Ματς μεταξύ τελευταίου και προτελευταίου στον όμιλο.
Από το ρόστερ που είδα και γνωρίζω έχουν ένα παλιό ψηλό του γαύρου - Ρούμπιτ - και ένα Λιθουανό που ξεκίνησε πέρσι στον Κολοσσό και με είχε εντυπωσιάσει αλλά στην πορεία έχασα τα χνάρια του -Ντανουσεβίτσιους-.
Εγώ πιο πολύ από όλα έχω ξενερώσει με την εσωτερική φαγωμάρα. Δεν μου αρέσει αυτό το χάλι των επιθετικών ανακοινώσεων, της απαξίωσης κτλ.
Στον Πανιώνιο δυστυχώς οι επιτυχίες είναι δύσκολο πράγμα, στόχος μας πρέπει να είναι η συνέπεια και το όραμα. Αν μια χρονιά δεν πάει καλά πρέπει εμείς να μένουμε στον στόχο μας και στο όραμα μας παίρνοντας τα απαραίτητα διδάγματα.
Θα συμφωνήσω με kkar. Μέχρι και πριν το παιχνίδι με τη Μύκονο, μια- δυο νίκες αρκούσαν για να πέσουν οι τόνοι και όποιες διαφορές υπήρχαν να μπουν κάτω από το χαλί. Πλέον έχουν ειπωθεί χοντράδες και φοβάμαι πως δε γυρίζει το πράγμα. Ακόμα και η χρονιά να σωθεί(πολύ δύσκολο), δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συνεχίσει ο Ηλιαδης. Φέρει ευθύνη και αυτός γιατί συμπεριφέρεται ανώριμα προφανώς και γιατί ανοίγει μέτωπα χωρίς λόγο (χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά του σε ιδεολογικές διαφορές με τους οργανωμένους χωρίς να τον ρωτήσει κανείς). Ελπίζω να εκτονωθεί στο μπάσκετ η φάση, γιατί αν στραβώσει και στη μπάλα το πράγμα και αρχίσουν τα μπινελίκια στο ρουπτσο, πάμε άκλαυτοι.
Η αλήθεια είναι οτι πρέπει να πέσουν οι τόνοι για το καλός του Πανιωνίου. Στην παρούσα φάση θα πρέπει η διοίκηση να κοιτάξει να σώσει την επένδυση της και να σώσει την ομάδα. Θεωρώ οτι αν γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο θα υπάρχει συσπείρωση και οι τόνοι θα πέσουν. Μάλλον οι προσδοκίες ανέβηκαν απότομα φέτος (σε μπάσκετ και γυναικείο βόλεϊ) και όλοι μας έχουμε απογοητευτεί.
Θεωρώ ότι αυτό που ζούμε με το τμήμα μπασκετ δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει στην ιστορία του συλλόγου (τουλάχιστον όσο εγώ θυμάμαι…) και εξηγούμαι:
διοίκηση Πανιωνίων
που έχουν σκάσει λεφτά
που ενδιαφέρονται για την ομάδα
με φιλοδοξίες
παίχτες πληρωμένοι
που δυστυχώς στο αγωνιστικό κομμάτι φέτος αποτύχανε για λόγους που δεν έχουν πλέον σημασία να αναλυθούν εδώ (μπορούμε σε άλλο θρεντ).
Δεν θυμάμαι να ξαναείχαμε ποτέ διοίκηση σε κάποιο άθλημα που να πληρούσε όλες τις παραπάνω προυποθέσεις και η ομάδα να μην πήγαινε καλά αγωνιστικά ή τουλάχιστον να είχε μια αξιοπρεπή πορεία (ή τουλάχιστον να μην πέφτει!).
Συνήθως όταν όλα τα παραπάνω ήταν λυμένα (και σχετικά άνετα και χωρίς άγχος), τότε είτε πήγαινε σφαίρα το τμήμα ή τουλάχιστον υπήρχε μία σχετική ηρεμία.
Αυτό που ζούμε φέτος με το μπάσκετ είναι πρωτόγνωρο/παράλογο για τον Σύλλογο εκτός και αν κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει και απλά δεν το γνωρίζουμε αλλά μου φαίνεται ακραίο σενάριο.
Κανείς δεν ζήτησε πρωταθλήματα και Κύπελλα. Μην τρελλαθούμε.
