Θέλω την βοήθεια σας και ευελπιστώ σε δυναμική στήριξη.
Επρόκειτο για ένα άθλημα που οργάνωσα για πρώτη φορα στην Ελλάδα προς τα τέλη του 2014. Εδαφοσφαιριση στα Ελληνικά, petanque διεθνώς.
Με πολύ κόπο και ιδιαιτερα αντίξοες συνθήκες μέσα σε δυο χρονια έγινε μια συνεχείς προσπάθεια να παρουσιαστεί στο κοινό και να οργανωθεί ταυτόχρονα μια υποτυπώδες αθλητική του δραστηριότητα. Από την αρχή είχα στο μυαλό μου τον Πανιώνιο αλλα ήθελα να γίνει μια έστω και μικρή αρχή πρώτα.
Πριν μερικούς μήνες λοιπόν ανακοινώθηκε ότι θα γίνει ολυμπιακό το άθλημα και η Ελλάδα έγινε μέλος την διεθνούς ομοσπονδίας το καλοκαίρι που μας πέρασε και εκεί στράβωσε το πράγμα. Μπήκανε μέσα στη χώρο μας κάτι ψευτο παράγοντες τραμπούκοι, που είναι και επιθετικοί εναντίον τον αλλοδαπών μεταξύ εμών. Η κοινότητα μας είναι ακόμα μικρή και η εισροή τέτοιων ατόμων πάει άμεσος να δημιουργήσει πρόβλημα στην δυναμική ανάπτυξης που είχε δημιουργηθεί.
Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γνωρίσουνε το άθλημα οι Πανιώνιοι.
Παιδιά ελπίζω να μου δώσετε μια ευκαιρία ένα σαββατοκύριακο να σας το παρουσιάσω να παίξουμε και μετά βλέπουμε…
Πιστεύω ότι σε πολλούς θα σας αρέσει . Μερικοί που παίζουνε petanque σήμερα ήμασταν στην και παρέα του 5x5 που είχε ξεκινήσει ο φίλος μας ο Ρήγας.
Μπορούμε αυτό η το επόμενο Σ/K να ορίσουμε μια πρώτη συνάντηση παρουσίασης για να γνωρίσετε το άθλημα . Περιμένω τις απαντήσεις σας.
Μερικά παιχνίδια/αθλήματα δείχνουνε στην επιφάνεια πολύ ποιο εύκολα από ότι είναι.
Η petanque για γερους είναι για να περνάει η ώρα, ξεχάστε τη αυτή τη version. Τώρα όσο αφορά την petanque σαν άθλημα θέλει τεχνική κατάρτιση, υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και καλο συγχρονισμό ματιού και χεριού που είναι και το ποιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να κατέχει κάποιος για να γίνει καλός παίχτης.
Συνήθως όσοι έχουνε παίξει basket το πιάνουνε εύκολα (σπάσιμο καρπού, κατανόηση φαλτσων στην μπάλα και μεταφορά ενέργειας από τα πόδια στα χερια). Και οι τοξοβόλοι το μεταφράζουνε επιτυχώς, λόγο συγκέντρωσης, αλλα δεν νομίζω εδώ να έχει ασχοληθεί κανεις με τοξοβολία.
Έχοντας προπονήσει αρκετούς παίκτες εθνικών ομάδων στο παρελθόν με απόλυτη σιγουριά σας λέω ότι είναι άθλημα από ένα σημείο και ύστερα, χωρίς αμφιβολία.
Αφού ορισμένοι ξέρετε το τροκαντερό (πάρκο φλοίσβου) μπορούμε να βρεθούμε εκεί και αύριο, θα είμαι παρόν περίπου στις 4 το απόγευμα.
Την Κυριακή 23 Απριλίου στις 3 το μεσημέρι θα έχουμε παρουσίαση / πρώτη γνωριμία του petanque στο γήπεδο του Πανιωνιου (πίσω από το τέρμα).
Μερικοί ήδη παίξανε στο πάρκο του φλοίσβου και κολλήσανε τον ιο.