1η Αγωνιστική: Πανιώνιος - Ο.Φ.Η

Μόλις περάσει το ματς με τους Αφέντες απο τον Πειραιά, θα έρχομαι που και που, αλλα αμφιβάλλω ζωηρά για το πόσους απο τη στρατιά των νεοφερμένων θα προλάβω να δω.

Μια ερωτηση, επειδη το έγραψες κι εσύ, μου τα έλεγε και το προδοτικό μέλος του κλαμπ Νεάπολης Εξαρχείων (που δεν ακολουθεί τη γραμμή της αποχής), είδα οτι ρώτησαν και δύο φορές τον Ανιγκό και μία τον Μασούρα. Η άμυνα σου έχει πίσω της τον Κάποιον Τερματοφύλακα και μπροστά της τον Κόρμπο. Δεξί μπακ είναι ένας παίκτης που στα 23 του ήταν μέτριος στον χειρότερο πανιώνιο της 15ετίας και πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια στα αραβικά πρωταθλήματα. Η καλυτερη χρονιά του αριστερού μπακ ήταν στην Αλουμιντσγι Κιντριτσέβο και πέρσι έπαιζε στην Bohemians της Πράγας, που φυσικά είναι γαμάτο όνομα για κύκλο περιθωριακών ποιητών στα χρόνια του Μεσοπόλεμου, άλλα για μπάλα δεν ξέρω. Στόπερ έχεις τον Μπανανά, τον Σταυρόπουλο που είναι ελπιδοφόρος αλλα απελπιστικά αργός και εναν τύπο που έπαιζε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη Βραζιλία στα 30 του, το οποίο για μπάλα δεν ξέρω τι λέει, αλλα μοιάζει εξαιρετική αφορμή για να γίνεις αλκοολικός στα 35 σου και να σέρνεσαι στα μπαρ του Σάο Πάολο. Πιστεύουμε στα σοβαρά ότι το πρόβλημα όλων αυτών είναι η διάταξη τους στο γήπεδο;

Πάντως στα ντέρμπι της παραμονής στην έδρα σου είναι καταστροφή να χάνεις, αρα καλός ο βαθμος.

Είναι φιλοσοφική η ερώτηση. Όταν έχεις κακούς αμυντικούς βάζεις σύστημα με περισσότερους μπας και λειτουργήσουν στην υπεραριθμία, ή σύστημα με λιγότερους για να ρεφάρεις την αδυναμία με καλύτερο κέντρο και ανάπτυξη;

Ο Ανιγκό διάλεξε το δεύτερο. Μη γελιόμαστε με τους 3 σέντερ μπακ, το σύστημά μας είναι πολύ πιο επιθετικό από πέρσι, αφού τα πλάγια μπακ είναι πιο πολύ χαφ από μπακ. Τα εξτρέμ του αντιπάλου είναι αρχικά ευθύνη των πλάγιων σέντερ μπακ και μετά των πλάγιων μπακ χαφ μας. Το πρόβλημα είναι ότι - τουλάχιστον χτες - ο Ντομίνγκες δεν έμοιαζε καν με επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Αν δεν αλλάξει το σύστημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από την ομάδα μας αλλά δυστυχώς και από τους αντιπάλους της. Αν είναι το καλύτερο σύστημα για να σωθούμε, η νεκροψία θα το δείξει.

ωραιο παιχνιδι κακο αποτελεσμα. αν και νωρις, νομιζω πως οταν εχεις 2 αξιοπρεπεις κεντρικους αμυντικους δεν παιζεις με 3. ενα 4-2-3-1 θα πηγαινε καλυτερα στην ομαδα αν και λειπει ενα δεκαρι ειναι η αληθεια. αν συνεχισουμε με τετοια αμυντικη λειτουργια προβλεπω να δεχομαστε μινιμουμ 3 στα επομενα 3 παιχνιδια

μια δύσκολη και διαφορετική, από τις αμέσως προηγούμενες, χρονιά ξεκίνησε
θα έχουμε πολλά καρδιακά με τους πίσω
και πολλά γέλια με τον Καμαρά

το μόνο σταθερό που είδα χθες ήταν οι (εκ)δηλώσεις για Ευρώπες και τα ρέστα στο 1-0, οι γκρίνιες και ο υποβιβασμός στο 1-2 και οι μεταξύ μας έριδες.
άρα όλα καλά. γνώριμο περιβάλλον.

