Τεύχος 82

Το Σάββατο 12 Μαρτίου κυκλοφορεί το νέο (82) τεύχος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Διαβάστε:
Αφιέρωμα - συνέντευξη της ποδοσφαιρικής ομάδας Κ20 που διεκδικεί το πρωτάθλημα.
Ρεπορτάζ για τον μεγάλο θρίαμβο της ομάδας πόλο.
Συνέντευξη Τάκη Λεμονή.
Διαβάστε τη σχέση του Πανιωνίου, με την Reggae και τον Ρασταφαρισμό.
Φωτορεπορτάζ από την κοπή της πίττας του ερασιτέχνη Πανιωνίου.
Φωτορεπορτάζ από την βράβευση του Χρήστου Εμβολιάδη από τη Λέσχη Φίλων.

Κυανέρυθρος Πλανήτης. Οι Μαντινάδες του Λεφτέρη. Οι απόψεις των “Πανθήρων” & των Ιώνων 1890. Αρθρογραφία: Λ. Μ. Πατσουράκου, Βασ. Τσάβαλου, Μιχ. Λαδόπουλου, Μοδ. Σιώτου, Γ. Μπιτσικώκου, Μ. Διόγο και βέβαια τα ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΚΑΡΦΙΑ με μια ακόμη αποκάλυψη που θα συζητηθεί…

Έχουμε μάθει να μιλάνε στον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα με υπονοούμενα , σήμερα στην εφήμερίδα υπάρχει στην στήλη Κυανέρυθρα καρφιά ένα άρθρο του Λάζαρου Πατσουράκου στην Αθλητική Ηχώ με ημερομηνία 13/3/1990 .

Από ότι ξέρω ο συμπαθέστατος Λάζαρος είναι συνεργάτης της εφημερίδας και το άρθρο θα έπρεπε να είναι κατατοπιστικότερο , τι αναφέρεται ;;; υπάρχει κάποιος από αυτό το δημοσίευμα , που παίζιε κάποιο σημαντικό ρόλο στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ σήμερα ή είναι σαν τις κασέτες του Κούγια που ακούγεται μόνο η μια φωνή ;;;;; Μήπως κάποιος μπορεί να μας εξηγήσει την σχετική αναφορά ;;;;;

Με καθόλου αλτσχάιμερ, με σχετικές ερωτήσεις σε καλούς φίλους και αντιστοίχηση ονομάτων βγαίνει συμπέρασμα σε ποιους αναφέρεται “το κυανέρυθρο καρφί” τώρα και ο Κύριος Πατσουράκος τότε.
Επειδή όμως τα αποδυτήρια γίνονται μέμπερς και τα λαγωνικά του Σπορτντογκ θέλουν να κάνουν κακό στην Πανιωνάρα, θα σε αφήσω να ψαξεις μόνο σου και δεν θα γράψω όνομα-τα.

ποσα φυλλα πουλησαμε χθες???

Απλά τα πράγματα: είναι άλλο τη συγκεκριμένη περίοδο να θέλεις ένα περιστατικό εσωτερικής κατανάλωσης σαν την παρουσία του Μπέου στα αποδυτήρια - Μέμπερς ή όπου αλλού γουστάρετε να την υποβοηθάτε να γίνει βορρά στα χέρια του κάθε δημοσιογελοίου (εκτός και αν υπάρχει αμφισβήτηση και για την ποιότητα και τη σκοπιμότητα των ανυπόγραφων άρθρων του σπορτντογκ και του κάθε κωλοσάιτ) ώστε να συνδέει απρόσκοπτα τη βρώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Πανιώνιο… και είναι άλλο να μιλάς με μισόλογα για ανθρώπους που ενδεχομένως να είναι ακόμα και σήμερα επικίνδυνοι για την πορεία της ομάδας…
Δηλαδή όποιος διαφωνεί ότι είναι τελείως λάθος τάιμινγκ να δίνουμε τέτοια περιστατικά στη δημοσιότητα τη στιγμή που αλλού παίζεται η μάχη πρέπει όντως να διαβάσει λίγο Κλαούζεβιτς σχετικά με τον αντιπερισπασμό και τον αποπροσανατολισμό του αντιπάλου στον πόλεμο.