Να “φτύνουν αίμα” στο παρκέ θέλουμε και να καταλάβουν οι παίχτες και όλο το επιτελείο την σοβαρότητα της κατάστασης.
Από ό,τι φαίνεται λοιπόν το παρόν σύνολο δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρισιμότητα της κατάστασης (για οποιονδήποτε λόγο) και χρειάζεται ενίσχυση άμεσα ή δραστικές αποφάσεις (όπως πχ κατεβάζεις μόνο μία 5άδα παιχτών στα ταξίδια στην Ευρώπη και συμπληρώνεις με πιτσιρικάδες μπας και ξεκουράζονται οι υπόλοιποι…).
Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2 πάιχτες πολύ υψηλού επιπέδου και με σοβαρή νοοτροπία νικητή να ανεβάσουν όλη την ομάδα.
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος ξενερώνει και προσπαθει να διαχειριστεί αυτά που συμβαίνουν ,η διοίκηση άδικα έριξε βολές προς τον κόσμο εύχομαι να μην γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό.απαξιωση δεν υπάρχει αλλά έχουν γίνει ολέθρια λάθη που θα στοιχίσουν την παραμονή δυστηχως .και η διοίκηση έχει την μεγαλύτερη ευθύνη σε αυτό.
Πιστεύω ότι αν πάρουμε το παιχνίδι με Καρδίτσα θα γυρίσει το έργο για παραμονή . Αν οχι αντίο ζωή . Αν τα έχουν με κάποιον στην ΚΑΕ είναι με τον ραζνατοβιτς που τους κορόιδεψε με τον Παβίσεβιτς ενώ ήξερε την κατάσταση του . Το θέμα είναι ότι ελέγχει τεράστιο ποσοστό παικτών και δεν βγαίνει το κραξιμο
Για τα εργομετρικά αναφερθήκαν και ονόματα στο τσατ της εκπομπής, των Σταρκς και Χαντς. Τώρα αν ισχύουν είναι άλλο.
Για την υπερκοστολόγηση, ήταν δεδομένο ότι θα πληρώσεις υπεραξίες λόγω της περσινής χρονιάς του καθενός, δεν προκαλεί εντύπωση νομίζω σε κανέναν.
Αυτό που μου προκαλεί εμένα εντύπωση είναι το καλάθι από το οποίο ψωνίζεις μετά το καλοκαίρι. Άρης & αεκ συνεχίζουν από το πάνω ράφι, ενώ εσύ που έχεις μεγαλύτερη ανάγκη ψωνίζεις παίκτες που δεν έχουν δοκιμαστεί σε αντίστοιχο επίπεδο. Ίσως θέμα μπάτζετ ? Θέμα με μάνατζερ ? Ποιος ξέρει ?
Σε άλλα νέα για το σημερινό ματς, επιστροφή Γουόλ και ο Γκίκας παραμένει εκτός.
Ακόμα μια εβδομάδα με τελευταίες ευκαιρίες. Σήμερα πρέπει να κερδίσουμε για να πάρουμε ψυχολογία και να φανεί και πιθανή δουλειά του Ζούρου. Ο Ζούρος κλείνει, αν δεν κάνω λάθος, μήνα στην ομάδα. Πλέον οι παίκτες κάνουν προπονήσεις και για εμένα δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν. Αν και αυτή την εβδομάδα δεν έρθουν οι νίκες θα πρέπει να γίνει γενική εκκαθάριση στην ομάδα. Αυτή την εβδομάδα περιμένω την αντίδραση της ομάδος που αποτελείται από επαγγελματίες παίχτες. Αν δεν την βγάλουν και τώρα, φαντάζομαι ότι θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την διοίκηση ότι δεν μπορούν.
Εντάξει λοιπόν, έγινε σαφές ότι δεν μπορούν τα παιδιά και συμφωνώ με @Italos03 .
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Ζούρος δεν λέει στον Γουότσον να μην ανεβαίνει τόσο ψηλά χωρίς ουσιαστικά να δίνει βοήθειες ούτε σε άμυνα αλλά ούτε σε επίθεση… ως άμπαλος μου πηρε λίγο καιρό να το καταλάβω αλλά πρέπει να είσαι χαζός να μην το βλέπεις.
Η Λιετκαμπέλις είναι τραγική ομάδα από το λίγο που ειδα και μας πήρε το ματς χωρίς να ιδρώσουν κιόλας πολύ.