για να δούμε τί θα δούμε.

Αυτός ο Σπιριντόνοβιτς βαριότανε να περπατήσει,
ο Ντομίνγκες είχε μαλλί που μάμαγε και τον φάγατε με το μάτι σας ζηλιάρηδες
και
η άμυνα έμπαζε νερά σε μια κατά τα άλλα ηλιόλουστη μέρα που δεν δικαιολογούσε υδάτινους χαρακτηρισμούς…

Σταυρόπουλος και Μασούρας στα θετικά για μένα όπως και ο τερματοφύλακας!

Ωρες - ωρες νομιζω πως γραφετε για τον χαβαλε και μονο και οχι για να βγουνε χρησιμα συμπερασματα…

Στο συνολο της αμυντικής λειτουργίας , βασει του νεου συστήματος που επαιξε ο προπονητης , οι μοναδικοί που δεν καταφεραν να ανταποκριθούν είναι τα 2 πλαινα μας μπακ (Κουρντι και Κοτσιτς) , η κεντρική τριάδα τα πήγε περίφημα.όλες οι ευκαιρίες που εκανε ο Κουτσιανικουλης και ο Πλατελλας ήταν απο τα πλαγια και χωρίς να έχει προλαβει να επιστρεψει ο πλαιονος μπακ μας…οσες φορες η μπαλα πηγε στο κεντρο της αμυνας μας απλα απομακρυνθηκε επιτυχως απο τους 3…ο τερματοφυλακας μας αριστος.Συγνωμη αν σας στεναχωρω αλλα ημουν κι εγω στο γηπεδο…

Το 3-5-2 χρηζει πολύ γρηγορων πλαινων μπακ , ιδιαίτερα στα αμυντικα τους καθηκοντα , αυτο χτες έλειπε…ο Σαραμαντας ειμαι σιγουρος πως θα επαιζε καλυτερα απο τον Κοτσιτς.

Να ειστε λιγο πιο αιδιοδοξοι , ακομα ειναι αρχη και εχουμε ενα απο τους καλυτερους προπονητες της κατηγορίας.Ο οφη μου φανηκε ισοδυναμος μας για πρωτο παιχνιδι στην 1η κατηγορια επειτα απο 3-4 χρονια…

Γενικά η γκρίνια είναι αυξημένη για πρώτη αγωνιστική.
Στα θετικά:

• η ομάδα κυλάει επιθετικά σε σχέση με το περσινό δράμα και δεν ψάχνουν όλοι το φάντασμα του Ιρανού
  • ο προπονητής προσπαθεί να βελτιώσει την ομάδα ασχέτως υλικού και μέσα στο παιχνίδι διόρθωσε τα κακώς κείμενα
  • ο Κεϊτά είναι καλός ποδοσφαιριστής - πολύ καλός για τα οικονομικά μας κυβικά και το ίδιο νομίζω και για τον τερματοφύλακα (που θυμίζω έχει μια φουλ σαιζόν με τον Ε. Αστέρα πριν τον φάει η εξέδρα στην Ισπανία)
  • Σκοράραμε από στημένη φάση! Νόμιζα πως είχε απαγορευτεί με διάταγμα.

