Conference 2025-26 (Πόλο Γυναικών)

Euro Cup: Με Πανιώνιο, Εθνικό και… αναμονή για Γλυφάδα η ελληνική παρουσία

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Ζάγκρεμπ οι κληρώσεις των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων υδατοσφαίρισης γυναικών για τη σεζόν 2025-26, με το Euro Cup να ρίχνει αυλαία στο πρόγραμμα. Η Ελλάδα θα έχει έντονη παρουσία στη διοργάνωση, με Πανιώνιο, Εθνικό και πιθανόν Γλυφάδα να εκπροσωπούν τη χώρα.

Ο Πανιώνιος στο… πρώτο εμπόδιο

Ο Πανιώνιος θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση, τοποθετημένος στον Α’ όμιλο μαζί με την ισχυρή Μπαρτσελονέτα από την Ισπανία και τη σαφώς πιο προσιτή Μλάντοστ Ζάγκρεμπ. Την πρόκριση στην επόμενη φάση παίρνουν οι πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος από τους τρεις προκριματικούς.

Σε περίπτωση πρόκρισης, η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα βρεθεί στον Γ’ όμιλο της φάσης των ομίλων, όπου την περιμένει η ιταλική Πάντοβα και ο τρίτος από τον Γ’ προκριματικό όμιλο του Champions League – πιθανότατα η γαλλική Νανσί.

Εθνικός απευθείας στους ομίλους

Ο Εθνικός Πειραιώς θα αγωνιστεί απευθείας στη φάση των ομίλων και τοποθετήθηκε στον Α’ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Β’ προκριματικού ομίλου του Euro Cup (Πόλαρ Μπερς, Γαλατάσαραϊ, Μπολιάσκο), αλλά και την ομάδα που θα αποκλειστεί από τον Β’ προκριματικό του Champions League, στον οποίο συμμετέχει και ο Άλιμος.

Η Γλυφάδα με το βλέμμα στη… συνέχεια

Η Γλυφάδα, που έχει δύσκολη αποστολή στο Champions League απέναντι σε Τεράσα (Ισπανία) και Έγκερ (Ουγγαρία), σε περίπτωση αποκλεισμού θα συνεχίσει στο Euro Cup, και συγκεκριμένα στον Β’ όμιλο, εκεί όπου βρίσκονται η Βαζούτας (Ουγγαρία) και –εκτός απροόπτου– η Κερουλέτι, νικήτρια του Γ’ προκριματικού. Αναλυτικά οι ελληνικές παρουσίες: Προκριματικοί Euro Cup γυναικών

Α’ Όμιλος: Πανιώνιος, Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, Μπαρτσελονέτα

Β’ Όμιλος: Πόλαρ Μπερς, Γαλατάσαραϊ, Μπολιάσκο

Γ’ Όμιλος: Κερουλέτι, Βοϊβοντίνα, Χαποέλ Γιοκνεάμ Φάση των ομίλων Euro Cup

Α’ Όμιλος: Εθνικός, 1ος Β’ προκριματικού, 3ος Β’ Champions League

Β’ Όμιλος: Βαζούτας, 1ος Γ’ προκριματικού, 3ος Α’ Champions League (πιθανώς Γλυφάδα)

Γ’ Όμιλος: Πάντοβα, 1ος Α’ προκριματικού, 3ος Γ’ Champions League

Δ’ Όμιλος: Καταλούνια, καλύτερος 2ος προκριματικών Euro Cup, 3ος Δ’ Champions League

Η παρουσία τριών ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση αποδεικνύει τη συνεχή πρόοδο της ελληνικής υδατοσφαίρισης γυναικών, με στόχο όχι μόνο τη διάκριση αλλά και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκής υπεροχής.

Χμ πιο βατή κλήρωση τα κορίτσια σε σχέση με τους άντρες, νομίζω.

Δεν έχω καθόλου εικόνα

3 «Μου αρέσει»

5 «Μου αρέσει»

4 «Μου αρέσει»

Δύο πανεύκολες νίκες σήμερα και αύριο μεσημέρι με την Τενερίφη για την πρώτη θέση του ομίλου. Περάσαμε και εδώ στις 4 της Ευρώπης! Μοναδική επιτυχία και ελπίζω στον ημιτελικό να το γεμίσουμε <3

8 «Μου αρέσει»

Όπως εξελίχθηκαν τα πραγματα έχουμε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Τενερίφη. Προκρίθηκαμε ήδη, και με νίκη ή ισοπαλία αύριο παίρνουμε την πρώτη θέση που θα μας ρίξει πάνω στα Χανιά ή στη Σαν Φελιου

3 «Μου αρέσει»

Παίζουν οι ισοπαλίες ακόμα ή έχει πέναλτι και 2-1 βαθμούς αντί για 3; Τέλος πάντων κερδάμε το μεσημέρι και παίζουμε το Σάββατο 6 η ώρα ημιτελικό ή χάνουμε και παίζουμε στις 8 με τους Καλαβρέζους.

