Το γήπεδο είναι παραχωρημενο στην ΠΑΕ άρα και αυτα Απού περιγράφεις . Το μπάσκετ και το βολευ να πάνε που ακριβώς;
έχω ξαναπεί ότι οι συνυπαίτιοι γι’ αυτό έχουν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα - κάποιοι μάλιστα παράλληλα χορηγούν… ίσως να μην γίνεται αλλιώς και να γίνομαι γκρινιάρης, το ξέρω. ![]()
Να διευκρινίσω κάτι. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να φύγουν αθλητικοί χώροι για να έρθουν εμπορικοί στην θέση τους.
Να πάνε όμως αλλού κάποιοι και να έχουμε ένα καλό γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο και ότι άλλο πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε ναι.
Για τους εμπορικούς χώρους θα πω ότι υπάρχουν ακόμα και τώρα πολλοί που δεν αξιοποιούνται αρκετά καλά. Υπάρχει συνεργείο αυτοκινήτων, υπάρχει ένας πρώην σύνδεσμος που δεν νομίζω να λειτουργεί, κάτω από τις κερκίδες επίσης πολλοί χώροι που δεν υπάρχει αθλητική εγκατάσταση.
Στο που θα μπορούσαν να πάνε έχω ξαναπεί κάποιες ιδέες. Υπάρχουν χώροι μεταξύ Αγίου Δημητρίου και Νέας Σμύρνης κοντά στο 7ο, πίσω από τα νεκροταφεία, στο Φάληρο πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις, δίπλα στο Ναιφ στην πλαστήρα έχει μια οικόπεδαρα που βλέπει σε δυο δρόμους κτλ. Για μένα πρέπει να μην φοβόμαστε να απλωθούμε και να φτιάξουμε εγκαταστάσεις μπάσκετ, εγκαταστάσεις βόλεϊ κτλ.
Ας πάμε στον Ρουπτσο και να του πούμε οκ, να φύγουν από πίσω τα γηπεδάκια που σε ενοχλούν αλλά πάρε μας αυτό το οικόπεδο να τα πάμε εκεί. Αλλά και εσύ θα προβλέψεις κανονικό στίβο.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε λεφτά σε κάποιο σχολείο και να το αναβαθμίσουμε με αντάλλαγμα να έχουμε την χρήση το απόγευμα. Εδώ το κάνουν δήμοι σαν ΣΔΙΤ μαζί με ιδιώτες.
Λέω κάποιες ιδέες γιατί το θέμα είναι να κάνουμε σύγχρονες και ακόμα και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και όχι απαραίτητα όλα αυτά να χωρέσουν εκεί που είναι σήμερα το γήπεδο ποδοσφαίρου.
φίλε kkar νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο με το σκεπτικό σου. Αλλά δεν έχει καν σημασία αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.. ο σύλλογος είναι πολυαθλητικός και αυτό περιγράφεται στο καταστατικό του. Η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στον Πανιωνιο γίνεται ακριβώς για τις δραστηριότητες που περιγράφει το καταστατικό του. Τόσο η διοίκηση όσο κ τα μέλη του συλλόγου έχουν υποχρέωση να διαφυλλάξουν αυτόν τον χαρακτήρα. Οποιαδήποτε παρέκλιση δεν είναι αποδεκτή κ μπορεί να έχει κ ολέθριες συνέπειες…μη μπαίνουμε τώρα σε λεπτομέρειες.
Δεν θα φύγει κανένα γηπεδάκι, κανένα γυμναστήριο, κανένας στίβος κλειστός κ ανοιχτός. Το αθλητικό μας κέντρο θα πρέπει να συνεχίσει να αναβαθμίζεται με σύμπραξη συλλόγου - φορέων - ιδιωτών όπως και γίνεται.
Το ‘πιασες ρε μάγκα ωραίος!
