Χρήση φόρουμ

Ακολουθούν στατιστικά αριθμού μηνυμάτων στο φόρουμ τα τελευταία χρόνια (ανα μήνα)
Θέμα προς συζήτηση: Έχει λόγο ύπαρξης πλέον το panionios-community?

Η προφανης κ λογικη απαντηση ειναι οχι.. συναισθηματικοι λογοι υποθετω το κρατανε ετσι κ αλλιως.. ισως στο συντομο μελλον του ιστορικου να φανει χρησιμο μιας κ η επομενη μερα σιγουρα θα εχει πολλες αλλαγες που θα σηκωνουν κουβεντα.. ισως εχει ενδιαφερον ποσοι μπαινουν κ διαβαζουν πια το φορουμ. Αν ειμαστε μονο οσοι γραφουμε η απαντηση ευκολη

Εγώ από την πλευρά μου θεωρώ ότι υπάρχει και άλλος κόσμος που διαβάζει το φόρουμ,αλλά όλη αυτή η μιζέρια σε όλα τα τμήματα του συλλόγου έχουν απαξιώσει κάθε ενασχόληση…το προφανές είναι και από τον κόσμο που τα παρακολουθεί δια ζώσης… δυστυχώς το νέο αίμα που ποτίζεται στα Πανιώνια ιδανικά βαίνει γοργά προς εξαφάνιση.

Έχουμε την ατυχία να ζούμε μία χρονική περίοδο πλήρους παρακμής του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα και οι φίλαθλοι βλέπουν ότι ο λόγος τους δεν εισακούεται στους διοικούντες κάτι που τους έχει απογοητεύσει και τους έχει απομακρύνει από τις δραστηριότητες του συλλόγου. Λογικό είναι λοιπόν αυτό να έχει αντίκτυπο και στο forum. Στο άμεσο μέλλον όμως θα υπάρξουν αναγκαστικά πολύ σημαντικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα στις οποίες είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να συμμετέχουν και οι φίλαθλοι και γι’αυτό το forum θα αποτελέσει το κυρίως βήμα για ανταλλαγή απόψεων αφού είναι και το μόνο Πανιώνιο forum. Όπως και να 'χει ένα forum είναι πάντα απαραίτητο για κάθε σοβαρή ομάδα.

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. Οι ομάδες μας στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, τα αθλήματα περνάνε πολύ δύσκολα. Εμείς το ίδιο. Συν το ό,τι μπορεί να έχει να αντιμετωπίζει ο καθένας στην καθημερινότητά του. Τα δυσκολότερα για τον σύλλογο, όπως φαίνεται είναι μπροστά μας. Νομίζω είναι αναγκαίο για το φόρουμ να συνεχίσει να υπάρχει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και της ομάδας και την δική του. Καταλαβαίνω την κόπωση και την απογοήτευση από την άλλη.
Εκτός βέβαια από τα καθαρά αγωνιστικά, στον χώρο αυτό έχουμε “μιλήσει” για μουσικές, για βιβλία και ο καθένας με τον τρόπο του και μέχρι ένα σημείο για πολιτικά και κοινωνικά θέματα που συμβαίνουν γύρω μας. Είναι δλδ ένας διαδικτυακός πολυχώρος, που όπως όλα περνάει μια δύσκολη καμπή.
Μακάρι να ανακάμψει γιατί προσωπικά μιλώντας θα μου είναι δύσκολο πρωί πρωί να μην μπαίνω έστω και από συνήθεια…
Αφήστε που στατιστικές αναλύσεις από Parasporo και λογοτεχνικά πονήματα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα από δυνατές πένες, βλ. Μπρέσκα και Faith, δε νομίζω ότι παίζουν σε άλλα οπαδικά φόρουμ…

Ελπίζω σε φορουμική και ομαδική ανάκαμψη. Μέχρι να βρούμε ουρανό…
και βέβαια πάμε για τον άσο σήμερα!!

