2η Αγωνιστική: Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης

Από τις φάσεις,αλλά και τα κείμενα που γράφτηκαν φαίνεται πως κυριαρχήσαμε και όχι άδικα.Μιας και ο Απόλλωνας έπαιζε με 9 από τις συνολικά 17 μεταγραφές που έχει κάνει φέτος,οπότε θα αργήσει να στρώσει.Επίσης,για μένα,ήταν αναμενόμενη η νίκη,διότι λόγω της προετοιμασίας που ξεκίνησε νωρίς,είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος.Ελπίζω,σε αντίστοιχη συνέχεια και μετά τη διακοπή,ώστε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε μέχρι να κάνουμε,την αναμενόμενη,αγωνιστική κοιλιά,κάπου προς το Χειμώνα.
Ο Μπανανά από το πρώτο παιχνίδι με την Γκόριτσα,σε ανύποπτη φάση του αγώνα που έκανε ένα γύρισμα στον Κότνικ,με έκανε να τον παρομοιάσω με τον Μπερτέ.Δεν ξέρω τον λόγο,απλά μου το έβγαλε εκείνη τη στιγμή.Δείχνει ότι ένα λάθος ανά αγώνα το κρατάει.Φοβάμαι τη στιγμή που δε θα γλυτώσουμε κάποιο λάθος του.

Δεν ξερω αν ειμασταν εμεις τοσο καλοι η ο Απολλωνας ηταν τοσο καφενειο. Μαλλον καπου στη μεση ειναι η αληθεια.

Λαμπρου παρα πολυ καλος. Σιγουρα ο μαναδικος που εχει το ενας με εναν. Δημιουργει συνεχεια ριγματσ και ειναι 100αρης. Απορω νε μερικους που λενε οτι τον βαφτησανε βασικο. Με αυτα που εχει δειξει φετος του αξιζει και με το παραπανω.

Μασουντ με πολυ ορεξη κατι που αυτοματα σημαινει οτι θα ειμαστε καλοι.

Κορμπος πολυ καλο ματς ευτυχως. Παιζει μπροστα απο τους αμυντικους και βοηθαει πολυ.

Μασουρας σε ρηχα νερα. Ισως θελει λιγο παγκο και να παει μπροστα ο ποιοτικος χατζισαφι.

Ντουρμι παλευει παρα πολυ. Φαινεται να προσαρμοζεται και ειναι κανονικο φορ. Στο δευτερο κλαταρε απο τη κουραση παντως. Φαινεται να εχει λυθει και μακαρι να βαζει και τις ευκαιριες.

Ωραιοτατη η διακοπη για να μπουν και οι καινουριοι (οποιοι κι αν ειναι αυτοι). Μια χαρα ομαδα εχουμε,βαθος χρειαζομαστε.

Παραθερίζει στη Σικινο, οπου ειδε το ματς σε ενα απο τα τρια καφενεία του νησιού, αφου ο ιδιοκτητης ειναι Πανιωνιος. Θα τα πει ο ιδιος οταν γυρισει, μονο να προσθεσω οτι πετυχε κι αλλους δυο άσχετους Πανιωνιους, οπου τελικα παρακολούθησαν το ματς κάνοντας μπούλινγκ σε εναν μοναχικο αεκτζη. Μετά το ματς βρήκε και αλλους τρεις. Θριαμβος δηλαδη. Θα ρωτήσω τη γυναίκα του αν ηταν οντως εξι ή αν ειναι μεθυσμένος και τους βλέπει διπλούς.