Το ότι έχουμε μικρύνει δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Είναι αδιαμφισβήτητο. Το χειρότερο και πιο στενάχωρο όμως είναι ότι ο πήχυς βρίσκεται πλέον πάρα πολύ χαμηλά σε όσους τους τομείς. Δείχνουμε απόλυτα ικανοποιημένοι με το μίνιμουμ ευκταίο. Το Βαλεσάκι είναι πανέμορφο αλλά μικρό και απομονωμένο, μη εξωστρεφές.. Πρέπει γενικά να γίνουμε πιο πολύ THINK BIG, όχι με την καπιταλιστική έννοια του όρου. Αρκούμαστε, ικανοποιούμαστε και επιβραβεύουμε το μίνιμουμ αποδεκτό. ΟΚ στην Ελλάδα είμαστε (κοινωνία ακραία χαμηλών ταχυτήτων, απαιτήσεων και προσδοκιών) αλλά και πάλι είναι πολύ κακό αυτό και προοιωνίζει άσχημα πράγματα για το μέλλον…φαίνεται καθοδικό το σπιράλ και για μας…
Τώρα που είπατε για τις εμπορικές χρήσεις σε χώρους γύρω από το γήπεδο θυμήθηκα τη Ζακυνθινη Γωνιά και την καλτ διαφήμιση που ακούγαμε στο γήπεδο στα early 80s… μαζί με τα φυσίγγια νεο βελόξ.
Θα έπρεπε να ζητάμε περισσότερες αθλητικές χρήσεις στο Στάδιο, όχι να τις μειώνουμε
(προς όφελος όποιας ποδοσφαιρικής ή εμπορικής χρήσης)
Ο Πανιώνιος έχει ένα πλεονέκτημα να είναι ένας Πολυαθλητικός Σύλλογος στο κέντρο της πόλης. Για την ακρίβεια από πλευράς δραστηριοτήτων των χιλιάδων αθλούμενων και των γονιών τους, είναι το κέντρο της Πόλης.
Αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε και να το κάνουμε αυτοσυντηρούμενο με συνοδές χρήσεις. Η υπάρχουσα υποδομή είναι παλιά και δεν βοηθάει, αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας.
Το σχέδιο Τσακίρη για το Νέο Στάδιο αυτό το αντιμετώπιζε εξαιρετικά. Δεν μείωνε καμία αθλητική χρήση* και έβαζε μέσα στον χώρο ένα εμπορικό τμήμα που θα ενίσχυε αυτό που λένε Compact City (ο γονιός που θα έφερνε το παιδί του να αθληθεί θα εύρισκε εκεί και τους παιδιάτρους, τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, κουρεία, κλπ, αντί να μετακινείται αενάως με το αυτοκίνητο γύρω γύρω στην πόλη)
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με την υπάρχουσα υποδομή; Δύσκολο αλλά πρέπει να εξεταστεί.
Πιθανόν η μόνη λύση να είναι ο χώρος που καλύπτεται από τις Θύρες 8 και 9 και είναι ανενεργές. Θέλει σοβαρή μελέτη και όχι ανακοινώσεις στο γόνατο.
*τα αρχικά σχέδια που περιόριζαν τις διαδρομές του Στίβου εξελίχθηκαν σε λειτουργικό προπονητικό Στίβο (και με επιπλέον μελέτη που δεν βρήκε χρόνο να γίνει, να εξασφαλιζόταν πλήρως λειτουργικός στίβος. Δεν θα το μάθουμε ποτέ
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ οι αριθμοί αλλά η ιδιοσυγκρασία. Οι γριές δεν είναι ότι απλά κατέβηκαν περισσότεροι. Είναι ότι εμφανίστηκαν σαν πιο οπαδοί από μας. Όλοι όρθιοι και φωνή ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου.. Εμείς δυστυχώς έχουμε μία μεγάλη μερίδα που ακόμη και σε μια τέτοια περίσταση δεν θέλουν να είναι όρθιοι, δεν θέλουν να φωνάζουν συνέχεια αλλά “θέλουν να δουν μπάσκετ”. Είμαστε πολύ πιο φλώροι, πιο “μη μου άπτου” και πιο “αντι-οπαδοί”. Εκεί χάνουμε πολύ, όχι τόσο στην ποσότητα.
Ειδα τις μαχιμες γριες στα Λιοσια πως αφηνανε τα πανια στους “μημου απτου”
Ωραιο ονομα για μπαντα ε?
