Κλασσικη περιπτωση Trade-Off κερδους - κοστους. Απο αυτην την σκοπια εξεταζοντας το, ειναι πιστευω αρκετα ζυγισμενη η ενταση της αντιδρασης των Πανθηρων.
Σε ευρυτερη χρονικα κλιμακα μαλλον συμφωνω με Πωλ για την καλλιεργεια προκαταληψεων στον Συλλογο που εμποδιζουν την γενικοτερη βελτιωση. Δυστυχως ειμαστε μονιμα πισω απο τα προβληματα και τρεχουμε να μπαλωσουμε και δεν δειχνει να υπαρχουν δυναμεις (ψυχικες, πνευματικες και υλικες) για στρατηγικο προγραμματισμο.
Και μιας και το έφερε κ η κουβέντα… υπάρχει και λόγος «χαράς» έπειτα απ τον βιασμό του Σαββάτου..
Μια κάποια ηδονή την νιώθεις για τους πανιωνάρες που μέχρι το Σάββατο το βράδυ όπου στεκόντουσαν αποκαλούσαν την ομάδα τους παράρτημα του Βαγγέλα και γι αυτό δεν πατούσαν το ποδαράκι τους στο γήπεδο…
Αυτά και καλημέρα σας
υγ. τους κάθε λογής «Σπάθες» τους αντιμετωπίζεις με δυο τρόπους..
ο 1ος είναι όντως να φτιάξεις μια ομάδα που δεν θα ναι «κομπλεξική» θα είναι ικανότερη απ όλους και θα τον κερδίζει ότι και αν κάνει.
επειδή αυτό δεν είναι εφικτό μαλλον ..
ο 2ος μας φέρνει θύμισες απο χαριεντίσματα τύπου Σπανέα και Μπάκα… χρειάζεται πολλές φορές…
εγω τετοιες απαιτησεις απο τον ελευθεροπουλο δεν εχω, ο ανθρωπος ειναι προπονητης και καλα κανει να ασχολειται με το αγωνιστικο κομματι. εχω ομως απτην διοικηση του συλογου. το σαββατο δε μιλαμε για ανθρωπινο λαθος, μιλαμε για σφαγιαστικη διαιτησια επι 90 λεπτα. δυο απιθανες κιτρινες στον κουλοχερη, φαουλ σε βουτιες του μητρογλου, χερια που δεν εβλεπε μπας και μπει η μπαλα στο τερμα και γω δε ξερω ποσα αλλα. τι περιμενουμε να γινει για να βγαλουμε μια ανακοινωση για τη διαιτησια? ο κοσμος της ομαδας ειναι οργισμενος και το μονο που δεν αντεχει ειναι τη σταμπα του ραγια που τον πηδανε και δε σηκωνει κεφαλι
Εκεί που εμείς περάσαμε,ο βάζελος έφαγε τρία!
Θα ήθελα ν άκουγα τον σχολιασμό του Ελέ σε αυτό…
Μήπως ο Ελέ θα έπρεπε να βλέπει τ αποτελέσματα και τις συμπεριφορές των αντιπάλων μας,πριν καταλήξη στην δυναμικότητα τους; (αγωνιστική ανωτερότητα από μας).
Έχουμε 5 ήττες σερί (σε λίγο θα ξεχάσω και γω το νούμερο) 12 βαθμούς διαφορά από αυτους που πέφτουν και 1900 εισιτήρια με γαύρο!
Οι νεαροί παίκτες μας,κινδυνεύουν να γίνουν ηττοπαθείς και λούσερς και στο γήπεδο να κόβουν 1000 εισιτήρια!
Διαβαζοντας αυτα που εχουν γραφτει εδω οπως και σε αλλα sites, εξακολουθω να επιμενω στα εξης :
-Αν δεν γινοταν το λαθος του Σπυροπουλου , η ομαδα θα επαιρνε βαθμο ή βαθμους.
-Ειδαμε ενα τραγικο διαιτητη που πηρε πολλες λαθος αποφασεις υπερ της ομαδας που ειχε την μπαλα σε ολο το παιχνιδι.
Απο κει και επειτα , θα μπω στο κοπο να συμφωνησω με την αποψη της μαζας, οτι δηλαδη ο διαιτητης αυτος εσφαξε τον Πανιωνιο .
Αυτο σημαινει αυτοματα οτι ηταν εντεταλμενος, σταλθηκε δηλαδη στη Ν. Σμυρνη για ειδικο σκοπο.
