Tyler Wahl (PF)

Στον Πανιώνιο και ο Tyler Wahl

Η ΚΑΕ Πανιώνιος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αμερικανό αθλητή Tyler Wahl ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2025-2026.
Ο Wahl θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας στην ερχόμενη απαιτητική σεζόν στην Stoiximan GBL και το BKT Eurocup. Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 2001 στο Lakeville της Minnesota, έχει ύψος 2,06 μέτρα και θα πλαισιώσει τη γραμμή ψηλών του Πανιωνίου.

Τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα έκανε στο Λύκειο Lakeville North. Ως τελειόφοιτος, είχε μέσο όρο 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6,6 ασίστ ανά παιχνίδι. Συνέβαλε στην πορεία των Lakeville North Panthers στο ρεκόρ 27–5 τη σεζόν 2018–19, οδηγώντας την ομάδα στο πρώτο της πρωτάθλημα περιφέρειας και στον τελικό του πολιτειακού πρωταθλήματος Class 4A.

Αναδείχθηκε δύο φορές στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα όλης της Πολιτείας από το Associated Press (AP), ενώ ήταν και φιναλίστ για τον τίτλο του «Mr. Basketball» της Minnesota.

Ακολούθως αγωνίστηκε στο NCAA με το Wisconsin. Την πρώτη του χρονιά είχε 2,6 πόντους- 2,7 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 31 αγώνες και 15,5 λεπτά συμμετοχής. Την δεύτερη χρονιά ειχε τους ίδιους αγώνες αλλά στους 18 ήταν στην πρώτη πεντάδα βελτιώνοντας μάλιστα τα στατιστικά του (5,2 πόντοι- 4,3 ριμπάουντ- 1,4 ασίστ- 1 κλέψιμο.

Από την 3η σεζόν του και μετά (2021-2022) έγινε βασικότατο κι αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του. Βρέθηκε στους 11,4 πόντους με 52% στα σουτ κι επίσης είχε 5,9 ριμπάουντ- 1,5 ασίστ- 1,2 κλεψίματα ξεκινώντας και στους 32 αγώνες στην πρώτη πεντάδα.

Την τέταρτη χρονιά του είχε 11,3 πόντους- 6,3 ριμπάουντ (1,6 επιθετικά)- 2,5 ασίστ- 1,2 κλεψίματα ενώ την περίοδο 2023-2024 έκανε χρήση του νόμου για την πανδημία κι έκανε ακόμα μια χρονιά στο Πανεπιστήμιο (10,6 πόντοι- 5,4 ριμπάουντ τα 1,9 επιθετικά- 1,9 ασίστ και 1,1 κλεψίματα).

Η KK Zadar ήταν ο πρώτος επαγγελματικός του σταθμός (2024-2025) και μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής Κροατίας. Στην Αδριατική Λίγκα είχε κατά μέσο όρο 10,4 πόντους- (56% στα σουτ)- 5,5 ριμπάουντ (τα 2,2 επιθετικά)- 2,9 ασίστ και 1,1 κλεψίματα ενώ στο Πρωτάθλημα Κροατίας κατέγραψε 11 πόντους (53% στα σουτ)- 6,4 ριμπάουντ (τα 2,1 επιθετικά)- 2,7 ασίστ και 1,1 κλεψίματα.

Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Tyler Wahl και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη ώστε να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας.

https://youtu.be/9ZXJc9bYMZw?si=ClFUslpYzwZgmWwa

https://youtu.be/bwo-rtWg3lg?si=ZiSKFbTCW-rXm4J2

https://youtu.be/A8cH7BjbJW8?si=8zYZwsu83B7po9oE

https://youtu.be/bwo-rtWg3lg?si=ymadtgdxfgRMs3l4

https://youtu.be/4S3QFRCQIOc?si=SbXmxX1bd-yb3L_N

4αρι είναι όντως τελικά. Πιο κοντά στο 5 είναι ο Κρούζερ παρά αυτός.

πιο κοντά στο 3αρι είναι παρα στο 5αρι απο ό,τι φαινεται

και μου φαίνεται και ψιλοελαφρής για να σπρώξει στις ρακέτες του ελληνικού πρωταθλήματος και του eurocup. Μακάρι να έχει δυναμώσει.

Οντως δύσκολα καταλήγεις σε ποια θέση παίζει. Αν είχε σουτ θα έπαιζε ακόμα και τριάρι.

Αποτελεί και για εμένα ερωτηματικό αν έχει το σώμα να σταθεί ως ψηλός. Είχα στο μυαλό μου μέχρι τώρα ότι Κρουζερ και Τσαλμπουρης προορίζονται για την θέση 4. Δεν ξέρω αν κάτι δεν πάει έχω καταλάβει καλά.