Σε λιγοτερο απο δυο χρονια, θα εχουν τρυπηθει σε τετοιο βαθος απο τις τεχνικες και τις τακτικες του κιμπαρη ξυπνιτζη Μονεμβασιωτη που θα κανουν σα χηρες στο κρεβατι.
Γελαει ο κοσμος με τις γριες. Σιγα το μεγαθηριο να πουμε
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι γελάνε με τις γριές και όχι με μας?
Φίλε @sakil οκ απλά έχω την αίσθηση ότι σε ένα σημείο τουλάχιστον παρεξήγησες το τι λέω. Στο τέλος αυτό που επιθυμώ είναι συνολικά ο Πανιώνιος να έχει τις ίδιες ή και παραπάνω δυνατότητες από πλευράς γηπέδων κτλ.
Δεν θεωρώ ότι απαραίτητα πρέπει να προσπαθούμε να τις χωρέσουμε όλες εκεί που είναι σήμερα το γήπεδο. Πρέπει να επεκταθούμε. Περιοριζόμαστε πολύ.
Τώρα αν μπορέσει να γίνει κάτι σαν αυτό που σχεδίαζε ο Τσακίρης πάω πάσο. Μάλλον όμως μιλάμε για ένα πάρα πολύ ακριβό project.
Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι που να είναι πιο βατό οικονομικά.
Κάτι ακόμα. Δεν ήταν πάντα έτσι το γήπεδο. Κάποια στιγμή προστέθηκε το Βαρικας, γκρεμίστηκε η παλιά τρία, κέρδισα ορθίων, έγινε το ποδοσφαιράκι, κλείσαμε μια έξοδα της θύρας 2 και κάναμε αίθουσα Τζούντο, στο Βαρικας χώραγε χάντμπολ αλλά βάλαμε κερκίδες και πετάχτηκε έξω αυτό το τμήμα, τώρα χωράει μόνο βόλεϊ κτλ
Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε σχεδιασμός, για τώρα δεν ξέρω. Τι θα παθαίναμε αν το βόλεϊ ως τμήμα είχε ένα τέτοιο γηπεδάκι στην Εύξεινου Πόντου;
Γιατί να μην είχαμε κάπου εκεί και ένα γήπεδο χάντμπολ; Δυναμώνει ένα τμήμα και σπρώχνει ένα άλλο σε αφανισμό και μετά αλλάζουν τα κοζια και έρχονται τούμπα τα πράγματα.
Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει όταν ήταν έφορος στο χάντμπολ ότι του την έπεφταν οι μασκετικοι γιατί ζητούσε ώρες προπόνησης για το αντρικό στο Αρτάκης. Του έλεγαν ότι δεν θέλει το καλό του μπάσκετ κτλ. Πήγαινα και έβλεπα τις προπονήσεις του αντρικού και έκαναν έξω στο τσιμεντένιο γήπεδο.
Όσο και να προσπαθούμε δεν χωράνε όλα εκεί και στο μυαλό μου ο Πανιώνιος είναι πολύ μεγαλύτερος από έναν σύλλογο που χωράει σε μερικά στρέμματα στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Αυτή είναι η καρδιά του σύλλογο από άποψη εγκαταστάσεων αλλά μπορούν κάποια μέλη να πάνε και κάπου αλλού.
Αν τώρα έχουμε τους περισσότερους αθλητές πόσους θα είχαμε αν χωραγαμε περισσότερα τμήματα; Αυτοί δεν θα μεγάλωναν τον σύλλογο;
Με τι να γελασουν? Με το γεγονος οτι το λουσαμε με το Μαρκο? Οτι καταφεραμε και χασαμε απο τα αμουστακα του γαυρου? Η οτι στο μπασκετ δε βρισκαμε ουτε βαλσαμωμενο πουλι με την ομαδα αναπηρων που ειχαμε?
Ποιος χεστηκε και ποιος ασχολειται με κατι αμελητεο? Δεν καταλαβαινεις οτι κανεις δεν ασχολειται με τον πανιωνιο πλεον? Δεν υφισταται σαν οντοτητα και πλεον δεν ενοχλει. Απλα πραματα.