Η ομαδα ειναι σε εξαιρετική φυσικη κατάσταση, τωρα φαινεται το μπόνους της προετοιμασίας, αυτο που λογικα θα γυρίσει μπουμερανγκ οσο προχωραει η χρονια. Ελπιζουμε να βοηθησουν καπως οι καινουριοι οταν χρειαστει. Εκει θα κριθούν όλα. Ο Κορμπος τους κατάπιε κανονικά. Το πρώτο 25λεπτο ειναι κανονική μασουντιάδα, ο Πριγκηπας κανει τα πάντα -εκτος απο το να σκοραρει φυσικα, αυτο ειναι πολύ ευκολο ακόμα και για να ασχοληθεί ο αρχοντας. Υπέροχος, στο δευτερο έπεσε λίγο, αλλα ετρεξε πολύ μεχρι και το 90. Ο Χατζι σταμάτησε απο σήμερα και επισήμως να είναι ο φίλος του Μασουντ, ειναι σίγουρα ο τριτος εξαιρετικός Ιρανός που φέρνει ο Πανιώνιος. Στα δύσκολα ματς θα εχει πρόβλημα στην άμυνα όμως, δεν είναι τόσο γρήγορος και η άμυνα δεν είναι το καλύτερο του. Αλλα με τη μπάλα στα πόδια, σούπερ. Λάμπρου εξαιρετικός, τους τάραξε στην ντρίπλα. Ευτυχώς δεν έγινε καμια μαλακία με τον Γκιοατά, νομίζω πως τελικά αυτος είναι ο καλύτερος στοπερ μας, ίσως και με διαφορά. Το πουλέν μου ο Μπανανά πάλι επικίνδυνος απο το πουθενά. Κοτνικ θεατής.

Ωραια ολα αυτά, αλλα…

Φιοριν τον λένε και τα παιδάκια κλαίνε. Ψάχνω να σβησω τα προηγούμενα ποστ που έκραζα. Η ομάδα παίζει και πάλι μετά απο οκτώ μήνες με σεντερ φορ κανονικό, είναι το μόνο πράγμα για το οποίο δικαιώθηκα ο ασχετος. Στο πρώτο ημίχρονο εχει κάνει δύο εξαιρετικές κινήσεις στην πλάτη της άμυνας, χαρη στις οποίες εδωσε την ευκαιρία στον Πρίγκηπα να κάνει δυο τρομερές μπαλιες. Ενα λάθος κοντρόλ και ένα σουτ που έπιασε ο τέρμας το αποτέλεσμα, αλλα δυο φάσεις που δημιούργησε με την καλή του κίνηση, αντιθετα με τον Γεσίλ που φυσικά θα είχε βγει οφσαιντ (σημερα κατάφερε να βγει οφσαιντ απο βολε του Κότνικ). Εξαιρετικό παιχνίδι με την πλάτη, απο εκεί ήρθε και το δεύτερο γκολ. Αλλα, πάνω απ’ όλα, συνεχές πρέσινγκ στην άμυνα των αντιπάλων. Το έκανε και στην Κέρκυρα, αλλα σήμερα ακόμα περισσότερο. Κουράστηκε μετά το 60 όντως, αλλα αυτο έγινε επειδή έχει τρέξει περισσότερο απο τον καθένα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κρίμα που στη Σουπερλίγκ δεν έχουν τη μαλακία που μετράει τα χιλιόμετρα των παικτών. Απο την πίεση του κερδίζουμε και ένα πλάγιο απο το πουθενά που τελικά καταλήγει στο δεύτερο γκολ. Η συγκριση με τον τεμπελάκο Γεσίλ, που περπατούσε ακόμα και στα 15 λεπτά που μπήκε απο τον πάγκο, απλώς δεν υπάρχει. Δεν μου μοιάζει ιδιαίτερα καλός με τη μπάλα στα πόδια, αλλα αν συνεχίσει με την ίδια σκυλίσια διάθεση, όντας και προικισμένος με την τέλεια για φορ σωματοδομή και καλές κινήσεις χωρίς τη μπάλα, μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τον Πανιώνιο. Δηλώνω εντυπωσιασμένος.

Δυο ακόμα πράγματα που ξέχασα να γράψω.
1)Τι γκολάρα ήταν το πρώτο γκολ ρε γαμώτο.Μακάρι να δούμε και άλλα τέτοια.
2)ΟΛΟ το παιχνίδι είναι αυτές οι δυο φωτογραφίες!

Αυτός ο διαιτητής που δεν δίνει το πέναλντι στο Μασούντ, πίνει κάτι??

Πρώτα πρώτα έτσι πρέπει να είναι τα ματς. Κι ας χάνουμε.