2 «Μου αρέσει»

Πάντως η Τενερίφη φαίνεται να μην έχει και τόσο καλή άμυνα οπότε θεωρώ ότι δεν είναι ανέφικτο να κερδίσουμε.

1 «Μου αρέσει»

Νίκη απέναντι στην Τενερίφη με 16-11 και πρόκριση ως πρώτοι στα ημιτελικά!!!

Σε πολύ καλή φόρμα η ομάδα, ενδεικτικό ότι σκόραραν 8 διαφορετικές παίχτριες.

Αύριο θα παίξουμε στις 18:00 απέναντι στο νικητή του Σαν Φελιού - Χανιά, και θα είμαστε το φαβορί για τελικό.

6 «Μου αρέσει»

Μου μυρίζει τυρινίνη ρε σεις.

3 «Μου αρέσει»

Το κόβω να παίζουμε με τις Σαντ Φελιού τις Βαρκελωνέζες, ήταν λίγο πιο ανταγωνιστικές με Κοζέντσα απ ότι τα Χανιά. Προάστιο Βαρκελώνης με κλειστό στο όνομα του πιο γνωστού αθλητή τους, τον Χουαν Κάρλος Ναβάρο. Για πάμε…

6 «Μου αρέσει»

Κρίμα. Μας εγκλώβισαν με την άμυνα ζώνης για πάρα πολλή ώρα και παρά την φιλική διαιτησία και τις πολλές κερδισμένες αποβολές το μόνο που καταφέραμε ήταν να μειώσουμε στο ένα γκολ. Δύο μεγάλα λάθη πίσω κόστισαν, το γκολ που φάγαμε από τα 11 μέτρα σε τέλος 8λεπτου και αυτό που ξεχάσαμε μια παίκτρια πίσω από την άμυνα. Παρόλα αυτά αν βάζαμε το πέναλτι θα είχαμε ισοφαρίσει.

Το χειρότερο απ όλα βέβαια ήταν το άδειο κολυμβητήριο με κάτι σκόρπιους μόνο να φωνάζουμε κάνα σύνθημα.

4 «Μου αρέσει»

δεν είχε κόσμο ρε γμτ;

1 «Μου αρέσει»

Σε ένα μισοάδειο και παγωμένο κολυμβητήριο η ομάδα μπήκε κρύα και βρισκόταν σταθερά και εύκολα πίσω στο σκορ για 3 οκτάλεπτα. Μόλις στο τέταρτο οκτάλεπτο η ομάδα μπήκε στο παιχνίδι, έκανε τιτάνια προσπάθεια και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά δυστυχώς αστοχήσαμε σε πέναλτυ ένα λεπτό πριν την λήξη και τέλος. Η Sant Feliu είναι δυνατή ομάδα αλλά αν είχανε έρθει σήμερα οι Πάνθηρες θα είχαμε κερδίσει! Το ότι η ομάδα μπήκε κρύα νομίζω πως οφείλεται στο ότι τα κορίτσια ξενερώσανε με την εικόνα της κερκίδας και αυτό φαινότανε από την παρουσίαση των ομάδων κιόλας. Από αγωνιστικής απόψεως τεράστιο ρόλο έπεξε και το γεγονός ότι είχαμε απίστευτη αστοχία σε επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω. Είχαμε 15 επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω έναντι 8 της Sant Feliu ενώ είχαμε και χαμένο πέναλτι! Νομίζω ότι αυτό οφείλεται εν πολλοίς σε κακή ψυχολογία καθώς τα κορίτσια σίγουρα περιμένανε εντελώς διαφορετικό το κολυμβητήριο σήμερα! Για να καταλέβετε, οι συγγενείς και φίλοι της Sant Feliu κάνανε περισσότερη φασαρία από εμάς! Εντελώς ακατανόητη η απουσία του κόσμου μας και ιδιαιτέρως των Πανθήρων! Κρίμα γιατί πραγματικά θα μπορούσαμε να είμαστε στον τελικό αύριο και να αξιοποιούσαμε μία ιστορική ευκαιρία για τον πρώτο μας Ευρωπαϊκό τίτλο!

