Στα “κυανέρυθρα” ο Χρήστος Αραβίδης
Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την επιστροφή του Χρήστου Αραβίδη στις τάξεις της. Ο έμπειρος επιθετικός, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.
Στα “κυανέρυθρα” ο Χρήστος Αραβίδης
Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την επιστροφή του Χρήστου Αραβίδη στις τάξεις της. Ο έμπειρος επιθετικός, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.
Καλώς ήρθες Χρηστάκο πίσω
Ακόμα θυμάμαι αυτή την κούρσα που έκανες και την πάσα στον Χούτο στο 2-3 με τους γύφτους
Βέβαια είναι σχεδόν το μοναδικό που θυμάμαι αλλά αν σκεφτει κανείς τι έχουμε δει τελευταίως μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι που γύρισες
Τουλάχιστον είσαι απ τους λίγους που ερχόσουν αυτά τα 4 χρόνια στο γήπεδο
Η ζωή μας κύκλους κάνει και η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται. Ο Χρήστος Αραβίδης βρίσκεται ξανά στη Νέα Σμύρνη για χάρη του Πανιωνίου και εξηγεί στο Onsports, για ποιο λόγο ήταν ελκυστική η επιστροφή στα γνώριμα λημέρια της «πλατείας».
Ο 25χρονος επιθετικός αναδείχτηκε στην «άγονη γραμμή» των Ανω Λιοσίων και τον Ακράτητο, διακρίθηκε στις μικρές Εθνικές με τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Νιόπλια να εμπιστεύεται και να του δίνει την ευκαιρία να «ξεδιπλώσει» το ταλέντο του με την γαλανόλευκη φανέλα και υπέγραψε για πρώτη φορά στον «ιστορικό» το καλοκαίρι του 2006.
Για δύο χρόνια «έφτιαξε» το όνομά του στη Νέα Σμύρνη, κεφαλαιοποίησε την μεταγραφή του στον Πανιώνιο και συγχρόνως, ανέβασε την μετοχή του στο χρηματιστήριο των ποδοσφαιριστών.
To μεταγραφικό deal με τον Αρη το καλοκαίρι του 2009 ήταν η επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Στους κίτρινους δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε και ας του έπλεξε το εγκώμιο ακόμη και ο τότε τεχνικός των «κιτρίνων» Εκτορ Ραούλ Κούπερ, αναφέροντας σε ένα διάγγελμα του σε προπόνηση, « δεν αναφέρομαι ατομικά σε παίκτες αλλά θέλω να σταθώ στον Χρήστο γιατί είναι ένας φανταστικός επαγγελματίας, παράδειγμα για όλους μας. Δουλεύει ασταμάτητα παρόλο που δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες».
Πάτησε το …restart πέρυσι με την φανέλα της Δόξας και αφού γύρισε δριμύτερος στην δράση, επέστρεψε στην ομάδα με την οποία έζησε ίσως τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Μέχρι τα επόμενα…
Πώς κατέληξες στην επιλογή του Πανιώνιου; Ποιοι ήταν οι κυριότεροι λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψεις στη Νέα Σμύρνη;
«Δεν στο κρύβω πως μέτρησε σε μεγάλο βαθμό το συναίσθημα. Δεν ξεχνάω πως στον Πανιώνιο έζησα δύο όμορφα χρόνια με ευρωπαϊκή έξοδο και συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πάντα στριφογύριζε στο μυαλό μου η ιδέα της επιστροφής. Από κει και πέρα, εκτός από το γνώριμο περιβάλλον, μέτρησε η παρουσία ενός νέου και φιλόδοξου προπονητή στον πάγκο της ομάδας, σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών νεαρών παικτών στο έμψυχο δυναμικό. Γίνεται μία νέα προσπάθεια στην ομάδα και είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να συνδράμω».
Εκτός από τον Πανιώνιο έγινες αποδέκτης προτάσεων και από άλλες ομάδες;
«Υπήρχαν συζητήσεις και με άλλες ομάδες. Νομίζω πως έκανα την καλύτερη επιλογή και στο τέλος θα δικαιωθώ για την απόφασή να υπογράψω στον Πανιώνιο. Δεν σου κρύβω πως προτεραιότητά μου μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων με την Δόξα, ήταν η μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να μου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσω την τύχη μου εκτός συνόρων. Φυσικά και δεν απογοητεύομαι. Κοιτάω μπροστά, αφοσιώνομαι στον Πανιώνιο και ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσω να αγωνιστώ εκτός Ελλάδας».
