Ξανθόπουλος Βασίλης

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑ

Το καλοκαίρι, στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, παραδέχομαι ότι υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα «Αμάν, ρε Ηλία Νισάφι με τον Ξανθόπουλο». Λίγους μήνες μετά, έχοντας παρακολουθήσει κάμποσους αγώνες του Πανιώνιου, αισθάνομαι ότι πρέπει να του απολογηθώ Οχι για την καλοκαιρινή σκέψη (που μπορεί να ήταν και δίκαιη), αλλά για το γεγονός ότι ο Βασίλης Ξανθόπουλος, δικαιούται πέρα για πέρα να είναι εν δυνάμει παίκτης της επίσημης αγαπημένης.

Τον τίτλο και το χαρακτηρισμό, που πολλοί έσπευσαν να του αποδώσουν χαριστικά (κι όχι δικαιωματικά) στο Ευρωμπάσκετ Ο Πανιώνιος φέτος κάνει εξαιρετική πορεία κι αυτό εν πολλοίς το οφείλει και στον Βασίλη Ξανθόπουλο, που φέτος παρουσιάζεται ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Η τελευταία πραγματικά παράσταση που έδωσε κόντρα στον Κολοσσό ήταν απλά το επιστέγασμα.

«Μετά την Εθνική έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, που συνδυάζεται με δημιουργικό άγχος. Η αυτοπεποίθηση δουλεύεται, αλλά παίζει ρόλο το περιβάλλον. Μία κουβέντα μπορεί να σε απογειώσει. Είτε από τον προπονητή είτε από την οικογένειά σου» λέει ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πανιώνιου σε μία κουβέντα που έγινε στο Γαλάτσι με ανοιχτά χαρτιά.

«Παλιότερα είχα πολύ άγχος. Πάρα πολύ όμως Οχι για να αποδείξω. Ούτε καν στον εαυτό μου. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν 4 ετών. Ακόμα και τώρα, όταν πάω προπόνηση, χαμογελάω. Το απολαμβάνω. Δεν το έχω βαρεθεί ούτε λεπτό. Πλέον έχω άγχος, διότι θέλω να κρατηθώ στο επίπεδο του καλοκαιριού. Μετά την Εθνική έχω καταφέρει να κάνω το άγχος δημιουργικό. Να δουλεύω περισσότερο. Η Εθνική ήταν μεγάλη υπόθεση για εμένα και έχω δίψα να κρατηθώ στο ίδιο επίπεδο. Για να κρατήσω τον Βασίλη στο υψηλότερο επίπεδο. Κι ευτυχώς έχω βρει το πεδίο για να το καταφέρω. Την ομάδα, τον Πανιώνιο».

Για το μεγάλο ντόρο που έχει γίνει γύρω από την ικανότητά του στο σουτ απαντά «Είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Στο μυαλό σου είναι Αν δουλέψεις και λίγο παραπάνω, θα αισθανθείς ότι το έχεις. Οτι, αν σηκωθείς, δεν το χάνεις, ρε παιδί μου. Εμένα τη φετινή αυτοπεποίθηση (που χρειάζεται βελτίωση, ξαναλέω) μου τη δίνει η ομάδα». Κι όσο για τα καλοκαιρινά «Η κριτική που δεχθήκαμε μας πείσμωσε. Δεν έχω να βάλω εναντίον κάποιου. Προσπαθώ περισσότερο όχι για να διαψεύσω αυτούς, αλλά για να δικαιώσω τον εαυτό μου».

«Δεν είναι τυχαία εκεί ο Πανιώνιος»

Σε μια συνομιλία εξαντλείς όλα τα θέματα. Αυτό κάναμε και με τον Βασίλη. Τα εξαντλήσαμε «Ηταν απίστευτο. Δεν το περίμενα και δεν το έχω ξανανιώσει ποτέ. Ηταν μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου» απάντησε όταν του θυμίσαμε ότι το Σάββατο ο κόσμος φώναζε το όνομά του. Θεωρεί ότι ο Πανιώνιος είναι αυτό που τον βοηθά να γίνεται καλύτερος.

