“Goal” 09:54 3/7
ΟΙ ΕΠΤΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΙΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗ
Πώς το λέει το γνωστό γνωμικό; «Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω», και σίγουρα αυτό θα ισχύσει στην περίπτωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Πανιώνιου. Ο «Ελέ» μπορεί να είναι… πρωτάρης στους πάγκους, όμως δεν θέλει επ’ ουδενί αυτό να χαρακτηριστεί ως… αδυναμία και αυτό φρόντισε να το καταστήσει κάτι παραπάνω από σαφές στους παίκτες του, λίγα λεπτά πριν από τη χθεσινή πρώτη προπόνηση εν όψει της νέας σεζόν!
Ο 36χρονος προπονητής μοίρασε τον… επτάλογό του χθες στα αποδυτήρια, τα οποία σκοπεύει να τα καταστήσει «άβατο», όπως άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε και κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του. «Η υπογραφή των παραπάνω είναι υποχρεωτική. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα να μη βάλει την υπογραφή του.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα μιλήσει με τη διοίκηση» αναγραφόταν χαρακτηριστικά κάτω από τον επτάλογο που μοιράστηκε χθες στους «κυανέρυθρους» (ο πίνακας, κάτω αριστερά) και δεν επιδεχόταν παρανοήσεων!
«Τα καλά αποδυτήρια είναι το άλφα και το ωμέγα σε μία ομάδα. Οι παίκτες πρέπει να έχουν καλή διάθεση πριν και μετά την προπόνηση, να είναι απόλυτα σοβαροί στην ώρα της προπόνησης και συγκεντρωμένοι στα 90λεπτα των αγώνων!» είπε χαρακτηριστικά ο Ελευθερόπουλος και συνέχισε:
«Δεν θέλω να παρεμβαίνει κανείς στα αποδυτήρια. Αν ο Δώνης είπε στον ΠΑΟΚ ότι “όποιος δεν αντέχει, να φύγει”, φανταστείτε τι σημαίνει πειθαρχία για μας. Ελευθερία δεν σημαίνει αναρχία. Για μένα δεν υπάρχει προπόνηση δύο ωρών. Είναι πιο πολύπλοκη διαδικασία. Πιστεύω στη δουλειά, στην πειθαρχία και την ποδοσφαιρική ποιότητα».
Ερωτηθείς για το αν θα γίνει… κακός με τους παίκτες, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, ο «Ελέ» απάντησε με νόημα: «Εγώ τα όρια ξέρω να τα βάζω. Εγκειται στην εξυπνάδα των παικτών από εκεί κι έπειτα…». Οπως καθίσταται σαφές και από τον πίνακα που παραθέτουμε, με τους επτά κανόνες που θέλει να ισχύουν απαρέγκλιτα μέσα στα αποδυτήρια θα επικρατεί ο δικός του… νόμος.
- Επαγγελματικά συμβόλαια 4 ετών υπέγραψαν οι Ζυγογιάννης και Σπανός.
ΟΙ 7 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
-
Υποχρεωτική προσέλευση στην προπόνηση 45 λεπτά πριν από την έναρξή της και υποχρεωτική αναχώρηση τουλάχιστον 15 λεπτά μετά τη λήξη της
-
Σε περίπτωση κωλύματος, ενημέρωση τουλάχιστον 2 ώρες πριν είτε στον γενικό αρχηγό είτε στον γιατρό της ομάδας (αναλόγως της φύσεως του προβλήματος)
-
Απαγορεύεται η χρήση κινητού στα αποδυτήρια
-
Αρχηγός της ομάδας ορίζεται ο Φανούρης Γουνδουλάκης. Οι άλλοι δύο θα προκύψουν έπειτα από ψηφοφορία
-
Υποχρεωτική η παραχώρηση συνεντεύξεων απ’ όλους, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της ομάδας
-
Υποχρεωτική η χρήση επικαλαμίδων στην προπόνηση
-
Υποχρεωτική χρησιμοποίηση συσκευής polar (μηχάνημα μετρήσεως παλμών) κατά τη διάρκεια της προπόνησης
ΤΣΑΒΑΛΟΣ
«Ρίσκο σε όλα τα επίπεδα»
Ο πρόεδρος του Πανιώνιου, Βασίλης Τσάβαλος, ήταν αυτός που παρουσίασε τον «Ελέ» και σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο που βεβαίως ήταν «παρών» στην αίθουσα (Τερεζόπουλος, Μπέκας, Παναγόπουλος, Λίμα και Βενιαμίν).
«Είμαστε αναγκασμένοι να ρισκάρουμε σε όλα τα επίπεδα. Η πολυετής πείρα του Ελευθερόπουλου σε Ελλάδα και εξωτερικό θα είναι επωφελής για τον σύλλογο. Θέλουμε οικονομική ισορροπία και υγεία» ήταν τα λόγια του Τσάβαλου.
Τα… καπνογόνα και ο πατήρ Θανάσης
«Εκρηκτική» (δίκην υπερβολής θα μπορούσε να ειπωθεί…) ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περίπου 300 οπαδοί του Πανιώνιου που βρέθηκαν χθες στο στάδιο της Νέας Σμύρνης για την πρώτη συγκέντρωση της αγαπημένης τους ομάδας. Δεκάδες καπνογόνα άναψαν κατά την είσοδο των παικτών και του τεχνικού επιτελείου, ενώ συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, που δεν επέτρεψαν για… δέκα λεπτά στον πατέρα Θανάση να ξεκινήσει τον αγιασμό εν όψει της νέας σεζόν!