Κατά τη γνώμη μου, το φόρουμ αποτελεί σημαντική πηγή ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών για όσους είναι μακριά από τη Νέα Σμύρνη και δεν μπορούν να επισκεφθούν το γήπεδο. Λαμβάνοντας υπόψη πως αν πέσουμε ση Β εθνική δεν θα υπάρχει σε σάιτ και εφημερίδες καθημερινή ενημέρωση με τα νέα της ομάδας, αυτό αποτελεί επιπρόσθετο λόγο για να συνεχίσει το φόρουμ.
Στην απόλυτη παρακμή χρειάζεται δραστηριοποίηση ή έστω ενδιαφέρον. Πρέπει να μπουν θέματα προς συζήτηση στο φόρουμ, για το τι θέλουμε από την ομάδα, τι είναι ο σύλλογος για μας και τα παιδιά μας. Ως απλοί φίλαθλοι να ανταλλάξουμε απόψεις πέρα από το αγωνιστικό. Το καλοκαίρι θα είναι για ποδόσφαιρο και μπάσκετ τραγικό. Καλό είναι να συζητάμε τις εξελίξεις και να ανταλλάσουμε απόψεις. Γενικά θέματα προς συζήτηση σε σχέση με το Σύλλογο, ψηφοφορίες - Polls για να ξαναζεσταθούν τα μέλη και να γίνει πάλι μια καθημερινή συνήθεια.
Στατιστικό ενδιαφέρον έχει και πόσα μέλη του φόρουμ το έχουν επισκεφθεί κάθε μήνα. Αν έχουμε μείνει σε αυτό καμιά 50αρια ενώ είναι γραμμένα 800 νομίζω, κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί τι να γράψεις και τι να πεις στα καθημερινά νέα σε κάθε άθλημα? Μόνο θλήψη. Ας γίνει μια προσπάθεια να επαναδραστηριοποιηθούν τα μέλη. Ας αναλαβουν κάποια μέλη εθελοντικά να εμλουτίζουν με νέα και απόψεις κάποια θέματα ή αθλήματα πέρα από το ποδόσφαιρο. Αν δούμε πως δεν ανεβαίνει η επισκεψιμότητα τότε ναι δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα.
Το φόρουμ είναι χρήσιμο γιατί για παράδειγμα, κάποια ζητήματα προσωπικά τα έμαθα μέσα από το φόρουμ όπως για το ρόλο του Ανιγκό, του Χριστοδουλόπουλου στο μπάσκετ, του γιατρού στο μπάσκετ, για οικονομικές καταστάσεις της ΠΑΕ κλπ. Από τα ΜΜΕ δεν θα τα ήξερα.
Όλοι έχουμε στενοχώρια και απογοήτευσει. Η αγάπη για την ομάδα όμως υπάρχει και το φόρουμ είναι μια καθημερινή συνήθεια σχετικά με κάτι που αγαπάμε.

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους για τη σημασία του forum και θα καταθέσω μια πρόταση.
Ας στείλει ο διαχειριστής ένα mail σε όλα τα μέλη του φόρουμ το οποίο θα γράφει ότι είμαστε ακόμα εδώ. Επίσης, αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα,ας γράφει,για παράδειγμα,ότι αν δεν μπει στο φόρουμ σε ένα τρίμηνο ο λογαριασμός θα διαγραφεί. Έτσι κρατάμε μόνο τα ενεργά μέλη και επαναδραστηριοποιούνται τα παλιά.
Τέλος,βλέπω ότι στο fb υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για συζήτηση για την Πανιώνια επικαιρότητα,οπότε ίσως μπορούσαμε να κάνουμε και εκεί ένα άνοιγμα.Βέβαια,αυτό περιέχει τον κίνδυνο το forum να γίνει προέκταση του fb και να έχουμε όλη τη σαπίλα πυο αυτό κουβαλά.

Δυστυχώς πολύ πεσιμιστικα θα πω ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται το φόρουμ και δε νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσεις ρεανιμ να καλύπτεις τα έξοδα. είχε ξεκινήσει αλλιώς και με άλλο σκοπό κι απλά ξέπεσε όπως ξεπεσαν όλα.

Απ τις σπάνιες φορές που θα διαφωνήσω με τον Νίκο
Για μένα το φόρουμ έχει νόημα να παραμείνει ανοιχτό ακόμα και αν είναι μόνο για να διαβάζει ο Ριανιμέτορ τα πουστριλίκια που θα του στέλνω!!
Μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος…

Το λάθος είναι που εδω και πολύ καιρό δεν το έχουμε ανοίξει / διαφημίσει ώστε να προσελκύσουμε κόσμο που θέλει να γράψει την άποψή του και να συμμετάσχει..
Αν σκεφτεί κανείς ότι με την αγωνιστική απαξίωση που υπάρχει σε όλα τα τμήματα , το να δεις κάτι που αφορά τον Πανιώνιο είναι εξαιρετικά σπάνιο τότε το φόρουμ που έστω και απο συνήθεια θα μπει κάποιος, παίζει τον ρόλο του.
Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει και κάτι άλλο πέρα απ την καφρίλα του fb και ένα -κατα την ταπεινή μου άποψη- επιεικώς κάκιστο site που ασχολείται με την ομάδα

Το άλλο μεγάλο λάθος είναι ότι κανείς μας δεν βοήθησε τόσο καιρό είτε τεχνικά είτε οικονομικά τον Ανδρέα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε γιατί φήμες λένε ότι αναλαμβάνει υπουργός του Μπόρις Τζόνσον και δεν θα έχει τόσο χρόνο..