-Σε αυτη τη περιπτωση, εξακολουθω να επιμενω οτι πολυ καλα εκαναν οσοι μπηκαν στο γηπεδο. Κριμα που δεν τον χτυπησαν διοτι σε τετοια ατομα ετσι ακριβως πρεπει να τους φερεσαι…
-Αναρωτιεμαι ομως απο την αλλη , για ποιο λογο ο γαβρος να βαλει εντεταλμενο διαιτητη απεναντι σε μια ομαδα που εχει 20 φορες χαμηλοτερο μπατζετ, εχει στοχο την παραμονη , προερχεται απο 4 συννεχομενες ηττες και εφαγε 4 την προηγουμενη αγωνιστικη απο μια ομαδα που σε ολον τον πρωτο γυρο το 40% των τερματων που εχει βαλει τα εβαλε σε αυτην?
Προφανως λοιπον ο γαβρος ειτε υπολογιζει αυτη την ομαδα ειτε την φοβαται.
Αλλιως δεν βαζεις δικο σου διαιτητη, διοτι αν αυτο το ματς παιζοταν στα χαρτια, θα επρεπε να χαναμε απο 1-4 και πανω.
Δεν παιχτηκε ομως στα χαρτια , παιχτηκε στο γηπεδο!
Για να σε υπολογιζει λοιπον η πιο πλουσια ομαδα στο πρωταθλημα σημαινει οτι ΔΕΝ εχεις ομαδα για τα μπαζα.
Σημαινει επισης , οτι οι αντιπαλοι σου σε εκτιμουν περισσοτερο απο τους ιδιους τους οπαδους σου ,διοτι επειδη ολοι στον Πανιωνιο περιμεναν μια συντριβη, προτιμησαν (δικαιολογημενα εν μερει) να καθησουν στα σπιτια τους. Για τους Πανιωνιους ηταν χαμενο το παιχνιδι, ο γαβρος ομως ειχε αντιθετη αποψη και γι αυτο εβαλε τον Σπαθα. Τουλαχιστον ετσι υποστηριζουμε…
Αποδυκνυεται οτι ολοι εσεις που μιλατε για παραμονες δια πυρος και σιδηρου ειστε λαθος και κανετε κακο στους παικτες της ομαδας. Τους στερητε το ονειρο , την ελπιδα και τους μεταμορφωνετε σε δημοσιους υπαλληλους.
“Εκανα τη δουλεια μου και αντιο. Σχολασα!”
Ο Πανιωνιος που μας περιγρφετε , δεν χρειαζεται τον καθε Σπαθα για να χασει απο τον γαβρο. Χανει απο μονος του γιατι ειναι αφραγκος , απειρος , με πολλα κενα στο ροστερ του και με χαμηλους στοχους.
Οταν λοιπον βγαινετε και υποστηριζεται οτι χασαμε απο μια σαφως ανωτερη ομαδα ( στα χαρτια), εξαιτιας της διαιτησιας τοτε αυτοματα αναιρειτε τα παραπανω. Η καλυτερη ,αυτη τη στιγμη, ομαδα της χωρας υπολογιζει την ομαδα μας περισσοτερο απο μας τους ιδιους!!
Επιμενω οτι οι παικτες αυτοι εχουν αποδειξει οτι μπορουν καλυτερα απο την υποθεση παραμονη. Δεν χρειαζεται να τους χαιδευουμε τα μαλακια οταν χανουν με 4 γκολ απο την Ξανθη. Χρειαζεται ομως να τους δειξουμε που βρισκοντε και οτι πρεπει να πιστεψουν στους εαυτους τους. Τα υπολοιπα θα τα κανουν μονοι τους και εχουν αποδειξει οτι μπορουν! Ειναι ηρωες και σαν ηρωες θα πετυχουν αυτο που αυτο που οι απλοι ανθρωποι βλεπουν ως ακατορθωτο!
Συγχαρητηρια λοιπον σε αυτους τους παικτες που εβγαλαν την ομαδα 7η στον Α γυρο!! Περα απο την οποιαδηποτε γκρινια, ειλικρινα ΜΠΡΑΒΟ!!
Συγχαρητηρια επισης , διοτι απεδειξαν σε ολη την Ελλαδα, πλην τους φιλαθλους του Πανιωνιου, οτι ο Πανιωνιος δεν ειναι ουτε αεκακι , ουτε αρουλης, ουτε οφη!
Υ.Γ. Προσοχη ομως γιατι ερχετε απο κατω η Βεροια , το αεκακι, ο Πλατανιας, η Ξανθη κοκ…
Τους απο πανω, μας μαθατε να μην τους κοιταζουμε…
Προφανως ο προπονητης μιλαει για παραμονη δια πυρος και σιδηρου οχι λογω ανικανοτητας ροστερ η ανωτεροτητας αντιπαλων, αλλα γιατι δεν θα βγαινει 11αδα σε λιγο! (αν και δεν χρειαζεται να επιμενει και να το τονιζει συνεχως)
Απλουστατα ξεμενουμε σιγα σιγα απο παικτες! Ροβας και ισως Σαμαρης φευγουν, Λαμπροπουλος απο του χρονου το καλοκαιρι, Κουλουχερης, Μενδρινος, Παρις συνεχως τραυματιζονται και οι υπολοιποι που -εκτος του οτι απο το πουθενα παιζουν σερι 15 ματς κι εχουν σκασει- ειναι και στο οριο η εχουν φτασει ηδη τις τεσσερις κιτρινες.