Τα καρφιά θεωρώ ότι είναι η πιο απαράδεκτη στήλη της εφημερίδας, όχι γιατί καρφώνει αλλά γιατί εντέλει ΔΕΝ καρφώνει αυτούς και έτσι όπως πρέπει. (Βλέπε και άρθρο για αυτόν που διαρρέει πληροφορίες στον τύπο για πληρωμές και προσφυγές αλλά δεν τον κατονομάζουμε)

Σας έκανε εντύπωση δηλαδή αυτό το άρθρο αλλά το άρθρο που αναφέρει ότι σήμερα (και όχι πριν 40 χρόνια) κλέβανε τα εισιτήρια της ομάδας με πλαστά μπλόκ και πόσα τέτοια θα έχουν γίνει τόσα χρόνια δεν σας αφορά?
Και τέλος δηλαδή, όλη αυτή η στημένη ένταση και η κωλοπιλάλα των μέσων για την “κάθαρση” του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε από τη διαιτησία του ντέρμπυ των αιώνια σιχαμένων…
μετά τα γεγονότα όλης αυτής της εβδομάδας (κασέτες – αποδυτήρια) “σοκαριστήκαμε” όλοι τόσο πολύ που μετά τη χθεσινή σφαγή στο ματς με τα τυριά, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σπορτντογκ και όλων των υπολοίπων δημοκρατικών δυνάμεων τα κάνανε γαργάρα… δεν μας ενόχλησε καθόλου… άρα τα λαγωνικά μάλλον επιτηδευμένα μυρίζουν τα ρεπορτάζ και τα “Λαυράκια”.

Δεν θέλω να ανοίγω τέτοιες συζητήσεις καθώς προτιμώ να μιλάω περισσότερο για τα αγωνιστικά και την κερκίδα αλλά να αναφέρω ένα τελευταίο ενδεικτικό του πόσο παπάρες είμαστε τελικά ως φάρα οι Πανιώνιοι: το Σάββατο μιλώντας με νεαρό φίλο της ομάδας που διατεινόταν ότι είχε επαφές και με τον τσακίρη από παλιά, που είχε πάει παρέα Ιταλία με το αεροπλάνο για να δούνε πόλο κλπ και ο οποίος το ξανατονίζω λέει (και όντως τον έχω δει ουκ ολίγες φορές να συνομιλεί με παράγοντες και γνωστούς καταλάβατε τί τύπος δηλαδή…) αφού τον έχω κάνει χρυσό (όχι Τέρη) να μου πει τι το σημαντικό έχει μάθει μου λέει με τα πολλά: “άσσος ο Πανιώνιος, άσσος η Κέρκυρα Χ ο Βάζελος… μας τα είπε ο Μπέος παίξε στοίχημα”…

Την Κυριακή έξω από το γήπεδο περιμένοντας να ρίξω πουστριλίκια στον Παππά και τον Νταμπίζα βρίσκομαι με άλλους “γνώστες” και “θαμώνες” όπου ένας εξ αυτών εκνευρισμένος μου λέει: “Το 3-1 ανατροπή το έδινε 80 σε ξένο σάιτ, το είχε κανονίσει ο Μπέος άκου για να μαθαίνεις…” έβγαλε 160 χιλιάρικα σε ένα Σ/Κ…

Λοιπόν δεν ξέρω τι από όλα αυτά ισχύει και τι όχι ή τι θα θέλαμε να ισχύει και δεν ίσχυσε ή ποιον εμπιστεύεται ο καθένας για τις πληροφορίες του. Ξέρω όμως ότι από τη φύση μας έχουμε μία ροπή προς την ίντριγκα και τη συνομοσιολογία την οποία και αναμεταδίδουμε τις περισσότερες φορές με πλήρη αποτυχία. Απλά σκεφτείτε όμως ποιον ωφελεί αυτή η σύγχυση πληροφοριών. Εν τέλει πέρα από το πόσο Χοντρο – Μαλάκας είναι ο Μπέος, την εβδομάδα που πέρασε ανακαλύψαμε ότι προφανώς είναι και ο εγκέφαλος πίσω από την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το φάγαμε και αυτό αμάσητο…

Για να μην πιάσουμε το ότι εδώ ο κόσμος χάνεται και οι Πανιώνιοι και οι υπόλοιποι φίλαθλοι χτενιζόμαστε με το όπιο του Λαού, ενώ το μέλλον μας παίζεται αλλού…
Τεσπα δεν παρεξηγιέμαι με κανέναν ειδικα με ανθρώπους που εκτιμώ τον τρόπο γραφής τους και τη σκέψη τους όπως ο Κώστας απλά τονίζω κάποια πράγματα τα οποία θεωρώ ότι και καλό δεν κάνουν στην ομάδα μας αλλά και τελικά αδικούν τον εαυτό μας.