Ίσως κάποια στιγμή να βρισκόμασταν όσοι θέμε και μπορούμε να δούμε το πως και το τι

Απο εμένα είναι ΝΑΙ σε όλα για συνέχιση ρε μεμψίμοιροι τραχανοπλαγιάδες

Θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη του φόρουμ και για αυτό βαλτωσαμε. Είναι και ο σύλλογος που κινδυνεύει δομικά και υπαρξιακά πλέον. Εδώ ρωτάμε για το πανό του Μπόμπαν που βρισκόταν στο Αρτάκης και είναι δράση του φόρουμ και άμα απαντάνε ότι το πέταξαν οι εργολάβοι. Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει το φορούμ και το ποστ του Αντρέα να είναι ένα καμπανάκι αφύπνισης. Προσωπικά αν και έχω αποχή από το γήπεδο κάνα δυο χρόνια θα προσπαθήσω να δώσω λίγο ενεργεια μέσω του χώρου αυτού. Κάτι κινείται γενικά πάντως τον τελευταίο καιρο

Περιληπτικά θα ήθελα και θα πρότεινα να παραμείνει , με την ανάλογη χρέωση για όλους μας , αν εκεί βρίσκεται το επίκεντρο του προβλήματος. Αναλυτικά θα γράψω κάποια στιγμή σήμερα-αύριο , τι πιστεύω , τι προτείνω και τι προβλέπω.

Για να διευκρινήσω - δεν υπάρχει οικονομικό θέμα - έχει υπάρξει άλλωστε στο παρελθόν συμμετοχή από μέλη με τα t-shirt που είχαν ετοιμαστεί.
Και όποιο κενό καλύπτω το βλέπω ως το minimum που μπορώ να κάνω ως κάτοικος εξωτερικού (παλιά έπαιρνα διαρκείας για το συμβολισμό και τη στήριξη αλλά όχι πια.)

Κάποια στιγμή ίσως μπω στον κόπο να μας μεταφέρω σε καλύτερο πάροχο (disclaimer: I work there) για να είναι και πιο οικονομικά.
Απλά βλέποντας τα νούμερα και επειδή δεν μου αρέσει ο αργός θάνατος θεώρησα σωστό να γίνει η σχετική κουβέντα.

Όσο συνεχίζουν να διαβάζουν φόρουμ Christos3 και Ραγκουέλ το φόρουμ θα ζήσει!

Θεωρώ ότι έχει λόγω ύπαρξης και πρέπει να παραμείνει ειδικά αν το θέμα δεν είναι οικονομικό.
Νομίζω λίγο πολύ όλοι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε για να συνεχίσει να υπάρχει.

Μέσα από εδώ με τις διαφωνίες μας, τις ιντριγκές μας, τις χαρές και τις λύπες που μας δίνει ο Σύλλογος είναι ένα μέρος που βρισκόμαστε και ανταλλάσσουμε πολιτισμένα απόψεις και υπάρχει μια επικοινωνία κυρίως με άτομα απο το εξωτερικό που δεν μπορούν να έρχονται γήπεδο.
Έχουν ένα μέσο να μπαίνουν και να νοιώθουν οικεία και να λένε τη γνώμη τους για την αρρώστια και τη καψούρα που έχουν στη ζωή τους.
Μόνο και μόνο για αυτούς το φόρουμ είναι ένας ζωντανός οργανισμός και πρέπει να παραμείνει.

Αν ο Ανδρέας γίνει υπουργός του μπορις τότε πρέπει με κάθε τροπο να το κρατήσουμε ανοιχτό να διαφημίζουμε και το ότι ο υπουργός είναι πανιωναρα.

Πάντως Χρήστο, αν βρεθείτε κι οργανώσετε τίποτα τότε υπολογίστε κι εμένα κι ας είμαι μακριά. Θα βρεθεί ο τρόπος να συμμετέχω.

