Ανοίγω εγώ γιατί θα κερδίσουμε
κι αυτό θα γίνει για τους εξής λόγους:
φάγαμε ξύλο στο Χαριλάου κι ελπίζω να βάλανε μυαλό οι παίχτες. αφού δεν τους κάνει τίποτα η διοίκηση
είπαμε αδιάφοροι αλλά όχι και να τρώνε ξύλο. θα φιλοτιμηθούν να παίξουν
ο κυρ Βασίλης τσάβαλος θα πιάσει το χριστοβασίλη και θα του πει το εξής
μάστορα, κάτσε να κερδίσουμε το ματσάκι. εξάλλου Κυριακή απογεματάκι είναι βάζω μισό κιλό παϊδια και ένα κιλό κρασάκι. έλα να περάσουμε μια ωρίτσα καλά κι ας τους αυτούς να τρέχουν
έτσι κι αλλιώς εσύ δεν πέφτεις.
Και οχι νικη με 1-0 '‘Επιτελους εχουμε ξεχασει στο γηπεδο μας τι θα πει ενα χαρουμενο απογευμα πλην του βαζελα στον πρωτο γυρο’'Ειναι ντροπη λοιπον να επαναληφθει κατι παρομοιο;;;Χωρις αγχος,χωρις παιρετερω εγνειες;;;
ας πάμε στο γήπεδο για να ενισχύσουμε κι αν δεν τα καταφέρουμε τότε βρίζουμε μετά αλλά όχι από την αρχή μουρμούρα και γκρίνια
επίσης, αν υπάρχει πρόβλημα με το κρασάκι που έγραψα αρχικώς άνοιξα το καινούριο μου βαρέλι.
είναι καλό
το πρώτο παιχνίδι που είχα δει. το θυμάμαι σαν τώρα.
από την πρώτη φορά στο άγχος με αυτή την ομάδα. ας πάει έτσι το ματσάκι και ας μου βγάλουν την ψυχή για μία ακόμη φορά, αλλά ας το κερδίσουμε το γαμημένο.
το πρώτο παιχνίδι που είχα δει. το θυμάμαι σαν τώρα.
από την πρώτη φορά στο άγχος με αυτή την ομάδα. ας πάει έτσι το ματσάκι και ας μου βγάλουν την ψυχή για μία ακόμη φορά, αλλά ας το κερδίσουμε το γαμημένο.
Από την γκρεμισμένη εξέδρα και την σύνθεση των παικτών (π.χ. ο Μπαρζώφ δεν ήταν στον Πανιώνιο το 1986-'87) είναι προφανές ότι μιλάμε για το πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς.
Ο ΠΑΣ πράγματι ξεκίνησε δυνατά, έβαλε και αυτό το τυχερό γκολ (πήγαινε για σέντρα και από φαλτσο-κλωτσιά πήρε περίεργη τροχιά που ξεγέλασε τον Μανίκα) και είχε ακόμα μιά-δυό ευκαιρίες. Αλλά από τα μισά του Α’ και ειδικά σε όλο το Β’ οι γιαννιώτες δεν ακούμπησαν μπάλλα, κυριολεκτικά τους πατήσαμε. Ήταν η εποχή που χωρίς να είμαστε καμμιά υπερομάδα, ομάδες όπως τα Γιάννενα τις είχαμε για πλάκα με 2-3 γκολ. Πάντως στα Γιάννενα είχαμε έρθει 1-1. Εκείνη η χρονιά θα μου μείνει αξέχαστη γιατί είχαμε πολύ γερή έδρα, κάναμε μόνο νίκες(!) εκτός από μία ισοπαλία 1-1 με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και μία …άτυχη ήττα (βοήθησε και ο διαιτητής) από την ΑΕΚ με 0-1.
Εκείνη η χρονιά στιγματίστηκε από την προσπάθεια δωροδοκίας της ΑΕΚ με τον Χρυσοβιτσιάνο που πήγε να “πιάσει” μερικούς ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού στο παιχνίδι στις Σέρρες.
Επίσης, εμείς είχαμε ισοβαθμίσει στην 5η (παρακαλώ!) θέση με τον …γάβρο και στην διαφορά τερμάτων ήμασταν ίσοι με 4-4 (4-3 ήττα εκτός και 1-0 νίκη εντός) αλλά -θεωρητικά- είχαμε το πλεονέκτημα λόγω των περισσοτέρων γκολ εκτός έδρας. Αυτό όμως δεν λαμβάνονταν υπ’ όψιν στην κατάταξη του πρωταθλήματος και -κανονικά- έπρεπε να γίνει μπαράζ. Επειδή όμως η 5η θέση δεν είχε κάποια ιδιαίτερη αξία, το μπαράζ κατάταξης δεν είχε νόημα και έτσι έγινε …κλήρωση, κερδίσαμε εμείς αλλά κατά περίεργο τρόπο η ΕΠΟ τελείως αυθαίρετα και με με γελοίο σκεπτικό έδωσε τελικά και επίσημα την 5η θέση στον γάβρο.
Θυμάμαι μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, μέσα στην επόμενη βδομαδα, περνώντας από τον Νίκο ήταν ο Μαυρίκης εκεί και συζητούσε για την φάση με την κεφαλιά του, από φάουλ-σέντρα του Μπαρζώφ που πήγε στο δοκάρι, να παραδέχεται ότι η “… κοίτα η γαμημένη η πουτάνα πού πήγε κι έσκασε! …” [ακριβώς πάνω στην γραμμή].
Τι θυμήθηκα πάλι … Άλλα χρόνια κι εποχές … θα ξανάρθουν όμως!
Το αντίστοιχο ματς του '86-'87 είναι το δικό μου πρώτο! Νομίζω ήταν 3-0, αλλά 5 χρονών παιδί δεν θυμάμαι και πολλά. Θυμάμαι να χαζεύω περισσότερο την εξέδρα (σχεδόν να…φοβάμαι στους πανηγυρισμούς από τις χιλιάδες του κόσμου), παρά το ματς. Στιγμιότυπα είδα μετά από χρόνια σε ένα ντοκιματέρ της ΕΡΤ και ανατρίχιασα…
Επιμένω ότι η νίκη ΔΕΝ είναι απαραίτητη. Υπάρχουν ευκολότερα παιχνίδια για να βρούμε τις 4 νίκες.
'Οντως 3-0 ήταν το 1986-87, χρονιά με την απεργία στο τέλος, είχαμε τερματίσει στην 4η (!?!) θέση ενώ τα Γιάννινα υποβιβάστηκαν. Δεν το θυμάμαι καθόλου το ματς αυτό, μάλλον γιατί ήμουν φαντάρος και κάπου θα …έπηζα! Ούτε στο YT δεν το βρήκα?!?
Τώρα, για φέτος, χαίρομαι την αισιοδοξία σου ότι θα βρούμε ευκολότερα παιχνίδια για να βρούμε τις 4 νίκες, αλλά επειδή Πανιώνιος είναι αυτός (ποτέ δεν ξέρεις) εγώ δεν θα έλεγα όχι σε μιά νίκη αύριο (σήμερα) με τα Γιάννινα κι ας είναι και με …μισό - μηδέν !!!