5η Αγωνιστική: Πανιώνιος - Α.Ε.Λ

Μια γκρίνια θα τη ρίξω, το χορταρι δειχνει να ειναι σε κακή κατάσταση. Ελπίζω να μην χειροτερέψει στη διάρκεια της χρονιάς, γιατι ειναι κρίμα να δυσκολέψουμε τους τεχνίτες παίκτες που εχουμε απο τη μέση και μπροστά.

Η εμφανιση της ομάδας ήταν σαρωτική. Δεν ξέρω αν η ΑΕΛ είναι τόσο κακή, αφου η εικονα που παρουσίασε σήμερα ήταν σοκαριστική. Μπορούσαμε 7-8 χωρίς υπερβολές. Ακομα και το γκολ που τρώμε το δικαιολογώ -οταν παίζεις με έναν τόσο αποδιοργανωμένο αντιπαλο είναι δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος 90 λεπτά. Πολύ σημαντικό ότι σκόραρε επιτέλους ο Γεσίλ (αν και έχασε 2-3 ακόμα), αλλα και ο Μασούρας στο πρωτο ματς που έμεινε στον πάγκο. Τους θέλουμε όλους υγιείς, ώστε ο προπονητής να έχει πλέον πέντε επιλογές για τις τρεις θέσεις της επίθεσης.

Ο Γρηγορίου τα πάει σχεδόν τέλεια μέχρι στιγμής. Ειπε το καλοκαίρι πως θέλει να κάνει τον Πανιώνιο πιο επιθετικό και αυτό εχουμε δει έως τώρα. Εχει δώσει ευκαιρίες σε όλο το ρόστερ. Ο Λάμπρου και ο Σαββίδης έχουν ανέβει ένα επίπεδο τουλάχιστον και θα ήταν άδικο να μην το χρεώσουμε στον προπονητή. Τα μπακ μας παίζουν πολύ πιο μπροστά: ο Βλάχος έχει ήδη δύο ασσιστ στο πρωτάθλημα. Εμεις οι προπονητες της κερκίδας ξέρουμε καλύτερα φυσικα, αλλα ο Χατζι δεν ειναι εξτρέμ, ειναι μπακ και καλά κανει ο ανθρωπος και τον βάζει εκεί.

Ο φετινός Πανιώνιος προσπαθεί να παίξει μοντέρνο επιθετικό ποδοσφαιρο. Ισως να μην ειναι αρκετό για να μαζέψει όσους βαθμούς πήρε πέρσι και προπερσι, αλλα δεν μπορείς παρα να θαυμάσεις εναν άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει κάτι καινούριο, παρά το γεγονός οτι η κερκίδα (οπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Ελλάδα) αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο ως ενα παιχνίδι που αρχίζει και τελειώνει στο 1-0. Χαιρομαι που ο Μασούντ, ο Λάμπρου και οι υπόλοιποι ενθαρρύνονται να πάνε στο ενας εναντίον ενός, παρά τις κραυγές δωσε πάσα, δώσε πάσα, μιας κερκίδας εκπαιδευμένης στο μιζερο ποδοσφαιρο του Ρεχάγκελ και του Σαντος. Η διοίκηση, απο την άλλη, ας σταματήσει να ασχολείται με σαχλαμάρες και ας συνεχίσει να κανει αυτό στο οποίο εχει αποδειχθεί εξαιρετική: να επιτρέπει δηλαδή στους προπονητές να κάνουν τη δουλεία τους ανεμπόδιστα.

Ο Γρηγορίου είπε μετά το ματς 2-3 σημαντικά πράγματα για τον Μασούντ, ανάμεσα τους οτι είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα. Προφανώς και είναι, ειδικά απο τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων φιλάθλων δεν μπορεί να τον καταλάβει, αφου είναι εκπαιδευμένο για το ακριβώς αντίθετο απο το να χαίρεται την ομορφιά του παιχνιδιού. Οσο η ομαδα εχει αρχηγούς τον Κόρμπο, τον Πρίγκηπα και τον Οικονόμου δεν φοβάμαι τίποτα. Η διάθεση του Μασούντ να κυνηγάει στα 33 του τα στόπερ της ΑΕΛ για να κλέψει την μπάλα, ειναι το καλύτερο ντοπάρισμα για όλους τους υπόλοιπους.