«Δεν το αντιμετωπίζω έτσι ακριβώς. Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης του Πανιωνίου. Εχω μεγάλη διάθεση να πετύχω πολλά πράγματα με την νέα μου ομάδα και να δικαιώσω τους ανθρώπους της για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Τώρα εάν προκύψει κάτι αξιόλογο στο μέλλον, καλώς να έρθει…».
«Επικοινωνιακός και φιλόδοξος ο Ελευθερόπουλος»
«Παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς υπάρχει εξαιρετική συνεργασία, όχι μονάχα με μένα, αλλά με όλους τους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για έναν νέο προπονητή, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση εκτός φυσικά από το αγωνιστικό και στο επικοινωνιακό κομμάτι, σε ό,τι αφορά την σχέση με τους παίκτες της ομάδας. Νομίζω πως έχει όλα τα φόντα να κάνει και ως προπονητής μία καριέρα αντάξια της ποδοσφαιριστής».
«Λόγω των δυσκολιών της περιόδου που διανύουμε λίγο έως πολύ, όλες οι ομάδες δείχνουν εμπιστοσύνη στον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Δίνεται η ευκαιρία σε νερά παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Στον Πανιώνιο όλοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε το επίπεδο στο οποίο καλούμαστε να αγωνιστούμε, το βάρος της φανέλας και τι πρέπει να δώσουμε για την ομάδα».
«Τον βασικό στόχο τον οριοθέτησε προ ημερών ο προπονητής μου. Να αποφύγουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα το άγχος της παραμονής. Από κει και πέρα θα επιδιώξουμε να΄χουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία να δουλέψουμε σε αυτά που θέλει ο προπονητής μας».
«Η προσπάθεια όλων των παικτών να υπερνικήσουμε την κούραση, τις αντίξοες συνθήκες και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Επίσης η αγάπη του κόσμου παρά το γεγονός πως λίγοι ήταν εκείνοι που έδιναν το παρών στο γήπεδο».
«Με βοήθησε η… επανεκκίνηση με την Δόξα»
«Στον Αρη δεν μου δόθηκαν ευκαιρίες. Φέτος έκανα μια επανεκκίνηση με την Δόξα κάτι που μου έκανε πολύ καλό. Ελπίζω πως και τη νέα σεζόν θα συνεχίσω σε έντονους ρυθμούς…».
«Η συνεργασία με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ηταν μία ξεχωριστή εμπειρία για μένα η συνεργασία μου με ένα τόσο επιτυχημένο προπονητή. Κέρδισα πολλά πράγματα που θα μου φανούν χρήσιμα στην καριέρα μου».
«Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα στηρίξει τις προσπάθειες όλων των ομάδων, ούτως ώστε να μείνει ζωντανό το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την δύσκολη περίοδο και να μην αυξηθούν τα προβλήματά του».
«Οι οπαδοί του Πανιωνίου στέκονται πάντα δίπλα στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω εγώ. Στηρίζουν την ομάδα και σίγουρα θα συνεχίζουν να το κάνουν…».
θένας έχει την ευκαιρία του»
28/08/2012, 10:56 | Αποστολή
Την άποψη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει κερδισμένο, λόγω της οικονομικής κρίσης, από την χρησιμοποίηση πολλών νεαρών παικτών εξέφρασε ο Χρήστος Αραβίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ο καθένας έχει την ευκαιρία του με τον τρόπο που του δίνεται», τόνισε ο 25χρονος μεσοεπιθετικός. «Όνειρό μου να παίξω στην Εθνική», πρόσθεσε.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Αραβίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6
Για την εικόνα του Πανιωνίου στο χθεσινό ματς με τον Άρη
«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη δική μας προσπάθεια και τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Έχουμε έναν νέο προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία και δείξαμε κάποια πράγματα στο χθεσινό ματς. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα έχουμε καλύτερη εικόνα».