Ενα είναι σίγουρο. Ότι η ομάδα έχει ένα καθαρό πεντάρι. Δεν με τρομάζει απαραίτητα αλλά θέλει να ξέρεις τι κάνεις. Ιεροσυλία το ξέρω αλλά κάπως έτσι είμασταν επι Ιβκοβιτς. Την δεύτερη χρονιά. Είχαμε Γιέλιτς και μετά Τσόπη που πεντάρι δεν ήταν και ούτε καμία σπουδαία καριέρα έκανε.

εαν κλεισει ετσι το ροστερ, ισως ο κακλαμανακης να χωρουσε. δεν μου αρεσε, αλλα εισαι εναν τραυματισμο μακρια απο τον να αρχισει ο τσαλμπουρης την κρεατινη

Tyler Wahl: «Έρχομαι με τη νοοτροπία του νικητή»

https://pgssbc.gr/tyler-wahl-erchomai-me-ti-nootropia-tou-nikiti/

Στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Πανιωνίου ο Tyler Wahl δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ο Tyler Wahl έκλεισε την εξάδα των ξένων παικτών για τον Πανιώνιο και στις πρώτες του δηλώσεις, λίγα 24ωρα πριν έρθει στην Ελλάδα, ανέλυσε τους στόχους αλλά και τα συναισθήματά του.

«Τώρα πια που η υπογραφή μου είναι γεγονός, μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος» είπε ο Tyler Wahl και πρόσθεσε: «Είναι πλέον η δεύτερη χρονιά μου στην Ευρώπη και έχω ήδη κάνει προσπάθεια ώστε να μάθω ποιες είναι οι καλές Λίγκες και γενικά όλα αυτά τα πράγματα. Έχω λίγες πληροφορίες παραπάνω αλλά πραγματικά, δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος που θα πάω στον Πανιώνιο για τη νέα σεζόν».

Όσο για το τι γνωρίζει για το νέο προορισμό της καριέρας του; Ο Wahl έχει μάθει κάποια πράγματα αλλά σίγουρα θα μάθει και περισσότερα:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα τόσα πολλά πράγματα. Από την έρευνα που έκανα, όμως, διαπίστωσα ότι είναι ένας ιστορικός μπασκετικός σύλλογος. Οι φίλαθλοι, οι ιδιοκτήτες, το προσωπικό, όλοι οι οπαδοί ελπίζουν η ομάδα να πάει καλά, και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός και πρόσθεσε:

«Αυτό που ουσιαστικά με οδήγησε στο να πάρω την τελική απόφαση για να έρθω στον Πανιώνιο ήταν ότι αν και δεν γνώριζα πολλά πράγματα, ο ατζέντης μου (σ.σ Miško Ražnatović) με ενημέρωσε για πολλά πράγματα. Και μετά τη συζήτηση κατάλαβα πόσο καλή επιλογή θα μπορούσε να είναι για μένα ο Πανιώνιος».

Τι φέρνει μαζί του στην Ελλάδα; «Τα ποιοτικά στοιχεία που ελπίζω πραγματικά να φέρω στην ομάδα είναι, πάνω απ’ όλα, να δίνω το εκατό τοις εκατό κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση. Να έχω αυτή τη νοοτροπία του νικητή… Κι αυτό ακριβώς θέλω να φέρω. Και να κάνω όλα τα μικρά πράγματα που συμβάλλουν στη νίκη».

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που μπήκε στο μυαλό του όταν έμαθε την προοπτική ν’ αγωνιστεί στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο;

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά γι’ αυτή την ευκαιρία… Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πολλά για την Greek Basketball League. Ξέρω ότι είναι ένα πολύ σεβαστό πρωτάθλημα και έχει πολλές καλές ομάδες. Αλλά όταν το άκουσα, ένιωσα πραγματικά ενθουσιασμένος, γιατί ήξερα ότι είναι ένα πρωτάθλημα με φήμη και κύρος. Αυτές ήταν οι πρώτες μου σκέψεις».

Όσο για το μήνυμα που στέλνει προς τους φίλους του Πανιωνίου;

«Είμαι ενθουσιασμένος. Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας φέτος. Είναι μια μεγάλη σεζόν, θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυνατές ομάδες και θα χρειαστούμε τη στήριξή σας για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, γιατί στοχεύουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια και να έχουμε μια σπουδαία χρονιά όλοι μαζί.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος με όλα όσα συμβαίνουν και με το πώς ήρθαν όλα στη θέση τους τις τελευταίες μέρες. Ανυπομονώ να έρθω και να σας γνωρίσω. Σας ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη»

Βλέπω την επικεφαλίδα της ανακοίνωσης και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω…

3 Likes

Έχει καταλάβει κανείς γιατί δεν έπαιζε τόσο καιρό το παλλικαράκι;;

Μήπως γιατί δεν είναι Octagon…;;

Λέμε τώρα…

Κι ο Σταρκς δεν είναι στην οκταγκον αλλά δε μας κάνει τη χάρη…