ΥΓ Οταν βλέπεις το Γεσίλ να τρέχει σέρνοντας το ένα πόδι, θυμάσαι οτι το σημαντικότερο για έναν αθλητή είναι η υγεία. Θα ήθελα να τον δω πως ήταν πριν τους χιαστούς. Το είχε ανάγκη το γκολ και μπράβο του.

Εύγε Μπρέσκα παιδί μου.

Να συμπληρώσω πως είναι ίσως το πρώτο ματς που ο Σαββίδης δεν έσκασε.

Ο Χατζισαφί εξτρέμ δεν είναι, αλλά εγώ τον έχω άνετα για 8άρι. Επίσης, είναι μαγία να βλέπεις τον Ύψιστο να μαρκάρει κάτω από το κέντρο, αλλά που να νιώσει η κερκίδα. Πάλι γκρίνιαζαν οι άπιστοι. Ξεστραβωθείτε μπρε.

Αν και παίζαμε με τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος,η εμφάνιση ήταν εκπληκτική και τα 4,θα μπορούσαν άνετα να είναι 7-8 γκολ.Προχωράμε!
ΥΓ:ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΓΕΣΙΛ!

είναι μερικά σημεία στο κείμενό σου, που με κάνουν και κοντεύω να πέσω από την χιλιοκαθισμένη καρέκλα μου. εμένα με συγκίνησε ο Άνθρωπος Γρηγορίου που είπε ότι κάθεται και μιλάει με τον Πρίγκιπα/Ζωγράφο για διάφορα θέματα. τον ζηλεύω, θα είμαι ειλικρινής.
για τον Σπυρίδωνα μια κουβέντα? είναι σατανάς, κάνει βρωμιές και ελπίζω να συνεχίσει έτσι και καλύτερα.
το μόνο τσαφ που άκουσα σήμερα ήταν από το κουτάκι της μπύρας.

τί θα γινόταν αν το ψαλίδι του στρουμφ ξεκουραζόταν στο Γ(άμα)?

περιμένω την ώρα και την στιγμή που θα μπω στο αυτοκίνητο για Λαμία. ό,τι κι αν γίνει εκεί πέρα.

ΥΓ η fookin’ Carlisle United πέταξε 5 χθες, έβαλα την εμφάνιση ρίξαμε 4. δεν αλλάζω στο επόμενο να ξέρετε.

Ζω για το 0-1 του Γεσίλ στο 89’ στη Λαμία που θα έρθει να το αφιερώσει στον κόσμο και ο δείκτης του θα δείχνει μπρέσκα.

Το 0-1 στο 89 μεν, ο Μπανανά για δικαίωση δε…

ΈΝΑ ΜΕΓΆΛΟ ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΊΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ

+1 πανιωνιος σημερα.. το μεταφερω εδω γιατι μου’κανε εντυπωση το σχολιο του μιλγουοκι μπακς ροδου

το είδα κι εγώ και συγκινήθηκα και χάρηκα

(και) φέτος δίνουμε μαθήματα, αλλά όλοι είναι απασχολημένοι με το επικείμενο πρωτάθλημα που θα πάρει το αεκ