Εγώ έχω την εντύπωση ότι από αλτσχάιμερ δεν πάσχω ακόμα και ιστορία στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ γνωρίζω αρκετά . Το συγκεκριμένο γεγονός πάντως οφείλω να πω ότι μου διαφεύγει , ενώ θυμάμαι άλλα και δεν έχω επιλεκτική μνήμη . Πάντως αν το σχόλιο γίνεται για να μας πει ότι κάποιος κλέφτης είναι στο Δ.Σ. της ΠΑΕ πρέπει να το πει με ονοματεπώνυμο , για να τον στείλουμε ή να ζητήσουμε από τους αρμόδιους να τον στείλουν σπίτι του . Τα μισόλογα δεν προστατεύουν τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ αλλά τον εκθέτουν και είναι κακιά αντιγραφή αυτών που λοιδορούμε στον ελληνικό αθλητισμό . Εγώ μπορώ να μιλήσω για ανεπάρκεια ανθρώπινου δυναμικού , αλλά αν ξέρω για κλέφτες και μπορώ να το αποδείξω με βάση γεγονότα , τους κατονομάζω και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα , την ομάδα μου προστατεύω , τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ , αλλιώς γίνομαι γραφικός σαν τον Κούγια και το σπορτβλογκ πως το λένε .

Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τις επισημάνσεις του Pride3

Κρατησα τα παραπανω αποσπασματα γιατι νομιζω πως δινουν καλη βαση για σκεψη και εμπεριεχουν πολλες απο τις βασικες μεταβλητες που πρεπει να λαμβανοντε υποψιν. Απο κει και περα ομως δεν μπορω να σε ακολουθησω σε ολους τους συλλογισμους. Το καλο ταιμινγκ ειναι σημαντικο οντως αλλα εξαρταται η σημασια του απο την στρατηγικη και τις τακτικες επιλογες σου. Ποια ειναι η στρατηγικη της ομαδας στην παρουσα φαση και ποσο διαφερουν οι τακτικες επιλογες της απο τις Μπεικες συμπεριφορες? Εχουμε να αντιμετωπισουμε κυριως εξωτερικες δυναμεις αποπροσανατολισμου η μας διακατεχει αυτο-αποπροσανατολισμος?

Τα καρφια ειναι ενα ειδος δημοσιογραφικου σχολιασμου που δεν μου αρεσει αισθητικα. Τα συγκεκριμενα καρφια δεν εχω την δυνατοτητα να τα αξιολογησω και δεν δινω βαση παρα μονο για συζητηση καφενειακου στυλ. Νομιζω ειναι χρησιμα στο να αυξησουν τις πωλησεις τις εφημεριδας ειναι ομως εν δυναμει βλαβερα για διαφορους λογους ενω ειναι τουλαχιστον αμφιβολη η οποια θετικη τους επιδραση σε ουσιαστικα θεματα.

Τι ακριβως ισχυει και τι οχι ειναι βεβαιο οτι κανενας μας δεν ξερει! Ουτε η διοικηση! Με αυτη την παραδοχη εμπιστευομαι τους παντες για τις “πληροφοριες” που μου δινουν!!! Let me explain this a bit…οταν ο Χ μου λεει “α, β, γ” με δυσφορια και θυμο για τον Ψ τοτε εμπιστευομαι την πληροφορια οτι ο {Χ(α,β,γ)->Ψ Θυμος, δυσφορια} αλλα οχι σκετη την πληροφορια (α,β,γ) σαν σιγουρα αληθινη. Απο τα ρεπορταζ περι παραγκας αν βγαινει καποιο νοημα νομιζω οτι ειναι οτι οι παραγκες ειναι πολλες και οχι μια και οτι διαφοροι απατεωνισκοι βρισκουν καλο εδαφος για καθε ειδους κομπινα, εκβιασμο κλπ! Θα ειχε ενδιαφερον να μπορουσαμε να υπολογισουμε το ποσοστο των περιπτωσεων που καποιος προεδρος πληρωνει πραγματικα τον στημενο διαιτητη και οχι μονο αυτον που τον εξαπατα οτι μπορει να στησει ενα αγωνα και οτι πραγματι τον εστησε!!!
Πλακα πλακα αυτο που βγαζουν σε εμενα τα αποσπασματα που ακουσαμε ειναι οτι ο Μπεος ειναι μαλλον ανικανος να στησει αγωνα.

Συμφωνώ και με D.Michailidis και με Pride3. Δε νομίζω ότι είναι ώρα για μισόλογα και γρίφους.