Για το πρώτο επίσημο ματς του προπονητή, Δημήτρη Ελευθερόπουλου
«Είναι ένας νέος προπονητής, ο οποίος έχει τεράστιες παραστάσεις κυρίως από το εξωτερικό. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά δουλεύει πολύ και προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Η δουλειά του βγαίνει κάθε μέρα στις προπονήσεις και θα φανεί σύντομα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Για την εικόνα του αγώνα
«Μπήκαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό, αφού παίζαμε στην έδρα μας. Αυτό το πετύχαμε στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας σε καλή κατάσταση τους περισσότερους από τους παίκτες μας. Σε κάποια φάση μείναμε με εννιά παίκτες, όμως ο κόσμος μάς στήριξε και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ο κόσμος του Πανιωνίου είναι πολύ απαιτητικός και, κατά τη γνώμη μου, καλά κάνει. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ομάδα και είναι στα πόδια μας να φέρουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο και να μας στηρίζει πολύ».
Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό πρωτάθλημα
«Μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές από αυτή την ιστορία και ειδικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χθες είχαμε πολλά νεαρά παιδιά που έπαιζαν για πρώτη φορά σε ματς της Α’ Εθνικής. Μόνο θετικά μπορεί να δώσει όλη αυτή η ιστορία. Ο καθένας έχει την ευκαιρία του με τον τρόπο που του δίνεται».
Για τη δική του εμφάνιση
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νομίζω ότι θα πάω καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια. Η θέση μου είναι κυρίως στα πλάγια και πίσω από τον επιθετικό. Ωστόσο, μπορώ να βοηθήσω όπου χρειαστεί η ομάδα. Ευτυχώς μας βγήκε το παιχνίδι χθες και δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από τον Άρη. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».
Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Πλατεία
«Η απόφασή μου ήταν πολύ γρήγορα θετική. Είναι μία ομάδα που αγαπάω και ο κόσμος με έχει αγαπήσει πολύ. Εμένα με ενδιαφέρει ότι χθες πήραμε τους τρεις βαθμούς, επειδή ήταν πολύ σημαντικό αφού ήταν το πρώτο ματς της χρονιάς».
Για τους φετινούς στόχους των Νεοσμυρνιωτών
«Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, επειδή στην προπόνηση αποδίδουμε τα μέγιστα. Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε να πηγαίνουμε καλά, να δείχνουμε τον καλό μας εαυτό και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα πάμε πολύ καλύτερα».
Για το κεφάλαιο «Εθνική»
«Το κεφάλαιο Εθνική υπήρχε πάντα, αφού έχω περάσει από όλες τις μικρές ομάδες. Αυτό είναι το όνειρο της ζωής μου. Από εκεί και πέρα, αυτό το σενάριο μπορώ να το αποκτήσω μόνο μέσα από την ομάδα του Πανιωνίου και ελπίζω κάποια στιγμή να παίξω στην Εθνική».
Εμ Βι Πι! Μπράβο ρε Χρηστάκη!
Βοηθάει την ομάδα πολύ. Το μεγάλο του μείον είναι ότι δεν απειλεί καθόλου την αντίπαλη εστία. Έχω μεγάλη ανησυχία με το θέμα του γκολ ότι μπορεί να αποτελέσει τον μεγάλο μας βραχνά για φέτος. Χρειάζεται όλοι να σκοράρουν όσο περισσότερο γίνεται διότι επιθετικό να βάλει 15 γκολ δεν έχουμε.
Πολυ καλός ανασταλτικά και στο κράτημα. Δεν απειλεί καθόλου βέβαια.
πολυ καλος και με ουσια σημερα στην Βεροια!!!
Καλός, αλλά δύσκολα θα είναι ποτέ εντυπωσιακός (δηλαδή θα κάνει ματς του 8/10 και πάνω). Του λείπει ακριβώς αυτό που ανέφεραν οι προηγούμενοι, η απειλή ως επιθετικός.
Online 11:17 9/10
Text Size
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΣΤΟΝ SENTRA 103,3
Ως επιβράβευση της καλή δουλειάς που γίνεται από την προετοιμασία, χαρακτήρισε ο Χρήστος Αραβίδης τη μέχρι τώρα πορεία του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα. Ο 25χρονος επιθετικός των «κυανέρυθρων» μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Παλτά και παικταράδες».
