ανοίγω εγώ το πρώτο μου και ίσως από τα πλέον δύσκολα παιχνίδια της ομάδας
πάμε με μανία και λύσσα για τη νίκη
ανοίγω εγώ το πρώτο μου και ίσως από τα πλέον δύσκολα παιχνίδια της ομάδας
πάμε με μανία και λύσσα για τη νίκη
Καλη Ανασταση..Οχι τπτ αλλο αλλα για να αποκτησει εκ νεου ενδιαφερον το πρωταθλημα απο τη μεση και κατω.
Συμφωνώ. Για 1Χ το βλέπω. Για τον επιπρόσθετο λόγο της ήττας της Κέρκυρας από ΑΕΚ. Αυτός είναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ τους! Φυσικά αν η τελευταία ομάδα μας κάνει δυο νίκες, θα αξίζουμε και να πέσουμε.
Πολυ επικίνδυνο το ματς και ακομη και η ισοπαλία μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη.Συνήθως ο ετοιμοθάνατος κάνει μια αναλαμπή πριν ξεψυχήσει ή όπως λένε στην καλαμάτα ‘‘ο γάιδαρος λίγο πριν ψοφήσει ,καβλώνει’’.Αρα η Κέρκυρα είναι επικίνδυνη αφού παραδοσιακά ο τελευταίος με μια αναλαμπή παίρνει κάποιον μαζί του στα τάρταρα.Πέρυσι το έκανε η δόξα με διπλό στο Αγρίνιο.Παλαιότερα εμάς μας είχε πάρει μαζί του ο Εθνικός με 2-0 στον Βόλο.
Η ομάδα κατεβαίνει με πολλές απουσίες και ο θεός βοηθός…
Με αρη νικη στη ν.σμυρνη, ηττα εξω,με οφη νικη στη ν.σμυρνη, ηττα εξω,με αεκ νικη στη ν.σμυρνη, ηττα εξω, με λειβαδια νικη στη ν.σμυρνη, ηττα εξω,με πας νικη εξω,ηττα στη ν.σμυρνη,μας ξεφυγε λιγο η βεροια που τη νικησαμε εξω αλλα στη ν.σμυρνη ηρθαμε ισοπαλοι(δεν θα ξεχασω την τελαυταια φαση που πηγε να γινει το διπλο)..Συμφωνα λοιπον με τα στατιστικα στοιχεια,πουλαω και το σπιτι μου στο Χ2..επισης, αν εξαιρεσουμε γαυρο,πιστευω οτι στη συνεχεια αν χρειαζομαστε βαθμους θα τους παρουμε και με βαζελο και με ατρομητο και με τριπολη και μπορει και με παοκ, αν και πιστευω οτι μας ξεπληρωσε τη νικη του στη ν.σμυρνη με τον παναγιωτουδη..ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!!!
αν χάσουμε μένουμε 25 βαθμούς και τραβάμε το ζόρι
αν νικήσουμε πάμε 28 και περιμένουμε μέσα πανθραξ που με νίκη πάμε 31 και δείχνει να καθαρίζουμε
άρα, η λογική του μυαλού μου λέει ότι πάμε για μεγάλο διπλό στο νησί.
Φιλοι βαρεθηκα, σε οσα θα παραθεσω (πιθανον να επρεπε να μπει σε αλλο θεμα βαλτε το οπου θετε) οι περισσοτεροι θα διαφωνησουν και θα υπαρχουν αντιπαραθεσεις, μονο μην με ξεσκισετε με τα ασυντακτα μου και την αγραμματοσυνη μου, σταλλα γραφτε οτι θετε.
Δηλωνω και εκτιθεμαι, οτι ειμαστε η β ομαδα για φουντο, δεν εχουμε αμυνα, δεν εχουμε επιθεση, δεν εχουμε λεφτα, δεν εχουμε τερμα, δεν εχουμε προπονητη, δεν εχουμε Νο 6, δεν εχουμε πλατες, ενημερωτικα ο μαρινακης εχει τελειωσει, μονον ο συζυγος της δωρας, αν ειναι η συνεχεια του, ισως μας σωσει και αυτη και μονο ειναι η ελπιδα μου, κατα τα αλλα μας θεωρω ηδη στην β εθνικη.
