Είναι η φετινή η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του Πανι
Ναι με διαφορά
Ναι χωρίς αμφιβολία
Πας καλά ιερόσυλε;
0ψηφοφόροι
Ανοίγω αυτήν την ψηφοφορία γιατί πραγματικά αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η χειρότερη ομάδα που έχω παρακολουθήσει στα χρόνια που βλέπω τον Πανιώνιο.
Έχοντας δεί την ομάδα που έπεσε το '92, την ομάδα του Γένει που έπεσε το '96, τις ομάδες που σερνόνταν στα μπαράζ του '83 και το '84 και την ομάδα του '78 που σώθηκε την τελευταία αγωνιστική, πιστεύω ότι είναι ιεροσυλία να τις συγκρίνουμε με το εφετινό τσίρκο. Αν γράψω τι παίκτες έπαιζαν σε καθε μια από τις ομάδες αυτές θα μας πιάσει κατάθλιψη.
Για θυμηθείτε την χειρότερη ομάδα που θυμάστε και συγκρίνετε με αυτήν
Επειδή αγαπητέ Πάνο και εγώ τις έχω δει όλες αυτές τις ομάδες, μόνο με την ομάδα του '96 θα μπορούσαμε -κάπως- να συγκριθεί το φετινό τσίρκο. Αλλά κάτι μου λέει ότι αν γινόταν (virtual reality) αυτές οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες, δηλ. η ομάδα του 1996, με αυτή του 2011, δέκα φορές να έπαιζαν, με το ζόρι μιά ισοπαλία να κατάφερναν να πάρουν οι τωρινοί φλούφληδες.
Συμφωνώ πάντως ότι η σύγκριση του φετινού “τσίρκου” με οποιαδήποτε άλλη ομάδα ακόμα και του '92 αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας. Ειδικά η ομάδα του '78 είχε ιερά τέρατα μέσα, γράψε τα ονόματα κι ας πάθουμε κατάθλιψη.
Τις φωτό αυτών των παικτών να κατεβάζαμε κολλημένες πάνω σε …κόντρα-πλακέ στημένα όρθια και ακίνητα μέσα στο γήπεδο πάλι θα έχαναν τα σημερινά …“αστέρια” μας !!!
δηλώσεις του χρήστου σωτηρακόπουλου στον «αρησ fm 92,8».
…για τις θετικές και αρνητικές εκπλήξεις στο φετινό πρωτάθλημα:
«θεωρώ την λάρισα καλή ομάδα αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει 7 ή 8 νίκες ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. είναι κρίμα γιατί η λάρισα έχει βαριά φανέλα. έχω μάθει στη ζωή μου να υπολογίζω τη βαριά φανέλα.
για εμένα η χειρότερη ομάδα είναι ο πανιώνιος και είναι κρίμα γιατί και αυτός είναι μια ιστορική ομάδα. ιστορία έχουν όλες οι ομάδες βέβαια αλλά πιθανολογώ ότι έχει το χειρότερο ρόστερ των τελευταίων ετών…
Μακραν χειροτερη η φετινη ομαδα κ απο 92 και απο 96, ακομη και απο την ομαδα με τον Ζωγραφακη βασικο. Μπορουμε να φτιαξουμε μια μεικτη virtual ομαδα με Μπελιτς (ενα ημιχρονο με καθε ομαδα), Ντε Μολ, Εξουζιδη, Χορκι, Τισντειλ, Ζιμονιτς, Φυγγα, Κιασσο, Παϊτερη, Λιολιδη και Ντεμολαρι. Μονο αυτη ειναι χειροτερη ομαδα απο την φετινη.
Νομιζω οτι η χειροτερη χρονια διοικητικα ηταν αυτη του Ερμειδη και μετα αυτη εδω.
Οσο για το χειροτερο ποδοσφαιρο νομιζω η ομαδα που ειχε πεσει την δευτερη φορα.
Δεν θυμαμε ποτε, Αρχιζω να παθαινω αλχ-πως λεγεται.
Και ομως φετος δεν θα πεσουμε μαγκες .
Και ξερετε γιατι?
πηραμε γρηγορα το μαντατο οτι πεφτουμε και οσο ναναι καπου σφιξανε οι κωλοι.
το πιστεύω κιεγω οτι μαλλον δε πεφτουμε για το λογο που αναφέρεις
αλλα
αν δε πεσουμε εμεις και η λαρισσα ποιον θα στείλουνε στη β’?
ολοι οι υπολοιποι “στα μετρα μας” ειναι μακραν πιο γεροι απο μας και πληρεις.