Αναφέρθηκε στην παρουσία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο, στα προβλήματα που υπάρχουν αλλά οι παίκτες τα ξεχνούν όταν μπαίνουν στο γήπεδο, αλλά και την κατάσταση που άφησε όταν έφυγε από την ομάδα και αυτή που συνάντησε με την επιστροφή του τρία χρόνια μετά.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Αραβίδης στον Sentra 103,3
Για την πορεία του Πανιωνίου και τους στόχους: «Για μας είναι επιβράβευση για τα όσα έχουμε κάνει στην προετοιμασία. Οι περισσότεροι δεν περίμεναν να κάνουμε τέτοιο ξεκίνημα, αλλά εμείς είχαμε πίστη στην ομάδα. Από την αρχή ου πρωταθλήματος έχουμε στόχο, να μην διακινδυνεύσουμε με την παραμονή. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Το που θα μας βγάλει ένας Θεός το ξέρει. Στοχεύουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Δε θα ήθελα να οριοθετήσω το ταβάνι της ομάδας. Θέλουμε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα.
Για το κλίμα στην ομάδα: «Όλο αυτό στηρίζεται στο πολύ καλό κλίμα. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και είναι καλό γιατί καταλαβαίνουμε το τι συμβαίνει. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο ξεχνάμε τα οικονομικά προβλήματα και γενικότερα ότι μπορεί αν συμβαίνει στον καθένα. Σε ένα σημαντικό βαθμό αυτό είναι που μας έχει φέρει την επιτυχία».
Για το οικονομικό θέμα: «Όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις που τρέχουν και σίγουρα δεν είναι εύκολο. Ο καθένας διεκδικεί ό,τι μπορεί να πάρει. Εμάς η δουλειά μας είναι να έχουμε την ομάδα βαθμολογικά όσο το δυνατόν καλύτερα. Το οικονομικό είναι θέμα της διοίκησης και σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα.
Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Όποιος δεν τον πίστεψε τώρα τρίβει τα μάτια του και ίσως τα χέρια του. Εγώ τον ήξερα ως ποδοσφαιριστή αλλά δεν ήμασταν ποτέ συμπαίκτες. Έχει όρεξη και δίψα γι αυτό που κάνει. Μέσα σε μικρό διάστημα στην προετοιμασία δημιούργησε καλή ομάδα. Και εμείς ως καλοί μαθητές ακούμε αυτά που μας λέει.
Για τους νεαρούς της ομάδας: «Όλοι θα μάθουν από την ομάδα και τον προπονητή και θα δημιουργηθούν οι βάσεις για την ιστορική αυτή η ομάδα.
Για την επιστροφή του στον Πανιώνιο και τις συνθήκες: «Τα αισθήματά μου για την ομάδα τα είχα εκφράσει τη χρονιά που έφυγα. Κάποια προβλήματα δεν επέτρεψαν την παραμονή μου. Εγώ το καλοκαίρι ήθελα να γυρίσω. Είναι χαρά μου να παίζω γι αυτό το σύλλογο. Θα προσπαθώ κάθε Κυριακή να προσφέρω. Διαφορετική η εποχή που έφυγα. Είχε έναν ιδιοκτήτη που ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις τους. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Μέσα από τις δυσκολίες γίνεται πιο δυνατός. Κοιτάμε το συμφέρον του Πανιωνίου».
Για την καριέρα του και τους στόχους του: «Είχα δύο γεμάτες χρονιές όταν ήρθα στον Πανιώνιο. Αργότερα με την μεταγραφή στον Άρη ίσως δεν πήρα τις ευκαιρίες που ήθελα. Αυτά συμβαίνουν. Κάποιες επιλογές στη ζωή δε μας βγαίνουν. Συνεχίζω δεν το βάζω κάτω και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Προσωπικά ο στόχος μου είναι να πάω καλά με την ομάδα και να κάνω μια καλή χρονιά. Ότι πετύχω με την ομάδα θα ωφελήσει κι εμένα προσωπικά».