Ευγε σέ όλα τά παιδιά γιά τήν σημερινή μας νίκη απεναντι στον Κούγια και τα βρωμότυρα’’
Ευγε και στήν συμπεριφορά του κόσμου μας ΄’
Η κριτική απέναντι σάυτό το καφενείο ,απο την δική μου πλευρά …ειναι ότι χάνουμε πολλά γκόλ,ενω δημιουργούμε τρομερές ευκαιριες,‘’‘Ελπίζω να το βλέπει και αυτό ο προπονητης ..γιατι αν θυμάστε στο 44 κοντέψαμε να το φάμε [ο νόμος του ποδοσφαίρου φυσικά] Επίσης στο τελευταιο τέταρτο κόψαμε ταχυτητα,πού και αυτό δεν μάρεσει ,εφόσον ο κόσμος πληρώνει για αυτό το μοναδικό παγκόσμιο θέαμα και οι νεοεισελθόντες παικτες πρέπει τουλαχιστον αυτοι να τιμούν την φανέλλα,αλλά και μας τους απέξω’‘Τωρα θα μου πείς …ελα μωρε για 6-7 γκόλ ΗΤΑΝΕ’’ Ε και λοιπόν;;;βάλτε τα γαμω τα λούπινα τού κερατά.Γιατί πρέπει να σεβαστώ αυτόν που ηρθε να κοροιδέψει και να δηλώσει απλώς συμμετοχή;;
Μια πολύ καλή κουβέντα παντως θα πω [τήν εχω ηδη προβλέψει και την έχω εκφράσει ]γιά τον Σπυριδωνος’‘Μάλλον χτυπήσαμε φλέβα παιδιά’‘Ταχυτατος,κοντρόλ,διυσδειτικος,σουτέρ τσαμπουκάς …με λίγα λόγια ξέρει τι θέλει στο γήπεδο’‘Μου έκανε καλή εντύπωση’‘‘Να συνεχίσει έτσι γιατί ειναι μικρός και νά μήν καβαλήσει καλάμι απο τωρα’‘Εχει μέλλον μπροστά του= Ξεχάστε τον Φουντα Μιλησα’’’

Και …συνεχίζει να ειναι ηλιθιο το παιδι μ χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα

http://www.gazzetta.gr/football/article/1141194/o-gesil-heirokrotise-ton-panionio

Ρε αμασουντόφοβε, 79 λεπτά έχει παίξει στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, τι “επιτέλους”!!!

Είπαμε, ξέρει πολλή μπάλα, ξέρει καλά τη θέση και δεν είναι καθόλου ατομιστής. Δεν είναι τρεχαλατζής, δηλαδή Μητρογλίζει λίγο, αλλά παίζει σε θέση που δεν είναι το πλέον απαραίτητο. Από πέρσι το χειμώνα που παίζει βασικός, αυτός ήταν ο πρώτος και μοναδικός του τραυματισμός, και επρόκειτο για μυϊκό πρόβλημα, όχι για κουσούρι. Εμείς σώνει και καλά θέλουμε να τον βγάλουμε σαπάκι, καθώς ο Πανιώνιος φίλαθλος αν δεν φάει τις σάρκες του για κολατσιό δεν του πάει καλά η μέρα . Έχει 4 γκολ στα 5 ματς που ξεκίνησε φέτος (5 στα 6 αν μετρησουμε και το φιλικό με τον γαύρο), τι άλλο περιμέναμε να κάνει για να του δώσουμε έστω το μπένεφιτ οβ δε ντάουτ που λεν και στο χωριό του Τράμπ.

Αν έπρεπε πάντως να διαλέξω MVP, τότε θα ήταν σίγουρα ο Σαββίδης. Ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να δούμε και πόσο ταιριάζει με τον Σιώπη στα χαφ, δεν χρειάζεται να ξεζουμίζουμε τον Κόρμπο που δεν είναι και σε φόρμα αυτήν την εποχή.

Τέλος, είχα γράψει το πόσο χρήσιμό ήταν το ματς του κυπέλλου με το οποίο πηρε φανέλα βασικού ο Σπυριντό. Είχαμε επιτέλους ισορροπημένη ανάπτυξη και δεν γέρναμε όπως συνήθως. Ο Μασούρας θα βοηθήσει ως αλλαγή ή σε ματς που θα παίξουμε κλεφτοπόλεμο. Στα υπόλοιπα καλό είναι να βλέπουμε παίκτες με περισσότερο ταλέντο.

Πιθανότατα θα ακολουθήσουν δεκάδες πιο σημαντικοί αγώνες από το σημερινό τα επόμενα χρόνα . Θα έρθουν μεγαλύτερες ,σπουδαιότερες νίκες , απέναντι σε καλούς αντιπάλους και όχι σκορποχώρια σαν το σημερινό της λάρισας.