Ον τοπ οφ δατ, βγηκε κι αυτο τωρα με τα χαρτια και δεν ξερουμε αν εστω θα μπορουμε να παρουμε κανα πιτσιρικα, εστω για βοηθεια στην αμυνα που εχουμε μονο τον Αυλωνιτη (με 3 κιτρινες). Βαλε κι ενα σεναριο (χτυπα ξυλο) οτι τραυματιζεται ο Αυλωνιτης.. ποιος θα παιξει μετα πισω?
Η ομαδα που ειδαμε τις πρωτες αγωνιστικες εχει διεξει τι μπορει να κανει και ολοι τους πιστευουμε! Το πρωταθλημα ομως εχει 30 αγωνες και εχει και απωλειες.
Οντως ερχονται απο κατω αρκετες ομαδες με πιο εμπειρους παικτες που ξερουν να διαχειριστουν ενα πρωταθλημα ολοκληρο σαφεστατα καλυτερα απο καποιους που δεν το εχουν ξανακανει και με τουλαχιστον επιλογες στις θεσεις. (το αεκ δεν το υπολογιζω)
Αυτά τα πουτανογεννήματα δεν τα πιάνεις πουθενά, θα σου πούνε ότι ήταν για ξεκάρφωμα και αν ήμασταν ισόβαθμοι θα καθόμασταν να χάσουμε και άλλες τέτοιες ομορφιές.
Ο ρόλος του διαιτητή είναι για να παιχτεί το παιχνίδι όσο το δυνατόν στα ίσια. Μην τρελλαθούμε τώρα. Το Σάββατο το γήπεδο έγερνε και σ’ αυτό δεν φταίει κανείς άλλος από τον διαιτητή. Ο Σπάθας έδειξε κάρτα για χέρι στον Αραβίδη αλλά τίποτα στον Αμπτούν. Θεώρησε (σωστά) θέατρο το πέσιμο Μενδρινού αλλά όχι του Μήτρογλου. Ήθελε με το ζόρι να βγάλει έξω τον Κουλοχέρη στην 1η κίτρινη, ο παίχτης του έλεγε τον έφτιαξα τον επίδεσμο είμαι εντάξει, όχι αυτός του έβγαλε κίτρινη και στην πρώτη ευκαιρία τον πέταξε έξω όταν το τάκλιν είναι πάνω στην μπάλα όχι στον παίκτη. Ένα σωρό σφυρίγματα ήταν ανάποδα και μου έκανε εντύπωση ότι κάθε διεκδίκηση στο κέντρο ή κατέληγε να κερδίσει ο γάβρος την μπάλα οπότε δεν σφύραγε ή αν την κέρδιζε ο Πανιώνιος, 9 στις 10 φορές σφύριζε εκ των υστέρων φάουλ. Στο γκολ δεν έχω άποψη το είδα από την τηλεόραση και κάμερα από την άλλη μεριά δεν υπήρχε. Προφανώς όμως για να φωνάζουν τα δικά μας παιδιά που κάθονταν φάτσα-κάρτα εκεί κάτι θα είδαν. Ας μην μιλάμε λοιπόν για την διαιτησία, ήταν υπηρεσιακή, αλλά ούτε να λέμε ότι έχουμε και προκατάληψη. Την αλήθεια λέμε, αυτά που είδε όλη η Ελλάδα και έπνιξε το κοράκι, για ποιά προκατάληψη μιλάμε τώρα; Αντιθέτως προτείνω να αρχίσουμε να το χωνεύουμε ότι απέναντι στον Πανιώνιο κάποιοι νιώθουν μειονεκτικά και δεν τολμάνε ούτε να σκεφτούνε το ενδεχόμενο της τίμιας ήττας ούτε καν της ισοπαλίας. Θέλουνε να μας ξεφτιλίζουνε, γιαυτό και μετέρχονται κάθε μέσου. Είναι αδίστακτοι, είναι φασίστες και κομπλεξικοί, πώς να το κάνουμε τώρα;
Καλώς λοιπόν φουρκίζονται οι δικοί μας, ναι αυτοί που κάθε αγωνιστική τρέχουν στα κωλοχώρια, διότι όταν ο άλλος σε γαμάει και σου ζητάει και το λόγο από πάνω, τότε η μόνη γιατρειά είναι το ξύλο. Πού διαφωνώ; Ότι όταν μπαίνεις μέσα, μπαίνεις για να δείρεις, να τα σπάσεις, να τιμωρήσεις. Και ότι γίνει μετά. Όταν όμως μπαίνεις και μετά …βγαίνεις άπρακτος, τότε όχι, άνθρακες ο θησαυρός, έκανες μιά μαλακία. Κανονικά, έπρεπε αυτούς