Υπάρχουν πολλές εκρεμότητες για το ρόστερ ακόμα. Αρχικά τι θα γίνει με τους μεγάλους Βλάχο, Κοντοέ, Γκαλίτσιο, Παντίδο. Μετά υπάρχουν παιδιά που πήραν πολύ χρόνο πέρυσι όπως ο Δρίτσας και ο Λιούμης και κάποιοι που είχαν δείξει καλα στοιχεια πρόπερσι αλλά δεν έπαιξαν πολύ όπως ο Σταμάτης. Υπάρχει ακόμα Μίχος, Καραβίδας, νομίζω ο Ζάχι έχει αποχωρήσει από τα μισά της περσινής, ενώ υπάρχει και το θέμα με τον Λάμψια που δεν ξέρω που έχει καταλήξει η ιστορία αυτή. Φυσικά υπάρχει και θέμα με τη θέση του τερματοφύλακα και γενικά εχουμε πολλες ελλείψεις ακομα αλλά και αρκετό χρόνο.
Ο Καρμίρης είπε ότι ο Λάμψιας φεύγει για το εξωτερικό,ο Κραβαρίτης,που έπαιξε κάποια παιχνίδια,ακούγεται για Καλλιθέα. Για μένα, αν ανανεώσουν Δρίτσας,Λιούμης,Μίχος,Καπούταγλης,άντε και ο Γκίνο από του μεγάλους,πιστεύω πως έχουμε κλείσει το θέμα των ανανεώσεων και μετά πάμε για μεταγραφές και παίκτες από ακαδημίες.
Σε τέρμα πρέπει να κοιτάξουμε κάτι καλύτερο. Ο Γκίνο δεν είναι άσχημος, αλλά ταιριάζει πολή η κοψιά του με το Μπρέγκου, δύσκολα να χωρέσουν και οι δύο και ανάμεσα τους προτιμώ τον Μπρέγκου. Επίσης ανάλογα που υπολογίζεται ο Ξυγκόρος χρειαζόμαστε ακόμα ένα δεξι μπακ ή εξτρεμ. Και σίγουρα ένα φορ πραγματικά καλό ανεξάρτητα τι θα γίνει με Λιούμη.
Βασικάσ σε φορ και τέρμα πρέπει να γίνει υπέρβαση αλλιώς κάνουμε μια τρύπα στο νερό όσους παίχτες και να φέρουμε.
Συμφωνώ απόλυτα ότι χρειαζόμαστε κάτι καλύτερο από τον Λιούμη.Από την άλλη ο Καπούταγλης δεν με χαλάει,αλλά πρέπει το μπάτζετ να κατανεμηθεί έτσι ώστε να έχουμε ένα βαθύ ρόστερ μιας και πάμε για μια χρονιά με 40 αγώνες,αν υπολογίσουμε και το κύπελλο. .
18 παίχτες στο ροστερ, ο Κούστας είπε ότι θα γίνουν 6 προσθήκες ακόμα από ομάδες σλ2 σίγουρα, άρα πάμε στους 24. Είπε επίσης ότι πάμε για ρόστερ το πολύ 27 παιχτών. Άρα Λιούμης, Σταμάτης, Λάμψιας, Γκίνο μάλλον αντίο. Πολύ αισιόδοξος ακούγεται ο Κούστας στη συνέντευξη του πάντως, μου έκανε εντύπωση.
Αν κατάλαβα καλά είπε ότι 6-7 παίχτες θα είναι συνολικά από sl2. Έχουμε πάρει ήδη 3- Γκόντοβο, Τσίπρα και Ρεντζή. Θα πάρουμε (ή έχουμε ήδη κλείσει) και τέρμα, επιθετικό και χαφ.
Όντως πολύ αισιόδοξος πάντως και φαίνεται να έχει πλάνο αν μη τι άλλο.
