Εγκαινιαζω αυτο το τοπικ ωστε να γραφει ο καθενας οτι θεμα θελει να συζητησει που να μην αντιστοιχιζεται σε καποιο απο τα ηδη υπαρχοντα τοπικ.
κοιταχτε (κ παραδειγματιστειτε) για το πως γιορταζουν τα 100 (ουτε καν τα 120) χρονια της αγαπημενους τους ομαδας οι οπαδοι της Hajduk Split, στην Κροατια.
fucking unbelievable (που θα λεγε κ ο Αγγλοφωνος Χεντ )
Μιας που αναφερθηκες στο τροπο εορτασμου για τα 100 χρονια της ομάδας να γραψω και εγω κατι μου ηρθε στο μυαλό τις τελευταιες ωρες.
Δε θα ηταν πολύ ωραίο αν για τα 120 χρονια μας διοργανώναμε εναν αγώνα μεταξύ παικτών που έχουν παίξει και έχουν βοηθήσει τον Πανιώνιο όλα αυτά τα χρόνια??? Απο παλιούς παίκτες (πχ. Λίμα) μέχρι και πιο πρόσφατους (πχ. Φερνάντεζ, Ναλιτζής, Τζεμπούρ)…
Δε θα το έλεγα οτι είναι αργά. Θα ήταν ωραία μετά το τέλος του πρωταθλήματος (μετά τη σωτηρία μας ) αφού και όλοι οι παίκτες θα εχουν τελειώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις να γίνει ένα τέτοιο παιχνίδι. Κάτι σαν γιορτή για τα 120 χρόνια + την παραμονή Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία πολλή όμορφη ατμόσφαιρα όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά σε ολόκληρη τη Ν. Σμύρνη με το παιχνίδι, κάποιες ίσως βραβεύσεις παλιών ποδοσφαιριστών, κάποιους διακριθέντες της φετινής χρονιάς (λέμε τώρα) και πολλά πολλά βεγγαλικά. Να ξεχάσουμε για λιγάκι τα προβλήματα της ομάδας ρε αδελφέ και να χαρούμε που είμαστε μέλη της πανιώνιας οικογένειας!
επισης να προσθεσω οτι η διοικηση της Χαιτζουκ περα απο ολα τα event στην πολη που οργανωσε, διοργανωσε και φιλικο+συναυλια με ελευθερη εισοδο για τον εορτασμο των 100.
θα μου πειτε δεν εκανε και τπτ σπουδαιο αλλα απο το ΤΙΠΟΤΑ το δικο μας κατι ειναι…
ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ!ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ…ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΩ…ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ (ΣΠΡΕΙ, ΜΠΟΓΙΕΣ ΚΛΠ.)ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
Φυσικά συμφωνώ με όλο το post του Geo.
Κρατάω μόνο αυτή την γραμμή γιατί είναι εκπληκτικό το πλήθος των παραγόντων και κυρίως των ‘‘παραγόντων’’ σε τόσο μικρό αριθμό οπαδών / φιλάθλων
Ο Πανιώνιος μοιάζει πολύ με την Αριστερά, δεν εννοώ πολιτικά
Είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι που σε άλλες συνθήκες θα ήταν βουτηγμένοι στην ανυπαρξία έχουν αποκτήσει υπόσταση μέσα απ τον Πανιώνιο
Η λίστα είναι τεράστια
Όσο και να γίνομαι γραφικός επαναλαμβάνω οτι δυστυχώς η συντριπτική πλεοψηφεία των ‘‘φιλάθλων’’ του ιστορικού είναι πρώην ,νυν και wannabe παράγοντες .
Δεν έχω πρόβλημα με τους κυανέρυθρους παράγοντες.Ίσα- ίσα εκτιμώ αρκετούς .Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος μας δεν έχει νοοτροπία οπαδού,αλλά παράγοντα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε λίγους στρατιώτες,πάρα πολλούς αξιωματικούς,ενώ όλοι θέλουν να γίνουν στρατηγοί!
Οπαδική νοοτροπία ultra δεν είχαμε ποτέ πλην της ακμής των πανθήρων επί κοουτς όπου δυστυχώς διακόπηκε ξαφνικά η συνέχεια και χάθηκε το πετυχημένο modus operandi μιας και η προηγούμενη εμπειρία δεν είχε αποκοδωκοποιηθεί(γραπτά ίσως).
Tέλος πάντων κόβω το παραλήρημα ευχόμενος κάποτε να αναφέρουμε στην κυανέρυθρη ιστορία τους μικρούς ανώνυμους ‘‘ήρωες’’ ,κάποιους αθόρυβους άγνωστους στο ευρύ κοινό πανιώνιους που σήκωσαν(και σηκώνουν) την παντιέρα ψηλά σε δύσκολους καιρούς…
…και, δυστυχως, ολος αυτος ο κοσμος τραφηκε, κυριολεκτικα και μεταφορικα, τοσο πολυ στα χρονια του Τσακιρη, που καποια στιγμη εσκασε και γυρισε μπουμερανγκ στον ιδιο, διαλυοντας την ψυχοσυνθεση του, με αποτελεσμα την παρολιγο διαλυση και του Πανιωνιου φετος. Εφτασε στο σημειο να χαρακτηρησει ολο τον πανιωνιο κοσμο ως αχαριστο, αφου ηταν τοσοι πολλοι αυτοι που ευεργετησε και στο τελος τον προδωσαν, ωστε εχασε καθε μετρο, βλεποντας φαντασματα παντου τριγυρω του. Δεν ειναι κακο ο κοσμος να θελει να επεμβαινει στα πραγματα, ακομα και να να συνδιοικει την ομαδα του, αλλα αυτο πρεπει να γινεται κατοπιν σχεδιου. Οι περισσοτεροι ηθελαν να ακολουθησαν το ταξιδι του προεδρου γεματοι καλες προθεσεις, καποιοι το ειδαν ως εναν αγωνα προσωπικης επιβιωσης, το αποτελεσμα, οπως και να 'χει, ηταν καταστροφικο. Η χειροτερη κληρονομια που αφηνει πισω του ο Τσακιρης, ειναι οτι απο το καθεστως αποφασιζομεν και διαταζομεν του Αυτοκρατορα Μπεου, περασαμε σε μια εποχη που ο καθενας μπορουσε να ικανοποιησει το ψωνιο του, πειθοντας τον Τσακιρη να διωξει το Λινεν, να φερει το Ρεκομπα, να απολυσει τον Τσελιο ή να βγαλει ανακοινωνηση για τη διαιτησια. Πλεον, οποιαδηποτε δηλωση ή αποφαση της διοικησης περναει απο τετοιο κοσκινο, που καποια στιγμη, καποιος απο εμας, θα βρει το λαθος και θα ξεκινησει το σταυρωμα.