6 «Μου αρέσει»

Επανέρχομαι σχετικά με το θέμα της σημερινής απουσίας του κόσμου για να πω ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο των φιλάθλων μας. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μας δεν ήξερε ούτε με ποιόν παίζαμε, ούτε τι ώρα παίζαμε αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ότι παίζαμε!!! Δεν υπήρχε ενημέρωση από πουθενά καθότι τα ΜΜΕ μας αγνοούν παντελώς! Η μόνη πηγή ενημέρωσης ήταν το σάϊτ της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας το οποίο και αυτό είναι της κακιάς ώρας και είναι αρκετά περίπλοκο το να δεις τα αποτελέσματα μέσω αυτού. Αυτό που έγινε σήμερα πρέπει να μας γίνει μάθημα για το μέλλον γιατί οι ευκαιρίες για Ευρωπαϊκά τρόπαια δεν έρχονται κάθε μέρα!

7 «Μου αρέσει»

Μένω εξωτερικό και έδωσα 3 ευρώ να δω το ματς με daily pass στη European Aquatics. Όντως δεν ακουγόταν πολύ ο κόσμος οπότε φαντάστηκα πως δεν πήγαν πολλοί. Από την άλλοι θα μου έκανε εντύπωση αν οι παίχτριες ήταν ξενερωμένες όπως λες, γιατί σίγουρα είναι συνηθισμένες να παίζουν χωρίς οργανωμένους κλπ, και είναι επαγγελματίες. Και τις μεγάλες νίκες προχθές, ή με τον Εθνικό κλπ έχουν μάθει να τις κάνουν με συγγενείς και φίλους οπότε δεν πιστεύω να έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Ίσως πάντως για την έλλειψη κόσμου στο συγκεκριμένο Final-8 να υπάρχει και ευθύνη όσον αφορά την προώθηση. Όπως γράφουν αρκετοί δεν ήταν ενήμεροι για τις μέρες και ώρες των αγώνων, τη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν την έχει ούτε το livescore / flash score από όπου παρακολουθούν τα σκορ πολλοί, και οι φάσεις γίνονται πολύ γρήγορα, από τους 8 στον τελικό σε 3 μέρες. Πολλοί ίσως περίμεναν την πρόκριση στον τελικό για να πάνε. Μέχρι και οι Πάνθηρες στην ανακοίνωση τους ανέφεραν για στήριξη μέχρι και στην Κ19 που θα έπαιζε με τον Ηρακλή (!) αλλά δεν αναφέρθηκαν στο πόλο γυναικών, κάτι που μου έκανε την εντύπωση.

Ίσως ένας εκσυγχρονισμός και στο κομμάτι της εξωστρέφειας να βοηθούσε. Γενικά τα σόσιαλ της ομάδας πόλο είναι λίγο ερασιτεχνικά, συγκρίνετε πχ την σελίδα μας στο instagram (https://www.instagram.com/panioniospolo/) με αυτή της Τενερίφης που κερδίσαμε τις προάλλες https://www.instagram.com/cnsf_oficial/.

Η ομάδα πόλο των γυναικών εδώ και μία τριετία είναι στις 6 καλύτερες στην Ελλάδα και πλέον θεωρώ το χάσμα των ομάδων στο 3-6 έχει μειωθεί αρκετά (κερδίσαμε τον τρίτο εθνικό μέσα-έξω φέτος, βέβαια χάσαμε από όλους τους υπόλοιπους εύκολα ή δύσκολα). Το συγκεκριμένο άθλημα μας έφερε και παγκόσμιο τίτλο στην Ελλάδα. Η ομάδα μπορεί να μην έχει ενεργές διεθνείς με την εθνική γυναικών, αλλά διαθέτει την προηγούμενη εμβληματική αρχηγό τις (Μαργαρίτα Πλευρίτου), μία τερματοφύλακα θρύλο της εθνικής Ουγγαρίας (Gangl) και δύο ακόμη εξαιρετικές ελληνίδες παίχτριες (Μπιτσάκου, Παπαναστασίου), που αν θυμάμαι καλά έχουν βρεθεί μερικές φορές στις συμπληρωματικές κλήσεις τις εθνικής. Πιθανόν να αδικώ και άλλες γιατί δεν παρακολουθώ πολύ, αλλά θα ήταν ωραία να τις μαθαίναμε λίγο καλύτερα, μέσω δηλώσεων όπως κάνει πχ το βόλεϊ πριν τους αγώνες, κλιπ στα σόσιαλ κλπ. κάτι που θα έκανε πιο εύκολο να ασχοληθούμε με την ομάδα και να πάμε στο γήπεδο, όπως γίνεται πλέον στο βόλεϊ.

4 «Μου αρέσει»
6 «Μου αρέσει»