–
Κώστα με όλο το θάρρος και τον δεδομένο σεβασμό στο πρόσωπό σου, όπως άλλωστε αρμόζει σε όλα τα μέλη της Πανιώνιας οικογένειας, σε παρακαλώ να μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι τα μηνύματά σου έχουν την τάση να βγαίνουν λίγο εκτός του κυρίως θέματος.
Κανείς μας, τουλάχιστον εγώ ΔΕΝ το έκανα και δεν θα το κάνω, ΔΕΝ μιλάει για αυτά που λες εσύ. Κανείς δεν το πάει τόσο μακρυά όσο εσύ, κανείς δεν κάνει γενικόλογες αναφορές/κατηγορίες/παρατηρήσεις σε άλλους.
Επειδή δεν θέλω να παρεξηγηθούμε χωρίς λόγο, να ξεκαθαρίσω το πώς, ΕΓΩ τουλάχιστον, αντιλαμβάνομαι την κριτική που ασκείται εδώ και μερικούς μήνες στην ομάδα:
1ον (και βασικότερο): Όλοι μας γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και ξέρουμε ότι αρκετά από αυτά ΔΕΝ διορθώνονται από την μιά μέρα στην άλλη. ΑΠΛΩΣ συζητάμε για αυτά που ΒΛΕΠΟΥΜΕ στο γήπεδο, εστιάζουμε σε συγκεκριμένα προβλήματα, εκφράζουμε την όποια κριτική μας (θεωρώ μέχρι στιγμής με πολιτισμένο τρόπο) και προτείνουμε (ο καθένας από την δική του οπτική γωνία) την γνώμη μας.
2ον Εγώ αν και έχω επανειλημμένως δηλώσει ότι συμπαθώ τον Τερεζόπουλο, έχω πλέον καταλήξει ότι “κάτι” συμβαίνει, “κάτι” δεν πάει καλά, και τα επαναλαμβανόμενα λάθη αλλά κυρίως ο τρόπος και η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας ΔΕΝ είναι αυτό που θέλαμε, δεν είναι αυτό που περιμέναμε, στην τελική, αυτό που πρέπει να είναι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Διότι ακόμα και η νίκη με την Νίκη Βόλου, έτσι όπως ήρθε, δεν νομίζω να σας ικανοποίησε. Εμένα πάντως όχι. Διότι δεν είναι μόνο οι 3 βαθμοί, είναι ότι η ομάδα έχει μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή της και κυρίως ότι δεν διορθώνονται τα κραυγαλέα λάθη.
3ον Η ομάδα παίζει λες και εφαρμόζει καρμπόν ένα ίδιο στύλ, έχει καλή κυκλοφορία αλλά και βραχυκυκλώνει πολύ εύκολα στο “δια ταύτα”. Η επανάληψη των ιδίων λαθών, η εμφανέστατη δυσκολία να βάλουμε γκολ, η ευκολία που δεχόμαστε γκολ, οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις παικτών και προπονητικού team, γενικότερα η νιρβάνα που (από ότι φαίνεται) επικρατεί στα κρίσιμα θέματα που μας καίνε, όλα αυτά είναι ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ. Eξίσου ανησυχητική είναι η περίπτωση Ιμπαγάσα. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον παίκτη, ούτε αρνούμαι την μέχρι πρότινος αξία τους. Απλά ειναι πασιφανές ότι ΔΕΝ έχει βοηθήσει καθόλου μέχρι στιγμής. Και ειλικρινά με πιάνουν τα διόλια μου όταν ακούω δήλωση παίκτη και προπονητή ότι η “παρουσία” και μόνο του Ιμπαγάσα στην προπόνηση είναι πολύ θετικό στοιχείο, μάλιστα δήλωσαν ότι αποτελεί “μεγάλο σχολείο”. Και εγώ αναρωτιέμαι, γιατί τότε τον πήραμε ως παίκτη και δεν του ζητήσαμε να αναλάβει ως προπονητής ή έστω βοηθός του Τερεζόπουλου;
Θα κλείσω λέγοντας ότι (αν έχω καταλάβει σωστά) η συζήτησή μας κινείται γύρω από τα εμφανέστατα προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα και ΠΩΣ θα τα λύσουμε. ΔΕΝ συζητάμε για σπασμωδικές (συνήθως συναισθηματικές) κινήσεις, π.χ. αλλαγή προπονητή, ούτε κάνουμε δίκη προθέσεων κανενός, ούτε βρίζουμε από την εξέδρα, ούτε εξασκούμαστε στην προπονητική μέσω πληκτρολογίου, κυρίως ΔΕΝ “γκρινιάζουμε”.
Το ξαναλέω (τα κεφαλαία για έμφαση) με κίνδυνο να κουράσω:
1. Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ [u]ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ
[/u]
2. Η ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
3. Η ΛΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΕΡΘΕΙ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.
Tα “περαιτέρω” θα τα συζητήσουμε ΑΝ και ΟΤΑΝ έρθει η ώρα και ΜΟΝΟΝ αν χρειαστεί (εύχομαι να μην χρειαστεί). Προς το παρόν κάνουμε δημιουργική κριτική, χωρίς εξαλλοσύνες, και έχουμε υπομονή, επιμονή και στηρίζουμε την ομάδα.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε (ΟΛΟΙ) το πνεύμα μου και να μπορέσουμε να εστιάσουμε στα YΠAΡΚΤΑ, ΤΡΕΧΟΝΤΑ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα.
Αν κάνω κάπου λάθος, είμαι στην διάθεσή σας να το συζητήσουμε!
Σας χαιρετώ και εύχομαι κάποια στιγμή επιτέλους να έρθει η ανάκαμψη.
Νάστε καλά, Δημήτρης.