τους 10 “ανεγκέφαλους” όπως λέτε (διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό αλλά και τι να κάνω) να τους συγκρατήσουν οι άλλοι 100 …“μετεγκέφαλοι” αυτοί δηλαδή που δεν μπήκαν μέσα γιατί θεωρητικά έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει και όχι το θυμικό. Εγώ που είμαι του θυμικού άνθρωπος, λέω ότι το καλύτερο θα ήταν να αφήναμε το παιχνίδι να τελειώσει ότι έγινε έγινε και εφ’ όσον θεωρούμε ότι ο κόρακας χρειάζεται ένα μάθημα, να τον περιμένεις δύο στενά πιό κάτω χωρίς κασκόλ, χωρίς διακριτικά χωρίς να φαίνεται ότι είμαστε Πανιώνιοι και τον κάνεις μαύρο στο ξύλο, του καίς το αμάξι, αποδίδεις εν πάσει περιπτώσει δικαιοσύνη. Μέσα στο γήπεδο όμως φάτσα κάρτα κάτω από την κερκίδα μας με τα κασκόλ και τις μπλούζες του Πανιωνίου δεν κάνεις ιστορίες γιατι 1ον δεν θα καταφέρεις πολλά και 2ον θα τιμωρηθεί η ομάδα σου. Τέλος στο θέμα αυτό, ήμουν πάντα της γνώμης ότι εφ’ όσον υπάρχει θέμα, επίσημα ο σύλλογος ΠΡΕΠΕΙ να βγάζει ανακοίνωση και να παίρνει ότι μέτρα μπορεί ώστε να προστατευτεί για το μέλλον. Σόρυ ρε παιδιά αλλά πόσες φορές θα δούμε το ίδιο έργο και θα το χωνεύουμε στεγνά, χωρίς ούτε μιά …σόδα, ξέρω 'γω;
Ήταν αναμενόμενο ότι με αυτό το μικρό τόσο αριθμητικά όσο και ηλικιακά roster ολόκληρο πρωτάθλημα ΔΕΝ βγαίνει. Περίμενα την κοιλιά, και νομίζω ότι άρχισε με το (αχώνευτο) 0-1 από την Κέρκυρα. Η νίκη του Πλατανιά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, από κει και πέρα, από την λίγη μπάλα που ξέρω βλέπω να πελαγώνουμε στην άμυνα περισσότερο εύκολα από όσο χρειάζεται. Όμως δεν θα τα βάλουμε τώρα με τους πιτσιρικάδες. Το γνωρίζουν, και θεωρώ ότι προσπαθούν. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα στην συνέχεια. Χρειάζεται πίστη όμως και υποστήριξη ώστε αυτά τα παιδιά να πιστέψουν ότι θα τα καταφέρουν. Να νιώσουν ότι δεν έχουν να μας αποδείξουν τίποτα. Μονάχα να τιμήσουν την βαριά φανέλα που φοράνε. Όταν έβλεπα τον Ρεκόμπα να σέρνεται και τον Χούτο και κάνει τα ψυχασθενικά του μου ερχόταν να σπάσω την οθόνη. Φέτος, ειλικρινά ρε παιδιά, χάνουμε και βλέπω τον Σπυρόπουλο, τον Αυλωνίτη, και τα άλλα τα παιδιά με την φανέλα μούσκεμα να στάζει και δεν σας το κρύβω από την μιά τους χαίρομαι και από την άλλη συγκινούμαι. Αυτή η ομάδα είναι κατά την γνώμη μου ο περισσότερο Πανιώνιος από κάθε Πανιώνιο της τελευταίας -ίσως- 10ετίας και βάλε.
–
Ο Πανιώνιος είναι ΙΔΕΑ και κανείς από τους διαιτητο-παράγοντες δεν μπορεί να μας αναγκάσει να μην πιστεύουμε σε αυτήν. Τα “πιτσιρίκια” αυτά, πλαισιωμένα και από μερικούς “βετεράνους”, με έχουν πείσει ότι πάνω απ’ όλα ΠΟΝΑΝΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ και για μένα αυτή είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, είναι και ο λόγος που δεν γίναμε βαζελόγαβροι αλλά είμαστε γεννημένοι και θρεμμένοι Πανιώνιοι.