Τμήμα Ιστορίας ΠΓΣΣ (Ρετρό Αρχειακό υλικό)

Άρα μια χαρά μπορεί και ο ρπτσς

4 «Μου αρέσει»

κατι σαν τον Τερματοφυλακα-Γιατρο?

1 «Μου αρέσει»

Τι έπος ανεβάσατε παλι…! @PanosT @kostas3

7 «Μου αρέσει»

3 «Μου αρέσει»

4 «Μου αρέσει»

8 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»

https://www.facebook.com/photo/?fbid=122186814836789322&set=a.122098023722789322&notif_id=1781456533401561&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

8 «Μου αρέσει»

Ωραίο το fact για τη λέξη “τσικό”…και προφανές εντελώς, αλλά δεν το είχα συνδέσει ποτέ.:winking_face_with_tongue:

Πρέπει να είναι από αυτά που χρησιμοποίησε κανένας ισπανολάτρης αθλητικογράφος (τύπου “Βαζέχα - Warzycha”) και θα έμεινε μετά…

1 «Μου αρέσει»

…πωωωωωω …ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!! Όταν εμείς είχαμε “τσικό” στο μπάσκετακι, οι άλλοι παίζανε πεντόβολα στο κάρβουνο του Καραϊσκάκη και αμπάριζα στη Λεωφόρο! :smiley: :rofl: :face_savoring_food: :zany_face:

5 «Μου αρέσει»

Εγώ γιατί νόμιζα ότι γενικά χρησιμοποιείται αυτή η λέξη; Μόνο εμείς την λέμε;

Ο τονισμός στη λήγουσα (κατά το γαλλικό τονικό σχήμα) είναι πολύ ασυνήθιστος και με πείθει ότι μόνο εμείς το λέμε

4 «Μου αρέσει»

Πολύ σωστά. Για τον ίδιο λόγο δεν θα απέκλεια να είχε παρόμοια χρήση και στα τουρκικά (τουλάχιστον των αρχών του 20ου αιώνα), όμως φαίνεται να τα έλεγαν pilot. Θυμάμαι πάντως τη λέξη την πρωτοάκουσα από τον παππού μου (τερματατζης στον Άρη 1927-1929) να τη λέει για τον Κλεάνθη Βικελιδη (δηλαδή: τότε ο Κλεανθης ήταν στα τσικό). Και ήταν για την τέταρτη ομάδα των πραγματικά μικρών.

1 «Μου αρέσει»

Εφηβική ομάδα 1991-92.

5 «Μου αρέσει»

Τον έφορο τον θυμάμαι. Τον Σορώτο τον βλέπουμε δεξιά. Ποίον βλέπουμε αριστερά βοηθό προπονητή να υποθέσω; Βλέπω καλά άραγε;

2 «Μου αρέσει»

Σαν τον Ηλια Ζουρο φαινεται.
Με αισθητικη Πριγκηπα του Μπελ Ερ.

3 «Μου αρέσει»

Ρετρό μπλουζάκια που αποκλείεται να μου χωράνε

9 «Μου αρέσει»

Ο @PanosT λογικά θα αναγνωρίζει πρόσωπα…

4 «Μου αρέσει»