Προφανώς δεν είναι και η κατάλληλη ώρα για ευθείς αντιπαραθέσεις με πρόσωπα και λαμογιοσύστημα, γιατί πρέπει να σωθούμε και για να γίνει αυτό θα συμμαχήσουμε ακόμα και με τον διάολο!!!

Αγαπητοί συνοδοιπόροι, θέλετε να μην ακούγονται μισόλογα, υπεκφυγές και ανώνυμα καρφιά???
Ας στρώσουμε κάτω τον κώλο μας να γράψουμε τον “δεκάλογο αρχών” μας, να κάνουμε ένα χραααααααπ στο παρελθόν και να δούμε πως θα προχωρήσουμε στο μέλλον.
Οσο και να προσπαθούμε να ζήσουμε το 2011 με παράγοντες του 70ς ή με νέους οδηγούς και ηγέτες αλλά με νοοτροπία 70ς και 80ς, μια ζωή θα πιάνουμε τον πάτο και απλά λίγο θα ξεφεύγουμε.
Οσο δεν βάζουμε την προσωπική μας σφραγίδα στα γεγονότα, τόσο θα αναδεικνύονται οι φελλοί τριγύρω μας.

Το πρόβλημα δεν είναι τι διαδίδεται και τι γράφεται.
Το πρόβλημα είναι το τι είσαι εντέλει.

Αν δεν είναι κατάλληλη η ώρα , δεν ανοίγουμε θέματα τότε , αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ώρα που κάποιος που έχει βλάψει ή κλέψει αποδεδειγμένα τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ να είναι σε ένα Δ.Σ. και εμείς να κοιτάμε αλλού ή να λέμε κάποιος … τότε … ψάξτε το … ρωτα για να μάθεις … ή έχεις Αλτσχάιμερ και το ξεχνάς …

Ούτε μίσόλογα θέλω να ακούω , ούτε ανώνυμα καρφιά , ούτε υπεκφυγές . Έτσι θα πρέπει να κάνει η εφημερίδα μας δηλαδή ;;;; Και είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι για άρθρο της εφημερίδας .

Για τις δεκαετίες που αναφέρεις Κωστάκη δεν διαφωνώ απλά να θυμήσω ότι έχουμε αυτό που παρουσιάστηκε να αναλάβει την ευθύνη στην μετά Τσακίρη εποχή . Αν υπήρχε κάτι άλλο ή είχαμε στο νου μας κάτι άλλο και εμφανιστήκαμε μόνο επιθετικά απέναντι στον Ψωμιάδη είναι λάθος μας και πρόβλημά μας .

Ωχ τώρα είδα οτι αυτό περί αλτσχαιμερ ήταν λάθος διατυπωμένο.
Ρε τζό, δεν απαντούσα ουσιαστικά σε σένα.
Εμένα περιέγραφα και βγήκε απρεπέστατο το πρώτο κειμενο.
και λέω κι εγώ τι μου το τσαμπουνάει.
Σόρρυ και ματα σόρρυ.

Οσον αφορά τ΄άλλο, λέω κάτι απλό. Αν η μαχητική ή η αποκαλυπτική ή “καρφωτική” δημοσιογραφία είναι απλά για να πουλήσεις φύλλα, πραγματικά δε μου κάνει.
Αν είναι για να παρακινήσεις τη ματιά των αναγνωστών απο το φαίνεσθε στο είναι, τότε είμαι υπερ.
Βέβαια υπάρχει και η τρίτη οδός (μάλλον αυτή ζούμε) μπορεί να δείχνει κάποιος προς τη σωστή κατεύθυνση και στον σωστό στόχο και εμείς οι αναγνώστες-ακροατές να λέμε καλά τα λέει ο άτιμος αλλά που να τρέχουμε τώρα…

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω αλλά ίσως καλύτερα
Με αφορμή τα παραπάνω, θέλω να επισημάνω ότι όσο παίρναμε τα αποτελεσματάκια όλα έμπαιναν κάτω απ το χαλάκι, όχι φυσικά απ τους προλαλήσαντες , αλλά απ το σύνολο μας
Να ξαναγραψω επίσης ότι το βραδάκι της 17ης σιχάθηκα πάρα πολλά πράγματα, όπως την επιλεκτική ευαισθησία που λέτε και παραπάνω
Ένα μόνο εύχομαι, αν με το καλό σωθούμε να μην τα ξαναβάλουμε όλα κάτω απ το χαλάκι

Κάτσε να σωθούμε και όπως λέγαμε και στο άρωμα βλέπω να γίνεται της πουτάνας, νομίζω είναι μεγάλη ευκαιρία για χλωρίνη.