Στα αρνητικά:

• στο α’ η διασύνδεση Κούρντι - Ντομίνγκεζ δεν υπήρχε. Ο κατηραμένος βρήκε και χτύπησε την αδυναμία φορτώνοντας την πλευρά με τρεις καλούτσικους παίκτες. Αν αυτοί ήταν λίγο καλύτεροι θα είχαμε φάει 4, αλλά ο κοτσιανικούλης είναι χασογκόλης και μέτριος.
  • τα τρια μπακ είναι αργοί με κεφαλαίο κάππα και θα στενοχωρήσω τους αντιμπανανικούς, αλλά ο Γιαγιά ήταν με διαφορά ο καλύτερος εξ αυτών παρά το ανελέητο ξύλο από τον Βουό.
  • οι δύο πλάγιοι μεσοαμυντικοί είναι μάλλον λίγοι για το σύστημα (αν και ο Σλοβένος μου φαίνεται καλύτερος του Σαραμαντά που δεν θα έκανε τόσες επιστροφές και ανεβάσματα χωρίς διάλειμμα για οξυγόνο)
  • οι αλλαγές μας ήταν για μικρότερη κατηγορία, ιδίως αυτό το CD που πρέπει να πληρώνει για να παίζει και μοιάζει 12χρονο με πρόωρη τριχοφυΐα. Τι του ζήλεψε το mafia boss δεν ξέρω. Ο Μανθάτης είναι 1/3 Λάμπρου χωρίς το 1/3 των γκολ, τουλάχιστον κουρεύτηκε. Κρίμα το κορμί πάντως, αυτός ο Καμαρά θα ήταν μεγάλη προσθήκη αν ήξερε τα βασικά που μαθαίνουν τα παιδάκια στις ακαδημίες στα 12-14. Ίσως χρειάζεται μεγαλύτερο γήπεδο για να αποδώσει, αλλά δυστυχώς δεν προβλέπονται γήπεδα των 200 μέτρων.

Δε νομίζω ότι βγαίνουν συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι. Περισσότερο θύμιζε ματς προετοιμασίας , με πολύ πορωμένο αντίπαλο.

Για την ακρίβεια δε βγαίνει κανένα καινούριο συμπέρασμα , πέρα από τα γνωστά , ότι ανύπαρκτοι πουθενάδες τουρίστες τύπου Ντομίνγκες , Σιντι Αλι κοκ δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα και ότι εάν σωθεί η χρονιά θα είναι λόγω των γνωστών περσινών κανονικών ποδοσφαιριστών.

Αφού σώνει και καλά έπρεπε να δανειστούμε κάποιον από γαυ , θα προτιμούσα οποιονδήποτε άλλον εκτός από το Μανθάτη. Το παιδί δεν έχει ελπίδες να γυρίσει ποτέ στην ομάδα του , πέρασε η μπογιά του σαν ταλέντο και απλά χρησιμοποιείται για εξυπηρετήσεις του γαυ. Δεν έχει κίνητρο , πέρα από το να παίξει καλά για να βρει κανά κανονικό συμβόλαιο σε καμιά Τρίπολη , Ξάνθη , Χαλκηδόνα. Άσε που στη θέση του δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο υπάρχει στα σέντερμπακ , στο δεξί μπακ-χαφ και στην επίθεση , σαν εναλλακτική του Ντούρμι.

Αστείο να νομίζεις ότι θα βγάλεις χρονιά με 3-4-3 και τον συμπαθέσταστο Κούρντι να παίζει πλευρά. Τρόμος στη σκέψη τι θα κάνουν τα εξτρέμ των επερχόμενων αντιπάλων , μπροστά σε αυτά που έκαναν οι μεγάλοι σταρ της Β’ Εθνικής Πλατέλας-Κουτσιανικούλης.

Βέβαια τα σημαντικά παιχνίδια είναι μετά από αυτά με τους τρεις γαύρους , αλλά αν φας μέσα σε ένα μήνα 15 γκολ δεν σηκώνεσαι εύκολα μετά.

