Κεντρικός/Αριστερός αμυντικός
19 χρ. / 1.84 μ
Νο 12
Νομίζω ότι η θέση του αριστερού μπακ του (μας) ταιριάζει απόλυτα. Και στα 3 παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι τώρα ήταν άψογος. Με ένα καλό στήριγμα πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει και μπροστά.
Κεντρικός/Αριστερός αμυντικός
19 χρ. / 1.84 μ
Νο 12
Νομίζω ότι η θέση του αριστερού μπακ του (μας) ταιριάζει απόλυτα. Και στα 3 παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι τώρα ήταν άψογος. Με ένα καλό στήριγμα πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει και μπροστά.
Από Θοδωρής Βασίλης | Τρίτη, 28 Αυγ 2012 12:40
Τα μωρά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έστειλα μήνυμα με το καλημέρα. Ένας από αυτούς, ο Αλέξανδρος Κούρος μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη επί του Άρη, την ομάδα, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.
Ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Πανιωνίου επί του Άρη και φαίνεται πως τα καλύτερα έρχονται. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Κούρο ο οποίος τα πήγε περίφημα στο αριστερό άκρο της «κυανέρυθρης» άμυνας κόντρα στους Θεσσαλονικείς δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η νουβέλ βαγκ του Πανιωνίου είναι έτοιμη για σπουδαία πράγματα.
Ο 19χρονος διεθνής άσος άνοιξε την καρδιά του στο gazzetta.gr Αλέξανδρος Κούρος
Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσατε να περιμένετε στην ομάδα.
«Ξεκινήσαμε δυνατά γνωρίζαμε από την αρχή τι θα κάνουμε στον αγώνα, είχαμε πλάνο και το μόνο που απέμενε ήταν να το δείξουμε στο γήπεδο. Το κάναμε και φτάσαμε στη νίκη».
Ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά οι αποβολές έβαλαν τον Άρη μέσα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Φοβήθηκες καθόλου ότι μετά τις αποβολές ο Άρης θα μπορούσε να πάρει βαθμό;
«Όχι δεν φοβήθηκα καθόλου. Εμείς παίζαμε το παιχνίδι μας δεν επιτρέψαμε στον Άρη να γίνει απειλητικός, μας βοήθησε και η τύχη και φτάσαμε απόλυτα δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών».
Δώσατε και χαρά στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο ο οποίος επίσης ξεκίνησε με το δεξί την προπονητική του καριέρα. Δύο λόγια για τον τεχνικό σας;
«Μπορεί να είναι η πρώτη του δουλειά αλλά έχει πολλές παραστάσεις και εμπειρίες στην καριέρα του. Ο ίδιος δεν σταματάει να μας λέει να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον να μην τα παρατάμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και όπως είδατε και χθες η δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία φάνηκε μέσα στο γήπεδο».
Πόσο σημαντικό είναι για σας που ο Πανιώνιος στηρίζεται σε νεαρά παιδιά και Έλληνες. Χθες μάλιστα ξεκίνησε με έντεκα Έλληνες.
«Τέτοιες ευκαιρίες δύσκολα δίνονται στις ομάδες και όσοι έπαιξαν θα πρέπει να την αρπάξουν από τα μαλλιά. Είναι μία καλή ευκαιρία για όλους μας που μας πιστεύουν και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».
Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;
«Ο Πανιώνιος είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος στην Ελλάδα ελπίζω να αρπάξω τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν και να καθιερωθώ δικαιώνοντας όλους αυτούς που πιστεύουν σε μένα και όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Έχοντας μία εικόνα από όλες τις ομάδες μετά την πρώτη αγωνιστική θεωρείς ότι ο Πανιώνιος θα σωθεί εύκολα;
«Νομίζω ότι ο Πανιώνιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να σωθεί. Έχουμε δυνατό ρόστερ ξέρουμε τι ζητάμε στο γήπεδο και δεν έχουμε καν το μυαλό μας στην παραμονή. Θεωρώ ότι ο Πανιώνιος μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το πρωτάθλημα και πιστεύω θα τα πάμε καλά».
Επόμενος αντίπαλος η Βέροια. Η ομάδα θα έχει απουσίες ενώ και η Βέροια έδειξε καλά στοιχεία στην πρεμιέρα.
«Σίγουρα η απουσίες που θα έχουμε είναι σημαντικές ενώ και η Βέροια που την παρακολούθησα λίγο με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι είναι καλή ομάδα. Εμείς όμως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίοποτα, θα κάνουμε το παιχνίδι μας, θα παίξουμε αυτό που ξέρουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Τέλος, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στο κόσμο;
«Τον έχουμε ανάγκη είναι δύσκολες οι στιγμές και τον θέλουμε δίπλα μας να μας στηρίζει όπως έκανε χθες».
Πολλές συνεντεύξεις άρχισα να βλέπω. Δεν πήραμε και κανένα κύπελλο…
Να γκρινιάξω λίγο; Πάλι με μια νίκη 15 συνεντεύξεις…
Τώρα είδα και το δικό σου σχόλιο κάτω κάτω.
Τουλάχιστον δείχνουν να είναι προσγειωμένοι… Ίδωμεν.
Ε, κάπως πρέπει να γεμίσουν και αυτές οι ιστοσελίδες, μπας και πληρωθεί και κανένας δημοσιογράφος…
Συνεχιζω το off topic λεγοντας οτι δινουμε πολλες συνεντευξεις επειδη οι δημοσιογραφοι βρισκουν παικτες που μιλουν τη γλωσσα τους… ![]()
Ο καλυτερος, κατα τη γνωμη μου, στο ματς με τον ΠΑΣ
Ο Αλέξανδρος Κούρος μίλησε στο Sport24.gr για τον φετινό Πανιώνιο, τη σημασία της νίκης με τον Πλατανιά, τη δύσκολη συνέχεια και το πανό με το οποίο οι “κυανέρυθροι” εύχονταν περαστικά στον Βασίλη Λαμπρόπουλο.
Επιμέλεια: Αντώνης ΤσιράκηςΔημοσίευση: 19 Νοε. 2012 13:43
Αν υπάρχει μία ομάδα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, αυτή δεν είναι άλλη από τον Πανιώνιο.
Μετά από 11 αγωνιστικές οι “κυανέρυθροι” φιγουράρουν στην 3η θέση της βαθμολογίας, αποδίδουν κατά κύριο λόγο καλό ποδόσφαιρο και είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων πολλές φορές.
Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά ο Πανιώνιος σκόραρε τέσσερα για πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια, παρόλο που προερχόταν από δύο ήττες. Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Κούρο, ο οποίος μίλησε τόσο για το παιχνίδι με τους Κρητικούς όσο και για την ως τώρα πορεία της ομάδας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Ήταν σημαντική η επιστροφή στις νίκες;
“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζουμε ότι ο Πλατανιάς είναι μία καλή ομάδα. Μπήκαμε δυνατά και είχαμε πλάνο. Ξέραμε τι θέλαμε και το καταφέραμε. Σημαντικό που νικήσαμε μετά από δύο ήττες, πήραμε ψυχολογία από αυτό”.
Το πρώτο ημίχρονο με τον Πλατανιά ήταν το καλύτερό σας φέτος; Γιατί πάρα πολύ καλό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
“Ήταν ένα από τα καλύτερά μας. Μας βγήκαν κάποια πράγματα όπως τα τελειώματα των φάσεων. Σε άλλους αγώνες δεν το είχαμε αυτό. Αν και σε κάποια άλλα παιχνίδια έμπαιναν τα γκολ, τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Με τον ΠΑΟΚ ήμασταν πολύ καλοί και δεν πήραμε ούτε βαθμό”.
Αλλάζουν οι στόχοι πλέον ή ακόμα κοιτάτε τι κάνουν οι ομάδες της ζώνης του υποβιβασμού;
“Δεν μπορώ να πω κάτι. Σε κάθε αγώνα πηγάινουμε για τη νίκη. Δε θέλω να πω αν πάμε απλώς για να σωθούμε ή αν θα πάμε για κάτι περισσότερο”.
Για σένα πώς είναι που φέτος παίζεις για πρώτη φορά βασικός σε συνεχόμενα παιχνίδια;
“Σίγουρα το συναίσθημα είναι πολύ ωραίο και κάτι πρωτόγνωρο. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, απλώς να συνεχίσω να δουλεύω. Μόνο δουλειά”.
Θες να κάνεις ένα σχόλιο για την πολύ ωραία ενέργεια που κάνατε με το πανό για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο;
“Ο Βασίλης είναι πολύ μεγάλη απώλεια. Τον περιμένουμε να γυρίσει πίσω πως και πως. Ήταν σίγουρα κάτι που θα τον έκανε να νιώσει ωραία όταν το είδε”.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολο, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Ξάνθη και Ολυμπιακός. Έχετε θέσει κάποιον στόχο γι’ αυτά τα παιχνίδια ή πηγαίνετε βήμα βήμα;
“Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αλλά εμείς το πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και ό,τι βγει. Δεν κοιτάμε τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Κάθε φορά σκεφτόμαστε μόνο το επομενο παιχνίδι”.
Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους, ο Πανιώνιος κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Κλειδί είναι οι καλές μεταξύ σας σχέσεις και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος;
“Έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ο Ελευθερόπουλος. Βοηθάει πολύ το καλό κλίμα, όλα από εκεί ξεκινούν. Ό,τι κάνουμε όλη την εβδομάδα από τη Δευτέρα ως και την Παρασκευή θα βγει και στο γήπεδο. Αυτό είναι το δόγμα του Ελευθερόπουλου και έτσι είναι και στην πραγματικότητα”.
Έχεις πέσει αγορινα
Μήπως είναι φυσικολογικό? Κάποιοι πιτσιρικάδες χρειάζονται μερικές ανάσες.
Δεν έχουν ξαναπαίξει σε τέτοιο επίπεδο. Τα δυο πλάγια μπακ μας νομίζω δεν έχουν χάσει αγώνα!
Και τώρα έχουμε ματς την Τεταρτη και ματς την Κυριακή!!
φοβερο παιχτακι κ αυτος κ ο σπυροπουλος.. αν συγκρινω ποσο πηρε στο μακο κ τον μανιατη να βλεπονται ή στον τζιωλη κτλ φετος μιλαμε για ΘΑΥΜΑ.. δεν μπορουμε να απαιτουμε απο παιδια που υπο κσ θα παιζαν 3-4 ημιχρονα της σεζον να βγαζουν όλη τη σεζον με την ίδια σταθεροτητα.. κ τα 2 πλαγια μπακ σαν διδυμο μου φαινονται απο τα καλυτερα που είχαμε τα τελευταια χρονια κ ειναι κ σουπερ επενδυση..
Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του Αλέξανδρου Κούρου. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Αλέξανδρος Κούρος, δήλωσε στο panionios.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη. Ταυτόχρονα αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, τόσο τους προπονητές μου για την εμπιστοσύνη τους, όσο και την διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά, προκειμένου και τους ανθρώπους της ομάδας να δικαιώσω για την απόφασή τους αυτή, αλλά και τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ να βοηθήσω για να πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει”.
Δευτερευούσης σημασίας η ανανέωση.
Είναι πολύ πιο σημαντικό, πιστευώ, να σταθούμε στο τί θα γινόταν αν είχε συμφωνήσει με
το γαύρο, αν μας τον έπαιρνε μέσα από τα χέρια ο βάζελος, ή αν αποδεσμευόταν από επιλογή του,
βολοδέρνε για λίγο καιρό και κατέληγε
σε σύλλογο της Β’ εθνικής.
κολοβος, αμιρης (οχι δεξια πισω!!) ,κουρος , ελπιζω συντομα ντουνης, μπορει κ καποιος να μου διαφευγει μαζι με τους νεους που ηρθαν τωρα κ μαζι με καποιους πολυτιμους εμπειρους, οπως ο αραβιδης κ ο φανουρης τον λαμπροπουλο τον αυλωνιτη, ελπιζω κ σε μια επιστροφη του σουπερ ροβα δεν ειναι καθολου ασχημος κορμος..!
Ντάξυ…και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν ανανέωσε για τα μάτια του κόσμου ενώ έχει ήδη κλείσει ντιλ ανάμεσα σε νεοΤσολακάκηδες και Μαρινάκη για να πάει τον Σεπτέμβριο στο λιμάνι;
εεε;;;;
είσαι σατανικός. Αποκάλυψες όλο το cunning plan
Δεξί μπακ ήθελαν και δεν τους έκατσε. Όχι αριστερό.
![]()
Από Θοδωρής Βασίλης | Πέμπτη, 14 Φεβ 2013 09:42
Ο Αλέξανδρος Κούρος αποτελεί ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Πανιωνίου και η ανανέωση της συνεργασίας ήταν η επιβράβευση για τον νεαρό άσο.
Ο διεθνής αριστερός μπακ επέκτεινε την συνεργασία του μέχρι το καλοκαίρι του 2016 με αύξηση στις οικονομικές του απολαβές. Όπως αναφέρει το Goal ο Κούρος αμειβόταν μόνο με τον μηνιαίο μισθό δλδ. 800 ευρώ και πλέον η νέα συμφωνία προβλέπει ότι ο ίδιος μπορεί να βάλει στην τσέπη του μέχρι 150.000 ευρώ.
Με τη νέα συμφωνία ο Κούρος τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του θα λάβει 40.000 ευρώ, 50.000 ευρώ τον δεύτερο, και 60.000 ευρώ τον τρίτο συν 10.000 ευρώ μπόνους για κάθε χρόνο αν πιάσει τις 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.
Επίσης, ο Πανιώνιος έβαλε ρήτρα ύψους 1 εκατ. ευρώ δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο πολύ τον πιστεύει.
Τον θεωρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ απο τον Σπυροπουλο, και στα αμυντικα και στα επιθετικα του καθηκοντα.
Εχει σεντρα ξυραφιά!!
O Αλέξανδρος Κούρος, που ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016, μίλησε για τα συναισθήματά του, για την παράδοση που υπάρχει στον Πανιώνιο να αναδεικνύει σπουδαίους αριστερούς αμυντικούς, για την κατάσταση της ομάδας του, αλλά και για τον αγώνα με την Κέρκυρα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο novasports:
Για το πως νιώθει που ανανέωσε με τον Πανιώνιο μέχρι το 2016: “Πάρα πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για μένα να ανανεώσω τη συνεργασία μου με τον Πανιώνιο, μια τόσο ιστορική ομάδα. Ευχαριστώ όλους όσοι με πίστεψαν και μου έκαναν αυτή την πρόταση. Και εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να το ανταποδώσω”.
Για την παράδοση που υπάρχει στον Πανιώνιο να αναδεικνύει σπουδαίους αριστερούς αμυντικούς: “Όντως, έχει μια πολύ μεγάλη και καλή παράδοση στα αριστερά μπακ ο Πανιώνιος. Ελπίζω να συνεχίσω και εγώ αυτή την παράδοση. Σίγουρα θα αγωνιστώ για το καλύτερο της ομάδας μου. Είμαι παίκτης του Πανιωνίου, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω”.
Για το κλίμα στην ομάδα: “Δεν είμαστε πάρα πολύ καλά, αλλά αυτό δεν θα μας ρίξει εντελώς κάτω. Πάμε με πίστη και αποφασιστικότητα στο επόμενο παιχνίδι, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μας φύγει το άγχος που έχουμε”.
Για τον αγώνα με την Κέρκυρα: “Είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Κέρκυρα παίζει το τελευταίο της χαρτί και είναι λίγο περίεργα τα πράγματα γι’ αυτήν. Και για εμάς το ίδιο και περιμένω να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι”.
Για την αλλαγή προπονητή και πως περιμένει την Κέρκυρα: “Δεν πιστεύω πως θα είναι διαφορετική η εικόνα της σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική. Ενδεχομένως να έχουν καλύτερη ψυχολογία με τον καινούργιο προπονητή και να έχουν δει στοιχεία του παιχνιδιού μας, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί. Δεν ξεχωρίζω κάτι από την Κέρκυρα. Όποια ομάδα κι αν έρθει, αν εμείς είμαστε καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”.
Για το αν νιώθουν πίεση σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία: “Υπάρχει μια μικρή πίεση, αλλά όχι ότι θα κινδυνεύσουμε από τώρα. Όλα τα παιχνίδια εξαρτώνται από εμάς. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και θα τελειώσουμε μια καλή χρονιά”.