ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Μάκης Διόγος) - ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Εξαιρετική εμφάνιση του Δημήτρη Θεοδώρου στην εκπομπή του @Makdio19 προχτές… Απαντάει σε παρα πολλά περί Ακαδημιών ΠΑΕ-Ερασιτέχνη αλλά και σε πολλά άλλα θέματα για όλη τη δουλειά που γίνεται στον Ερασιτέχνη.

7 Likes

Καλη εκπομπη… πάντως αυτη την πρωτοτυπία (ή υπάρχει και σε άλλες ομάδες;), στις Ακαδημιες η ομάδα “ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ” να κατεβαίνει Χ2, δεν καταλαβα πως και γιατι προέκυψε. Αν υπάρχει και κάπου αλλου ως καλή πρακτική, σορρυ δεν το γνωρίζω…

3 Likes

Εγώ από ότι κατάλαβα και αναλόγως τα πρωταθλήματα που θα δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες υπάρχει και πιθανότητα να υπάρξει πρωτάθλημα με 2 Πανιώνιους μέσα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ματς: Ακαδημίες ΠΑΕ vs Ακαδημίες ΠΓΣΣ!

Αν με ρωτάς, μακάρι όλο το πρωταθλημα να ήταν με Πανιώνιους!

Αλλά όπως είπε και ο Δημήτρης στο βίντεο προφανώς δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τι κάνουν άλλες ομάδες αλλά η υποψία μου είναι πως στους “μεγάλους” πρεπει να έχει μονο η ΠΑΕ ακαδημίες ποδοσφαίρου και όχι ο Ερασιτέχνης.

4 Likes

Μέχρι Κ16 θα έχει ο ερασιτέχνης

3 Likes

Και δεν θα έχει κάτω από 16 η ΠΑΕ;

Θα έχει τα πάντα η ΠΑΕ

1 Like

Χμμμμ

2 Likes

προφανώς δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού

όταν ακούω τέτοιες εκφράσεις τις μεταφράζω αυτόματα ανάποδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση αφαιρώντας το “δεν”

7 Likes

Οπως ειπε ο Δημητρης στην εκπομπη, ειναι αδιαπραγματευτη θεση οτι ο συλλογος θα πρεπει να εχει ακαδημιες. (Υπαρχει κ ενα δευτερο επιπεδο σε σχεση με το καταστατικο μας αλλα αυτο ας το συζητησουμε καλυτερα στο σωστο πλαισιο οταν ερθει η ωρα)

Απο τη στιγμη που το μοντελο της συνδιαχειρισης που δοκιμαστηκε δεν ικανοποιει πληρως τις 2 πλευρες (κατι σεβαστο btw) ειναι μονοδρομος αυτο που γινεται νομιζω.

Στο χερι μας ειναι να δουλεψει συνθετικα κ οχι αντιπαραθετικα.. δεν λεω οτι θα γινει αυτο ή οτι δεν εχει δυσκολιες, ειδικα στην αρχη, αλλα ολα στη πραξη δοκιμαζονται. Η προσεγγιση κ το υφος του Δημητρη παντως εκφραζει πληρως τη μια πλευρα

6 Likes

Bold move but absolutely necessary.
Επικροτω (για διάφορους λογους) και ας χαλαει τη μανεστρα σε πολυ κοσμο.

ελαμπορέιτ αν θες

Ευχαριστως.
Πρωτα ομως θα ηθελα να μαθω γιατι δεν ικανοποιησε το (δοκιμασμενο) υπαρχον μοντελο της συνδιαχειρισης? Αυτο ειναι το τελευταιο κομματι του παζλ που μου λειπει για να απαντησει και τα τελευταια ερωτηματικα που εχω.
@sakil

2 Likes

Θα σε απογοητεύσω φίλε, όχι με κάποια σκοπιμότητα, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι λεπρομέρειες που μπορεί να υπήρχε άλλη φιλοσοφία… είναι τόσο πολλές οι πληροφορίες σε 100 μέτωπα που το κεφάλι δεν ανταποκρίνεται..