Χρηστακη ‘’‘βαζε εσυ αγορι μου δυο-δυο τα γκολακια …και να ζητας συγνωμη …οταν μπαινουν στο πλεχτο’‘’ Ρε τι θα ακουσουμε ακομα θειο
http://dramagoal.gr/portal/?p=18975
Ο Χρήστος Αραβίδης βαρέθηκε να κάνει υπομονή και προχώρησε σε αγωγή κατά της Δόξας Δράμας. Μόνο που η αγωγή δεν έγινε τώρα, αλλά πριν ένα μηνά με τον πρώην επιθετικό των μαυραετών να αποχωρεί από τα γραφεία του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ Αθανάσιου Σάμιου και να δίνει εντολή στο δικηγόρο του Γιώργο Παναγόπουλο να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις. Ποια ήταν αιτία που τον οδήγησε στην κίνηση αυτή; Ο Αραβίδης είχε πληρωθεί όσα αναγράφονται στο συμβόλαιο του εκτός από τρεις μισθούς, αλλά όπως μας τόνισε υπήρχε και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό για μπόνους συμμετοχών και ενοίκια σπιτιού. Αν και πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ο Πειραιώτης εφοπλιστής λόγω των διακοπών και ταξιδιών στο εξωτερικό φαίνεται ότι… ξέχασε να διευθετήσει αυτή την υποχρέωση του. Ο πρώην επιθετικός της Δόξας μετά την επιστροφή του από την προετοιμασία του Πανιωνίου επισκέφτηκε τα γραφεία του Σάμιου με τον οποίο είχε μία συζήτηση για να πάρει τα οφειλόμενα του. Οι απαντήσεις που πήρε ήταν ασαφείς με τον Αραβίδη να φεύγει εκνευρισμένος και να καλεί κατευθείαν τον δικηγόρο του Γιώργο Παναγόπουλο να καταθέσει αγωγή πρώτα σε βάρος της Δόξας Δράμας. Η υπόθεση οδηγείται στα πολιτικά και όχι αθλητικά δικαστήρια και ορίστηκε για χθες, αλλά λόγω της απεργίας των δικηγόρων δεν εκδικάστηκε και την επόμενη εβδομάδα περιμένουν να οριστεί νέα δικάσιμος. «Ναι κατέθεσα αγωγή», μας επιβεβαίωσε ο Αραβίδης σε τηλεφώνημα που του έκανε το dramagoal και ο δικηγόρος του μας τόνισε: «Ότι σε πρώτη φάση κάναμε αγωγή κατά της ομάδας, αλλά το επόμενο βήμα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ γιατί αυτός υπογράφει στο συμφωνητικό». Πάμε στο προκείμενο που είναι το ποσό της αγωγής. Μιλάμε για 18.000 ευρώ!!! Όταν ο Αραβίδης πήγε στα γραφεία είχε να λαμβάνει 19.800 ευρώ. Όπως μας τόνισε ο παίκτης ζήτησε να «πάρω 10.000 ευρώ να υπογράψω τα χαρτιά, αλλά δεν το δέχτηκε». Φεύγοντας από τα γραφεία δόθηκε εντολή από τον Σάμιο να πιστωθεί στο λογαριασμό του επιθετικού ένα ποσό 1.800 ευρώ που αντιστοιχεί σε τρεις μισθούς με αποτέλεσμα το ποσό να πέσει στις 18.000 ευρώ. Πλέον οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά ελπίζουμε όπως στις περιπτώσεις των Καρακώστα και Σουλογάνη να διευθετηθούν πριν εκδικαστούν…
28/10 11:41
Ο Πανιώνιος συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και με τα δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη στην Κομοτηνή είναι δεύτερος, κάτι που δεν πιστεύει ούτε ο… σκόρερ. Μάλιστα φρόντισε μιλώντας στον Sentra 103,3 FM να δείξει αυτή του την έκπληξη.
Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Για το τι σημαίνει η νίκη επί του Πανθρακικού: «Σημαίνει αρκετά πράγματα αλλά δεν παύει να είναι μια κανονική νίκη που δίνει 3 βαθμούς. Θα ήταν κάτι παραπάνω αν μας έδινε 5 βαθμούς. Μετά το ματς με την Κέρκυρα που χάσαμε, το οποίο έπρεπε πάση-θυσία να πάρουμε γιατί είχαμε δουλέψει πάρα πολύ, ήταν επιβεβλημένη η νίκη χθες. Νομίζω τα καταφέραμε καλά και πήραμε τους 3 βαθμούς».
Για το αν ο Πανιώνιος έχει μέταλλο καθώς αντιδρά μετά από ήττες-σοκ όπως με Λεβαδειακό και Κέρκυρα: «Μέταλλο θα θεωρήσω ότι θα έχει η ομάδα αν τελειώσει το πρωτάθλημα και έχουμε καλή βαθμολογική θέση και έχουμε περάσει πολλές καταστάσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μου καταφέρνει και αντιδρά και επανέρχεται μετά από τέτοιες καταστάσεις. Δεν μείναμε στην ήττα από την Κέρκυρα, αν και όλοι ήμασταν στενοχωρημένοι, όμως κοιτάξαμε μπροστά, δουλέψαμε, είδαμε τα λάθη μας και μπορέσαμε να σηκώσουμε το κεφάλι και όχι να μας πάρει από κάτω».