Προσοχή και ταμπουράκι λοιπόν…

Συγγνώμη αλλά αν πρόσεχες λίγο, στο αμυντικό στήσιμο της ομάδας όταν έκανε build up ο ΟΦΗ, τα μπακ δεν είχαν εντολή να ελέγχουν τα εξτρέμ του αντιπάλου που περίμεναν στην πλάτη τους. Δεν είχε να κάνει με το πόσο αργά είναι - που φυσικά και είναι. Οι εντολές τους ήταν να καλύψουν ως αμυντικά χαφ το σέντερ μπακ που θα έβγαινε στο πλάι αν κάποιος ακραίος του ΟΦΗ έπαιρνε τη μπάλα.

Τώρα για τα σέντερ μπακ, δες απλά άλλη μια φορά τις φάσεις του ΟΦΗ.

• Στη φάση του πρώτου γκολ, ο Μπανανά χάνει μονομαχία στον αέρα, γλιστράει, σηκώνεται, τρώει άλλη μια ντρίμπλα με σηκωμένα τα χέρια γιατί κάνει και λίγο πέναλτι (αν έπεφτε κάτω ο Νειρά και δεν συνέχιζε να σκοράρει). Στη φάση του δεύτερου γκολ, όπως και σε 2-3 φάσεις τους ακόμα, δεν κατάφερε να κάνει το μπλοκ.
  • Ο Σταυρόπουλος στο πρώτο γκολ τρώει την προσποίηση, και στο 36, όταν ήταν ακόμα 1-2, ο ΟΦΗ έχει την καλύτερή του ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν το διώξιμό του γίνεται ασίστ στον Κουτσιανικούλη.
  • Ο Ντομίνγκες απλά έβλεπε παίκτες και μπάλες να περνάνε δίπλα του - δεν αξίζει καν κριτικής.

Για να σε προλάβω, χωρίς να λέω ότι ο Κούρντι τα πήγε καλύτερα, δεν λες την απόδοσή τους σε καμμία περίπτωση “περίφημη”.

δε θα συμφωνήσω σε αυτό. τουλάχιστον όσοι γράφουμε εδώ, προσέχουμε νομίζω πολύ τί γράφουμε και πώς το γράφουμε και πάνω από όλα ξέρουμε γιατί γράφουμε. έχουμε αυτή την αρρώστια. ευτυχώς δλδ.
αλλά και χαβαλέ θα κάνουμε και ο καθένας έχει το στυλ του και δεν είναι μέρες να αυτο-λογοκρινόμαστε.
φιλικά

πρώτη μου εικόνα απο την ομάδα, η τριπλέτα μπροστά είναι αρκετά ποιοτική κ δεμενη, ο κειτά κ ο μανοίλοβιτς δείχνουν καλές προσθήκες, κορμπος αμίρης είχαν πολλά θεματάκια χθες αλλά ελπίζεις να σταθεροποιηθουν στο μ.ο. τους σύντομα κ να είναι αξιόπιστες λύσεις, από τις αλλαγές μας νομίζω μόνο ο καμαρα ακούμπησε μπάλα κ η τριπλέτα στην άμυνα ήταν η πιο μεγαλη πληγη. κάπως έτσι οι εντυπώσεις. έτσι οπως το είδα από το σκαηπ στα μισά του πρώτου ημιχρονου είμασταν σκορποχώρι αλλά ίσως το περιμένεις όταν έχεις παίξει λίγα φιλικά κ προσπαθεις να αλλάξεις εντελώς τον τρόπο παιχνιδιου. επίσης ο όφη δείχνει αρκετά κακή ομάδα για να σε τρομάζει αυτό το διάστημα για τα επόμενα 3 παιχνίδια. με εντυπωσιάζει που χαρακτηρίζεται η ομαδα σαν εντελως νεα όταν 6/11 προέρχονται από την περσινή, μάλλον μου έχουν μείνει τραυματικές οι χρονιές αχιλλέα χαχαχαχα. καλή χρονιά να χουμε καλή φωνή στα πανθήρια κ μια ευχή προς του διοικούντες και τα γραφεία τυπου τους, να καταφέρουν απο εδώ κ στο εξής οι συζητήσεις να περιορίζονται στα 90λεπτα που θα ρθουν γαμώ τον πειραιά