Οκ… απλά δεν μας βάλαν 90 πόντους.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει νίκη αυτή η ομάδα.
Ξαναλέω: ας κατεβάζει πιτσιρικάδες να παίζουν στο Eurocup να παρουν εικόνες και ας τρώνε 40 πόντους.
Τι φοβόμαστε; Μην μας κατηγορήσουν οτι υποβαθμίζουμε τον θεσμο;
Σκεφτείτε σκηνικό στο Λονδίνο να είχαν κατέβει 18-19χρονοι, να τρώγαν 40 πόντους και μετά να ερχόντουσαν να κάναμε κερκιδούλα όλοι να γουστάρουμε.
Η κατάντια στο μπασκετ φέτος έχει όνομα και λέγεται Διοικήση ΚΑΕ, την οποία την είχαμε στο απυρόβλητο τόσα χρόνια .
Καμία αντίρρηση οτι έχουν βάλει χρήματα .
Και ;
Δηλαδή αν είχαν βάλει τα μισά ή το 1/4 πόσο πιο χάλια θα ήταν η ομάδα ;
Χρήματα βάζεις για να πετύχεις κάτι και όχι για να εχεις 13 σερι ήττες (ή 14 έχω χάσει τον λογαριασμό). Στη δεύτερη περίπτωση είσαι απλά ανίκανος !
Και αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ από ολα είναι ότι από την ήττα με την αεκ μας είχαν ανακοινώσει ότι θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις κτλ …Έχουν περάσει τοσες αγωνιστικές και δεν έχει αλλαξει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ !! Άρα δεν μπορούν !!
Πολυ φοβάμαι ότι θα μας αφήσουν εκεί που μας βρήκαν, στη Β’ Εθνική δηλαδη…
Τέλος , επειδή είναι το πρώτο μου μηνυμα στο φορουμ θα ήθελα να γράψω και κατι θετικό. Μας έβαλαν λιγότερους από 90 πόντους οι αντίπαλοι σήμερα . Δείγμα πόσο σούργελο είναι η ομάδα που αντιμετωπίσαμε …
Ζούρος:Συγχαρητήρια στη Λιετκαμπέλις για τη νίκη. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ. Δυστυχώς παίζουμε υπό μεγάλη πίεση. Ελπίζω από το επόμενο παιχνίδι να αρχίσουμε να κερδίζουμε..
Σε ένα άδειο γήπεδο δεν είσαι υπό πίεση. Δεν είσαι υπό πίεση όταν έχεις χάσει το νόημα της Ευρώπης και παίζεις με την χειρότερη ομάδα του ομίλου μετά από εσένα.
Δεν είσαι υπό πίεση όταν κράζεις τους παίχτες σου και περιμένεις να βγάλουν αντίδραση για εσένα.
Υπο πίεση θα είσαι με την Καρδίτσα και δυστυχώς ξέρουμε το αποτέλεσμα. Διότι υπό πίεση θα φάμε 100 και θα χάνουμε και τα καρφώματα.
Εννοεί οτι παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο από τότε που ανέλαβε και σωστό είναι.
Προφανώς είμαστε όλοι φουλ ξενερωμένοι.
Προσωπικά θεωρώ όμως ότι ο Ζούρος είναι ο τελευταίος που πρέπει να τα “ακούσει.
Δεν αναλαμβάνεις εύκολα μία τέτοια καυτή πατάτα όπως ήταν ο Πανιώνιος τον Οκτώβριο, με παίχτες που δεν έχουν κάνει καν προετοιμασία ολο το καλοκαίρι, δεν τους έχεις διαλέξει εσύ, είναι αγύμναστοι, βγάζουν τραυματισμούς και δεν ξέρουν πως να κερδίσουν με ψυχολογία στο ναδιρ.
Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι 2 παίχτες που έφερε είναι οι καλύτεροι μας συνολικα στα 3-4 τελευταια παιχνιδια (αν και απο τον Βαλαβάνη στον Διόγο κατάλαβα ότι τους χρυσοπληρώνουμε και αυτούς…).
Προφανώς και ο Ζούρος δεν το κάνει για την ψυχή της μανας του, επαγγελματίας είναι, λεφτά παίρνει και προπονητικά η καριέρα του είχε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ομάδες του.