Η κοακολα ειναι φολα. Και μεις σκυλια σε τροχοφορα.
με το Αρτακης και το γηπεδακι στην Ραιδεστου αυτοματως ξεκολλας απο το κεντρικο σημειο που ειναι το γηπεδο. μακαρι να γινουν κινησεις, σε συνεννοηση δημου και διοικουτνων ωστε να εκμεταλλεφθουμε και αλλα σημεια εντος της πολης.
Οι εμπορικοί χώροι στο γήπεδο που περιγραφεις είναι προς κατεδάφιση και περιλαμβάνουν τις θύρες 8-9. Εκεί υπάρχει μάστερ πλαν από τον ερασιτέχνη σε συνενόηση με τον δήμο για εκμετάλλευση του χώρου προς όφελος του συλλόγου. Ο σύλλογος είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα άσε αριθμό αθλητών και επεκτείνεται.Ηδη χρησιμοποιούμε ένα καινούργιο 5*5 στο Αρτάκης και περιμένουμε να μπούμε με ώρες στο νέο κλειστό της ρεδαιστου. Από Σεπτέμβριο ελπίζουμε να είναι έτοιμο το καινούργιο κλειστό. Ανακαινισμένο το Κορωναίος και το ανοιχτό δίπλα από το βαρικας ενώ πιθανότατα ο Πανιώνιος να βγει στην θάλασσα για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του. Εσύ προτείνεις να πάμε να αγοράσουμε ιδιωτικά οικόπεδα εκατομμυρίων ευρώ για να επεκταθουμε; Μην γράφουμε ότι ναναι
Στη θάλασσα ? μπορεις να επεκταθεις σε αυτό αν φυσικα δεν δημιουργει προβλημα
Ιστιοπλοΐα είχε αναφερθεί
Ξύπνησα και άρχισα να ακούω παλιά αγαπημένα τραγούδια από σπουδαία συγκροτήματα κατά την γνώμη μου. Ένα από αυτά είχε έρθει πριν 1-2 χρόνια και είχα πάει στην συναυλία τους.
Την επόμενη μέρα στην δουλειά έλεγα σε συναδέλφους σε ποια συναυλία είχα πάει. Κάποιοι που ήταν κοντά στην δική μου ηλικία έλεγαν για πες κτλ αλλά κανένας από τους μικρότερους δεν ήξερε το γκρουπ.
Έλεγα δεν μπορεί. Τους έβαζα το ένα τραγούδι, τους έβαζα το άλλο τίποτα.
Ε κάπως έτσι νομίζω είναι και ο Πανιώνιος. Αν δεν ξαναέρθει δυνατά στο προσκήνιο και να ακουστεί θα τον θυμούνται οι παλιοί αλλά λίγοι νέοι θα τον γνωρίζουν και έτσι μοιραία το κοινό του θα μικραίνει και ας έχει τόσο σπουδαία ιστορία.
Έτσι ακριβώς είναι. Παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν ακούσει καν το όνομα. Σοβαρά μιλαω
Θα συμφωνήσω απόλυτα.
Ένα παιδί αρχίζει και έχει μνήμες μετά τα 4. Οπότε ένα παιδί 10 ετών δεν ξέρει τι είναι ο Πανιώνιος μιας και τα 6 τελευταία χρόνια δεν ακουγόμαστε πουθενα δυστυχώς στα δυο μεγάλα αθλήματα.
Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι ο σύλλογος δεν υπάρχει. Το αντίθετο.
Κυρίως με τη δουλειά που κάνει ο Ερασιτέχνης.
Ωστόσο, αν το σκεφτείτε ο λόγος ίδρυσης και το καταστατικό του Πανιωνίου (και κάθε αθλ. σωματείου) ΔΕΝ είναι να πρωταγωνιστείς σε μπάλα/μπασκετ.
ΔΕΝ ιδρυθήκαμε για αυτό.
ΔΕΝ θα πρεσβεύουμε ποτέ αυτό.
Το hype μπαλας/μπασκετ είναι τεχνητό για να βγάζουν φράγκα οι εταιρείες τους σε σιχαμένα πρωταθλήματα τις τελευταιες δεκαετίες.