Σε γενικές γραμμές με εξαίρεση μέχρι στιγμής το πόλο όπου εκεί προυπήρχε μια κατάσταση, η φιλοσοφία είναι να επιδιώκεται συνδιαχείριση στα αναπτυξιακά. Αυτό ισχύει στο ποδόσφαριο, στο μπασκετ στο βόλευ. Στο ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που έτρεξαν από τη διοίκηση αυτό το εγχείρημα είναι ο Δημήτρης μαζί με τον Κώστα τον Μπίκα. Γενικά η εικόνα που έχω εγώ (ούτε γονιός είμαι ούτε έχω δει αγώνα υποδομών) είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνεχής βελτίωση κ επένδυση σημαντική και από τον σύλλογο στις ακαδημίες μας. Επίσης νομιζω ότι κ ο Δημήτρης που μίλησε στο Διόγο είναι ο ορισμός του ανθρώπου που επιδιώκει συννενόηση κ έχει πάντα καλές προθέσεις. Δεν έχω στο μυαλό μου γιατί δεν βγήκε το έργο και δεν υπονοώ κάτι κακό.

Γενικά να πούμε ότι δεν είναι εύκολος δρόμος η συνδιαχείριση. Και στο μπασκετ που η ακαδημία στη σημερινή της μορφή ήρθε ακριβώς να δείξει πως θέλουμε να δουλεύει η φάση, και υπήρξε κ η παρουσίαση με το σύλλογο και την ΚΑΕ μαζι με πολύ διάθεση, θελει συνεχή προσπάθεια μέχρι να λειτουργήσει σωστά. Το βασικό σε αυτό είναι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να το πιστεύουν. Αυτό όμως δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να το νιώσει με το ζόρι. Απο τη πλευρά του συλλόγου πάντως η όποια διοίκηση κ τα μέλη οφείλουν όπως είπε ο Θεοδώρου ένα πράγμα μόνο, να παραδίδουν έναν δύλλογο πιο μεγάλο από αυτόν που παρέλαβαν (ή τουλάχιστον όχι συρρικνωμένο)

2 Likes

Δεν πειραζει Σακ, αρκουν οσα ανεφερες νομιζω, χωρις κατ’ αναγκη να χρειαστει να μπεις σε λεπτομερειες.

Για να υπαρχει συνεννοηση, δεν χρειαζεται απαραιτητα να υπαρχει και συμπνοια, σωστα?
Αντιθετως, με το πτωχο μου το μυαλο, αντιλαμβανονται οτι για να επιτευχθει συνεννοηση στην περατωση ενος προτζεκτ, χρειαζονται τα κατωθι:

1. Κοινος στοχος: ας αναλογιστει ο καθης απο εμας τι και που ακριβως στοχευουμε εδω.
  2. Συνεπεια και διαθεση για συνεργασια εκατερωθεν
  3. Αμοιβαιος σεβασμος και εμπιστοσυνη
  4. Αμοιβαιο οφελος: μια συνεργασία μπορει να επιτευχθει όταν και οι δύο πλευρές νιώθουν ότι κερδίζουν κάτι δίκαιο από αυτή.

Ειναι ευδιακριτη νομιζω η χρηση της λεξης “αμοιβαιος” θαρρω.
Αν καποιος απο τους παραπανω πυλωνες δεν καλυπτεται ή καλυπτεται μερικως, τοτε ειναι αδυνατη η συνεργασια.

Οποτε με το δεδομενο αυτο @PanosT, και παντα με γνωμονα το καλο του συλλογου, επικροτω και στηριζω την υπαρξη μιας (ακομα) Ακαδημιας που θα διαχειριζεται απο τον Ερασιτεχνη, με την τεχνογνωσια - τα δειγματα γραφης της οποιας εχουν αποδεδειγμενα παρατεθει τοσα χρονια.

