13η Αγωνιστική Πανιώνιος - Ίκαρος

Πάμε για την επιστροφή στις νίκες!
Όλοι στο κλειστό!

Κλαίω …σπαράζει η καρδιά μου
http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/287328-Aggelopoylos-Oristikh-apochwrhsh

ην οριστική αποχώρησή του από τον Ίκαρο Καλλιθέας ανακοίνωσε, μέσω δημόσιας δήλωσής του, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, που πρόσφατα έθεσε εαυτόν εκτός διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από το συγκρότημα της Καλλιθέας, το οποίο πλέον θα διοικείται από τον πρόεδρό του Δημήτρη Παπαδόπουλο και μια εκτελεστική επιτροπή που θα αποτελείται από τους Σταύρο Ελληνιάδη, Θανάση Δούνη και Νίκο Λατρόβαλη. Θα εξακολουθήσει, πάντως, να ασχολείται με τον Ερασιτέχνη και τα τμήματα υποδομής.

Η δημόσια δήλωση του Δημήτρη Αγγελόπουλου: «Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και πλέον είναι οριστική η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΑΕ του Ικάρου. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να χαρακτηρίσω «ωραίο» το επαγγελματικό μπάσκετ, αφού από την πρώτη στιγμή που η ομάδα ανέβηκε στην Α1 πάρα πολλά πράγματα δεν λειτουργούσαν σωστά και δεν μου άρεσαν. Πρόσφατα κατά την παραίτησή μου και ως μέλος του Δ.Σ. είχα πει ότι θα παραμείνω έως το τέλος της σεζόν, αλλά πλέον είμαι τόσο απογοητευμένος που αποχωρώ οριστικά. Η ομάδα θα διοικείται από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Δημήτρη Παπαδόπουλο και μια εκτελεστική επιτροπή που θα αποτελείται από τους Σταύρο Ελληνιάδη, Θανάση Δούνη και Νίκο Λατρόβαλη.

Οι διεργασίες και συζητήσεις για την επιστροφή της ομάδας στην Καλλιθέα είναι σε καλό δρόμο και με δεδομένο ότι σίγουρα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη σεζόν καλώ οποιονδήποτε υγιή παράγοντα θα ήθελε να πάρει τις μετοχές της ΚΑΕ, χωρίς να χρειαστεί να δώσει χρήματα, ούτε να αναλάβει χρέη, αφού η ομάδα θα είναι απολύτως «καθαρή». Η ενασχόλησή μου με τον Ερασιτέχνη και τα τμήματα υποδομής θα συνεχισθεί. Ο Ίκαρος είχε ως αφετηρία το 1991, αλλά δεν έχει τέλος, καθώς ανεξαρτήτως της αγωνιστικής πορείας του θα συνεχίσει το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που έχει ξεκινήσει».

Άλλη μία ομάδα-κομήτης σβήνει.
Χωρίς τον Αγγελόπουλο, αν δεν πέσει από φέτος θα γίνει του χρόνου. (βλ. Πανελλήνιος)

Σήμερα κερδίσαμε πολύ δύσκολα τον Ίκαρο. Αν είχαμε μία στοιχειώδη παρουσία μέσα στην ρακέτα επιθετικά θα είχαμε πάρει το ματς πολύ πιο εύκολα. Είναι παράξενο που έπαιξε τόσο λίγο ο Καββαδάς. Ο Μπούκερ σήμερα πολύ κακός. Έτσι η άμυνα του Ίκαρου μπορούσε να μας πιέζει πολύ στην περιφέρεια και όποιο καλάθι βάζαμε ήταν με πολύ κόπο ή από μακρινή απόσταση

Ο Καββαδάς προσθέτει δύναμη στην ρακέτα μας που την χρειαζόμαστε πολύ. Πεϊν και Κις δεν πήραν χρόνο και ως εκ τούτου είχαν μηδαμινή προσφορά στον αγώνα. Στον άσσο κάποιες φορές φαινόμαστε αδύναμοι και με κάνει να πιστεύω πως εκεί πονάει η ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι σήμερα ένιωσα έτσι διότι Αθηναίου, Μπατής και Αθανασούλας ήταν αρκετά καλοί. Δείχνουν πάντα διάθεση στην άμυνα και βγάλουν πολύ ενέργεια. Θα ήθελα όμως στην θέση του Κις έναν Αμερικανό σαν αυτούς που είχαμε παλιά. Πιστεύω έτσι θα ήμασταν ένα σκαλί πάνω σαν ομάδα. Θεωρώ ότι αν ψάξεις βρίσκεις σε αυτή την θέση.

