5η Αγωνιστική Άρης - Πανιώνιος

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στο ματς με τον Άρη. “Αντιδράσαμε πολύ καλά μετά από την κακή ήττα στο Βέλγιο. Παρότι δεν είχαμε χρόνο για προετοιμασία, δείξαμε σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στον Αρη. Κάναμε καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε καλές φάσεις, λειτουργήσαμε καλά και φτάσαμε σε αυτή τη σημαντική νίκη”.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε: “Είναι μια σημαντική νίκη τόσο για ψυχολογικούς όσο και για βαθμολογικούς λόγους. Περιμέναμε ένα πιο σκληρό παιχνίδι, αλλά η αγωνιστική μας κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταλυτική. Δεν ξέρω αν αγγίξαμε τη τελειότητα. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο μας βγήκαν κάποια πράγματα, είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα και βάλαμε τα σουτ στην επίθεση”.

Έλα ντε. Μα τον έβγαλε όταν μείωσαν στους 16 παίζαμε άσχημα , και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Δεν αρχίζει να με εκνευρίζει , το έχει κάνει απο καιρό αυτό , αρχίζει να με εξοργίζει. Άντε αγόρι μου στην Ρεάλ να απαλλαγούμε απο εσένα. Δεν είναι θέμα κακού χαρακτήρα είναι θέμα ανόητου χαρακτήρα και μεγάλε σε έχουμε ανεχθεί πάρα πολλά χρόνια μα πάρα πολλά. Αν δεν τον έλεγαν Γιάνκοβιτς δεν ξέρω αν θα έπαιζε πουθενά με τέτοια μυαλά.
Τελικά κάτι βρήκαμε να γκρινιάξουμε αλλά εδω δεν είναι απλή γκρίνια. Ποτέ δεν συμπαθούσα τις πριμαντόνες.

Μαλλον δε διαβασες τι εγραψα
Η ομαδα σημερα δεν τα περιμενε ολα απο τον Παππα κι εκανε την καλυτερη της φετινη εμφανιση

Ενω ο Ικαρος ειναι ομαδαρα; Θυμιζω οτι περσι τη χειροτερη ομαδα του πρωταθληματος (Μαρουσι) την κερδισαμε με 1 ποντο διαφορα.

Y.Γ. xlapatsa συνεχιζεις :wink:

Επισης: μια κλαση ανωτερος ο Μπογρης σε σχεση με Σαρικοπουλο.
(Οχι οτι ειχα αμφιβολια οταν η επιλογη της αλλαγης ηταν δικη μας)

Με 2 νίκες σε 4 αγώνες τους βρήκαμε, οι άλλοι δηλαδή που χάσανε από αυτούς τι είναι; Δεν θα την αντέξω αυτή τη μιζέρια - 5 νίκες τώρα όλο με τους χειρότερους παίζουμε. Πάρτε το χαμπάρι, αυτό είναι το πρωτάθλημά μας.

Παρασπόρε εγώ είμαι μαζι σου αλλα ευτυχώς βρεθηκες εσυ που ξέρεις περισσότερο μπάσκετ απο μένα και μπορω να το πω κι εγώ πλέον ανοιχτα! :slight_smile:

L’ important c’est pas la chute, mais l’ atterrissage.

Γιατι εγώ θα το πω αλλιώς λίγο: αυτο το πρωτάθλημα ειναι δικό μας! :slight_smile:

L’ important c’est pas la chute, mais l’ atterrissage.

μπασκετικη απογοητευση το σημερινο παιχνιδι.
Αρης για α’ εσκανα…

Μαρκ Πειν στα ματια μας.

