Γιάννης Σφαιρόπουλος

Ο αντικαταστάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο του Πανιωνίου βρέθηκε και δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον Ηλία Λιανό και αναμένεται την Τρίτη στην προπόνηση όπου και θα έχει και την πρώτη γνωριμία με τους νέους του παίκτες.

Μπορεί το καλοκαίρι ο γάμος του Γιάννη Σφαιρόπουλο με τον Πανιώνιο να μην προχώρησε, αλλά τώρα οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα και ο Έλληνας τεχνικός θα είναι ο νέος προπονητής των «κυανέρυθρων».

Ο Ηλίας Λιανός μίλησε με τον Σφαιρόπουλο και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συνεργασία μέχρι το τέλος της σεζόν. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός θα έχει και την πρώτη γνωριμία με τους παίκτες του στην προπόνηση της Τρίτης.

Πάντως, το ντεμπούτο του στον πάγκο των Νεοσμυρνιωτών αναμένεται να γίνει το Σάββατο (24/11) στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηλυσιακό, αφού την Τετάρτη (21/11) απέναντι στην Ούνιξ Καζάν στο γήπεδο του Ελληνικού την ομάδα θα κοουτσάρει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Θανάση Σκουρτόπουλου, Νίκος Οικονόμου.

Μπραβο Λιανε!!! Πολυ καλη κινηση!!

Εύχομαι σιδεροκέφαλος και πρωταθλητής!

http://www.panioniosbc.gr/pages/news/articles/1/sfairop.html

"Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΚΑΕ Πανιώνιος υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς συνεργασίας.

Ο νέος προπονητής της ομάδας γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1967. Η προπονητική καριέρα του ξεκίνησε το 1986 στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς (στην ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου έπαιζε παλαιότερα ο πατέρας του Σάββας) και ακολούθως στην ανδρική ομάδα στα πρωταθλήματα της Β και Γ Εθνικής (1994-1997). Στον Απόλλωνα έμεινε μέχρι το 1997 όταν και πήγε στον ΠΑΟΚ στον οποίο έμεινε μέχρι το 2005 ως βοηθός προπονητή.

Τη σεζόν 2000-2001 ανέλαβε πρώτος προπονητής στο δεύτερο μισό της σεζόν. Παράλληλα από το 2001 μέχρι το 2004 και τη σεζόν 2009-2010 διατέλεσε μέλος του τεχνικού τημ της Εθνικής Ανδρών δίπλα στους Γιάννη Ιωαννίδη, Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιόνας Καζλάουσκας.

Από το 2005 έως το 2008 διατέλεσε βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό δίπλα στους Παναγιώτη Γιαννάκη και Πίνι Γκέρσον και το 2008 ανέλαβε για πρώτη φορά 1ος προπονητής από την αρχή της σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου, ομάδα στην οποία έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2010-2011. Τη σεζόν 2011-12 ήταν βοηθός προπονητή του Γιόνας Καζλάουσκας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στο παλμαρέ του δεσπόζουν το Κύπελλο Ελλάδας (1999, ΠΑΟΚ), το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009, το πρωτάθλημα Ρωσίας και της VTB League με την ΤΣΣΚΑ τη σεζόν 2011-2012 αλλά και η παρουσία σε 6 τελικούς πλέι-οφ της Α1 (1998, 2000, 2006, 2007, 2008) και μία στον τελικό της Ευρωλίγκα (2012).

Εχει συμμετάσχει στο Summer League του Λας Βέγκας στο ΝΒΑ το 2006 ως μέλος του τεχνικού τημ των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, του Σάββα (14 ετών) και του Ανέστη (9 ετών)".

Η καλύτερη δυνατή επιλογή.
Μάλλον τα είχαν ήδη βρει με το Λιανό (έριξε και το κασέ του ο Σφαιρόπουλος από το καλοκαίρι) και αυτό συνετέλεσε στο διωγμό του Σκουρτόπουλου.

http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/345315-timi-gia-ton-sfairopoylo-o-panionios

Τιμή για τον Σφαιρόπουλο ο Πανιώνιος
Τετάρτη, 21 Νοε 2012 11:57

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Πανιωνίου έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που τόνισε ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της και ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο «τιμόνι» των «κυανέρυθρων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Πανιώνιος:

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εργασθώ σε μία Ιστορική ομάδα όπως ο Πανιώνιος. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τον ιδιοκτήτη της ομάδας κ.Ηλία Λιανό και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ», ήταν τα πρώτα λόγια του κ.Σφαιρόπουλου ο οποίος πρόσθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες της ομάδας μας και εκείνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι σκληρή δουλειά και προσπάθεια από όλους μας. Προτεραιότητά μας είναι να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερους στόχους και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου της ομάδας, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε».

• Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλος το απόγευμα της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ πριν από την προπόνηση της ομάδας στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Η ώρα θα ανακοινωθεί το απόγευμα πριν από τον αγώνα του Πανιώνιου με την Ουνίκς Καζάν για το EuroCup.

Το απόγευμα πριν την προπόνηση ο Σφαιρόπουλος θα δώσει συνέντευξη τύπου.
Μια ερώτηση, μακάρι να διατυπωθεί, έχω.
Τι άλλαξε απο το καλοκαίρι και αποδέχτηκε την πρόταση του Λιανού, που την θεωρεί μάλιστα και τιμή του.

Εύκολο: δεν ειχε βρει μεχρι τωρα ομάδα και έριξε το κασέ του. (και μην περιμενεις ποτε να το πει ο ιδιος σε συνέντευξη τύπου)

όπως τα λέει ο Ζορος. Σίγουρα συμφωνησε για λιγότερα από αυτά που ζητούσε. Τουλάχιστον, το καλοκαίρι είχε διαρρεύσει ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν τα βρήκαν.

ίσως να περίμενε και καμιά άλλη πρόταση που δεν του ήρθε.

Οταν κάποιος προπονητής αναλαμβάνει μια ομάδα λογικά εξετάζει 2 παραμέτρους.
Τη χρηματική του απολαβή και τους στόχους+ρόστερ της ομάδας.
Αυτός είναι ο βασικός συνδυασμός.
Στην περίπτωσή μας λοιπόν, φτάνει ο ιδιος ανθρωπος να απορρίπτει το καλοκαίρι και να συμφωνεί τώρα, λέτε, βάσει της μιας παραμέτρου, των χρημάτων που λογικά θα είναι λιγότερα.
Λογικά επίσης θα συμφωνεί με το άλλο σκέλος, αλλιώς είναι μια συμφωνία με μεγάλη απόκλιση απο αυτά που είχε στο μυαλό του όταν δεν συμφωνούσε, πράγμα αξιοπερίεργο τελικά.
Και αφου, πάλι λογικά, συμφωνεί με το ρόστερ, προφανώς το ρόστερ ήταν έτοιμο απο νωρίς. Αρα καλείται να δουλέψει με αυτό και μόνο, μιας και υπάρχει δυσκολία στις μεταγραφές.
Αρα το στοίχημά του είναι να παρουσιάσει διαφορετικό φαγητό με τα ίδια συστατικά.
Σημείωση… έκλεισε για 2 χρόνια

Εχω καποιες επαφες με ροδο, οι πληροφοριες ειναι θετικες, παιζει κοντρολ μπασκετ, δεν γουσταρει τις ατομικες προσπαθειες παππας αμερικανος θα πρεπει να προσαρμοσθουν, παιζει σκληρη αμυνα, αιφνιδιασμους εχει, αλλα οταν οι συνθηκες το επιτρεπουν, περναει τη μπαλα μεσα, οταν γυρισει ο καβαδας λογικα θα παιζουμε και με τον φουνταριστο χαχαχα και το βασικωτερο δουλευει με τους μικρους, ολα αυτα καλα μου ακουγονται, κλειστος τυπος, αυστηρος, αλλα δουλευταρας, τωρα με το υλικο που εχουμε αν θα τα καταφερει αυτο ειναι αλλου “παππα” ευαγγελιο

Μακαρι να παει καλα, το θελω και για αυτον τον ερμο το λιανο, που αναθεμα το Δια και την Ευτερπη, τοσα χρονια στο μπασκετ και ειναι μυρουδιας στα του αθληματος!

Ο Βάρδος έχει καλές πληροφορίες.
Τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο αυτή η ομάδα να παίξει το μπάσκετ του καινούριου προπονητή???
και με δεδομένο την δυσκολία σε αλλαγές παικτών, θα χρειαστεί πολύς κόπος για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

Οι δύο κύριοι πιό πάνω έθεσας σωστά το θέμα.

Όσον αφορά τον Λιανό τόσο μυρωδιάς από μπάσκετ ούτε ο Τσακίρης δεν ήταν..

Δέν υπάρχει περίπτωση άν δεν γίνουν τουλάχιστον 2 αλλαγές να αλλάξει ο χαρακτήρας

της ομάδας και ο τρόπος παιχνιδιού

Άν παίζει και κοντρόλ μπάσκετ ίσως γίνουν και χειρότερα τα πράγματα

Θα δούμε και στην συνεντευξη τύπου αν δεν πεί γενικότητες

Τον Παππά πάντως αυτός τον ανέδειξε στον Κολοσσό (όχι ότι δεν ήταν γνωστό ταλέντο και πιο πριν) και επί Σφαιρόπουλου τον κάλεσαν και στην Εθνική αντρών (όταν ο Σφαιρόπουλος νομίζω ήταν βοηθός του Καζλάουκας).

