Εφυγα κι εγώ στο ημίχρονο, μπας και καταφέρω να διασώσω κάτι απο την αδύναμη όραση μου. Παίκτη δεν θα αποδοκίμαζα κανέναν αν καθόμουν μέχρι τέλους, εκτός απο τον προκλητικό Σπιριντόνοβιτς. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα αλλού. Οι δέκα πρώτες αγωνιστικές (χάρη στον Μασούντ και σε όποιον δεν αρέσει χεστήκαμε) μας επέτρεψαν να μην κινδυνεύουμε σήμερα. Και ο δεύτερος λόγος που φτάσαμε τους 34 πόντους είναι οτι μέχρι πριν λίγες βδομάδες η ομάδα πίστευε οτι είναι καλύτερη απ 'οσο είναι στην πραγματικότητα (χαρη στην κεκτημένη ταχύτητα των πρώτων αγωνιστικών και της περσινής χρονιάς) με αποτέλεσμα να κλέψει κάποιες ισοπαλίες. Νομίζω έχουμε τους πλέον ατάλαντους κεντρικούς χαφ των τελευταίων 20 ετών. Αν βγάλεις τον Μασούντ, η συνολική προσφορά απο αυτές τις τρες θέσεις της ενδεκάδας, αν τα θυμάμαι σωστά, είναι μηδέν γκολ και δύο ασίστ. Οποια τριάδα κι αν χρησιμοποιήθηκε εκεί, απο το Νοέμβρη και μετά, ήταν εξίσου αξιολύπητη. Ο Κόρμπος ήταν εξαιρετικός πέρσι, κυρίως επειδή του ζητούσαμε να κόβει λίγο και να δημιουργεί ακόμα λιγότερο. Δίπλα σε έναν αμυντικό χαφ που έτρεχε και ένα 10αρι που ζωγράφιζε, το μόνο που χρειαζόμασταν απο τον αρχηγό ήταν λίγες βοήθειες, την ηρεμία και την προσωπικότητα του. Φέτος αναγκαστήκαμε να του ζητάμε να παριστάνει τον Πίρλο, με αποτέλεσμα να είναι τόσο εμφανές γιατί το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα του ήταν δύο χρονιές που έπαιξε βασικός στη Λειβαδιά.
Τέλος πάντων, για εμένα ο Πανιώνιος είναι απο αυτές τις ομάδες που δεν τις υποστηρίζεις -είναι απο εκείνες που τις υπερασπίζεσαι. Δεν έχω πρόβλημα να ακολουθώ πιστά έναν Πανιώνιο με μικρό μπάτζετ που θα παλεύει για τη σωτηρία του. Εχω μεγάλο πρόβλημα όμως να υπερασπίζομαι μια ομάδα για την οποία μαθαίνω οτι η διοίκηση της μου απέκρυψε πως ο βασικός της στόπερ δεν ήρθε με μεταγραφή αλλά ως δωράκι απο τον θείο. Και ο μόνος λόγος που το έμαθα είναι επειδή ο νέος προπονητής του γαύρου ζήτησε να τσεκάρει όλους τους δανεικούς τους. Εχω μεγάλο πρόβλημα με το γεγονός οτι το βασικο μου αμυντικό χαφ φέτος έχει λιγότερες συμμετοχές στο γήπεδο απο όσες συνεντεύξεις έχει δώσει για την αγάπη του στον γαμημένο Ολυμπιακό. Και αυτά πρέπει να τα ανέχομαι επειδή κάποιοι θα πουν οτι το σύστημα θα σε διαλύσει αν δεν πας μαζί του.
Με λίγα λόγια, έχω τεράστιο πρόβλημα να υπερασπίζομαι κάτι όταν δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό. Και ζηλεύω τους λιγοστούς οπαδούς του Απόλλωνα που, χωρις καμία δυναμική και με ακριβότερο παίκτη τον Σταύρο τον Τσουκαλά, κατάφεραν περήφανα τον στόχο τους. Και χωρίς να γίνουν παράρτημα κανενός άλλου, όπως γίνεται ο Πανιώνιος για τους Κάργες, τους Πλέγες, ακόμα και τους Μπανανάδες. Δίχως δανεικούς, κρυφούς ή φανερούς δηλαδή. Αν θέλετε να φτιάξετε μια φτωχή ομάδα που θα παλεύει για την κατηγορία, κάντε το τουλάχιστον χωρίς να ξεπουλάτε και την ελάχιστη περηφάνια που εχει απομείνει σε αυτον τον κόσμο μετά απο μια δεκαετία αποικιοκρατίας. Μια ομάδα που θα αξίζει να την υπερασπίζεσαι και θα σταματήσει να λειτουργεί, να δανείζεται και να πουλάει ανάλογα με τις ορέξεις του Ολυμπιακού.