Εξαιρετικη εμφανιση και μια ακομη νικη σε μια παραδοσιακα δυσκολη εδρα.Αμυνα που τσακιζε κοκκαλα καθ’ ολη την διαρκεια του ματς με εξαιρεση ισως ενα τριλεπτο στο 3 δεκαλεπτο που χασαμε λιγο την αυτοσυγκεντρωση μας.Σιγουρα ο φετινος Αρης δεν ειναι και καμια υπερομαδα για να βγαλουμε πειστικα συμπερασματα αλλα ,οπως ειπωθηκε πιο πανω, καλως η κακως αυτο ειναι το Ελληνικο πρωταθλημα και ναι ο Πανιωνιος μας ειναι μια απο τις 2-3 καλυτερες ομαδες του.Αλλη μια πολυ πειστικη εμφανιση απο τον Παππα ,πολυ καλη εμφανιση και σαφεστατη βελτιωση απο Μπογρη,σχετικα καλη οργανωση αλλα με καποιες χτυπητες αδυναμιες απο Μπατη.Καλος με πολυ θετικα σημαδια βελτιωσης οι Πειν και Μιλμπουρν που βοηθησαν αρκετα,καλος με πολυ ενεργεια και ο Βλαντο αλλα οντως τα μικροπροβληματα συμπεριφορας δεν παυουν να ειναι προβληματα.Αρκετα κακη οργανωτικα εμφανιση,σαν μπακ απ του Μπατη, απο Αθηναιου που δεν βοηθησε σχεδον καθολου.Μετρια εμφανιση και απο Ντραγκισεβιτς αλλα αρκετη ως ρολιστα.Σημερα ειχαμε και μια τρομερη ευστοχια ειδικα στο πρωτο ημιχρονο αλλα αυτο εξηγειτε καπως και απο την ψιλοαπαραδεκτη αμυνα του Αρη.Ολα καλα ,παμε παρακατω και κοιταμε λιγο να διορθωσουμε τις εμφανισεις στην Ευρωπη και να παρουμε το επομενο εντος με ΑΓΟΡ στο Αρτακης-Εθνικης στεγης :sunglasses: Υ.Γ Αυτος ο Γκιμπς δεν μπορει το παλικαρι…Με μια καλη προσθηκη στον ασσο η ομαδα θα παει ακομη καλυτερα,αλλα ας οψεται η απαγορευση μεταγραφων…

Βελτιωμένη η ομάδα σε ένα πρωτάθλημα που σιγά σιγά παίρνει τον δρόμο του και γίνεται ερασιτεχνικό.Το αποτέλεσμα το γιορτάζουμε και για προηγούμενες χρονιες.
Στο euro cup δειχνουμε τις πραγματικές δυνατότητες

Παίξαμε το καλύτερο μπασκετικά ημίχρονο της τελευταίας πενταετίας δηλαδή σε κυκλοφορία, επιλογές στην επίθεση, άμυνα κλπ, κερδίσαμε 20 πόντους εκτός έδρας πράγμα που ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια έχουμε να το κάνουμε, και είμαστε 5-0 στο πρωτάθλημα. Αλλά τις δυνατότητές μας τις δείξαμε σε ένα κακό ημίχρονο στο Βέλγιο;

Δεν ξέρω αν θα έχουμε καλή χρονιά, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι οι δυνατότητες της ομάδας μετριούνται από το καλύτερο της παιχνίδι και όχι από το χειρότερο. Αν και χτες ο τρόπος παιχνιδιού δεν σας μύρισε Πανιώνιο να πάτε σε ωριλά.

Εσύ πριν τον αγώνα φοβόσουνα ήττα από τον Άρη και τώρα μας λές ότι δεν υπάρχει Άρης φέτος; :slight_smile:

+100
Για πρώτη φορα από τη δεκαετία του '90 αρχισα τους υπολογισμούς για να βγούμε 2οι πάνω από τον ΠΑΟ του δεκαπλάσιου budget.
Και μόνο που μου επιτρέπονται τέτοιου είδους όνειρα δείχνει το ποσο καλα παμε. Ας το απολαύσουμε κυνηγώντας το αήττητο μεχρι την 9η αγωνιστική που παίζουμε στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ και μετά από εκείνο το παιχνίδι θα ξέρουμε αν θα μείνουμε στα όνειρα ή θα εχουν βαση οι ελπίδες…

ΥΓ: αυτό που αλλάζει επίπεδο τον φετινό Πανιώνιο ειναι οι απίστευτες εμφανίσεις του Παππά. Μπαίνω γενικότερα σε μπασκετικα forums και πολλά σχόλια παναθηναικων ειναι ότι έδιναν μαζί Ουκιτς και Κιτσεν για αυτόν. Αν συνεχίσει έτσι μπορεί να ειναι ο,τι και Ντινκινς στην ομάδα του Ιβκοβιτς.

