Ο σύλλογος αποδείχθηκε στα χειρότερα του δυνατός και κράτησε το ποδόσφαιρο ζωντανό . Οι συνδρομές από τα πιτσιρίκια κάποιοι ανιδιοτελείς χορηγοί και σωστή διαχείριση έδωσαν το φιλί της ζωής στο ποδόσφαιρο.Ειδικα με τα έργα που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβρη σε συνδυασμό με την εξάλειψη του χρέους ο σύλλογος δεν έχει να φοβάται τίποτα και τίποτα δεν μπορεί να τον διαλύσει . Με σωστή συνενόηση όλων των πλευρών σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες του σύλλογου μπορεί να κατασκευαστεί τμηματικά ένα νέο στάδιο του Πανιωνίου που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του συλλόγου και θα του εξασφαλίζει 100 χρόνια ζωής χωρίς εκπτώσεις και παραχωρήσεις.
δεν θέλω να πω κάτι για την ουσία του θέματος, άλλωστε όσο δεν μιλάμε πάνω σε συγκεκριμένη βάση όπως γράφει κ ο φίλος, θα βλέπουμε μόνο τις ευρύτερες οπτικές των μελών του φόρουμ (που έχουν βέβαια εξαιρετικό ενδιαφέρον)
Ορισμένες από τις προηγούμενες τοποθετήσεις ώς προς το πως βλέπουμε τον σύλλογο μας νομίζω ότι πρέπει να μας θυμίζουν κάτι σημαντικό. Ο Πανιώνιος δεν είναι ένας ακόμα σύλλογος κάπου, διακοσμητικός ή κομπάρσος. Ο Πανιώνιος είναι ένα πολύ βασικό θεμέλιο του ελληνικού αθλητισμού στο σύνολό του από τα πρώτα του βήματα στη Σμυρνη. Έχει τέτοια διαδρομή, προσφορά, καινοτομία, που τον καθιστά μια κατηγορία μόνο του.
Με πολύ σεβασμό στην κάθε ομάδα σε κάθε άθλημα, ο Πανιώνιος Γ.Σ. Σμύρνης δεν είναι ΌΦΗ όσα κύπελλα κ να πάρει, ούτε Μαρούσι, όσα ευρωπαικά και αν πάρει, ούτε Βουλιαγμένη όσους τίτλους και αν σηκώσει ούτε Ορεστιάδα ούτε ούτε ούτε. Βάζω στα θετικά ότι πλέον δεν χρειάζεται καν να συζητήσουμε ότι δεν είναι Μιλωνας ![]()
Ο Πανιώνιος είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας. Είναι σημαντικό να το θυμόμαστε. Πέρα από αυτό που θα πρέπει να είναι πάντα η αιχμή της “προπαγάνδας” μας προς φίλους και αλλόθρησκους, είναι στις 5-6 μεγαλύτερες παραδοσιακά δυνάμεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κ οφείλει να στοχεύει να επιστρέψει εκεί, είναι σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες υπολογίσιμη δυναμη στο πόλο και επιδιώκει να γίνει πρωταγωνιστική δύναμη στο βόλει.
Κάθε ένα σημείο πρέπει να το κυνηγάμε κ να το στηρίζουμε μέχρι να επιτευχθεί. Αλλά όταν είσαι ο μεγαλύτερος συλλογος της χώρας το κορνιζάρεις στη βιτρίνα σου.. δεν το προσπερνάς, είναι αυτοκτονία. Το παρακάτω λινκ για την ιστορια
Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων - Βικιπαίδεια
Σωστά , αλλά μιλας για αλλες εποχες κουλτούρα κτλ . Δεν ξερω αν το συγκεκριμένο άθλημα είχε την ίδια δημοφιλία τότε , όπως και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το πληρώσαμε αυτό που λες σε οπαδική κλίμακα.
Και για μη βγω off topic πάλι , τότε έφτιαχναν στάδια . Τώρα φτιάχνουν γήπεδα .
Επισης , δεν αναφέρομαι σε σένα συγκεκριμένα, αλλά διαβάζοντας και άλλα post ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω από που προκύπτει πως πρέπει να θυσιαστεί ο στίβος ή και άλλα αθλήματα στο βωμό του ποδοσφαίρου. Αυτό που συζητήθηκε αρχικά είναι πόσο εφικτό και αποδοτικό θα μπορούσε να είναι ο διαχωρισμός των εγκαταστάσεων , με το κάθε τμήμα να έχει τις δικές του ή αν είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός ουτοπικού σταδίου γιατί δεν υπάρχουν χώροι στην ευρύτερη περιοχή. Είναι τελείως θεωρητικό καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απολύτως τίποτα , ούτε καν ένα προσχέδιο , μια μελέτη κάτι το οποίο μπορούμε να βασιστούμε . Και καταλήξαμε να συζητάμε για τις επιτυχίες του στίβου , να τα βάζουμε με Θεούς και δαίμονες κτλ κτλ
Δεν υπάρχει ούτε ένα μηνυμα που να ζητάει να καταργηθεί κάποιο τμήμα .
Αν δεν μπορεί να γίνει κάποιος διαχωρισμός , τότε μενει ως έχει η κατάσταση ή φτιάχνεις κάτι αντίστοιχο αλλά πιο σύγχρονο και εκεί τελειώνει η ιστορία . Μπόρεσαν και το έκαναν χρόνια πριν , μπορούν κάτι τώρα ! Αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι οπωσ αναφέρθηκε πολύ σωστά από έναν φίλο πιο πάνω , ούτε να κατουρήσουμε δεν μπορούμε σε αυτό το γήπεδο ….
Απλά …
Το ποδόσφαιρο έμεινε ζωντανό αλλά όχι όμως η ΠΑΕ. Έχει διαφορά ….