Ο παίκτης από τον οποίο έχουμε πάρει πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που μπορεί να δώσει θεωρώ πως είναι ο Πεϊν. Ίσως γιατί δεν τον πιστεύουν ως άσσο και από εκεί και πέρα στις υπόλοιπες θέσεις που μπορεί να παίξει υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες.

Πιο πολύ όμως φέτος με εντυπωσιάζει ο Γιάνκοβιτς. Ολοκληρωμένος παίκτης. Σπουδαίες εμφανίσεις και πολλές εντυπωσιακές φάσεις. Ο Παππάς είναι εξαιρετικός στο σκοράρισμα, περισσότερο από τον Γιάνκοβιτς, αλλά μέχρι εκεί. Ο Γιάνκοβιτς παίζει πολύ καλή άμυνα, κατεβάζει πολλά ριμπάουντ, έχει αξιόπιστο σουτ και έχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι.

Είναι κρίμα που ξέρουμε πως πάρα πολλοί παίκτες μας παίζουν με συμβόλαια διάρκειας ενός έτους και άρα πολλούς από αυτούς δεν θα τους έχουμε και την νέα χρονιά. Δεν μπορείς να δεθείς με την ομάδα έτσι.

Δεν ξέρω αν μπορεί αυτή η ομάδα να πετύχει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Μπορεί όμως να κοντράρει περισσότερο στα παιχνίδια τους δύο πρώτους.

Αν δεν φροντίσουμε να κάνουμε πιο καθαρές νίκες κάποια στιγμή θα την πατήσουμε. Θεωρώ πως πρέπει η ομάδα να αρχίσει να παίρνει κάποια ματς με μεγαλύτερη άνεση. Πολλούς αγώνες στην κόψη του ξυραφιού τους παίρνουμε. Σήμερα θεωρώ πως δεν έπρεπε να κερδίσουμε τόσο δύσκολα.

Αυτό από που προκύπτει; Σύμφωνα με συνέντευξη του Λιανού που είναι ο μόνος που ξέρει, η συντριπτική πλειοψηφία έχει πάνω από ένα χρόνο συμβόλαιο. Όχι πως δεν θα τους δώσει αν πάρει κάνα ψιλό - και ίσως καλά θα κάνει, αλλά αυτό που λες δεν προκύπτει από πουθενά.

Με μονοετή δυστυχώς είναι οι Παππάς & Βλάντο.
Το στοίχημα του Λιανού για φέτος είναι να τους εμπνεύσει με τους στόχους για του χρόνου (πχ έναν τίτλο) και να τους πείσει να μείνουν όντας αυτοί ηγέτες της ομάδας (μαζί με Καββαδά). Πχ με την προσθήκη 2 καλών ξένων (των 300Κ€ ο καθένας) μπορείς να διεκδικήσεις με αξιώσεις το κάτι παραπάνω.
Δυστυχώς το βλέπω πολύ δύσκολο να μένουν ειδικά για τον Βλάντο. (θεωρώ πως ο Παππάς, με τα στραπάτσα που έχει φάει από γρήγορες και “μεγάλες” μεταγραφές, θα είναι πιο δεκτικός να μείνει)

ΑΣΣΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ

Ο ΒΛΑΝΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕΙ! ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ !

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΠΡΙΦΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΟΥΛΑΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΥΜΕΝΟ ΞΥΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΕΡ ΚΑΙ ΜΠΟΓΡΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΣΕΝΤΕΡ! ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…