13η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

αυτά είναι ρε παιδί μου
προσέξτε
ιδιοκτήτης τσακίρης
διαχειριστής δαρζαμ
προπονητής μιλογεβιτς
παίχτες από το 2005-2017 ότι καλύτερο υπάρχει σε σύνολο 25-28
κόσμος κάθε κυριακή όπως στο παιχνίδι με το βάζελο εντός που χάσαμε από Γκούμα 1-2
απομένουν 3 αγώνες και είμαστε 1 πόντο πίσω από γαύρο
παίζουμε Λιβαδειά Απόλλωνα μέσα και Κέρκυρα έξω
παίζουν τούμπα οακα έξω βάζελο Καραϊσκάκης
και τώρα πείτε μου ποιος θα πει ότι δε θα πάρουμε επιτέλους πρωτάθλημα ;
κανείς ε;
όχι
ΟΧΙ εγώ θα πω ότι δεν
και ξέρετε γιατί ;
γιατί θα πάω να πάρω φραπεδάκι πριν τον αγώνα αλλά ο νίκος έχει ουρά και πάω στο διπλανό. με βλέπει να περνάω και αρχίζει ναμε βρίζει. μπαίνω στη 2 και χαζεύω δεξιά τους πάνθηρες αλλά παραπατάω και αρχίζω να βρίζω γαμώ τα πανθήρια μου. με ακούνε και με περνάνε για άλλης ομάδας οπότε πλακωνόμαστε. ξύλο της αρκούδας
μας την πέφτουν οι μπάτσοι και γίνεται της κακομοίρας
πέφτουν χημικά και αναβάλλεται ο αγώνας
τιμωρία στον πανιώνιο και … πάει το πρωτάθλημα

δε ξέρω πόσο απέχει από την πραγματικότητα το πάνω σενάριο αλλά είμαι 10000000% σίγουρος για τη συμπεριφορά μας και την αντίδρασή μας σε καθετι καλό ή άσχημο
ηθικόν δίδαγμα
ας μην παραπονιόμαστε αφού αυτοί είμαστε
ας το ευχαριστηθούμε όσο πάει

Βγαίνετε όλοι και “εκτίθεστε” (το λέω με θετική έννοια) και καλά κάνετε αφού ο καθένας οφείλει να καταθέτει την άποψη/γνώμη του γύρω από τα διάφορα τεκταινόμενα. Αλλά να σημειώσω μερικές παράμετρους που κάποιοι τις επαναλαμβάνουν χωρίς τον στοιχειώδη διάλογο-αντίλογο, ώστε να μην μένουν εσφαλμένες όπως προς τα γεγονότα, εντυπώσεις.

1ον) Πώς είμαστε σίγουροι ότι στις περιπτώσεις π.χ. Μπακασέτα, Ουζουνίδη, κάποιες άλλες παλιότερα και τώρα του Οικονόμου κλπ κλπ τα πράγματα είναι έτσι όπως λέει η μία ή η άλλη πλευρά; Η σωστή απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ξέρουμε, άλλα όταν ΔΕΝ ξέρουμε το σωστό και λογικό είναι να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Επίσης ο παραλληλισμός παικτών με …κλέφτες και …μοιχούς, είναι μάλλον ατυχής. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο σημαίνει δουλεύω για τον εργοδότη που θα με πληρώσει καλύτερα. Άρα ΙΣΩΣ να μην φταίνε μόνο οι παίκτες αλλά πιθανόν και η όποια διοίκηση που ενώ αναγνωρίζει την προσφορά ενός παίκτη δεν τον αμοίβει ανάλογα. Αλλα, ξαναλέω, εφ’ όσον δεν γνωρίζουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη είναι άσκοπο να παίρνουμε το μέρος του ενός ή του άλλου.

2ον) Κάποιοι αναφέρονται στο θέμα Μασούντ με επιθετικούς χαρακτηρισμούς όπως “κόσμημα” κλπ. Όπως έχω ξαναγράψει το παλικάρι είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στον Πανιώνιο, ΑΛΛΑ, και είναι πολύ μεγάλο αυτό το “αλλά”, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα και κυρίως το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ότι επηρεάζεται από τον προβληματικό ψυχισμό του. Το αποτέλεσμα είναι ότι με την συμπεριφορά αυτή σίγουρα δεν “κοσμεί” την ομάδα διότι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δουλειά του είναι να παίζει καλή μπάλα και να βοηθάει τον Πανιώνιο. Αν τον θέλουμε για άλλο ρόλο στον Πανιώνιο, πάω πάσο, είναι παιδί μάλαμα. Πάντως ας σταματήσουμε να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα σχετικά με το πρόβλημά του: Δεν του το δημιουργήσαμε εμείς δηλ ο Πανιώνιος, αλλά η καθαρά προσωπική του απόφασή να κριτικάρει ντόμπρα και ευθέως το υπερσυντηρητικό, λόγω ισλαμισμού, καθεστώς του Ιράν. Αυτή είναι η αιτία. Αυτό πληρώνει τώρα και όχι η πρόφαση ότι έπαιξε με την Μακάμπι “τιμώντας τον Πανιώνιο”. Άλλωστε και ο Χατζισαφί έπαιξε αλλά εξακολουθεί και παίζει βασικός στην εθνική Ιράν. Αυτό δεν το αναφέρει κανείς, γιατί; Ο Μασούντ, τον εαυτό του τίμησε τηρώντας το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο ως επαγγελματίας. Και δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πανιώνιος έπρεπε σώνει και καλά να μπει στην μέση μεταξύ της πολιτικής αντιπαράθεσης δύο θεοκρατικών κρατών (Ιράν - Ισραήλ). Την δεδομένη στιγμή καλό θα ήταν να επανέλθει ξεκούραστος και ανανεωμένος και όλα θα ξεχαστούν. Πάντως, η απουσία του Μασούντ από την 11άδα ανάγκασε τον Γρηγορίου να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και “δυστυχώς” για τον Ιρανό η ομάδα έδειξε να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα καθώς χωρίς τον Μασούντ στην 11άδα αναπτύσεται καλύτερα. Πάντως εύχομαι η κατάληξη να είναι θετική και για τους δύο (Πανιώνιο και Μασούντ).

3ον) ΟΛΟΙ μας, μηδενός εξαιρουμένου, κρινόμαστε από τον τρόπο i) σκέψης μας, ii) του λόγου μας και iii) ΚΥΡΙΩΣ των πράξεών μας.

Eγώ τουλάχιστον, θα κρίνω τους πάντες από το αποτέλεσμα, συνεπώς συμφωνώ, επαυξάνω και επαναλαμβάνω:

ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

http://karpetshow.gr/blog/i-epistrofi-tis-pareas

κρατάω μόνο την τελευταία παράγραφο
τα άλλα μου μοιάζουν στυλ: δώσε κάνα ψιλο ρε παιδί να γράψω και για σένα