Νικο Κωστα Πανο, δεν εχω τιποτα μαζι σας αλλα οι αποψεις μου ειναι εντελως διαφορετικες και γινομαι συγκεκριμμενος
Η καταρα του Πανιωνιου απο τοτε που εγινε επαγγελματιας, ηταν οι πανιωναρες και ολα διαλυθηκαν οταν οι πανιωναρες αποφασισαν το 79, ο πανιωνιος στους πανιωνιους, ανθρωποι ερασιτεχνες το αποφασισαν αυτο, αναφερομαι στην ενδοξη ιστορια μας, βασει του νομου μετεφεραν τα χρεη ΤΟΥΣ, φωτα νερα τηλεφωνα γενικα τις υποχρεωσεις των αφραγκων κλπ κλπ στον επαγγελματια, φτιαχτηκε ενα κερδοσκοπικο επαγγελματικο σωματειο που το πηραν πανιωναρες με χρεη του ερασιτεχνη, νεα ΑΕ με ηδη χρεη, ανεκδοτο αυτο.
Και εμφανιστηκαν οι τιποτα με λιγο απο ολιγη (οικονομικως), ολοι ερασιτεχνες αλλα πανω απ ολα πανιωνιοι, ο ραπτης βλεπε τον γραμματεα της επον, ο παρολιγον ζουνης, ο τραπεζιτης, ο γραθιας κοσκοτας, ο μπαμπης και οι λοιποι του δημου, κανεις απ ολους αυτους δεν ειχε καμια δικη του οικονομικη ευθυνη για οσα γινοντουσαν, αποτελεσμα οικονομικα διαλυμμενος ο πανιωνιος και 2 φορες β εθνικη και σε πολλες περιπτωσεις παραρτοποιημενος απο βλαμμενους ή πονηρους πανιωνιους.
Ολα αλλαξαν οταν βρεθηκαν ιδιοκτητες, ο μπεος και μετα ο τσακιρης, σας ρωταω σε ολη την ιστορια μας, ποτε ειχαμε παει καλυτερα απο το 1979 και μετα, ποτε. Ο απογοητευμενος ειπε και εκαμνε βρειτε ιδιοκτητη, εχει περασει χρονος και ιδιοκτητης δεν υπαρχει.
Βασικο, δεν εχουν ασκηθει διωξεις σ αυτους που εχωσαν σε χρεη το σωματειο και εχουν ευθυνη, βλεπε κιντη, γερασιμο, τσολακα και ισως τσακιρη, γιατι να εχουν δεσμευτει τα μελη της διοικησης πρωτοδικειου και οχι οι εν τη πραγμαση διαχειριστες, μονο το συμβολαιο του οκογιε ειναι για να μην ξαναπατησουν ποτε στο γηπεδο καποιοι, του κρικβελια και ποσα αλλα να απαριθμισω.
Με απλα λογια τα επαγγελματικα σωματεια εχουν ιδιοκτητες, αν ητανε φτιαχναμε μια μη κερδοσκοπικη και τελειωνε η υποθεση, αλλα δεν επιτρεπεται.
Εδω στο γηπεδο δεν πατανε ουτε οι εχοντες αγορασει διαρκειας, τι φοβαστε βρητε ιδιοκτητη, λιγο δυσκολο αμα ειμαστε στη β.
Αλλα ετσι οπως το εχουμε διαχειριστει δεν βλεπω φως, εχουν γινει τα λαθη, τα γιαννινα με τον dole θα μας κακοπεφτε, λεω τωρα.
Οποιος ειναι ο εχων και πληρωνων αυτος εχει την ευθυνη, στο μπασκετ με τον Κυριο Ηλια εχουμε προβλημα, οχι.