«Λεβέντες, σταματήστε για λίγο και… ξεφαντώνετε μετά πάλι!» ήταν η προτροπή του πατήρ Θανάση στην κερκίδα και κάπου εκεί η διαδικασία ξεκίνησε. Οπως και να `χει, ο παλμός της χθεσινής πρώτης ήταν από… άλλες, παλιές εποχές, με τον κόσμο να δείχνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των «κυανέρυθρων».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Γεννήθηκα έτοιμος!»
Σαν έτοιμος από καιρό ή ορθότερα απ’ όταν γεννήθηκε(!), όπως χαρακτηριστικά είπε, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος κατά την επίσημη παρουσίασή του χθες στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.
Ο «Ελέ» χαρακτήρισε τον εαυτό του «ευλογημένο», μιας και «έχω κάνει επάγγελμα εδώ και 20 χρόνια αυτό που λατρεύω. Το ποδόσφαιρο. Κάποιοι φίλοι μου με ρωτούσαν αν νιώθω έτοιμος για προπονητής. «Γεννήθηκα έτοιμος για το ποδόσφαιρο», αυτή ήταν η απάντησή μου! Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ρίσκο στην επιλογή μου, αν αναλογιστεί κάποιος ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μέσα σε… χαρτόνια!».
Ο κόουτς των «κυανέρυθρων» επισήμανε ότι «θέλω να παίζουμε επιθετική άμυνα και να δημιουργούμε ευκαιρίες. Το αγαπημένο μου σύστημα είναι το 4-3-3, όμως το 4-2-3-1 ταιριάζει καλύτερα αυτή τη στιγμή στην ομάδα», ενώ όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ρόστερ. Θέλω να είναι μάξιμουμ 26 παικτών. Εχω κάνει τις εισηγήσεις μου για τους νεαρούς. Οι Ντούνης, Σμυρλής, Βλάχος, Μακαρωνάς, Κούρος και ο Ανέστης θα είναι στην πρώτη ομάδα, ενώ σήμερα (σ.σ. χθες) υπέγραψαν οι Λαμπρόπουλος, Γιαννουλής, Περιστερίδης και Αραβίδης. Θέλω ταχύτητα στα πλάγια και ποιότητα στον άξονα, την οποία διαθέτουμε με τους Γουνδουλάκη, Σάμαρη και Μενδρινό» είπε ο «Ελέ», εκθειάζοντας τους τρεις «κυανέρυθρους». Οσο για τον κόσμο: «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και θέλουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο, τα εισιτήρια πέρυσι ήταν λίγα».
Ο στόχος: «Δεν θα ήθελα την προτελευταία αγωνιστική να είμαστε μέσα στο… άγχος! Αυτό θα πω στους παίκτες μου: «Οσοι έχουν φιλοδοξίες θα μείνουν, όσοι δεν έχουν θα φύγουν πριν από τις 15 Ιουλίου (ημερομηνία αναχώρησης για τα Τρία Πέντε Πηγάδια, όπου ο Πανιώνιος έκλεισε δύο φιλικά, στις 25/7 με την Κόρινθο και στις 29/7 με τον ΠΑΣ Γιάννινα)».
Οσον αφορά, τέλος, το δίπλωμά του, τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα. Και εγώ και ο κ. Τερεζόπουλος (προπονητής Κ-20 και μέλος του τεχνικού επιτελείου) κάναμε αίτηση στην ΕΠΟ για αυτό».
Ο Περιστερίδης και ο Ομο
Στο χθεσινό φύλλο αναφέραμε πέραν του Γιαννούλη και την πιθανότητα απόκτησης του Κώστα Περιστερίδη, του 21χρονου πορτιέρο που προέρχεται από το εξωτερικό. Ο Περιστερίδης υπέγραψε για τρία χρόνια και θα ανακοινωθεί είτε σήμερα είτε αύριο από την «κυανέρυθρη» ΠΑΕ. Δεν έδωσε το «παρών» στη χθεσινή «πρώτη», όπως και οι Ρόκας και Μιχαηλίδης. Ο Ρόκας είχε άδεια μίας ημέρας (έγινε νονός), ενώ ο Μιχαηλίδης θα λύσει, όπως όλα δείχνουν, το συμβόλαιό του.
Πρόβλημα με Ομο
Εν τω μεταξύ, πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει με τον Σουλεϊμάν Ομο. Ο Νιγηριανός μέσος έφτασε μόλις 20 λεπτά πριν από την πρώτη προπόνηση, ζητώντας να μιλήσει με τους διοικούντες. Εκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ έχει πρόβλημα στο γόνατο (οίδημα).
Τα νέα πρόσωπα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ
Ο 25χρονος επιθετικός υπέγραψε χθες για δύο χρόνια και έδωσε κανονικά το «παρών» στην «πρώτη» του Πανιώνιου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά από σχεδόν… δύο μήνες δοκιμών ο 22χρονος πρώην αμυντικός του Εθνικού Αστέρα υπέγραψε για δύο χρόνια.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Στο χθεσινό «Goal» αναφερθήκαμε στον 22χρονο μέσο, που από χθες ανήκει και επίσημα στον Πανιώνιο για τα προσεχή δύο έτη.