Προσυπογράφοντας τους pride 3 και Μιχαηλίδη προσθέτω στην γκρίνια και τούτο.Το άρθρο του Μοδέστου Σιώτου παίρνει με διαφορά το όσκαρ αστοχίας για λόγους.

1. Ενώ η ομάδα παίζει την ύπαρξη της ο εν λόγω αρθρογράφος στην μάχη αυτή αφιερώνει μία σειρά στο τέλος.
  2. Αν και φαινομενικά παίρνει απόσταση από τις βρώμες των χανουμοβαζελόγαβρων για παραρτήματα,στο τέλος καταλήγει τα τις ψιλοαναπαράγει με το σκεπτικό οτι αφού η ομάδα δεν είναι αυτοδύναμη οικονομικά όλο και κάτι μπορεί να παίζει.Ωραία λογική:Αν δεν έχουμε πρόεδρο τον Ωνάση δηλαδή παίζει να ψιλοείμαστε και τσάτσοι.
  3. Το ''Κάτι βρωμάει" που γράφει ανοίγει ασκούς αιόλου.Αν ο καθένας πάρει φόρα και γράψει σε χαρτί τα σενάρια που παίζουν θα γίνει κόλαση! Είναι υπεύθυνο αυτό; Και για την εφημερίδα και για τους συντελεστές ακούγονται σενάρια οτι κάτι βρωμάει αλλά για συνπανιώνιους δεν μπορούμε να παίρνουμε φόρα κ να γράφουμε ότι ακούσαμε στα πηγαδάκια.
    4)ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ:Αν δεν φύγει ο Βεντούρης Το καλοκαίρι ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΩ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΛΠ. Σιγά τα αίματα! Όμορφο πράγμα η έκφραση γνώμης αλλά με μέτρο,γιατί αν ο καθένας(υπαρκτός ή ανύπαρκτος) πάρει φόρα και βγάλει τα εσώψυχά του βράστα.
    Τέλος πάντων συμπληρώνω σε αυτό που είπε Ο pride 3 .Αυτούς στα πηγαδάκια που βγάζουν όλα τα ματς στημένα τους συγχωρώ γιατί είναι πάντα συνομοσιωλόγοι.Τσαντίζομαι με αυτούς που θεωρούσαν το περσινό 0-3 φυσιολογικό και το φετινό στημένο! Δεν μπορώ να το εξηγήσω παρά μόνο με το γεγονός οτι ο Βεντούρης ούτε γεια δεν λέει και βέβαια για κότερα ,τζετ,σουβλάκια κλπ ούτε λόγος.
    Τέλος πάντων όπου φτώχεια και γκρίνια και όσο η ομάδα κινδυνεύει στην κυανέρυθρη οικογένεια υπάρχει ‘‘ηλεκτρισμός’’.

Σε αυτο δεν μπορω παρα να συνφωνησω! Γενικα ειναι πιο ευκολο να πεις τι δεν θελεις απο το να πεις τι θελεις και να εξακολουθησεις να το θελεις οταν συμβει.

Υπαρχει ομως πλεον και ενα δεδομενο που ακυρωνει τα παραπανω και ειναι η επιλογη του Τσολακακη σε ρυθμιστικη για την ΠΑΕ θεση. Ποσοι απο μας μπορουν να διαλεξουν αναμεσα σε Ψωμιαδη και Τσολακακη σε μια ερωτηση forced choice? Το ερωτημα παντως που πρεπει να μας αποσχολησει ατομικα και συλλογικα ειναι το τι Πανιωνιο θελουμε αλλα φαινεται πως η πιεση του υποβιβασμου δεν μας αφηνει.

Καλημέρα σε όλους.
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση, όποιος μπορεί παρακαλώ ας βοηθήσει. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τα φύλα της εφημερίδας από το 1 εως το 82 για να τα έχω κατά κάποιο τρόπο ταξινομημένα και για την ενίσχυση της προσπάθειας αλλά και γιατί τα φύλα που είχα δυστυχώς καταστάφηκαν. Αν κάποιος ξέρει ή τα έχει εις διπλούν θα με υποχρέωνε (φυσικά να τα αγοράσω). Να είστε καλά, καλή συνέχεια.

σου εστειλα πμ

Κι εγώ

καλημέρα.

Στείλε μου σχετικό μήνυμα στο polykos@otenet.gr

Σε ευχαριστώ πολύ! Θα σου στείλω μήνυμα.