Αν δεν υπαρχει κανεις ενδιαφερομενος, τοτε δ και τελος, απλα πραγματα.
Που διαφωνούμε δεν κατάλαβα.
Μόνο που προσωπικά δεν θεωρώ τόσο μίζερη την ομάδα αγωνιστικά, η μόνη παρατήρηση.
Μανώλη μια χαρά τα λες. Δε νομίζω ότι κατ΄ουσίαν διαφωνούμε πουθενά.
Ο σκοπός παραμένει ο ίδιος. Να βρεθεί ο αγοραστής. Αλλά ρε Μανώλη ακόμα και σε αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός. Παραδίδεις στον πρώτο τυγχόντα χωρίς να εξασφαλίσεις κάποια βασικά πράγματα, απλά για να φύγει το βάρος από πάνω σου ή οχι?
Ο Τσακ πήγε να δώσει στον Μακη. Παραδίδεις σε τυχάρπαστους/γνωστά λαμόγια ή προσπαθείς να αξιολογήσεις τις προτάσεις έτσι ώστε όταν υπάρξει κάτι σοβαρό να το φέρεις στη ΓΣ ανακοινωνοντας ταυτόχρανα όλη την έρευνα που έχεις κάνει, κι όλα τα μέτρα που έχεις πάρει για να εξασφαλίσεις, όσο είναι δυνατόν (ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος), μια ομαλή μετάβαση???
Κι αν δεν εμφανιστεί ο υποψήφιος αγοραστής (είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι “επενδυτές”, ειδικά στο ποδόσφαιρο) η εύκολη λύση (μπορεί να είναι κι η σωστή, αλλά δε νομίζω ότι η πλειοψηφία συμφωνεί) είναι να πεις δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα, να σηκώσεις τα χέρια ψηλά κι η ομάδα να καταλήξει πράγματι στη Δ. Θα καθαρίσει από τα χρεη αλλά τα χρεη θα βαρύνουν τα φυσικά πρόσωπα που τα δημιούργησαν. Προσωπικά πιστεύω ότι κι αυτή είναι μια “αντρίκια” στάση.
Από την άλλη, αντρίκιο είναι να προσπαθείς να επιβιώσεις, εκμεταλλεύομενος την άσχημη οικονομική συγκυρία στη χώρα και φυσικά στο ποδόσφαιρο να κρατήσεις την ομάδα στη λίγκα χωρίς να δημιουργήσεις παραπάνω χρέη, με σκοπό να κερδίσεις χρόνο μην τυγχόν εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος καθώς θα βελτιώνονται οι συνθήκες και της ΠΑΕ (αφού τα λειτουργικά της έξοδα έχουν μειωθεί τρομακτικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο) κι ίσως και της χώρας.
Δυστυχώς οι επιλογές είναι ελάχιστες. Τώρα, η μόνη συζήτηση που μπορεί να γίνει για μένα σχετικά με την κριτική που ασκείται στη Διοίκηση της ΠΑΕ κι εμμέσως και του Ερασιτέχνη είναι η εξής:
Θα μπορούσε κάποιος άλλος ή κάποιο άλλο σχήμα να τα καταφέρει καλύτερα από το υπάρχον σχήμα?? Η απάντηση μου είναι ΝΑΙ. Γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν τρομερά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς. Κι η Διοίκηση όπως κι όλοι οι υπόλοιποι (προπονητές και παίκτες) στου κασίδη το κεφάλι μαθαίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ κάποιος άλλος ή άλλο σχήμα. Άρα την πατήσαμε κι οι μεν (που είναι εγκλωβισμένοι στην ΠΑΕ με προσωπικό κόστος) αλλά κι οι δε που θα επιθυμούσαν να μη βλέπουν το τρέχον σχήμα στη Διοίκηση αλλά δυστυχώς δεν υπήρξαν άλλοι.
Φαύλος κύκλος λοιπόν, για όσο καιρό δεν βρίσκεται ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ ιδιοκτήτης.
panionios…ikanos gia to kalitero k to xirotero…12X…agie andrea , agia fotini…voitha…autoi den boroun!!!