Αλλά νομίζω το σημερινό θα το θυμόμαστε για πάρα πολλά χρόνια. Γιατί δεν ήταν απλά αγώνας , δεν ήταν απλά νίκη και συντριβή του αντιπάλου , ήταν έργο τέχνης.

Μπράβο και στους δέκα γήινους ποδοσφαιριστές μας για το θέαμα που προσέφεραν. Μπράβο και σε αυτούς τους 3 που μπήκαν αλλαγή.

Στον ένα και μοναδικό εξωγήινο με το 77 , δεν έχω να πω κάτι. Δεν υπάρχουν λόγια.

Ρε αιρετικέ σαμεντολάτρη, δύο γκολ σε 16 ματς πρωταθλήματος, προφανώς και επιτέλους. Και είχε αλλες δύο θλάσεις πέρσι, μια στην κανονική διάρκεια που έχασε το ματς με Πλατανιά και αλλη μια στα πλει οφ που δεν επαιξε στα δυο ματς με ΠΑΟΚ. Μακάρι να ειναι καλά το παιδι, μπορει να τον δούμε και δίδυμο με Φιοριν σε καποια ματς, ειδικά στη Νέα Σμύρνη. Η αδυναμία του στο να κυνηγήσει έστω και λίγο στην άμυνα δεν στοιχίζει σε ματς με Γκόριτσες, ΑΕΛ και Απόλλωνες. Αλλα στα πιο δύσκολα ματς, ειδικα οταν ο άλλος φορ τρεχει οσα χιλιόμετρα οσα και ο Σιώπης, δημιουργεί πρόβλημα.

Ήταν αρκετό καιρό έξω και είχε λείψει από την ομάδα ο Γιεσίλ πάντως.
Have no fear , Samed Yesil is here !
:slight_smile: :sunglasses:

Είναι από εκείνα τα απογεύματα που δεν θες να τελειώσει ποτέ. Καλός καιρός για ποδοσφαιρικό ματς, ωραία ατμόσφαιρα στις εξέδρες και η ομάδα σου να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν με τον κόσμο να φεύγει χορτασμένος από την εμφάνιση του Πανιωνίου. Το ματς για τους «κυανέρυθρους» ήταν σημαντικό. Σημαντικό όχι γιατί διακυβευόταν η βαθμολογική θέση της ομάδας, αλλά γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες γύρω από το club θα μπορούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να βάλει σε κίνδυνο την φετινή πορεία του Πανιωνίου.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρχε μια άνευ λόγου κι αιτία γκρίνια προς τους ποδοσφαιριστές και τον Μιχάλη Γρηγορίου, μια γκρίνια που εντάθηκε μετά το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια γκρίνια που θα μπορούσε να επαναφέρει τον Πανιώνιο σε κλίμα εσωστρέφειας μετά από αρκετά χρόνια.

Οι Νεοσμυρνιώτες όμως χθες ήταν χάρμα ιδέσθαι. Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα των φίλων τους ξέσπασαν στην ΑΕΛ με το 4-1 να είναι φτωχό για να περιγράψει την εμφάνιση του «Ιστορικού». Με την τετράδα Γεσίλ-Σπιριντόνοβιτς-Λάμπρου-Μασούντ να κάνει ότι θέλει ανά πάσα στιγμή σμπαράλιασε την άμυνα των «βυσσινί».

Δεν ήταν μόνο τα τέσσερα γκολ, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η τετράδα αυτή βρισκόταν με κλειστά τα μάτια κρύβοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την μπάλα (δείτε όλη την φάση με το ανάποδο ψαλίδι του Λάμπρου και το πως αναπτύχθηκε ο Πανιώνιος και θα καταλάβετε).

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 τελικές από τις οποίες οι 11 ήταν εντός εστίας του Μπόζοβιτς δείχνοντας ότι χθες η ομάδα ήταν από άλλο πλανήτη. Σαββίδης και Κόρμπος έκαναν πάρτι στην μεσαία γραμμή, ενώ η άμυνα-η οποία χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση για την αυτοπεποίθησή -εξουδετέρωσε τους ελάχιστους κινδύνους που δημιούργησε η ΑΕΛ.