δε πιστεύω οι κωλοιι να σφίξουνε τοσο γρηγορα
εκτος αν ο θειος μαρινακης μας δωσει δανεικους και κανα 2 πουλεν διαιτητικα
το οποιο δεν ειναι καθόλου του στυλ μας και δε ψηνει κιολας
panw pou brikame kapion swsto sthn thesh tou termatofilaka se sxesh me thn sara kai thn mara pou eixame edw kai duo xronia…xasame pektes kleidia stis upolupes theseis kai na ta fetina mas xalia…
diafwnw plirws!!!ontws mikroteros se ilikia kai exontas parakolou8isei polu ligotera xronia ton paniwnio apoti oi perissoteroi edw mesa den pisteuw oti to roster einai toso gia klamata stin pleiopsifia tou.Toulaxiston stin amuna den 8imamai pote o paniwnios na eixe aptis kaluteres tou prwta8limatos kai fetos pragmatika exoume dex8ei polu liga goal…to 8ema vrisketai stin epi8esi kai stin dimiourgeia opou leipoun paiktes na sou kanoun tin energeia tin parapanw (px dario,lolo) kai enas for klassis(pali kala pirame mitrogoal kai sverko)…
panta 8imamai ton paniwnio na dexetai 1-2 goal kai na karfwnei 4…
oso giati den paizoun einai polla…geloia proetoimasia to kalokairi(to kserw apo prwto xeri),mikri se ilikia roster ara eleipsi empeirias kai diaxeirisis apotelesmatos (kai persi se ka8e agwna klegan sta apoditiria),kai fisika i psixologia…
twra to oti “paizoun” sauti tin omada fanouris,kukec,balaban,belic,omo den mou leei kati,oi upoloipoi einai kaloi paiktes gia mena san sunoliki eikona
Η ομάδα που έπεσε το 96 ήταν πάνω κάτω η ίδια ομάδα που πήρε το κύπελλο το 98,με σαπουντζή,φύσσα,βόκολο κλπ.
Η ομάδα που έπεσε την πρώτη χρονιά είχε πάντιτς κλπ.
Η χειρότερη ομάδα πρέπει να ήταν την περίοδο μοσβεσιάν,μετα τον τελικό κυπέλλου,πρέπει να ήταν 90-91,όπου είχαμε χάσει 1-6 και 0-3 στη νέα σμύρνη από γάβρο και άεκ.
Γενικά η περίοδος 90-98,με εξαίρεση τον πάντιτς,ήταν από τις χειρότερες.Θυμάμαι ότι ήταν μέγα γεγονός αν κάναμε διπλό κάπου και αν πέρναμε βαθμό από ποκ,και ο πάντιτς φάνταζε μέσι μπροστά στους άλλους και ήταν θάυμα που δεν έφυγε νωρίτερα.
Είδα το τόπικ τις προάλλες και ήθελα να γράψω ότι υπάρχουν δυο σημαντικές διαφορές: Καταρχήν, είναι δύσκολο να συγκρίνεις ομάδες και εντεκάδες όταν υπάρχει μεγάλο χρονικό χάσμα ανάμεσά τους. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Βλάντο ο Βερμέζοβιτς και ο Θέμης ο Τζανετής δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Ντάνυ του Κσρβέλια και του Σιόβα.
Το ποδόσφαιρο τώρα είναι πολύ πιο “αθλητικό”, βασίζεται κατά κύριο λόγο στη φυσική κατάσταση, είναι πολύ πιο δυνατό στις προσωπικές μονομαχίες κτλ. Το ίδιο βέβαια ισχύει όσο πιο πίσω πηγαίνει κανείς χρονικά.
Παρ’όλα αυτά, επειδή είχα την τύχη και την ατυχία να δω τα περισσότερα ματς που παίξαμε τη δεκαετία του '90 και σε συνδυασμό με κάποια βίντεο που ανέβηκαν από την εποχή (με Λάρισα κτλ), η απάντηση στο ερώτημα γιατί είχαμε τόσο κακές ομάδες στο παρελθόν είναι απλή: Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Π@ΥΤΣΟ! ΤΕΛΕΙΩΣ!
Δείτε τα ματς και θυμηθείτε. Ότι στραβοκλωτσιά πήγαινε μέσα, έγραφε. Όποια κουφή μπαλιά έφτανε στην περιοχή, κατέληγε στα πόδια του αντίπαλου επιθετικού. Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με τακτική ή με κάτι δίδυμα… φωτιά στα μετόπισθεν (Παπουλίδης-Κουτρόπουλος και δεν συμμαζεύεται), πάντως σε όλα τα 90ς ήμασταν τελείως φλόμπα πίσω.