επειδή αυτά που γράφει ο βάρδος φαίνεται να είναι και η πραγματική ιστορία - δεν τη ξέρω αφού ήμουν μικρός για να μπορώ να κρίνω σωστά ορισμένα πράγματα και γεγονότα - θα δηλώσω κι εγώ ότι συμφωνώ μαζί του και ότι απ’ο τη στιγμή που δεν υπάρχει ο ιδιοκτήτης τσακίρης να πάρει την ομάδα να τακτοποιεί στην ώρα τους τις πληρωμές κλπ κλπ θα πρέπει να πάρουμε τους πόντους που χρειάζεται η ομάδα αρχίζοντας απο κέρκυρα με νίκη και να προσπαθήσουμε έτσι μέχρι τέλους.
πιστεύω πως οι άνθρωποι που κρατάνε την ομάδα στα χέρια τους δεν έχουν καμία ιδέα απο ΠΑΕ και φυσικά καμία όρεξη να τους κηνυγάει η αστυνομία, εφορια, άνθρωποι της νύχτας κι όλα αυτά τα χαριτωμένα.
άρα, συνεχίζουμε την προσπάθεια να κρατηθει η ομάδα στην Α εθνική και βλέπουμε το καλοκαίρι πώς θα πορευτούμε με την καινούρια χρονιά
επενδυτης σημαινει, εχω καποια χρηματα τα τοποθετω σε μια μια επενδυση προσδοκωντας κερδη φυσικα παντα με καποιο ρισκο.. πιστευει κανεις οτι το ποδοσφαιρο προσφερεται για επενδυσεις??ή οτι οι ομαδες που ευημερουν αποτελουν υγιεις επενδυσεις? 2 δρομοι ‘‘επενδυσης’’ υπαρχουν. ο 1ος ειναι ο υγειης δηλαδη ο πανιωνιος πχ εχει εσοδα 5, βαζω εγω ο επενδυτης 1 ακομα το παω στο 6 πονταροντας σε καλη πορεια που θα ανεβασει τα εσοδα στο 7 κ ετσι θα μου μεινει στην τσεπη 1.. αυτο ακομα κ αν συμβει που θα ταν πολυ καλο αυτη τη στιγμη σιγουρα θα ειχε απεναντι του μεγαλη αντιδραση (λανθασμενη) απο τους φιλαθλους αφου θα λεγαν οτι ο επενδυτη κερδιζει σε βαρος της ενισχυσης της ομαδας.. αλλα αυτη ειναι η καλη επιλογη.. στην ελλαδα τα τελευταια χρονια επνδυτης στο ποδοσφαιρο σημαινει η ομαδα εχει εσοδα 5, την κανω να εχει εξοδα 10 κ στο καλο σεναριο τη ζημια την πληρωνει ο ‘‘επενδυτης’’ , ‘‘διχως ιχνος λογικης’’ στο κακο σεναριο την πληρωνει ο επομενος κ ακομα πιο πολλες το κρατος με ποικιλους κραυγαλεους τροπους.. θελουμε παλι κατι τετοιο??
