Πρωτάθλημα Α1 2017-2018

Εχουμε δίκιο στην ένσταση

Για να θεωρείται ένα σουτ ότι είναι προσπάθεια για καλάθι, εντός του χρόνου των εικοσιτεσσάρων (24) δευτερόλεπτων πρέπει:
• Η μπάλα πρέπει να αφήσει το(τα) χέρι-α του παίκτη πριν ηχήσει η συσκευή των 24.
•Αφού η μπάλα έχει αφήσει το(τα)χέρι-α του παίκτη, πρέπει να αγγίξει το καλάθι ή να μπει σε αυτό.

Όταν ένα σούτ επιχειρείται κοντά στη λήξη της περιόδου των εικοσιτεσσάρων (24) δευτερολέπτων και η κόρνα ηχήσει ενώ η μπάλα είναι στον αέρα :
•Εάν η μπάλα μπει στο καλάθι, δεν υπάρχει παράβαση, το σήμα θα αγνοηθεί και το καλάθι θα μετρήσει.
•Εάν η μπάλα αγγίξει τη στεφάνη και δε μπει στο καλάθι, δεν υπάρχει παράβαση, το σήμα θα αγνοηθεί και ο αγώνας θα συνεχιστεί.
•Εάν η μπάλα χτυπήσει στο ταμπλό (όχι στη στεφάνη) ή αποτύχει να αγγίξει τη στεφάνη, υπάρχει παράβαση, ωστόσο οι αντίπαλοι αμυντικοί αποκτήσουν άμεσα και καθαρά έλεγχο της μπάλας τότε το σήμα θα αγνοηθεί και ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Αυτό δεν συνέβη, το γύρισμα του Σακελαρίου δεν θεωρείται κατοχή, οπότε έπρεπε να στα ματήσουν το χρόνο

Το ερώτημα είναι ας υποθέσουμε ότι αναγνωριστεί το δίκιο μας τι σημαίνει αυτό;

Είναι έγκυρη η ένσταση, θέλει νομίζω 2 επαφές για να θεωρηθεί αλλαγή κατοχής αν δεν έχεις καθαρό έλεγχο της μπάλας. Η δεύτερη επαφή του Σακελλαρίου γίνετε αφού έχει ακουστεί η κόρνα, οπότε έπρεπε να λήξει η επίθεση και να πάει η κατοχή σε εμάς.

Τώρα τι θα γίνει δεν ξέρω, πάντως έχουμε δίκιο στην ένστανση.

Να ρωτησω και κατι αλλο;
Τις βολες που κερδισε η Κυμη στο τελος και την εχασε επιτηδες που την εριξε στο στεφανι δεν ειναι παραβαση?

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι έτσι θυμάμαι κι εγώ. Βέβαια εκτός από αυτά η διαιτησία ήταν φουλ μαζί μας αλλά τέλος πάντων.

Επανάληψη αγώνα.

Όπως ας πούμε οι τρείς βολές στον Σακελλαρίου από τον Μπάρλο στο τέλος. Δεν υπάρχει τίποτα και μας δίνουν φάουλ στο σούτ τρίων. Ούτε και ο Σακελλαρίου κατάλαβε τι έδωσαν.

Είναι παράβαση αν μπορείς να αποδείξεις ότι το έκανε επίτηδες. Πώς μπορείς να το αποδείξεις; Εδώ Τσούπκοβιτς και Σαρικόπουλος έκαναν 0-4. Εκεί τι τιμωρία να τους βάλεις;

Γιατί εκτός από μπάσκετ, αυτοί οι ‘‘παίκτες’’ δε γνωρίζουν ούτε τους κανόνες. Και εγώ το κατάλαβα αμέσως ότι δεν είναι σωστή απόφαση. Όμως με τέτοια υπέρ μας διαιτησία δεν πρέπει να μιλάμε. Δεν είμαστε αδικημένοι. Άθλιοι μπασκετικά είμαστε. Δεν έχουμε ομάδα πώς το λένε.