Καλή μπάλα είδαμε. Φιόριν κανονικό φορ. Χατζισαφί πρέπει να παίζει στο κέντρο, δεν γίνεται να τον χαραμίζουμε πίσω.

Ρε σεις ο Λάμπρου δεν ειναι γατάκι τελικά.

Ήταν μόλις το 4ο παιχνίδι του στην πρώτη κατηγορία και δεν έχει δώσει ούτε ένα πέναλτι.Επίσης,από τη στιγμή που δε σφύριζε κάποιον από τους 3,δεν υπήρχε λόγος να το δώσει.

Από το γήπεδο φάνηκε να βουτάει ο Μασούντ, στα στιγμιότυπα είναι πέναλτι. Επίσης στο ψαλιδάκι του Ντούρμι τον σπρώχνει χωρίς καν να πηγαίνει για μπάλα ο Κοντοές. Ακόμα πιο πέναλτι. Δείτε το. Αλλά καλύτερα σήμερα αυτά τα λάθη που δεν κοστίζουν.

Πολύ καλός ο Ντουρμισάι με κανονικές κινήσεις σέντερ φορ. Τεράστιος ο Μασούντ. Το λάθος στην άμυνα είναι και μισό του Βλάχου. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι πολύ καλός ο Μπανανά. Μασούρας ξανά ανύπαρκτος αλλά ας ελπίσουμε ότι θα βάλει γκολ με τους πλούσιους όπως πέρυσι. Κόρμπος παντού. Σαββίδης προσπάθησε. Χατζισαφί έκανε και σήμερα ένα σοβαρό λάθος πίσω αλλά είναι παίκτης επιπέδου. Λάμπρου ανέλπιστα καλός και σήμερα. Βλάχος πολύ καλός.

Στο πρώτο ματς με την Χαλκηδόνα, ο Απόλλωνας είχε φανεί καλή ομάδα. Σημαίνει ότι είμαστε καλύτεροι απ’ότι νόμιζα εγώ τουλάχιστον.

Ακόμα και στη Γαύδο στο μπαρ του αεκτζή, 2 πανιώνιοι βρεθήκαμε να δούμε το πρώτο ματς με Μακαμπι. Στην Σίκινο δεν θα ήμασταν…

Mπράβο σε όσους ήταν παρόντες στο γήπεδο πριν την έναρξη και τήρησαν ευλαβικά, έστω και χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο, το 1’ σιγής πριν την σέντρα ως ένδειξη μνήμης στον Άγιο Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο των προέδρων, το φωτεινό παράδειγμα του κάθε Πανιωνίου.

Πολυ καλη χημεια η ομαδα σε πολλες φασεις.

Μασουντ ορεξατος, χατζισαφι τρομερός απο αριστερά ήταν κίνδυνος θάνατος και δεν τον περνούσε κανείς.
Κόρμπος στην αρχή αρκετά λάθη αλλά μετά έστρωσε.
Κότνικ εκεί που χρειάστηκε έκανε την επέμβαση του.
Λάμπρου πάρα πολύ καλός.
Μπανανά όπως είπε και ο φειθ τη μαλακία του θα την κάνει δεν μπορει.

Έχει αρχίσει η ομάδα και παίζει ενα επιθετικό στυλ που εμένα μ αρέσει. Θέλουμε οπωσδήποτε λύσεις απο το πάγκο για να παίρνουν ανάσες και οι παίκτες.

Υ.Γ.: Όντως ο Λάμπρου λογικά πρέπει να μπερδεύτηκε δεν εξηγείται αλλιώς…ο πανηγυρισμός του