Μονο ως παραγωγικη βλεπω την υπαρξη δυο “διεξοδων” λοιπον. Ας παρει η μια πλευρα τα θετικα απο την αλλη και ας λειτουργησει εποικοδομητικα, με νεα ταλεντακια που θα γεμισουν τα ταμεια του συλλογου και θα γινει εφαλτήριο για ενα καλυτερο αυριο για τον Πανιωνιο.
(Ειχα αρχικα γραψει “απο τον Πανιωνιο για τον Πανιωνιο”, αλλα ειπα να μην το ενταξω τελικα και ερεθισω διαφορους πιουριστες ευαισθητουληδες, νιαου :face_blowing_a_kiss:)

3 Likes

Αν δεν έχω καταλάβει κάτι εντελώς λάθος, η διαχείριση της νέας Ακαδημίας δεν θα γίνεται από τον Ερασιτέχνη, ούτε από την ΠΑΕ. Θα γίνεται από το νέο σχήμα Indigital Sports.

Εάν κάποιος έχει καλύτερη εικόνα για το σχήμα ας με διορθώσει

Δεν πειραζει Σακ, αρκουν οσα ανεφερες νομιζω, χωρις κατ’ αναγκη να χρειαστει να μπεις σε λεπτομερειες.

Για να υπαρχει συνεννοηση, δεν χρειαζεται απαραιτητα να υπαρχει και συμπνοια, σωστα?

Αντιθετως, με το πτωχο μου το μυαλο, αντιλαμβανονται οτι για να επιτευχθει συνεννοηση στην περατωση ενος προτζεκτ, χρειαζονται τα κατωθι:

Κοινος στοχος: ας αναλογιστει ο καθης απο εμας τι και που ακριβως στοχευουμε εδω.

Συνεπεια και διαθεση για συνεργασια εκατερωθεν

Αμοιβαιος σεβασμος και εμπιστοσυνη

Αμοιβαιο οφελος: μια συνεργασία μπορει να επιτευχθει όταν και οι δύο πλευρές νιώθουν ότι κερδίζουν κάτι δίκαιο από αυτή.

Ειναι ευδιακριτη νομιζω η χρηση της λεξης “αμοιβαιος” θαρρω.

Αν καποιος απο τους παραπανω πυλωνες δεν καλυπτεται ή καλυπτεται μερικως, τοτε ειναι αδυνατη η συνεργασια.

Οποτε με το δεδομενο αυτο @PanosT, και παντα με γνωμονα το καλο του συλλογου, επικροτω και στηριζω την υπαρξη μιας (ακομα) Ακαδημιας που θα διαχειριζεται απο τον Ερασιτεχνη, με την τεχνογνωσια - τα δειγματα γραφης της οποιας εχουν αποδεδειγμενα παρατεθει τοσα χρονια.

Μονο ως παραγωγικη βλεπω την υπαρξη δυο “διεξοδων” λοιπον. Ας παρει η μια πλευρα τα θετικα απο την αλλη και ας λειτουργησει εποικοδομητικα, με νεα ταλεντακια που θα γεμισουν τα ταμεια του συλλογου και θα γινει εφαλτήριο για ενα καλυτερο αυριο για τον Πανιωνιο.

(Ειχα αρχικα γραψει “απο τον Πανιωνιο για τον Πανιωνιο”, αλλα ειπα να μην το ενταξω τελικα και ερεθισω διαφορους πιουριστες ευαισθητουληδες, νιαου :face_blowing_a_kiss:

Ρε μπαγάσα μα την Παναγία αυτό εδώ μου θύμισες :

1 Like

Ειμαι κατα 90% ιδιος φιλε.
Η διαφορα εγκειται στο μουστακι που διατηρω α λα Τριτση

3 Likes

Μια ο ερασιτέχνης μια η ΠΑΕ. Το indigital sports δεν ξέρω τι είναι. Το indigital football hub είναι χώρος, του οποίου πελάτης (έστω και ενδοοικογενειακός) είναι η ΠΑΕ και κατά επέκταση οι ακαδημίες της

1 Like