Στο παρελθόν ως φόρουμ, και στην προηγούμενή του σύνθεση αλλά και στην παρούσα, έχουμε αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Πιστεύουμε ότι ακόμα και μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για κάθε έναν από εμάς, θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε το σύλλογο που αγαπάμε. Όλοι έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές για το τι φταίει, τι είχε γίνει, τι θα έπρεπε να γίνει κλπ. Είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε όλοι και σε όλα. Επίσης, θα τολμήσω να πω με σιγουριά ότι όλοι μέσα μας ελπίζουμε να πετύχει το σημερινό εγχείρημα γιατί όλοι θα θέλαμε έναν υγιή Πανιώνιο που βασίζεται σε δικούς του αθλητές, προπονητές ακόμα και στελέχη και που πρωτίστως δεν ξοδεύει παραπάνω από αυτά που παράγει. Δυστυχώς, οι εποχές όπου υπήρχαν άνθρωποι που θέλανε να αναλάβουν μόνοι τους την ΠΑΕ φαίνονται πολύ μακρινές κι είναι επίσης πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς αν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σύντομα. Η κρίση δυστυχώς είναι μια περίοδος που επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα. Από την άλλη μεριά όμως η κρίση δημιουργεί κι ευκαιρίες αρκεί κανείς να είναι δημιουργικός, εφευρετικός και να αναλαμβάνει και κάποια ρίσκα.
Ύστερα, λοιπόν, από συννενόηση με το Λογιστήριο της ΠΑΕ δημοσιεύουμε τον λογαριασμό της ΠΑΕ για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ποσό στόχο τα 800.000 ευρώ. Στόχος μας είναι να κρατούμε το θέμα ανοικτό και να προσπαθούμε είτε μέσω του φόρουμ, είτε από στόμα σε στόμα να συνεισφέρουμε κι εμείς όσο μπορούμε στην κινητοποιήση του κόσμου. Σημασία δεν έχει το ποσό αλλά το πόσοι θα συνεισφέρουμε.
Κάθε Τρίτη θα σας ενημερώνουμε μέσω φόρουμ για το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό μέχρι την προηγούμενη ημέρα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το ποσό που συγκεντρώνει το φόρουμ αλλά νομίζω ότι όλοι θα θέλαμε να ξέρουμε την συνολική πορεία της ΑΜΚ.
Σε κάθε κατάθεση θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη, η διεύθυνσή του κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Στην αύξηση μπορούν να συμμετέχουν κι οι κάτοικοι του εξωτερικού.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Εδώ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια τεχνικά θέματα:
Ενώ η τιμή της μετοχής αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα είναι 1 ευρώ, ενημερωθήκαμε ότι αυτό δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία κι οτι η τελική τιμή θα ανακοινωθεί μετά τη ΓΣ των μετόχων στις 11/06/2011. Αυτό βέβαια δεν θεωρώ ότι επηρεάζει κάποιον από εμάς που θα έδινε ένα μικροποσό από τον προσωπικό του προϋπολογισμό μόνο και μόνο για να βοηθήσει. Για παράδειγμα αν κάποιος κατέθετε 100 ευρώ θα έπαιρνε 100 μετοχές σύμφωνα με την ανακοίνωση. Αν όμως η τιμή της μετοχής καθοριστεί στα 2 ευρώ τότε θα έχει δώσει 100 ευρώ και θα πάρει 50 μετοχές. Αν δεν έχει σκοπό να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ή ένα μεγάλο ποσοστό τότε δεν υπάρχει λόγος κανείς να περιμένει μέχρι τις 12/06/2012.
Η πιθανότητα να ακυρωθεί η ΑΜΚ είναι ελάχιστη. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση όποιος έχει ήδη καταθέσει χρήματα, θα του τα επιστρέψει η ΠΑΕ. Άπαραίτητη προϋπόθεση είναι να κρατήσει το απόκομμα/απόδειξη συναλλαγής/κατάθεσης.
Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, δικηγόρος θα επικοινωνήσει με τον κάθε καταθέτη για να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) και να καταχωρήσει της μετοχές στο όνομά του.
Ο λογαριασμός που έχουμε δημοσιεύσει είναι της ΠΑΕ για την ΑΜΚ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
Όπως είπαμε παραπάνω το ποσό που θα δημοσιεύουμε σε αυτό το νήμα κάθε Τρίτη θα είναι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ποσό της ΑΜΚ που έχει συγκεντρωθεί μέχρι την προηγούμενη ημέρα κι όχι το ποσό που θα έχει κατατεθεί από τα μέλη του φόρουμ.
Για όποιον από εμάς δεν μπορεί να αγοράσει και διαρκείας και να συμμετέχει στην ΑΜΚ προτείνω να συνεισφέρουν στην ΑΜΚ αντι στα διαρκείας. Ο λόγος είναι ότι στην ΑΜΚ η φορολόγηση είναι 1% αλλά στα διαρκείας πάνω από το 30% επιστρέφει στο κράτος.
Αν υπάρχουν άλλες ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν, παρακαλούμε να τις καταγράψετε σε αυτό το νήμα και μετά από την επικοινωνία μας με το Λογιστήριο της ΠΑΕ θα σας απαντούμε.
Ωραία! Να οργανωνόμαστε σιγά σιγά (για να μην πω γρήγορα γρήγορα).
Γνωρίζουμε, μέχρι πότε θα διαρκέσει η αύξηση ή αυτό θα οριστεί στις 11/6;
Μπορούμε να καταθέσουμε τμηματικά χρήματα, δηλαδή να πραγματοποιήσουμε περισσότερες από μια καταθέσεις στον λογαριασμό;
Νομίζω ότι σημαντικό ώστε να κάνουμε και εμείς κάποιο πλάνο και να δούμε μέχρι πότε μπορούμε να συνεισφέρουμε… Καταλαβαίνω ότι η ανάγκη να μπούν χρήματα στην ΠΑΕ είναι άμεση αρά και πρέπει να κινηθούμε άμεσα και μέσα στις δυνατότητες μας. Αλλά για παράδειγμα εγώ μπορώ σήμερα να δώσω 100 ευρώ, αλλά υπολογίζω ότι τέλος του μήνα μπορώ να δώσω και άλλα 100 και ίσως στο τέλος Αυγούστου άλλα τόσα κοκ… Θα μπορώ να το κάνω όμως (διαδικαστικά) ή θα πρέπει να καταθέσω μια και καλή; Θα έχω το χρονικό περιθώριο;
Παιδιά, στις ερωτήσεις θα μπορέσω να απαντήσω μετά τη Δευτέρα. Όπότε γράψτε εδώ ότι ερωτήσεις έχετε, ή οποιος θέλει μπορεί να μου στείλει και pm και θα αναλάβω να μιλήσω με την ΠΑΕ και θα σας απαντήσω.
Αρχίζω και σιγουρεύομαι πλέον..
Ένας απ’τους βασικότερους λόγους για την παντοτινή παντελή απουσία ενότητας σ’αυτόν το Σύλλογο είναι ότι ανέκαθεν τραβούσαμε τους ‘‘απογοητευμένους’’ των άλλων ομάδων κυρίως δε των πλέον μισητών (ΠΟΚ).Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώνουμε στους κύκλους μας τις πλέον παράταιρες και αλλοπρόσαλες τάσεις.
Η εκκαθάριση που έκαναν οι Πάνθηρες στις αρχές του '90 δεν ήταν ριζική επειδή μιλάμε για ένα πολύ ευρύτερο,πλατύτερο και (ας μου επιτραπεί) υπέρτερο κοινό και όχι για οποιονδήποτε πυρήνα έστω και πολύ δυνατό,έστω και μοναδικό.Κατανοητό πιστεύω.
Θυμάμαι ένα απ’τα ‘‘μαγικά’’ βράδια στο μπραχαμιώτικο club της Εθνομαρτύρων , που μετριόμασταν πόσοι είμασταν Πανιώνιοι απ’την αρχή της ζωής μας και πόσοι ξεκίνησαν από κάτι άλλο και στην πορεία συνετίστηκαν..Οι πρώτοι,ήταν η θλιβερή μειοψηφία που δε γέμιζε όχι ταξί,παπάκι μετά βίας..Ούτε το κόμμα Ελλήνων Χορτοφάγων τέτοια ποσοστά σας λέω…
Ο ίδιος μου ο πατέρας , ο άνθρωπος που με έκανε Πανιώνιο και με τοποθέτησε σ’αυτή την ελαχιστότατη υποομάδα της υποομάδας ‘‘Πανιώνιοι εκ γενετής’’, είναι αυθεντικός ποδοσφαιρόφιλος ,πρώην βάζελος μετανοημένος που μετακόμισε στη Νέα Σμύρνη το 1979.Επίσης,είναι ο μεγαλύτερος αντιολυμπιακός που ξέρω
Δε θέλω ούτε μυαλοπώλης να το παίζω,ούτε έχω δυνατότητα να ξεστραβώσω κάποιον.
Χρόνιοι προβληματισμοί…
ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ούτε για το διαρκείας
και όσοι είχαν την αφέλεια να κάνουν νωρίς τις φορολογικές δηλώσεις, δεν θα έχουν ούτε για εισιτήριο του χρόνου.