Το ξέρω είναι unpopular opinion, αλλά προσωπικά προτιμώ πολύ παραπάνω να έχω 10000 αθλητές και παιδάκια σε όλα τα αθλήματα με σωστή αγαπη για τον αθλητισμό και ας μην πρωταγωνιστώ σε μπάλα/μπάσκετ.
Μια ζωή λένε ολα τα ΜΜΕ ότι δεν προβάλλονται άλλα αθληματα κλπ κλπ και μετα κάνουν 4ωρες εκπομπές για Ευρωλίγκα ξερωγώ…
Αν κάτι μπορεί να αλλάξει το σημερινό σίχαμα σε μπάλα/μπασκετ και νοοτροπίες των αυριανών γονέων είναι αυτό και όχι τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα (αν υπάρχει κάποιος που γουστάρει τα πρωταθλήματα τους να σηκώσει το χέρι).
Για να μην παρεξηγηθώ, αν μπορούν να έρθουν και τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα σε μπαλα/μπάσκετ ας έρθουν. Και θα ξενερώσουμε άμα δεν ερθει σεντρεφορ και άμα πέφτουμε και τα πάντα όλα. Δεν λέω ότι δεν με νοιάζει.
Όπως έχει γράψει κάποιος εδώ μέσα είναι καθαρά θέμα διοικήσεων και περαν του κραξίματος και της παρουσίας μας στο γήπεδο δεν έχουμε κανένα απολύτως έλεγχο σε αυτό, ως οπαδοί.
Εισαι ωραιος Παυλο!! Μιας κ πιασαμε την παιδικη ηλικια, απο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου δηλωνω Πανιωνιος (απο πατερα σε γιο η φαση). τα παιδακια στη Δραμα τοτε με κοροιδευαν γτ επαιζε Β εθνικη ο Πανιωνιος.. βεβαια τοτε υπηρχε το μπασκετ.. ετσι η πρωτη πραγματικη αναμνηση ειναι να βλεπω με τον πατερα μου το μπασκετ την ομαδαρα του Ιβκοβιτς.. οταν χασαμε τελικα εκλαιγα σαν να μην υπαρχει αυριο κ ειπα στον πατερα μου οτι δεν αντεχω αλλο να χανουμε κ να με κοροιδευουν, θα γινω παναθηναικος.. ο μπαμπας με ηρεμια απαντησε, αν δεν θες να χανεις αγορι μου γινε παναθηναικος. Στο επομενο λεπτο γυρισα κ του ειπα κλαιγοντας θα μεινω πανιωνιος.
Τοτε ημουν 5, τωρα ειμαι πανω απο 35 αλλα εκεινο το μαθημα ζωης με διαμορφωσε, με ακολουθει κ θα μ ακολουθει… χαρη σε εκεινη τη σφαγη στο ΟΑΚΑ εμαθα οτι ο χαμενος τα παιρνει ολα, μολις στα 5 μου.. κ οτι ασε τις μαζες να λενε οτι θελουν, στα αρχιδια μας…
Πριν 5 χρονια γνωρισα μια παρεα, που κυνηγησε το αδυνατο.. κ το πιο ωραιο?? Το πετυχε
κατι που μου θυμισε οτι αυτος ο συλλογος ειναι τεραστιος.. τον βλεπουμε καμια φορα μικρο γιατι φοραμε τα γυαλια των αλλων φοβαμαι, των πολλων..
Στο δικο μου το μυαλο λοιπον (προσωπικη επισης unpopular αποψη) αν ο πανιωνιος καταφερνε να εχει 1000 πιστους με την αγνη αγαπη του 5χρονου εαυτου μου θα το προτιμουσα απο 10000 γαυρο-πανιωνιος στερημενους… με αυτους τους 1000 θα μπορουσα να κανω παρεα, να ταξιδευω στην ευρωπη κ τα τοπικα… με τους 10000 δεν εχω να πω κ πολλα.. θα παρουν μια ψευδαισθηση νικης την κυριακη, κ την δευτερα θα ειναι παλι ηττημενοι.