4ης κατηγορίας αν μπορεία να παρακολουθήσεις , βλέπεις ποδόσφαιρο που δεν βλέπεις εδώ στην Ελλάδα ούτε στην Σούπερ Λινγκ.
Συμφωνώ πάντως και με τον vardo γιατί στην Ισπανία ο αθλητισμός είναι έτσι όπως τον περιγράφει , ακόμα και οι ξένοι τους είναι από τις αθλητικές τους υποδομές και ισχύει σαν φιλοσοφία σε όλα τους τα σπόρ .
Ωραίο ποστ αλλά μας μελαγχολείς κιόλας και μας κάνεις να ζηλεύουμε.
Συμφωνώ Δημήτρη, πρόκειται για τα δυο καλύτερα πρωταθλήματα.
Το άλλο Σάββατο θα είμαι στο Στίβενεϊτζ-Ρέντινγκ για τον 4ο γύρο του κυπέλλου.
Πάντως η πλάκα είναι ότι έχω ακούσει φέτος συναδέλφους Άγγλους να γκρινιάζουν πολύ για το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ και να λένε ότι τα πρωταθλήματα Γερμανίας και Γαλλίας είναι καλύτερα από το δικό τους, το ίδιο και για το επίπεδο ποδοσφαίρου και παικτών. Το έλεγαν με την αφορμή το 0-0 της Τότεναμ με τη Γιουνάιτεντ ή την παρουσία του 35άχρονου Σαλγκάδο στη Μπλάκμπερν. Τους λέω ότι ως ξένος δεν συμφωνώ και ότι εκτός των δυο ‘γιγάντων’ της Ισπανίας, οι Αγγλικές ομάδες προσφέρουν μάλλον τα ομορφότερα παιχνίδια στην Ευρώπη.
Το Σαββατοκύριακο πήρα διπλή πίκρα. Ο Πανιώνιος το έφαγε στο 90’ και η Στίβενεϊτζ στο 87’ (και μάλιστα ήμουν μέσα και γύρισα και άρρωστος με -1 στο γήπεδο).
Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε περίπτωση επαναληπτικού, ο νικητής του Ρέντινγκ-Στίβενεϊτζ θα έπαιζε εκτός έδρας το νικητή του Τσέλσι-Έβερτον!
Τέλος πάντων, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στη Λιγκ 2 με το στόχο μιας εύκολης και γρήγορης παραμονής και από εκεί και πέρα…ό,τι κάτσει!
Τρένο η Στίβενεϊτζ, δεν ξέρω αν παρακολουθείτε τις μικρές της Αγγλίας. Μεγάλη χαρά εδω, πρώτη χρονιά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και μόλις ένα βαθμό από τα πλέι-οφ της ανόδου!
Άσχετο, αλλά σήμερα έκανα αίτηση για εισιτήρια τελετής έναρξης και τελικού μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα έσκασα χοντρά, αλλά η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ! Φέτος γίνεται και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ εδώ, αλλά η αλήθεια είναι ότι 150 λίρες δεν τις δίνω. Μέχρι και ο Σερ Άλεξ τους έκραξε για τις τιμές…
Μην ξεχασεις να αποδοκιμασεις τους δρομεις των 100 και των 200 μετρων. Ετσι για να μαθουν οι αλητες που εριξαν κακα πραγματα στην πορτοκαλαδα των παιδιων μας. Να τιμησεις και τις ελληνικες παραδοσεις, ρε αδερφε.
Υπάρχει και ΑΥΤΟ το ποδόσφαιρο Παραθέτω την παρακάτω είδηση για σύγκριση με τα ελληνικά δεδομένα :rolleyes:
Μόνο από μακριά θα μπορούν να βλέπουν το «Βελοντρόμ» δύο οπαδοί της Μαρσέιγ.
Τα άτομα αυτά καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια απαγόρευση εισόδου σε γήπεδο μετά τη σύλληψή τους κατά τη διάρκεια του κλασικού ντέρμπι με την Παρί, το βράδυ της Κυριακής. Επίσης τους επιβλήθηκε πρόστιμο της τάξης των 301 ευρώ.
Ο πρώτος από τους δύο… «φιλάθλους», είναι 20 χρονών και συνελήφθη για χρήση πυροτεχνημάτων, ενώ ο δεύτερος που είναι 36 ετών, για χρήση καπνογόνου, έχοντας βέβαια στην κατοχή του μαχαίρια και χειροπέδες.
Μάλιστα, ο δεύτερος θα κληθεί να πληρώσει ένα ακόμα πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ.