Ο 30ος Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνα, ξεκίνησε νωρίς την Κυριακή με την διεξαγωγή των 5χλμ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 6.500 δρομέων όλων των ηλικιών.
Ο Κώστας Νακόπουλος ήταν ο αθλητής που τερμάτισε πρώτος, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει ποτέ αθλητής στην απόσταση, από τότε που ο αγώνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Ο αθλητής τερμάτισε σε 15.24 και άφησε στην δεύτερη θέση τον Κώστα Δρόσο με 15.37 και στην τρίτη τον Κὠστα Γαλανόπουλο με 15.57.
«Πρώτη φορά τρέχω στα 5 χλμ. Ήταν όλα τέλεια και η διοργάνωση ελπίζω να συνεχιστεί. Είχα συναγωνισμό και αυτό με βοήθησε. Επόμενος στόχος μου είναι ο γύρος πόλεων στη Σητεία και το Κλειστό και ευχαριστώ τον προπονητή μου Χρἠστο Παπαχρήστο», είπε ο Νακόπουλος
Στα 10χλμ, η έμπειρη Πόπη Αστροπεκάκη, πήρε τη δεύτερη θέση βελτιώνοντας μάλιστα την επίδοση που σημεώσε ένα χρόνο πριν.
«Είμαι ικανοποιημένη έκανα ρεκόρ σε σχέση μ πέρυσι ευχαριστώ τους διοργανωτές, εθελοντές και όσους εμπλέκονται στην διεξαγωγή του αγώνα. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι δρομείς παίρνουν μέρος που δείχνει ότι οι Έλληνες αθλούνται όλο και περισσότερο», είπε η Αστροπεκάκη που πέτυχε 36.17.