Για το αν ο Πανιώνιος μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα: «Ναι, θα μπορούσαμε να μην είχαμε χάσει αυτούς τους αγώνες, όμως δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας. Όλα για κάποιο σκοπό γίνονται και όπως είπατε και εσείς αποκτάμε μέταλλο και χαρακτήρα και αυτό είναι σημαντικό για μια νέα ομάδα».
Για το πώς είναι η συνεργασία με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Η συνεργασία είναι άψογη και δεν το λέω μόνο εγώ ή οι συμπαίκτες μου, αλλά φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο άνθρωπος ξέρει καλά το ποδόσφαιρο, δουλεύει καλά και στην ψυχολογία. Επιπλέον έχει άψογο επιτελείο και αυτό έχει αντίκτυπο και στους παίκτες, που μπορούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και στον αγώνα και στις προπονήσεις. Αυτό το ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι, που ξεκινήσαμε από το μηδέν».
Για την πλούσια ιστορία του Πανιωνίου και το «βάρος» της φανέλας: «Η ομάδα έχει τα γνωστά της προβλήματα, αλλά δεν το βάζουμε κάτω, δεν σκύβουμε το κεφάλι και προσπαθούμε να είμαστε αντάξιοι της φανέλας που φοράμε».
Για το τι θα έλεγε σε κάποιον αν το περασμένο καλοκαίρι ερχόταν και του έλεγε ότι ο Πανιώνιος θα ήταν τώρα στη δεύτερη θέση: «Θα τον κοίταγα με μισό μάτι. Όμως, όσο περνούσαν οι μέρες στην προετοιμασία, η δουλειά που γίνονταν από όλους, μας έδινε θάρρος για να κοιτάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Εμείς πιάσαμε την ευκαιρία και οφείλουμε να κυνηγήσουμε το όνειρό μας κι όπου μας πάει».
Είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, πάντα βοηθάει τον Ιστορικό όπως και όσο μπορεί μέσα στο γήπεδο. Και είναι και καλό παιδί.
Αραβίδης στα panionianea.gr: «Τα πάντα για τον Πανιώνιο»
Ο πρωταγωνιστής και σκόρερ του Ιστορικού στην νικηφόρα αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, Χρήστος Αραβίδης, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα panionianea.gr.
O 25χρονος επιθετικός του Ιστορικού, ο οποίος με τα δύο τέρματα του οδήγησε τον Πανιώνιο στο μεγάλο «διπλό» στην Κομοτηνή, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο «τρίποντο» του Σαββάτου και στο προσεχές εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να δει γεμάτο το γήπεδο της Νέας Σμύρνης στην αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του Βορρά», ενώ μίλησε και για τον έξαλλο πανηγυρισμό του στο δεύτερο γκολ που σημείωσε με τον Πανθρακικό.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Αραβίδη στα panionianea.gr:
-Χρήστο μεγάλο «διπλό» στην Κομοτηνή και η ομάδα συνεχίζει να εντυπωσιάζει…
«Πήραμε ένα μεγάλο διπλό, το οποίο έπρεπε να κατακτήσουμε μετά το ατυχές αποτέλεσμα με την Κέρκυρα. Οι βαθμοί αυτοί μας φέρνουν σε πολύ καλή βαθμολογική θέση, αλλά μην ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα ακόμα έχει πολύ δρόμο και οφείλουμε να δίνουμε τα πάντα σε όλα τα παιχνίδια όπως κάνουμε και τώρα»
-Τι είναι αυτό που λέτε μεταξύ σας πριν κάθε παιχνίδι;
«Λέμε το τι πρέπει να προσέξουμε όταν μπούμε στον κάθε αγώνα. Εφόσον παίζουμε όπως έχουμε δουλέψει τόσες μέρες στην προπόνηση δεν επηρεαζόμαστε από το μέγεθος κάθε αντιπάλου. Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού για τον όποιο ο κόουτς είναι υπεύθυνος και δεν τον αλλάζουμε ότι και αν συμβεί».