Νομίζω ότι είναι καθαρό φάουλ. Δες το βίντεο στο 1:28:50.
http://webtv.ert.gr/athlitika/athlitikoi-agwnes/basketball/02dek2017-basket-league-panionios-vikos-cola-kymh-91-92/

Βέβαια παίξαμε άσχημα και δυστυχώς δεν βλέπω πως μπορούμε να νικήσουμε το Λαύριο.

Ήταν πεντακάθαρο φάουλ αυτό. Μάλιστα ο Μπαρλος κάνει φάουλ και πιο πριν στον Τσουπκοβιτς.

Αυτό ακριβώς! Σ αυτή την φάση έχουν γίνει τουλάχιστον 2 φάουλ.
Και συγνώμη ρε παιδιά αλλά που ακριβώς είδατε ότι πήραμε και σφυρίγματα?
Ο πάγκος της Κύμης πόσες τεχνικές ποινές έπρεπε να είχε δεχθεί?
Προφανώς η ομάδα είναι το λιγότερο ΑΘΛΙΑ αλλά στο 2ο ημίχρονο μόνο έδρα δεν σφύριξαν οι γκρι, εκτός μάλλον της φάσης με το εκπρόσθεσμο καλάθι

http://www.eurohoops.net/el/heba-el/567657/efige-apo-ton-panionio-o-dimakopoulos-ke-pai-stin-ispania/

Με τρελα κ οπου βγει… 16/12 το κλειστο πρεπει να ναι φισκα κ να χει κοσμο κ απ εξω.. πρεπει να βραζει για την ιστορια μας κ μονο, για τον φανη κ τον μπομπαν…κανουμε την πρωτη νικη της χρονιας κ προχωραμε… νοιωθω οτι ολοι οσοι ειναι στην ομαδα κανουν οτι καλυτερο μπορουν… μπορει αυτο να μην ειναι στο τελος αρκετο για την Α1 αλλα πρπει να ναι αρκετο για να μαστε διπλα τους

Με 5 ξένους με 25 πόντους και κάτι άλλα ψιλά δεν γίνεται. Ένας Σακελλαρίου ένας Σαρηκόπουλος, και κάτι από Τσούπκοβιτς Κράβιτς. Δεν βγαίνει η χρονιά. Κάτι μακ τάδε γούντ τάδε, Νταλό χέσερσον, καλύτερα να φύγουν από μόνοι, παραδεχόμενοι ότι δεν είναι παίκτες αυτού του αθλήματος. Γιατί δεν είναι. Καλύτερα φέτος να σκεφτούμε από τώρα πως θα γίνει να πάρουμε μέρος του χρόνου στην Α2, κρατώντας τον Σακελλαρίου και τον Σαρηκόπουλο, γενικά κάτι σαν κορμό, και να μην ξανακουβαλάμε χρέη. Ραλάτος και Μολφέτας, έπαιξαν, ή παραλίγο να παίξουν, αλλά μετά το τέλος του παιχνιδιού, το άθλημα που γνωρίζουν. Ξύλο. Γιατί μπάσκετ δεν ξέρουν. Και ο εν πολλοίς σωτήρας προπονητής, δεν βλέπω να σώζει. Και τι να γίνει θα μου πεις. Να ξανα αλλάξουμε προπονητή; Δεν γίνεται και δεν έχει και νόημα. Ίσως να του κάνουμε και συμβόλαιο, για να τον έχουμε και του χρόνου, αφού για Β ή Α2 καλός είναι. Νομίζω εδω είναι όλο το θέμα. Να ετοιμαστούμε μετά από 4 χρόνια, επιτέλους σωστά για την κατηγορία που θα πάμε. Τώρα άμα πω ότι ακόμα έχω κάποια ελπίδα θα φανώ τελείως ηλίθιος;