Το καλοκαίρι , με όλη την καλή διάθεση για επίλυση κάποιων θεμάτων και όχι για μπαχαλοποίηση , πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για όλα αυτά που γίνονται με το γαυριστάν.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξενέρωμα για μένα φέτος , από την αποκάλυψη της είδησης ότι ένας παίχτης που μας τον έλεγαν ελεύθερο , αποδεικνύεται δανεικός του κωλόγαυρου.
Ακόμα και το χθεσινό χάλι λιγότερο με ξενέρωσε.
Και επίσης πρέπει κάποια στιγμή να πέσει και ένα κράξιμο στους ρεπόρτερ του Πανιωνίου γιατί έχουν καταντήσει πιο γραφείο τύπου και από τον Καραπαπα.
Παιδια μη λεμε μονο για γαυρο…
Δλδ ΔΑΡΖΑΜ δεν πλακωνουν στα τσιμπουκια τον Ιβαν με καθε ευκαιρια;
Δε δωσανε δωρο τον καλυτερο μας παιχτη στον τιγρη;
Νομιζω εχουμε περισσοτερα παρε δωσε με γαυρο επειδη κι αυτος ειναι πιο ανοιχτος σε τετοια πουστριλικια. Αν αυριο δωσει χρημα ο Παναιτωλικος, τσιμπουκοδρομιες θα κανουν οι ΔΑΡΖΑΜ μεχρι το Αγρινιο.
Edit: Ξαναδιαβασα το μηνυμα μου, ισως πρεπει να ελαττωσω τις τσοντες
Δεν διαφωνώ ριζικά, gobbo. Αλλα αυτο που έγινε με τον Μπανανά, οπως έγραψε κι ο faith, είναι εξοργιστικό, χειρότερο κι απο την προδοσία που έκαναν με τον Μασούντ. Κι ας μην υπάρχει σύγκριση στην αξία των παικτών, το ζήτημα είναι η κοροιδία. Και δυστυχώς φαίνεται οτι δεν είναι η μοναδική περίπτωση, μπορεί να φάγαμε αμάσητους τους κάργες και τους πλέγες το καλοκαίρι, αλλα τωρα διαβάζουμε πως θέλουμε και τα αστέρια του Κισσαμικού, του άλλου μικρού παραρτηματος του γαύρου (ναι, εκείνου του Κισσαμικού που μας έριξε τρία μπαλάκια πέρσι).
Και δεν το παίζω ηθικά ακέραιος, γιατί προσωπικά έκανα κωλοτούμπες το καλοκαίρι στην περίπτωση δανεισμού του Καρίμ (αν και τελικά ξεμείναμε με τον πλέον υπερεκτιμημένο ποδοσφαιριστή που έχει περάσει απο τη Νέα Σμύρνη, το φιλόδοξο χόμπιτ που δεν ξέρει να στοπάρει τη μπάλα με τις πρώτες τέσσερις επαφές). Αλλα πες μου την αλήθεια, ρε φίλε, μην με κοροιδεύεις στην ψύχρα. Να νιώθει την ανάγκη ο Σπανός να εξηγήσει στους τριάντα οπαδούς του Ατρομήτου οτι οσοι πήρε απο το γαύρο και τον ΠΑΟΚ είναι δανεικοί, οτι ο Γιανιώτης έχει ρήτρα για να επιστρέψει, και ο Ζαμάνης να ξεχνάει να μου πει το ίδιο για τον Μπανανά; Εγώ παίρνω το διαρκείας μου κι εσύ με κοροϊδεύεις στα μούτρα, ρε μάγκα; Αυτή τη στιγμή αμφιβάλλω για το κατα πόσο και οι Ιρανοί ήταν παίκτες του Πανιωνίου, για το πότε και αν πουλήθηκε τελικά ο Ρισβάνης, αν ο Σιώπης ήταν απο πάντα δανεικός, για τα πάντα. Μπορεί να μην ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλα προφανώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε όσους με περνούν -και δικαίως- για μαλάκα. Το μόνο που μπορώ να κάνω απο μεριάς μου είναι να μην ανανεώσω το διαρκείας μου, εκτός αν ανακοινώσουν επισήμως την διάλυση αυτής της σχέσης με το γαύρο, που είναι θλιβερή και καταστροφική για το πρεστίζ του Συλλόγου. Θα το προτιμούσα κι απο πέντε συνεχόμενους τελικούς κυπέλλου. Ειλικρινά ντράπηκα όταν μάθαμε την αλήθεια για τον Μπανανά (απο τους ρεπόρτερ του γαύρου όπως πάντα).