«Αν ο προπονητής έχει αρχές στην ομάδα, με βοηθάει περισσότερο» λέει, ενώ για την ομάδα τονίζει: «Συνολικά οι ομάδες φέτος είναι καλύτερες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Κι ο Πανιώνιος δεν είναι τυχαία εκεί που βρίσκεται. Εχει σταθερό κορμό από πέρυσι, υπάρχει ταλέντο, ο προπονητής είναι ο ίδιος, η διοίκηση είναι δίπλα και όλα αυτά βοηθούν. Κι ο κόσμος βέβαια. Αυτό που γίνεται στη Νέα Σμύρνη είναι απίστευτο. Τρομερή ατμόσφαιρα».

Αποκαλύπτει, δε, το μεγάλο απωθημένο του: «Ο τελικός του 2005 και η ήττα από τη Λιθουανία. Μικρός είμαι. Μπορεί να το πάρω αργότερα». Και όταν μιλάει για το μπάσκετ «Στενοχωριέμαι επειδή δεν υπάρχει σεβασμός απέναντί του. Θα ανακάμψει, όμως, διότι θα φέρει κι άλλες επιτυχίες. Με πιο ορθή διαχείριση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».

με μπολντ όσα πιστεύω ότι δείχνουν πραγματικό σεβασμό προς την ομάδα…

εμ ρε φίλε στη Νέα Σμύρνη είσαι, αν κάνεις τέτοιο ματς θα στο αναγνωρίσουμε!

ωραίος πάντως στις δηλώσεις του, έχετε προσέξει ότι οι συνεντεύξεις στο μπάσκετ έχουν πάντα πολύ περισσότερο ενδιαφέρον απ’ότι στη μπάλα; φταίνε στάνταρ και οι “αθλητικογράφοι” βεβαίως…

Πραγματικά άψογος προχθές! Μακάρι να συνεχίσει έτσι!

ίσως γιατί μεγάλο κομμάτι τους αγαπάει πραγματικά το άθλημα ή δεν υπάρχει πλέον τόση πίεση απ τα «αφεντικά» για ερωτήσεις με άλματα πως βλέπεις τους δυο μονομάχους και άλλα τέτοια ξεράσματα
by the way τον αγώνα δεν τον είδα αλλά με όσους μίλησα είχαν ξετρελαθεί με τον Βασίλη προχθές

[video=youtube;xsdtq01gWpI]<LINK_TEXT text=“http://www.youtube.com/watch?feature=pl … sdtq01gWpI”>http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=xsdtq01gWpI</LINK_TEXT>[/video]

Ήταν καταπληκτικός σε αυτό το παιχνίδι!

http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/item/280129-«amartia»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη. Ο διεθνής άσος του Πανιωνίου τόνισε στο gazzetta.gr ότι μία μειοψηφία οπαδών δεν γίνεται να δημιουργεί κακή εντύπωση στο άθλημα.

Για άλλη μία φορά αγώνας σε ελληνικό γήπεδο σημαδεύτηκε από επεισόδια. Αυτή την φορά στη Νέα Σμύρνη όταν πέτρες και μάρμαρα) έπεσαν στο παρκέ κατά την διάρκεια του αγώνα του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό κάτι που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό των Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και Ξανθόπουλο με τους διαιτητές να ζητάνε εκκένωση.

