Προφανώς και όταν δεν έχεις στόχο δεν έχεις και το κίνητρο να κατακτήσεις κάτι. Κατά τα άλλα η ιστορία με τον Μασούντ έχει αρχίσει και κουράζει και πλέον αγγίζει τα όρια της εμμονής. Εντύπωση μου κάνει ότι ενώ όλοι αναγνωρίζουμε την ποιότητα αυτού του παίκτη ΔΕΝ έχουμε μπει στον κόπο να συζητήσουμε μπας και συμφωνήσουμε στο πασιφανές ότι ο παίκτης ΔΕΝ γούσταρε πλέον και το έδειχνε συνέχεια με την αγωνιστική του συμπεριφορά. Και μάλλον δεν γούσταρε ακριβώς διότι (αν κρίνω και από τις τελευταίες εμφανίσεις όλων σχεδόν των παικτών) όπως σωστά λέτε, ΔΕΝ έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Πήγε λοιπόν στην ΑΕΚ (με ολίγον πλάγιο βέβαια τρόπο, αυτό ενόχλησε λίγο) και η πρώτη δήλωση που έκανε ήταν (περίπου) ότι “ήρθα για να κάνουμε μεγάλα πράγματα”. Γιατί δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο στον Πανιώνιο; Ρητορικό το ερώτημα προφανώς! Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τίποτα αλλά μακάρι το παλικάρι να εκπληρώσει τους στόχους του, ελπίζω όχι εις βάρος του Πανιωνίου βέβαια και μάλιστα στο κύπελο.
Τώρα σχετικά με το σημερινό παιχνίδι, κρίνοντας από τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις από το τέλος του 2017 αλλά και στον νέο χρόνο, εγώ ΔΕΝ είμαι πολύ αισιόδοξος και αυτό διότι η ομάδα έχει φανερά αγωνιστικό πρόβλημα:
1ον) Ανυπαρξία στον επιθετικό τομέα από το σύνολο σχεδόν των “δημιουργικών” μέσων. Μην σας ξεγελάνε τα ομολογουμένως πολύ όμορφα (αλλά με σταγονόμετρο) γκολ π.χ. με ΠΑΟ, Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Λαμία, κλπ τα νούμερα λένε ότι ναι μεν η απουσία του Μασούντ ως de facto 10αριού ΑΡΧΙΚΑ λειτούργησε θετικά αλλά στην συνέχεια κανένας από τους μέσους δεν θέλει να πάρει πρωτοβουλίες και να σπρώξει την ομάδα μπροστά. Αν μάλιστα δείτε έχουμε πέσει πολύ στις τελικές και αυτό είναι πρόβλημα.
2ον) Εξακολουθούμε και είμαστε επιρρεπείς στο αμυντικό λάθος, συνολικά, δηλ. ασχέτως ποιός παίκτης το κάνει. Η άμυνα γενικότερα δείχνει σημάδια ασυνενοησίας και ο μόνος που συνεχίζει και είναι σταθερή αξία είναι ο …φουκαράς ο Κότνικ αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη ειδικά αν είναι ο τερματοφύλακας. πάντως ο τρόπος που χάσαμε από Λειβαδιά (εκτός) και Γιάννενα (εντός) για μένα ήταν επιεικώς απαράδεκτος.
3ον) Παρατηρείται αδυναμία στην διεκδίκηση της μπάλας, σαν να λέιπει ο …“τσαμπουκάς” και σχεδόν ποτέ δεν κερδίζουμε τις 50-50 μπαλιές, τα διωξίματα από την άμυνα δύσκολα καταλήγουν σε παίκτη μας, γυρνάμε πολύ εύκολα την μπάλα πίσω ακόμα και στο τέρμα με την παραμικρή πίεση, και τέλος με ελάχιστες εξαιρέσεις (π.χ. το γκολ στο 1ο παιχνίδι με την Λαμία) η ανάπτυξή μας είναι αργή, και αναλώνεται σε φλύαρη κυκλοφορία της μπάλας λίγο πάνω από το κέντρο χωρίς ιδιαίτερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Εντύπωση μου έκανε πόσο εμφανέστατα πιό δυναμικοί ήταν οι μέσοι της Λάρισας στο πρόσφατο παιχνίδι, άσε που συνέχεια είχαν βοήθειες και έπεφταν και δύο μαζί πάνω στην μπάλα.
Υποτίθεται ότι αυτοί που ήρθαν, ήρθαν για να καλύψουν κενά, αλλά εγώ μέχρι στιγμής δεν βλέπω κανέναν να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ηγετικό ρόλο στην ομάδα, με αποτέλεσμα όχι να μην έχουμε κλείσει καμμία τρύπα στο ρόστερ αντιθέτως προστέθηκαν και άλλες δυσλειτουργίες.
Τέλος πάντων, το κίνητρο ΣΗΜΕΡΑ είναι η πρόκριση, μακάρι να δούμε έναν ψυχωμένο Πανιώνιο με στόχο την πρόκριση. Εκτός κι αν έχουν ήδη συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η πρόκριση στον τελικό είναι μάλλον όνειρο θερινής νυχτός, αλλά που ξέρει κανείς, μπορεί να τύχη να συνεχίσει να μας ευνοεί στην κλήρωση.
Εύχομαι καλή μας επιτυχία και με το καλό η πρόκριση.