Ισχύει το παραπάνω. Κι αυτό γιατί παρσύρθηκα από 2 πράγματα. Δεν είναι λόγω μιζέριος, γιατί ούτε μίζερος είμαι ούτε παθολογικά γκρινιάρης. Πρώτον, γιατί η ομάδα δεν βλεπόταν στο ματς με την Οστάνδη. Τέτοιο μπάσκετ τουρλουμπούκι είχα πολλά χρόνια να δω. Κι η Οστάνδη δεν είναι και τίποτα το τρομακτικό. Δεύτερον, γιατί έχω μεγάλη άγνοια για το ροστερ των άλλων ομάδων στο πρωτάθλημα. Εκτός από ΠΑΟ κι ΟΣΦΠ και Κολοσσό οι άλλοι δεν γνωρίζω τι κάνουν.

Αποδείχθηκε ότι ο Άρης δεν έχει κάποιο τρομερό ροστερ. Οι πιο έμπειροι παίκτες του ήταν ο Χαρίσης ο Πελεκάνος κι ο Πασαλιτς! Αυτό δεν μειώνει ούτε την αξία της νίκης ούτε το ότι έχουμε 5 στα 5. Και πάντα θα χαίρομαι να κερδίζουμε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Είδα πράγματι ένα ματς με τον Πανιώνιο να παίζει πιο ορθολογικά αλλά είδα κι έναν Άρη που έχασε τουλάχιστον 4 λεϊ απ, που δεν μπορούσε να πάρει ριμπαουντ κι αυτά δεν ήταν μόνο λόγω της εξαιρετικής μας άμυνας. Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο απλά όταν το παιχνίδι “σε παει” γιατί μειώνεται πολύ το άγχος. Ο Άρης προσπάθησε στο 3ο να κάνει την τελευταία του προσπάθεια να γυρίσει το ματς και με την ανοχή της διαιτησίας και μου άρεσε που τελειώσαμε με διαφορά πάνω από 20. Μου άρεσε επίσης που βγάλαμε το 4ο δεκάλεπτο χωρίς τον Παππά και τον Γιανκοβιτς και δεν μειώθηκε η διαφορά.

Αυτό που θέλω να πω, κι ισχύει και για μένα, είναι να είμαστε πιο ρεαλιστές στην κρίση μας. Γιατί συμπεραίνουμε ότι το ματς με τον Άρη είναι ενδεικτικό της απόδοσης της ομάδας και με την ίδια λογική δεν υιοθετούμε την άποψη ότι το ματς με την Οστάνδη δείχνει ακόμα πόσες πολλές αδυναμές έχουμε?? (το ίδιο έδειξε και το ματς με τον Κολοσσό στην έδρα μας κατα τη γνώμη μου). Άρα ας μην υπερενθουσιαζόμαστε και χαρακτηρίζουμε το χθεσινό ματς σαν καταπληκτική απόδοση αλλά να μην το θάβουμε κι όλας. Θα ήθελα να δω τη χθεσινή απόδοση και την Τετάρτη. Γίνεται?

Η ουσία είναι ότι η ομάδα είναι αήττητη στο πρωτάθλημα κι έχει την ευκαιρία να παει ακόμα καλύτερα αν “δέσει ως ομάδα”. Οι Μιλμπουρν και Πειν δεν είναι κακοί ξένοι και πρέπει να αποκτήσουν ρόλο στην ομάδα. Για τον Μπούκερ ακόμα δεν έχω βγάλει ακόμα συμπερασμα. Είναι ευκαιρία με τα συνεχόμενα παιχνίδια να βρουν ρυθμό τώρα. Ο Γκίμπς κι ο Γιουγκοσλάβος δείχνουν (αν όχι οτι δεν μπορούν) ότι απλά δεν προσαρμόζονται καθόλου.

Και κάτι άσχετο!!! Είχα προαίσθημα ότι θα έχουμε άσχημο ΣΚ με δυο ήττες!! Εξήγησα πως την πάτησα στο μπασκετ. Ελπίζω να διαψευστώ και στη μπάλα. Στη μπάλα η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει όποιονδήποτε αντίπαλο. Το κακό είναι ότι φοβάμαι αυτή την γρία π… τον Μπαγιεβιτς και τις διασυνδέσεις του. :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