Ανδρέα, αν το μεταφέρεις άλλου υπάρχει η δυνατότητα για κανένα καλύτερο app που να παιζει και σε κινητα? το tapatalk δεν δουλευει (εκτος κι αν δεν ειμαστε εκει πια) αλλα κι οταν δουλευε δεν ειχα τη δυνατοτητα να δω το λαιβ τσατ παρα μονο τα ποστς.

Η πτώση του φόρουμ είναι απλά σημείο των καιρών και τίποτα άλλο. Σίγουρα φταίει και η κατρακύλα του Συλλόγου , καθώς και το ότι ο καθένας από εμάς είτε γράφει στο φόρουμ , είτε στο φεισμπουκ , είτε φωνάζει στο γήπεδο ή στο μέμπερς , νιώθει ότι δεν ακούγεται καθόλου η φωνή του στις διοικήσεις.

Ζούμε στην εποχή που το “Καλημέρα , τι κάνεις;” έχει γίνει “klmr kl?” , που η καθημερινή ψυχολογία πολλών ανθρώπων επηρεάζεται από τις πόσες καρδούλες θα δουν να πατιούνται στη φάτσα τους και στα γραπτά τους , στην εποχή των άπειρων ψευδών ειδήσεων και της πλήρους “ζαμπονοποίησης” του εγκεφάλου.

Το φόρουμ είναι μερακλίδικο πράγμα , μακριά από όλα τα παραπάνω , δεν μπορεί να τα ακολουθήσει. Φόρουμ σημαίνει σκέφτομαι και γράφω , σημαίνει διαφωνώ με επιχειρήματα , σημαίνει φτιάχνω καφέ και κάθομαι να συζητήσω , όπως θα συζητούσα σε ένα παρεϊστικο καφεδάκι , ή σε μια συνέλευση για κάποιο πιο σοβαρό λόγο.

Αν θυμάμαι καλά γράφω εδώ μέσα με μικρά διαλείμματα από το 2004 , όπως και οι περισσότεροι που συνεχίζουν ακόμα. Έχουμε δει πράγματα και θαύματα , έχουμε δει να ξεκινούν από εδώ μέσα προσπάθειες που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο να επιβιώσει ο Σύλλογος , όπως έχουμε δει και άσκοπα ξεκατινιάσματα.

Στην παρούσα φάση το φόρουμ όπως και κάθε κυανέρυθρος πυρήνας κάθε μορφής , θεωρώ ότι θα παίξει και αυτό το ρόλο του στα όσα θα γίνουν , αν επαληθευτούν τα σενάρια που μας φέρνουν στο απόλυτο μηδέν σαν Σύλλογο κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Σίγουρα αξίζει μια προσπάθεια να πληθύνουμε πάλι , με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ηρεμία μας. Με μια πρόχειρη σκέψη απέχει από το φόρουμ το σύνολο του “οπαδικού” κόσμου , σχεδόν το σύνολο ενεργών μελών του Ερασιτέχνη , καθώς και πολλά άτομα από το παρελθόν με αρκετά δίκαιη και κριτική πένα.

Λείπει κι ο μπρέσκας αλλά οκ , βρμ ν γρψ πρστρ , #ινσταφορουμ #ινστααποχηαποτοφορουμλογωζαμανη.

Είμαστε εδώ…όλοι!

Προχωράμε μάγκες!

Δεν σχετίζεται άμεσα η λειτουργικότητα του φόρουμ με την υπολογιστική υποδομή στην οποία θα τρέχει.
Αλλά θα μπορούσαμε να δούμε το upgrade στο πιο πρόσφατο version του software (vBulletin 5 + mobile suite - 399$)
Τσατ δεν είμαι σίγουρος αν θα υποστηρίζεται (νομίζω πως ναι) αλλά τουλάχιστον θα έχουμε mobile app και γενικά θα είναι πιο λειτουργικό το forum.

Θα μπορούσαμε τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη συνέχιση του φόρουμ να τα συζητήσουμε και με ενα ποτήρι κρασί και φαγητό κάποια στιγμή…λέω εγώ τώρα :wink: :rolleyes:

πχ το Σάββατο πριν το ματς με την πεσμένη στα χαρτιά Ξάνθη.

Να βρεθούμε να τα π(ι)ούμε…

Για μένα η οικονομική ενίσχυση του φόρουμ στον Ανδρέα είναι επιβεβλημένη!

Μια μίνιμουμ συνδρομή συμβολικού τύπου θα βοηθούσε τα πράγματα?