Βασίλη ένα σχόλιο για τα άσχημα που είδαμε χθες στη Νέα Σμύρνη

«Δυστυχώς έγινε ένα αρνητικό γεγονός και το άσχημο ήταν ότι έγινε ένα ωραίο παιχνίδι και όπως φάνηκε το μπάσκετ είναι το καλύτερο άθλημα στην Ελλάδα με δύο ομάδες στο φάιναλ φορ και > δυστυχώς κάποιοι μεμονωμένοι φίλαθλοι όπως έγινε και στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι δημιουργούν κακή εντύπωση για το άθλημα> . Είναι αμαρτία να συμβαίνουν αυτά μπορεί να έχουμε θύματα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι είναι μαύρη μέρα για τον Πανιώνιο αυτά που συνέβησαν

«Ναι συμμερίζομαι την άποψη του κόουτς. Είναι μαύρη μέρα για τον Πανιώνιο. Η ομάδα έκανε καλό παιχνίδι και όλο αυτό το σκηνικό δεν μας ωφέλησε. Ο Πανιώνιος κάνει μία καλή χρονιά κι ένα αρνητικό γεγονός δεν μπορεί να την στιγματίσει. > Ο κόσμος σε γενικές γραμμές είναι απίστευτος μας στηρίζει και δεν γίνεται μία μειοψηφία να δημιουργούν αυτά τα προβλήματα> ».

Θεωρείς ότι θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα για να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογα επεισόδια;

«Ναι πρέπει αλλά αρμόδιοι για τέτοιες αποφάσεις δεν είμαστε εμείς, αλλά άλλοι. Θεωρώ ότι υπάρχουν λύσεις και αλλά τόσο καιρό έχει αφεθεί αυτό το θέμα τώρα νομίζω είναι αργά».

Για σας τους παίκτες πόσο αρνητικό θα είναι το γεγονός ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στα πλέι-οφ χωρίς κόσμο;

«Πράγματι θα είναι αρνητικό, αλλά όχι και δύσκολο. > Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και σε τέτοιες καταστάσεις αν και ο κόσμος του Πανιωνίου αποτελεί πάντα τον έκτο παίκτη της ομάδας> ».

Πλέον στόχος του Πανιωνίου ποιος είναι;

«Πρώτα από όλα κοιτάμε το παιχνίδι με την Καβάλα όπου θέλουμε τη νίκη. Λογικά θα τερματίσουμε πέμπτοι ή τέταρτοι ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα και στη συνέχεια να περάσουμε τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ. Άλλωστε έχουμε δώσει δείγματα ότι μπορούμε να περάσουμε και να δείξουμε αυτό που έχουμε δείξει στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν».

Πολύ καλή εμφάνιση σήμερα, διαβάζοντας τα στατιστικά.

Μπράβο Βασίλη, μια από τα ίδια το Σάββατο και πάμε τετράδα.

ο βασίλης ξανθόπουλος βρέθηκε στην εκπομπή “jump shoot” του τηλε αστυ και μίλησε για το μέλλον του, τον πανιώνιο και τον γιώργο μπαρτζώκα.

για πανιωνιο: “είχαμε προβλήματα τραυματισμών όλη την σεζόν. το προπονητικό τιμ είχε δώσει ρόλο σε όλους τους παίκτες. στα πλέι-οφ αποδείξαμε ότι αξίζαμε την τρίτη θέση”.
για τον εαυτο του: “περιμένω να δω τις εξελίξεις στον πανιώνιο. είναι ακόμη σχετικά νωρίς. είμαι ευχαριστημένος από τον πανιώνιο σε όλα τα επίπεδα. ο πανιώνιος είναι υγιές σωματείο. ο ηλίας λιανός στήριξε την ομάδα”.
για μπαρτζωκα: “είναι πολύ καλός προπονητής. αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα, που έχει φέρει, με ολύμπια λάρισας, πανιώνιο και μαρούσι. αν ήμουνα στην θέση του και μου ερχόταν πρόταση από τον ολυμπιακό, θα έλεγα ναι. πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του.
αν πάει στον ολυμπιακό, θα πρέπει να διαχειριστεί την μεγάλη πίεση, που υπάρχει από το γεγονός ότι ο ολυμπιακός προέρχεται από σχεδόν τέλεια χρονιά”.