προσωπικα δεν πιστευω στους επενδυτες,γιατι ακριβως δεν υπαρχει κανενα περιθωριο νομιμης κ σωστης επενδυσης στο ποδοσφαιρο.. ή για να μην ειμαι κ απολυτος το περιθωριο κερδους ειναι μικρο κ το ρισκο μεγαλο.. για μενα λυση ειναι να υπαρχει καποιος ‘‘διαχειριστης’’ της ομαδας.. θα μπορουσε αυτος να εχει εναν αξιοπρεπη μισθο κ πολλα μπονους επιτευξης στοχων.. κ αυτος λοιπον να διαχειριζεται τα εσοδα της ομαδας να προσπαθει να τα αυξησει, να μη δημιουργει ελλειματα κ φυσικα να ελεγχεται..απο ποιον??η συνελευση των μελων του ερασιτεχνη θα μπορουσε να ειναι ενας ελεγκτικος μηχανισμος ας πουμε..γενικα δεν καταλαβαινω γιατι να θελουμε να αλλαξει η σημερινη μορφη διοικησης κ να γυρισει σε προηγουμενες μορφες, οταν αγωνιστικα εχει τα ίδια αποτελεσματα κ διαχειριστικα φαινεται να τα πηγαινει αρκετα καλυτερα απο πριν..γιατι να μην εξελιξουμε κ βελτιωσουμε το σημερινο μοντελο…
φυσικα για να εχει νοημα αυτη η κουβεντα,θελουμε ενα διπλο στη κερκυρα,μια νικη ακομα για να καθαρισουμε.. κ να τερματισουμε οσο πιο ψηλα στο πρωταθλημα γιατι περαν των αλλων οσο πιο ψηλα τοσο πιο πολλα λεφτα δινει η λιγκα, οι διαφημιστες, ολοι..
προς φίλο σακιλ
αν υπάρχει κάποιος με χρήμα από πίσω νομίζω ότι η άνθρωποι που θα τ΄ρεχουν την ομάδα θα αισθάνονται μια μεγαλύτερη ασφάλεια.
αν αυτός ο άνθρωπος λέγεται τσακίρης ή φούφουτος δε με απασχολεί καθόλου.
όπως και να λέγεται ξέρω ότι θα πάρει τον πανιώνιο με σκοπό να βγάλει λεφτά και καλά θα κάνει. επίσης δε με ενδιαφέρει πόσα θα βγάλει αν βγαίνει κερδισμένη ΚΑΙ η ομάδα.
συνεπώς, ένα μοντέλο με τον τύπο με το χρήμα και διαχειριστές αυτούς που είναι σήμερα νομίζω ότι θα ήταν το ιδανικό για μας.
φυσικά, να συνεχιστεί η δουλειά και ίσως ακόμα καλλίτερη στις μικρές ομάδες γιατί διαφορετικά δεν κάνουμε τίποτα. από εκεί θα βγει το κέρδος είτε λέγεται οικονομικό είτε καθαρά αγωνιστικό.
Περίπτωση κανονικού επενδυτή που τη σήμερον ημέρα να ελπίζει σε κέρδη (ακόμα και λίγα) από το ποδόσφαιρο δεν θα βρεθεί. Επίσης, ο Πανιώνιος δεν δίνει την προβολή των του ΠΟΚ, οπότε ούτε κάποιος που επενδύει στη φήμη του θα βρεθεί. Μόνο άνθρωποι με χρήμα και ψώνιο μπορεί να παίξουν και για το πρώτο έχω τις αμφιβολίες μου. Καλύτερα λοιπόν είναι να στήσουμε ένα μοντέλο διαχείρισης με βάση το πάπλωμα που έχουμε και να εκπαιδεύσουμε 5-10 ανθρώπους σε αυτό, μπας και βελτιωθεί η κατάσταση. Εκπαίδευση σημαίνει και ανοχή στα αθώα λάθη. Εμείς έχουμε τεράστιες απαιτήσεις από ανθρώπους χωρίς πείρα, γνώσεις ή λεφτά και ενώ οι περισσότεροι δεν έχουμε τη διάθεση να πάρουμε τη θέση τους.
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2013
Κερκυρα – Πανιωνιος (17:15 NS3)
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας), Σταθόπουλος Παναγιώτης (Ηλείας)
Me roka aristero back kai ta xaf kanonika to xoume to 0-1..
Αυτος ο δελφακης, μας ειχε παιξει περυσι με Κερκυρα εντος κερδισαμε και γαυρο εκτος φυσικα χασαμε, ομολογω οτι δεν τον εχω μελετησει τον κορακα χαχαχα, οποτε παμε και βλεπουμε, παιζει και ο κορτιζονουχος, καλο αυτο ενας εμπειρος ακομα.