Επειδή κολλήσατε στον Μπανανά - το ότι βρήκαμε τηλεοπτικό συμβόλαιο, και μάλιστα στα λεφτά που το βρήκαμε, πιστεύετε ότι οφείλεται στην εμπορικότητά μας ως ομάδα και στις χιλιάδες των οπαδών μας;
Είπαμε, οι επιλογές πλέον είναι δύο. Ή τρώμε τα αποφάγια κυρίως του γαύρου (επειδή αυτός τουλάχιστον δίνει αποφάγια ενώ ο Τίγρης δεν δίνει ούτε στη μάνα του νερό) και του Σαββίδη για να επιζήσουμε, ή πάμε να αγοράσουμε κάνα ΑΦΜ άλλης ομάδας σε μικρότερη κατηγορία προσπαθώντας να πείσουμε τον κόσμο ότι εμείς δεν είμαστε ο Χαλκηδώνιος αλλά ο Πανιώνιος - δεν ξέρω ποια είναι μεγαλύτερη ξεφτίλα. Κάποια στιγμή υπήρχε η επιλογή που έκανε η ΑΕΚ, αλλά κι αυτό πάει, πέταξε. Αν δεν μείνουμε στην κατηγορία θα παίζουμε στο ερασιτεχνικό μέχρι να βρεθεί κάποιος θείος να πληρώσει από την τσέπη του τα 5-6 μύρια που θα συνεχίσουμε να χρωστάμε. Ο Απόλλων που αναφέρθηκε ως “καθαρή” ομάδα είναι καθαρή κι από χρέη. Αν πέσει κατηγορία δεν παθαίνει τίποτα και ξαναπροσπαθεί να ανέβει. Εμείς δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια. Αν έρθει κάποτε η μέρα που θα καθαρίσουμε οικονομικά ως ομάδα, να το ξανασυζητήσουμε. Ως τότε είναι λίγο αφελές να ζητάμε κάτι παραπάνω από την επιβίωση, και για λίγα δράμια καλής μπαλίτσας.
Συγγνώμη παίδες, σέβομαι τον ρομαντισμό σας και δυστυχώς ώρες ώρες πέφτω κι εγώ στην παγίδα, αλλά εγώ δεν θέλω να πεθάνω ηρωϊκά. Αν η αγνότητα είναι το ζητούμενο, δεν έχουμε καμμία θέση έτσι κι αλλιώς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Δεν είμαι καλά. Βασικά δεν αισθάνομαι καλά. Η αλήθεια είναι οτι αυτό το συναίσθημα το έχω ξαναπεράσει-ξαναζήσει στα τόσα χρόνια. Η αγωνιστική φτώχεια δε μου είναι πρωτόγνωρη. Οι αρχές μου είναι συνώνυμες με τού Πανιώνιου που έχω στην καρδιά. Το ίδιο και η ηθική μου. Οταν αυτά για κάποιο συγκεκριμένο λόγο αλλάζουν κάνω τα στραβά μάτια, λοξολοιτάω, κρύβω το κεφάλι στην άμμο και περιμένω να περάσει η μπόρα.
Αυτά για τη κατάσταση που “ζούμε”.
Θα γράψω όμως ένα παράπονο, που ακόμα απο χθες δε λέει να καταλαγιάσει.
Οποιος ανίκανος-υπεύθυνος ανευθυνουπεύθυνος-ανεύθυνος, έπρεπε και μπορούσε να βοηθήσει τον Οικονομίδη στο τέλος του αγώνα, εκεί στο κόρνερ στην Θ 3, αφήνοντάς τον 10 λεπτά να σφαδάζει, να κόψει κάθε σχέση με τον Πανιώνιο. Τα υπόλοιπα που του εύχομαι, ευκόλως εννοούνται.
ήθελα να γράψω κάμποσα αλλά με πρόλαβε ο παρασπόρος με τα πιο λίγα του με τα οποία συμφωνώ
παίδες αυτό που αισθανόμαστε οι περισσότεροι είναι το ίδιο. ας κρατήσουμε ψυχραιμία όσο μπορούμε και να δούμε σε δυο μήνες τι μπορούμε να κάνουμε
αυτό που έγραψε - ανακοίνωσε οι διοικηση τα λέει όλα. κοινώς κάναμε μαλακία όλοι(αυτό το βάζω εγώ) οπότε πάμε από την αρχή γιατί γουστάρουμε
μην πάμε τώρα να ψυρίζουμε την κάθε λέξη και γιατί το είπε έτσι κι όχι αλλιώς
ερώτηση άσχετη:
το παζάρι πάλι φέτος θα γίνει στην πλατεία όπως κάθε χρόνο ;
και αν ξέρει κάποιος να μου πει πότε θα αρχίσει. λογικά όλη την επόμενη εβδομάδα ε;
Άλλο κι αυτό! Πως γίνεται να μη πάει ένας γαμημένος γυμναστής ή ο Δάρας εκεί? Πήγε ο Ντούρμι την ώρα που παιζόταν το ματς. Λες και βλέπαμε τοπικό!! Ντροπή απλά.