Για Μολφέτας παίζαμε στην Πάτρα και τον είχα
Ποιος εγω
Ναι
Και μάλιστα ψιλό άνετα
Για τα μπαράκια μαζί με το γόη Βούκσεβιτς καλός ήταν
Ραλλάτος… καλά κρασα
Ας έμενε στην Αμερική με το ρακμπυ του
Πανιώνιος ναι αλλα μονο για να φυλάει την πόρτα μην πέσει ξύλο
Δυστυχώς
Άγνωστο το τι θα γίνει

Στα κάγκελα!
http://www.panionianea.gr/2017/12/sta-kagkela-basket-valavanis.html

Βρήκα το σκεπτικό του Αθλ. Δικαστή (είναι για γέλια, άγνοια κανονισμού)

"πράγματι στο επίμαχο χρονικό σημείο ο παίχτης της Κύμης σημειώνει σουτ το οποίο αγγίζει ταμπλό όχι όμως και το στεφάνι.

Ωστόσο, αμέσως μετά το χτύπημα της μπάλας στο ταμπλό την μπάλα ωθεί προς την εξωτερική γραμμή παίκτης του Πανιωνίου και στη συνέχεια λίγο πριν την επαναφέρει στο γήπεδο (προτού βγει από την τελική γραμμή) έτερος παίκτης της ίδιας ΚΑΕ, ακούγεται η κόρνα των 24 δευτερολέπτων, με την επαναφορά δε εντός γηπέδου η Κύμη ανακτά την κατοχή της μπάλας οπότε εκκινεί για αυτήν νέος χρόνος 24 δευτερολέπτων.

Κατά την άποψη του παρόντος Δικαιοδοτικού Οργάνου την κατοχή είχε ήδη απολέσει η ομάδα της Κύμης από τη στιγμή που ο παίκτης του Πανιωνίου μετά το χτύπημα αυτής στο ταμπλό προωθεί την μπάλα σε σημείο όπου βρίσκεται συμπαίκτης του, ο οποίος την επαναφέρει προς το γήπεδο.

Επομένως δεδομένου ότι πράγματι μεσολάβησε αλλαγή κατοχής και δεδομένου και του γεγονότος ότι ήχησε η κόρνα των 24 δευτερολέπτων η μπάλα δεν βρισκόταν σε χέρια παικτών της Κύμης καλώς ανανεώθηκε υπέρ αυτής ο χρόνος των 24 δευτερολέπτων όταν αυτή επανέκτησε την κατοχή της μπάλας και επομένως η ένδικη ένσταση πρέπει να απορριφτεί στο σύνολο της ως ουσία αβάσιμη".

Τα πράγματα μπορεί να είναι υπερβολικά δύσκολα , αλλά παραμένουν εξίσου απλά.

Τρίκαλα μέσα-έξω, Άρη μέσα , Κύμη έξω, Αμαλιάδα μέσα, Λάρισα μέσα είναι 6 νίκες.

Στα υπόλοιπα με Ρέθυμνο , Ρόδο , Λαύριο , ΠΑΟΚ ψάχνεις 2 υπερβάσεις για να σωθείς.

Γίνεται; Ρεαλιστικά όχι. Αγωνιστικά με τίποτα. Πρακτικά , όποιος το πιστεύει ακολουθεί.

Έτσι πρέπει να γίνει να γίνει κι έτσι θα γίνει που λέει και το άσμα.

Νικη με τρικαλα κ παιζει ακομα η ενσταση απο οτι καταλαβα. αν μας δικαιωσουν παμε με πολυ σημαντικες πιθανοτητες να τος πιασουνε κ τις δυο. Η κυμη στα τρικαλα ηταν σιφουνας κ αυτοι δειχνουν πιο πεθαμενοι κ απο εμας.. πρεπει να το κυνηγησουμε μεχρι τελους γτ το πρωταθλημα ειναι τερμα αναξιοπιστο κ προς το τελος μπορει να παιζουμε με αλλες τελειως ομαδες απο οτι ειναι τωρα… με τρικαλα θελουμε πειστικη νικη να ξεμπλοκαρουμε