Γενικότερα η εμφάνιση των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν τέτοια που θα την ζήλευαν σχεδόν όλοι, ακόμα και ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ και έδειξε γιατί μπορεί να κοντράρει τους λεγόμενους μεγάλους, έχοντας ξεφύγει αρκετά από τις αντίστοιχες ομάδες που θα μπορούσ να υπό προϋποθέσεις να του βάλουν δύσκολα για την πρώτη πεντάδα. Οι «κυανέρυθροι» φιγουράρουν στην δεύτερη θέση αήττητοι (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες) έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση και την τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα ικανοποιώντας ακόμα και τον πιο απαιτητικό οπαδό του που φαίνεται πως κακόμαθε και περιμένει στην γωνία στην πρώτη στραβή.

Και μπορεί να μην έγινε Μπαρτσελόνα-όπως δήλωσε ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκος Ζαμάνης-αλλά με τέτοιες εμφανίσεις όπως η χθεσινή μπορεί να συντρίβει και να προσφέρει θέαμα αντίστοιχο με αυτό της παρέας του Μέσι και του Σουάρες.

ΥΓ. Όπως κάθε προπονητής έτσι και ο Μιχάλης Γρηγορίου θα κριθεί και κρίνεται από την δουλειά του και την εικόνα που βγάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Η χθεσινή εμφάνιση ήταν έργο και του τεχνικού του Πανιωνίου. Και αυτό γιατί με την απόφασή του να αλλάξει πλευρές σε Λάμπρου και Σπιριντόνοβιτς έβαλε τις βάσεις ώστε η ομάδα να ανεβάσει στροφές και να κάνει πάρτι στις δύο πλευρές. Επίσης, η κουβέντα που είχε με τον Μασούντ μεσοβδόμαδα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για να δούμε τον Ιρανό αρτίστα να κάνει χθες μαγικά στον αγωνιστικό χώρο.

ΥΓ2. Σρνταν Σπιριντόνοβιτς. Ο Αυστριακός άσος έκανε τρομερή εμφάνιση, έδειχνε ασταμάτητος από τα δεξιά προκαλώντας διαρκώς ρήγματα με τον Γουάλας ανήμπορο να τον σταματήσει. Για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο Πανιώνιος βρήκε «λαβράκι».

ΥΓ3. Η διοίκηση Ζαμάνη είναι γαλουχημένη στις επιτυχίες από την ημέρα που ανέλαβε έχοντας καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη κάνοντας παράλληλα και την εξυγίανση που τόσο πολύ χρειαζόταν αυτός ο χιλιοταλαιπωρημένος σύλλογος. Κάποια στιγμή θα κάνει και αυτή λάθη, όπως κάνουν όλοι και τα λάθη αυτά θα επισημανθούν. Άλλωστε λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν τολμάνε και το παίζουν εκ του ασφαλούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει στο πρώτο, επαναλαμβάνω όχι κακό αποτέλεσμα, γιατί κακό αποτέλεσμα με την έννοια της απώλειας μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει, αλλά στην πρώτη εμφάνιση που δεν αρέσει σε ορισμένους, να υπάρξει αυτός ο μηδενισμός για παίκτες και προπονητή. Μιλάμε για τους ίδιους παίκτες που γνώρισαν τον θαυμασμό τα δύο τελευταία χρόνια από όλη την Ελλάδα. Καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο και μια λογική σε οποιαδήποτε κριτική. Ευτυχώς για τον Πανιώνιο είναι ελάχιστοι αυτοί.

ΥΓ4. Για λύπηση η χθεσινή ΑΕΛ. Πρώτη φορά βλέπω ομάδα να παρατάει τόσο εύκολα ένα παιχνίδι. Με τέτοιες εμφανίσεις θα πρέπει να ιδρώσει μέχρι το τέλος για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

http://www.gazzetta.gr/football/article/1141462/na-ha-hilia-matia

1586 τίκετς

1500 δεν ειναι τα διαρκειας μας πανω κατω;