Άσε το ποδόσφαιρο απο εδω.
Λοιπόν ο Άρης δεν είναι η χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Είχε δύο νίκες μαζεμένες. Ο Πανιώνιος έκανε τον Άρη να φαίνεται χάλια και μούδιασε την κερκίδα. Υπάρχουν παιχνίδια που σε πάνε και άλλα που δεν βγαίνει τίποτα όπως στο Βέλγιο. Εδω θα τους πάρουμε με 30 και να δω τι θα λέτε. Και την Τετάρτη θα κερδίσουμε. Ούτε ο Ίκαρος είναι η καλύτερη ομάδα. Στο ίδιο καζάνι είμαστε λίγο πολύ. Ο Πανιώνιος όμως βράζει πιο ψηλά. Μια χαρά είναι η ομάδα. Και ήττες θα κάνει και κυρίως στην Ευρώπη που οι περισσότεροι απο τους παίκτες δεν γνωρίζουν. Υπάρχουν και άλλοι που ξέρουν τα κατατόπια. Αντί να ψάχνουμε αντικαταστάτες του Γκίπς και του Ντραγκίσεβιτς καλά θα κάνει ο προπονητής να τους βρεί θέσεις και να δώσουν βοήθειες γιατί δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο ο Λιανός να πληρώνει αλλαγές. Αυτούς έχουμε με αυτούς να πάμε για να βγεί μια ωραία φθηνή χρονιά.
Ας αφήσουμε τα λόγια και να πάμε στο γήπεδο την Τετάρτη. Έχω περιέργεια πόσοι θα πάμε πάλι.

Ο κ. Σκουρτόπουλος τόνισε ότι όταν κάθισαν το καλοκαίρι με τον Ηλία Λιανό για να κάνουν το αγωνιστικό πλάνο, στόχος τους ήταν να φτιάξουν μια ομάδα με πολύ μπάσκετ και με παίκτες που είχαν πολλά να αποδείξουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Σκουρτόπουλος στον Sentra 103,3:

Για το ματς με τον Αρη: «Η διαφορά μεγάλωσε νωρίς, ωστόσο στη συνέχεια δεν ήταν δυνατό να συντηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος. Κι αυτό γιατί από τη μία παίζαμε μέσα σε μία έδρα όπως το Αλεξάνδρειο που υπάρχει εγωισμός και η διάθεση για αντίδραση. Και από την άλλη εμείς ενόψει και της συνέχειας των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων κάναμε ροτέισον. Ετσι παίκτες όπως ο Παππάς που στο πρώτο ημίχρονο έβαλε πολλούς πόντους, στο δεύτερο είχε μικρή συμμετοχή».

Για την φετινή ομάδα του Πανιωνίου: «Είναι ένα ευχάριστο ξεκίνημα για εμάς. Φέτος θέλαμε να βάλουμε στην ομάδα παιδιά τα οποία για διάφορους λόγους δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις προηγούμενες ομάδες τους. Θέλαμε να βγουν μπροστά και να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δώσαμε και μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται πολύ καλά. Πλέον μένει σιγά σιγά να αποβάλουν το άγχος που έχουν και βήμα-βήμα να πετύχουμε τους στόχους».

Για τον σχεδιασμό: «Σχεδιάζοντας την ομάδα θέλαμε να βάλουμε παιδιά που είχαν επιτυχίες με τις μικρές Εθνικές και οι οποίοι δεν κατάφεραν στη συνέχεια στις ομάδες που πήγαν, να δώσουν αυτά που περίμεναν όλοι από εκείνους. Είτε με δική τους ευθύνη, είτε λόγω των συνθηκών που αντιμετώπισαν. Μέχρι στιγμής όλοι δείχνουν μεγάλη διάθεση, τρομερή φιλοδοξία και δουλεύουν πολύ σκληρά. Εκεί ακριβώς ποντάραμε»

Για το αν κάποιοι τους είπαν… τρελούς σχετικά με αυτές τις επιλογές; «Ναι κάποιοι βρέθηκαν να πούνε “τί πάτε να κάνετε, αφού ο τάδε παίκτης είναι ελεύθερος”, αλλά εμείς με τον πρόεδρο κ. Λιανό θέλαμε να κοιτάξουμε το μπάσκετ. Να κάνουμε μια ομάδα για τους φιλάθλους της. Μια ομάδα με πολύ μπάσκετ μέσα της που να προσφέρει ωραίο θέαμα. Και για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται ταλέντο και παίκτες με τεράστιο κίνητρο όπως τα παιδιά που πήραμε».

Δεν ξερω τι ακριβως εγινε στο Βελγιο ,αλλα με αυτο που ειδα χθες , το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειμαστε ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ!!!
Μπραβο στα παιδια για την εμφανιση και για τη νικη.
Μπραβο και για το 5/5!
Μπραβο που κρατατε τον Πανιωνιο εκει που ανηκει!
Μπραβο που μας κανετε περηφανους για μια ακομη φορα!!!