Στα υπόλοιπα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο και χαρούμενο .
Επέτρεψε μου επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν αμφισβητω ότι ο Σύλλογος με ή χωρίς το ποδόσφαιρο θα μείνει ζωντανός . Προφανως και δεν διατύπωσα σωστά τη σκέψη μου. Λαθος μου
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ότι χωρίς το ποδόσφαιρο ναι μεν θα υπήρχε ο Σύλλογος αλλά δεν θα υπήρχαμε οι υπόλοιποι ! Και ανέφερα το παράδειγμα του πρώτου υποβιβασμού μας στη Β . Αν είχαμε δυαληθει τοτε , το οποίο ήταν υπαρκτό σενάριο για όποιον θυμάται,θα μιλάγαμε σήμερα σε φόρουμ οπαδών Πανιωνιου;
Μπα …
Ο Σύλλογος όμως θα υπήρχε ….
Νομίζω για την ώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε (εμείς και κυρίως η ΠΑΕ) στο να φέρουμε κόσμο στο ματς με την ΤρίποληΒ, και ας κοιτάξουν οι διοικήσεις να ετοιμάσουν κάτι που να συμπεριλαμβάνει τις ανάγκες όλων : δημοτών, οπαδών, αθλητών.
Αυτό δεν αργεί η ώρα που θα λυθεί ωστόσο…![]()
![]()
Σοβαρά τώρα, δεν νομίζω ότι είναι κάτι στατικό ούτε ο Πανιώνιος, ούτε η ιστορία του αλλά ούτε και η ίδια η κοινωνία στην τελική.
Ναι μεν μπορεί το ποδόσφαιρο να σηκώνει το βάρος του επαγγελματικού αθλητισμού σε λεφτά, αλλά από την άλλη δεν θα υπήρχε καν Πανιώνιος άμα δεν είχε γεννηθεί για όλα τα άλλα που πρεσβεύει, εκτός ποδοσφαίρου.
Οπότε με τις υποθέσεις δεν βγαίνει άκρη.
Όπως επίσης δεν ξέρουμε αν σε 200 χρόνια το ποδόσφαιρο θα έχει παρακμάσει εντελώς και ο νέος βασιλιάς θα είναι το πετάνκ ξερωγώ και θα μνημονεύουμε τις Κυριακές στο άλσος ως τα πρώτα βήματα του αθλήματος στην χώρα…!
Ο Πανιώνιος οφείλει όχι μόνο να ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά να τις δημιουργεί και να πρεσβεύει κάτι διαφορετικό πέραν από την μόδα και πέρα από το τι φέρνει τα φράγκα μόνο.
Το μόνο που έχει σημασία και νομίζω συμφωνούμε όλοι, είναι ότι η οποιαδήποτε λύση θέλει πολύ δουλειά και αγαστή συνεργασία από όλους ώστε να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλους και θα δώσει ζωή για τα επόμενα 50-100 χρόνια στον σύλλογο.
Και εκεί θα είναι η μαγκιά στην τελική.
Μιλώντας για αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, βλέπω τώρα τον αγώνα του Άρη να τον ΟΦΗ και στις ευθείες η απόσταση από την πλαγιά γραμμή μεχρι τις κερκίδες είναι 3 με 4 μέτρα.
Στο δικό μας (με 6 διαδρομές στίβου που δεν είναι 1,25 αλλά λίγο πιο στενές) η αντίστοιχη απόσταση είναι 6 με 6,5 μέτρα. Δηλαδή μιλάμε για μέγιστη διάφορα 3 μέτρων.
Εφόσον δεν έχουμε κερκίδες στα βιραζ (και δεν προβλέπω να ξαναφτιαχνονται) που όντως εκεί η απόσταση των κερκίδων από τον αγωνιστικό χώρο είναι μεγάλος, δεν βλέπω καμιά διαφορά στην έννοια ποδοσφαιρικό γήπεδο. Νομίζω ότι η συζήτηση είναι άνευ νοήματος.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι χώρο παρακολούθησης που να προσφέρει βασικές υπηρεσίες (να μη βρέχεσαι και να έχει απαραίτητες υποδομες) και μια καλή ομάδα.
Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε
Θα κοψουμε τις μπυρες ;
Εμείς πάλι στην θύρα 2 έχουμε επικεντρωθεί στο που θα κατουράμε, ζέστη πολύ νερό=τουαλέτα, θα την βρούμε την λύση. Ήγγικεν η ώρα για ούρα.
μιας και απουσιαζα για καποιο χρονικο διαστημα και εχω χασει καπως την μπαλα, μπορει να μου εξηγησει καποιος ποιο ειναι το προβλημα με τον στιβο και γιατι η διοικηση Ρουπσου δεν τον θελει στη ανακατασκευη που θελει να κανει ?
Ωραίοι…
Προσωπικά είμαι υπέρ του να φτιαχτούν όλα τα σάπια στάδια στην Ελλάδα και ειδικά ομάδων όπως ο Ηρακλής.
Γνωρίζουμε με τι καθεστώς είναι ωστόσο ο Ηρακλής εκεί σε αυτό το γήπεδο?
Το νοικιάζει? Του έχει παραχωρηθεί επ’αόριστον κλπ ?
Από περιέργεια καθαρά.
Απότι ξέρω το νοικιάζει
Το Καυτανζόγλειο είναι μαζί με το Καραϊσκάκη τα δύο γήπεδα στην κυριότητα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Το Καραϊσκάκη σκυλευτηκε με τη σύμβαση παραχώρησης στην εταιρία Ειδικού Σκοπού του Κόκκαλη. Το Καυτανζόγλειο παραμένει
Ο Ηρακλής νοικιάζει τη χρήση