Ανακοινωθηκε και ο τερμας και ο μαρινακης που παει για βασικος νομιζω. Τι να πω δε μου γεμιζει το ματι η ομαδα μακαρι να ξερουν καλυτερα αυτοι που χτιζουν την ομαδα. Νομιζω θα χρειαστουν 2-3 ακομα , σιγουρα ενας κεντρικος αμυντικος , δε βγαινει χρονια με Ζουλια-Γκοτοβο και τον εναν απο τους 3 που ανεβηκαν απο ακαδημια.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος κατεβαίνουμε με το διπλάσιο μπάτζετ σε σχέση με πέρσι,χωρίς αυτό να μας εξασφαλίζει ότι θα ανέβουμε. Φαντάσου δηλαδή πόσα θα έπρεπε να δώσουμε για να πάρουμε πιο έμπειρους. Όπως είπε και ο Ντάντος χθες,μια λέξη μας χαρακτηρίζει φέτος:Ταλιμπάν. Πάμε και όπου βγει.
Γενικά καλό είναι να γίνονται παρουσιάσεις όπως η χθεσινή,μόνο με περισσότερη προβολή και συμμετοχή.
Έγινε μια αρκετά εκτενής αναφορά στα έργα που έχουν γίνει και περιμένουμε να γίνουν,στα οικονομικά του συλλόγου,στο τι έγινε και τι περιμένουμε από κάθε τμήμα και στις συμφωνίες με αυτούς που ανέλαβαν το μπάσκετ και το γυναικείο βόλεϋ.
Στην μπάλα,που είναι αυτό που καίει,ουσιαστικά η περσινή διοικούσα έχει αποχωρήσει από την καθημερινότητα της ομάδας,αλλά παραμένουν διαθέσιμοι για όποια βοήθεια χρειαστείς.Με την καθημερινότητα πλέον ασχολούνται οι αντιπρόεδροι,ο γενικός αρχηγός,ο έφορος ποδοσφαίρου,ο Μιγοπουλος-που πλέον έχει παραιτηθεί και ο Τσιλαλίδης που θα είναι σύνδεσμος μεταξύ διοίκησης και Μπέριου-Κούστα. Η πρόσληψη Κούστα έγινε ύστερα από κουβέντες με διάφορους Πανιώνιους που είναι στο χώρο(αναφέρθηκε το όνομα του Μανίκα),ο οποίος Κούστας παρότι είχε πρόταση από τα Χανιά με περισσότερα λεφτά τελικά πείστηκε να έρθει σε εμάς. Εκφράστηκε η πικρία για τον Μανιάτη ο οποίος,σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους του χώρου που λένε ότι δε θα χτυπήσουν τον Πανιώνιο στην κατάσταση που βρίσκεται,πήρε τον Αργυρίου με ψυχούλα αν και του είχαν πει ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό.Τα πράγματα φέτος δεν θα είναι εύκολα,χρειάζεται στήριξη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Στα καλά είναι ότι το θέμα των χρεών της ΠΑΕ έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και το χρέος προς το δημόσιο είναι 4,5 εκατομμύρια και προς ιδιώτες είναι 1,5 με 2,το οποίο όταν ξεκαθαρίσει οριστικά θα αρχίσουν να το παρουσιάζουν σε ενδιαφερόμενους.
H Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ την Πέμπτη πήρε ορισμένες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Αρχικά, αποφάσισε να δώσει παράταση στη δήλωση συμμετοχής των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα, έως 22 Αυγούστου.Από κει και πέρα, η κλήρωση της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αποφασίστηκε στις 25/9.
Από κει και πέρα, η κλήρωση της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αποφασίστηκε στις 25/9.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις πρωταθλητές θα προβιβάζονται απευθείας και χωρίς μπαράζ στη Super League 2, ενώ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζεται θα καθοριστεί μόλις «κλειδώσει» ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να αρθεί ο περιορισμός της ηλικίας των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη Γ’ Εθνική, που ήταν έως 28 ετών, ενώ θα επιτρέπεται να δηλώνονται 5 ποδοσφαιριστές άνω των 34 ετών.
Επίσης, η μπάλα του πρωταθλήματος θα λέγεται derby star της εταιρείας NIKE και θα έχει μεγάλες ομοιότητες με εκείνη που χρησιμοποιείται στο πρωτάθλημα της Bundesliga.
Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα του ρόστερ, υπάρχουν 2-3 ακόμα παίχτες όπως Τσίμαρης, Κώτσοβος, Κουβαράς, δεν ξέρω αν προέρχονται από ακαδημία ή αν δοκιμάζονται. Υπάρχουν δύο Παπαδόπουλοι στο ρόστερ, ο ένας είναι ο Γιάννης ο οποίος προωθήθηκε από την Κ18 φέτος μαζί με Δημητρέλη και Κουφουδάκη. Ο άλλος είναι ο Χρήστος ο οποίος νομίζω ότι είναι το χαφ με την κοτσίδα που πήρε χρόνο κυρίως σαν αλλαγή την πρώτη χρονιά με τον Κοροπούλη. Πέρυσι κάπου είχε δοθεί δανεικός, αλλά θυμάμαι τον Φώτη τον Κωσταρίδη να λέει ότι έχει προοπτική να επιστρέψει.
Πίσπας έπαιξε εξτρέμ στο Κιάτο χθες, ο Γεωργούσης έπαιξε φορ αν και είναι εξτρέμ, γενικά θα υπάρχει εναλλαγή στην κορυφή. Με όσα έχω μάθει αν ο Στούπης είναι καλά από άποψη φυσικής κατάστασης είναι πολύ δυνατή προσθήκη, δημιουργικός παίχτης αλλά διαφορετικό στυλ από Γροντή, άνετα δηλαδή παίζουν και οι δύο μαζί. Αυτός και ο Γεωργούσης είναι τα πουλεν μου για φέτος.
Θα έχει ενδιαφέρον το αν θέσεις βασικών θα έχουν οι τρεις εναπομείναντες βασικοί από την Κ19 του 2019 ή θα τους φάνε οι νεοφερμένοι επιλογές του προπονητή. Ξυγκόρος ή Κάρδαμης, Μπρέγκου ή Μαρινάκης (ή και οι 2 και πάγκο Γροντής; δύσκολο), Ζούλιας ή Γκότοβος;
Μάλλον με ανακοίνωση Ν Γκογκ κλείνουν οι μεταγραφές οπότε αυτοί είμαστε και όπου μας βγάλει.
Και κάθομαι και γράφω τακτικές αναλυσάρες να πούμε και δε μπαίνει και ο μπρέσκας να σχολιάσει, πόσα παρακάλια θες ρε άνθρωπε ακόμα;;;
Μόνο το τέρμα με φοβίζει εμένα. Νομίζω χρειαζόμασταν κάποιον με εμπειρία. Κατά τ αλλά το ρόστερ μοιάζει σαφώς αναβαθμισμένο σε σχέση με πέρυσι με αρκετούς έμπειρους σε αυτήν την κατηγορία παίχτες και με φιλόδοξο προπονητή. Vamos λοιπόν να ξεκολλήσουμε από την λάσπη!
Είπαμε, όμως, το αγωνιστικό δεν αρκεί. Μου κάνει εντύπωση το πόσο πολύ εστιάζουμε σε αυτό, όταν υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες το οποίο πρωτάθλημα να σημαίνει και άνοδος. Και φυσικά καταλαβαίνω τη λογική του αν είμαστε για να ανέβουμε, θα είμαστε πιο ελκυστικοί για εξαγορά. Σε κάθε περίπτωση, θα προτιμούσα να βλέπω καθημερινό ρεπορτάζ στα οικονομικά/επενδυτικά, παρά στα αγωνιστικά.
Έχω πειστεί τελικά ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα, δυο ισάξιους παίχτες σε κάθε θέση όπως είπε ο Μπέριος πριν λίγες μέρες , συν κάποιους όπως ο Καλύβας , ο Γεωργούσης , ο Πίσπας που είναι πολύ ποιοτικοί και μπορούν να παίξουν σε πάραπάνω από μια θέσεις με την ίδια ευκολία.
Όλα τα λεφτά πλέον η κλήρωση. Ας μην πέσουμε πάλι σε μαφίες αν και είναι σχεδόν αδύνατο. Τι να πω… Είπαμε φέτος ταλιμπαν κι όπου βγει.