Προφανώς και το βράδυ της Παρασκευής πριν κοιμηθώ θα κάνω την προσευχή μου και θα παρακαλέσω τον θεό του Πανιωνίου για το 2πλό. Πέρα όμως από τις μεταφυσικές αναζητήσεις του καθενός, ξερά και στυγνά, με βάση τις τελευταίες αγωνιστικές μας “εμφανίσεις” ακόμα και ένα Χ για μένα θα είναι …παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Αν δεν αλλάξει άρδην και εκ βάθρων η αγωνιστική μας προσωπικότητα, αν δεν δείξουμε περισσότερη δύναμη, τσαγανό και πονηριά, προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αν βέβαια έρθει το θετικό αποτέλεσμα (όπως ήρθε με την Λειβαδιά) δεν θα πούμε όχι. Η Κέρκυρα, λογικά θα τα παίξει όλα για όλα, δεν έχει να χάσει τίποτα, ψυχολογικά θα είναι καλύτερα από εμάς. Επειδή λόγω απόστασης δεν γνωρίζω ποιός παίζει και ποιός όχι, σε αυτά τα παιχνίδια μεγάλο ρόλο παίζει αν έχεις στην σύνθεσή σου μερικούς “έμπειρους” που στα δύσκολα δεν μασάνε.
Σχετικά με αυτό που συζητάτε περί “επενδυτή” αναρωτιέμαι αν έχουν χάσει οι λέξεις την σημασία τους. Υπό τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι ο Πανιώνιος έχει μεν μεγάλη ιστορία αλλά λίγο κόσμο που θα πάει γήπεδο και θα ξοδέψει για την ομάδα του, ποιός και γιατί να ρισκάρει τα λεφτά του για να κάνει “επένδυση”. Επένδυση σημαίνει, βάζω τόσα και στοχεύω να πάρω πίσω μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο τόσο % παραπάνω από το κεφάλαιο που επένδυσα. Αν εσείς θεωρείτε ότι ο σημερινός Πανιώνιος έχει αυτή την δυναμική τότε συμφωνώ μαζί σας ότι ψάχνοντας και με το κατάλληλο marketing θα βρεθεί ο “επενδυτής”. Αν όμως εννοούμε ότι θέλουμε έναν που να ρίχνει μέσα σε μιά “μαύρη τρύπα” χρήματα έτσι ώστε να “λαδώνεται” ο τροχός, η βάρκα να επιπλέει ίσα-ίσα, αλλά κέρδη να μην βγαίνουν, τότε ο κατάλληλος όρος δεν είναι “επενδυτής” αλλά κάτι άλλο που δεν μπορώ να το γράψω. Έτσι κι αλλιώς μετά την “εμπειρία” με τον συμπαθή “πατατάκια”, είχα την εντύπωση ότι κοινός τόπος για όλους είναι η διαπίστωση ότι αυτό το “επενδυτικό” μοντέλο, δηλ. “εύπορος” Πρόεδρος με δοτή Διοίκηση, ελεγχόμενη ταμειακη ροή (= restricted cash flow), με αποτέλεσμα μία συνεχώς διογκούμενη ζημία, είναι πια ξεπερασμένο. Βέβαια αν αυτό είναι που θέλει ο κόσμος του Πανιωνίου, καμμία αντίρρηση από εμένα …
Τέλος πάντων, μακάρι να κερδίσουμε το Σάββατο, γιατί τα περιθώρια στενεύουν.
Το αυτονόητο είπε ο Γιάννης Παπακώστας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Νίκη γιατί χανόμαστε» ήταν το κεντρικό νόημα των δηλώσεών του εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, όπου για τους «Φαίακες» δεν χωρά άλλο αποτέλεσμα πέραν της κατάκτησης του τριπόντου.
Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Τσουμάνης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αγρίτη λόγω ενοχλήσεων στη μέση.
προβλεψη …θα προηγηθουμε εκει μεσα ποσο θα ληξει δεν ξερω αλλα πρωτοι γκολ
θα βαλουμε