Η ΦΡΑΣΗ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΜΟΥ … ΜΟΥ ΓΑΜΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΚΑΝΤΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΟΟΟΝ;

Online 19:30 22/11

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ παραχώρησε την Πέμπτη (22/11) ο νέος προπονητής του Πανιώνιου Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Ελληνας τεχνικός είπε ότι σε πρώτη φάση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεταγραφικές προσθήκες, ενώ έδωσε υπόσχεση στον κόσμο των «κυανέρυθρων» ότι η ομάδα θα δίνει το 100% στο γήπεδο.

Αρχικά ο Σφαιρόπουλος είπε: «Είναι τιμή μου να αναλάβω μια Ιστορική ομάδα όπως ο Πανιώνιος, μία ομάδα με μπασκετική παράδοση και είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί θα κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια" και πρόσθεσε: "Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μία ομάδα ως σύνολο, αντάξια της ιστορίας του Πανιώνιου. Θα ήθελα, δε, να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ κ.Λιανό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου».

Και συνέχισε: «Η ομάδα βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της. Έχουμε ακόμη μαθηματικές ελπίδες στο EuroCup και επειδή η νοοτροπία και η φιλοσοφία μου είναι να κυνηγάμε το καλύτερο δυνατό, θα το κάνουμε στα τρία επόμενα παιχνίδια της διοργάνωσης. Όσον αφορά στην Α1 η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή βαθμολογική θέση. Θα γίνουν κάποιες διορθωτικές αλλαγές, θέλω να περάσω τα δικά μου στοιχεία παιχνιδιού και πιστεύω ότι μέσα από σκληρή δουλειά και πνεύμα νικητή θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες της ομάδας, στο ταλέντο και τις ικανότητες των παικτών μας. Όσον αφορά στα στοιχεία που θα ήθελα να βάλω στο παιχνίδι μας είναι μεγαλύτερη προσπάθεια στην άμυνα, τόσο την ατομική όσο και την ομαδική και περισσότερες συνεργασίες στην επίθεση. Ειδικά στην επίθεση θέλω να αποκτήσουμε περισσότερους αυτοματισμούς και μεγαλύτερη ομαδικότητα».

Οσο για το τι έχει δει ως τώρα από τον Πανιώνιο;: «Διαδέχομαι έναν αξιόλογο συνάδελφο στον πάγκο της ομάδας. Η εικόνα της ομάδας έως τώρα ήταν καλή, ακόμη και στον αγώνα με την Ούνικς είδα πολύ καλά στοιχεία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι διάρκεια στο παιχνίδι μας. Σίγουρα η ομάδα θα περάσει από ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να αφομοιώσει τα νέα δεδομένα. Στόχος μου είναι αυτή η μετάβαση να γίνει ομαλά αλλά θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα», και κατέληξε:

Για τον κόσμο του Πανιωνίου, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Πανιώνιου που βρίσκεται κοντά στην ομάδα και να του υποσχεθώ ότι σε κάθε αγώνα θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα παλεύουμε στο γήπεδο και τον θέλουμε κοντά μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στο ρόστερ απάντησε: «Πριν έρθω στην ομάδα υπήρχαν κάποιες σκέψεις. Όμως ζήτησα από τον κ.Λιανό να παγώσουμε τις όποιες εξελίξεις γιατί θέλω πρώτα να δω το υλικό μας. Δεν υφίσταται καμία πιθανότητα αλλαγής αυτή τη στιγμή αφού ήδη η ομάδα έχει έναν νέο παίκτη, τον Αγραβάνη».

Καλα αν ειναι να φερει Παπαλουκα…δεν νομιζω να σε χαλασει και πολυ αγαπητε μου κοουτς!!! :slight_smile:

εμενα παντως θα με χαλασει λιγο..απο τους πιο αντιπαθητικους παιχτες που εχουν φορεσει τη φανελα μας.. σιγουρα παιχταρας δε λεω αλλα κ τον διαμαντιδη ας πουμε εγω θα ξενερωνα να τον δω στα κυανερυθρα…ειναι μερικοι παιχτες που δεν κανουν νομιζω για μας

Καλά εσυ όμως δεν είσαι coach! Οπως και κανείς μας άλλωστε! :slight_smile:

L’ important c’est pas la chute, mais l’ atterrissage.

Οσο για το διαμαντιδη, καλα ας ξενερωναμε εμείς κι ας ερχόταν! Lol! :slight_smile:

L’ important c’est pas la chute, mais l’ atterrissage.