-Στην Κομοτηνή είδαμε να πανηγυρίζεις το δεύτερο τέρμα που σημείωσες, δείχνοντας το σήμα της ομάδας…
«Χάρηκα πολύ για το δεύτερο τέρμα γιατί ήταν και αυτό που μας έδωσε την λύση, ώστε να πάρουμε το τρίποντο. Ακόμα περισσότερο όμως το χάρηκα γιατί με όλα τα παιδιά, δίνουμε τα πάντα καθημερινά για να είναι ο Πανιώνιος όσο ψηλότερα γίνεται».
-Τώρα ο ΠΑΟΚ. Ντέρμπι για την δεύτερη θέση. Αλήθεια, πως σου ακούγεται αυτό;
«Μ’ αρέσει πολύ. Είναι ένα ματς που ο καθένας γουστάρει να παίξει, πόσο μάλλον που είναι τέτοιας βαθμολογικής σημασίας. Εμείς όμως θα το κοιτάξουμε και θα δουλέψουμε όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ελπίζουμε να δούμε γεμάτο το γήπεδο, το έχουμε ανάγκη όλοι μας».
-Εσύ γνωρίζεις την δυναμική του κόσμου της ομάδας και από την προηγούμενη θητεία σου στον σύλλογο. Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να φανεί αυτή η δυναμική;
«Όλοι θέλουμε να το δούμε αυτό. Το σημαντικό είναι να νιώθουμε πως αυτή η προσπάθεια δίνει χαρά στον κόσμο μας και πως αυτή η χαρά έχει ανταπόκριση με το να έρχονται στο γήπεδο. Άλλωστε όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί».
-Σε περίπτωση νίκης με ΠΑΟΚ, μπορούμε πλέον να πούμε ότι οι βλέψεις της ομάδας ανεβαίνουν;
Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα τέτοιο. Αρχικά γιατί υποθετικά δεν μιλάμε, είναι ανούσιο στο ποδόσφαιρο και δεύτερον είναι πολύ νωρίς για να τα λέμε αυτά. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και ότι πάρουμε ακόμα καλύτερα»
-Οι φιλοδοξίες σου;
«Οι δικές μου φιλοδοξίες είναι να έχω την υγεία μου και να μπορώ να προσφέρω σε αυτό που αγαπώ όσο τίποτα. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσα από τις επιτυχίες με την ομάδα μου».
Ο Χρήστος Αραβίδης (MVP) και ο Μανώλης Παπαστεριανός (Best Goal) είναι οι νικητές των βραβείων της 8ης αγωνιστικής της Super League.
O άσος του Πανιωνίου συγκέντρωσε ποσοστό 47,5% στο διαγωνισμό για τον πολυτιμότερο παίκτη, για την απόδοσή του στον αγώνα των «κυανέρυθρων» με τον Πανθρακικό, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νίκο Αναστασόπουλο της Κέρκυρας και στην τρίτη τον Ρότζερ Γκερέιρο της ΑΕΚ.
Αντίστοιχα, ο Mανώλης Παπαστεριανός συγκέντρωσε ποσοστό 61,82% για το γκολ που πέτυχε στον αγώνα Αρη – Ολυμπιακού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Θανάση Παπάζογλου της Κέρκυρας και στην τρίτη τον Ταξιάρχη Φούντα της ΑΕΚ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Χρήστος Αραβίδης (Πανιώνιος) 47,50%
Νίκος Αναστασόπουλος (Κέρκυρα) 40,39%
Ρότζερ Γκερέιρο (ΑΕΚ) 12,11%
• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Μανώλης Παπαστεριανός (Άρης) 61,82%
Θανάσης Παπάζογλου (ΟΦΗ) 34,32%
Ταξιάρχης Φούντας (ΑΕΚ) 3,86%
Μπράβο στο Χρηστάρα! Το άξιζε!
L’ important c’est pas la chute, mais l’ atterrissage.
αντε και αλλα τετοια Χρηστάρα
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=262450&Sport=1&Season=115137&Team=16705&Competition=1713&Round=290561&Country=82
19/11 10:51 Ολα καλά με Αραβίδη
Ο Χρήστος Αραβίδης υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε υπέρηχο από τον γιατρό του Πανιωνίου, Χρήστο Δάρα. Ο έμπειρος επιθετικός, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, όμως τελικά η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Ο Αραβίδης επισκέφτηκε το Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου και υποβλήθηκε σε εξέταση από τον Χρήστο Δάρα, η οποία όμως δεν έδειξε τίποτα το ανησυχητικό. Ετσι είναι κανονικά στη διάθεση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.
Μπράβο Χρηστάκη!