H ομάδα έπαιξε όσο χρειάστηκε ώστε να κάνει τον Απόλλωνα να φαίνεται αυτό που είναι δηλ. ομάδα Β’ εθνικής. Μου αρέσει πολύ ο Ντούρμι, κλασικός σέντερ φορ με σωματικά προσόντα και καλή τεχνική. Δεν χρειάζεται να πούμε τα γνωστά περί Μασούντ, Κόρμπου, Χατισαφί κλπ, αυτό που είδα εγώ είναι ότι στο 2ο γκολ κρύψανε την μπάλα ενώ ο Κότνικ (καλή μεταγραφή) πέρασε ένα ήσυχο βράδυ. Στο 64 υπάρχει ο ορισμός του πέναλτυ πάνω στον Μασούντ, ο διαιτητής τίποτα, Αφού δεν δίνει πέναλτυ τότε έπρεπε να δώσει κάρτα για θέατρο, αλλά τίποτα. Γενικά ο αδύνατος κρίκος στο μοντέρνο ποδόσφαιρο είναι η διαιτησία και ειδικά η Ελλάδα (και λόγω των άλλων γνωστών παθογενειών) πάσχει στον τομέα αυτό τα μέγιστα. Υπάρχει επίσης θέμα στο επόμενο λεπτό (65-66’) με το σπρώψιμο του Ντούρμι πάνω στην γραμμή από τον (νομίζω) Κοντοέ και ενώ το τόπι κατευθύνεται προς το τέρμα. Και υπάρχει και ένα χέρι αμυντικού (νο 30) του Απόλλωνα σε άτσαλο διώξιμο της μπάλας άλλου αμυντικού μετά από το μπάσιμο του Βλάχου από δεξιά, νομίζω γύρω στο 71-72’). Δεν έχω καμμμμμία αμφιβολία ότι αν ο Πανιώνιος φορούσε την φανέλα του Ολυμπιακού θα είχε πάρει τουλάχιστον το ένα από τα τρία αυτά σφυρίγματα, άρα πέναλτυ. Κατά τα άλλα αρχίζω και πιστεύω ότι με σοβαρότητα και την απαιτούμενη τύχη και χωρίς κάποια ανάποδη διαιτησία μπορούμε το 6 στα 6 και να τους στείλουμε όλους αδιάβαστους. Πάμε παρακάτω! :slight_smile:

Αν και στο χθεσινό η διαιτησία δεν με αφορά καθόλου, στη φάση με το ανάποδο ψαλίδι του Ντούρμι, ο Κοντοές τον σπρώχνει όταν είναι στον αέρα. Δεν είναι απλώς πέναλτυ, αλλά και κόκκινη καθότι άκρως επικίνδυνο.

Πολυ σωστά τονίζουν οι 2 φίλοι πιο πάνω ,ότι ή διατησία στά δικά μας παιχνίδια ιδιαίτερα ειναι θεόστραβη ,αλλα καί κακόβουλη θά έλεγα,αν αναλογιστούμε στά περσινα παιχνίδια όλοι οι διαιτητες κινηγούσαν το΄ν Μασούντ γιά κάρτα [7] γνωρίζοντας το οξυθυμο τού χαρακτήρα του ,πλήν όμως μη αναγνωρίζοντας το ΔΙΚΑΙΟ του’''Περα βρέχει '‘ΑΡΑ δόλος εσκεμένος θά έλεγα εγώ’'Τό ίδιο κόντεψε νά γίνει και χθές:

Υ,Γ και δέν ήταν μόνο τα 3 πέναλτυ παιδιά’‘‘η κάρτα στον Σαββίδη ,αλλά και 3-4 ακόμα φάουλ δόθηκαν στόν Απόλλωνα απλόχερα’’'Γιατί αν έτρωγε 3 η 4 κάτι έγινε Δεν ειναι διατησία αυτο τό πράμα΄΄΄΄΄΄ειναι εξηγυανση χαχαχχαχαχαχαχαχαχα :sunglasses:

Συμφωνώ ότι όχι μόνο στο χθεσινό αλλά γενικότερα η διαιτησία δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να ασχολούμαστε με αυτούς τους …“κόρακες” διότι ενώ η δουλειά τους είναι να ξέρουν τον κανονισμό απέξω κι ανακατωτά και να τον εφαρμόζουν πιστά, στην πράξη βλέπουμε να κάνουν …διασταλτικές ερμηνείες και -συχνά- να αλλοιώνουν αποτελέσματα. Και παρότι η διαφορά δυναμικού χθές ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πασιφανής, εγώ επειδή έχω εμμονές με την αλήθεια και το δίκιο, εξακολουθώ να λέω ότι όταν ένα καθαρό 2-0 θα μπορούσε να είναι ένα συντριπτικό 3 ή και 4-0 (ή και περισσότερο) ε! ακόμα και τότε τίθεται θέμα αλλοιώσεως αποτελέσματος και μακάρι αυτά τα γκολ που κάποιοι -εκ των πραγμάτων- θα μας στερήσουν, να μην μας στοιχήσουν στο τέλος του πρωταθλήματος. Πάντως το μεγαλύτερο κέρδος από το χθεσινό παιχνίδι ήταν η ευχάριστη ατμόσφαιρα στο γήπεδο και η υγεία που αποπνέει η ομάδα, η διοίκηση και γενικά ο ιστορικότερος Σύλλογος της Ελλάδας· ειδικά αυτές τις μέρες μνήμης της καταστροφής του 1922.

ΥΓ: Κάπου διάβασα χθές μετά το ματς (στο gazzetta, στο forum των απολλωνιστών, ή κάπου αλλού? δεν θυμάμαι) να λέει κάποιος ότι ήθελε να έχει κερδίσει η συμπαθέστερη ομάδα εκ των δύο της Σμύρνης, υπονοώντας ότι ο Πανιώνιος δεν είχε την συμπάθεια του κόσμου στην Ιωνία του 1890-1922. Aν είναι δυνατόν, ποιός ο Πανιώνιος που κατ’ εμένα ήταν η πολιτιστική καρδιά της “Νύμφης της Ιωνίας” καθώς οι δραστηριότητές του δεν περιορίζονταν μόνο στον αθλητισμό. Τελικά ίσως να έχουν δίκιο αυτοί που μιλάνε για …“ψεκάσματα” και ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο σκέψης μερικών …

Τέλος πάντων, Νάστε όλοι καλά και καλή βδομάδα!

1842 εισιτήρια με Απόλλωνα

Λογικά χωρίς τα διαρκείας είναι αυτα,άρα πρέπει να είχε κανένα τριχιλιαρο.

Φοβερά πράγματα. Λαοθάλασσα πάλι. Ακόμα φταίει το ότι στα μάτια πολλών Πανιωνίων παραμένουμε ‘παράγκα’; Η’ συνεχίζουν να είναι ακριβά τα εισιτήρια;

Προφανώς ο κόσμος προτιμάει να κάθεται σπιτάκι και να κοιτάει live scores από το Αζερμπαϊτζάν ενώ παίζει στοίχημα (τα λεφτά που δεν έχει για να πάει γήπεδο)… :angry:

Φταίει οτι ειμαστε λιγοι και την τελευταία δεκαετία μείναμε λιγότεροι. Και στο ουεφα ειχαμε αρκετά λιγότερο κοσμο απο τις προηγούμενες φορες.

Πάντως τα περισσότερα διαρκείας περνούσαν χωρίς σκανάρισμα κλπ. Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε και σε αυτό το θέμα. Μεταξύ μας για παιχνίδι με Απόλλωνα τέλη Αυγούστου οι 3.000 που ήταν στο γήπεδο δεν είναι καταστροφικό νούμερο.

Χμμ δεν είμαι τόσο σίγουρος. Πχ από το τελευταίο με Νάπολι είχε πολύ λιγότερο κόσμο.

Με Γαλατα είχε φουλ αλλά είχε μαζευτεί η σάρα και η μάρα του εθνοαπελευθερωτικού μαλακόκοσμου , ενώ με Μπορντο παρά την κρισιμότητα δεν είχε τιγκάρει φουλ.

Και τα δυο αυτά ματς είχαν γίνει φθινόπωρο , σε προ Καστελόριζου εποχές για τη χώρα και σε προ Σουφλέρη και σια εποχές για Πανιώνιο.

Και στα δύο αυτά η παρουσίας μας -συνολικά σας κόσμος , όχι η 3 μόνο- ήταν απογοητευτική μπροστά στη στήριξη μας στα 2 παιχνίδια μες το κατακαλόκαιρο με 40 βαθμοι λιωνει το κορμί.