14η Αγωνιστική: Πανιώνιος-Πλατανιάς

Μόνο στιγμιότυπα είδα και το μόνο που έχω να πω είναι ότι επιτέλους μας χαμογέλασε η τύχη. Περιμενω καλύτερη ανάλυση από όσους ήταν μέσα.

Κερδίσαμε κυρίως γιατί ο τερματοφύλακας του Πλατανιά ήταν θλιβερός και -σε μικρότερο βαθμό- επειδή ειχαμε την πιο ευνοϊκή διατησία της χρονιάς. Δεν θυμάμαι πότε παίξαμε ξανά τόσο άσχημα στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο επιπέδου Πλατανιά. Μέχρι να μείνει με δέκα, ο Πλατανιάς ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Τόσο απλά. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, εδω και ενάμισι χρόνο ο Μασούντ έχει κάνει την συντριπτική πλειοψηφία των εντος έδρας παιχνιδιών με χειρότερους αντιπάλους να φαίνονται εύκολα. Ο Σιώπης είναι σούπερ σε ματς σαν κι αυτό με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, αλλά σε παιχνίδια σαν το σημερινό είναι πρόβλημα για την ομάδα. Ειδικά οταν ο Κόρμπος δεν σαρώνει και ο άλλος κεντρικός χαφ λέγεται Μασούρας ή Σαββίδης.

Εχω χάσει πλέον κάθε ελπίδα για τον Χατζι, είναι οριστικά η χειρότερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Κατάφερε το αδύνατο, να τον αλλάξει ο προπονητής πρώτα με τον Σαραμαντά και μετά με τον Βουκελάτο. Αν όντως τον θέλει ο ΠΑΟΚ, οτιδήποτε κι αν δώσει είναι καλό. Ακόμα και ένα καφάσι Μαλαματίνες. Φαντάζομαι θα τον κρατήσουμε, για τον ίδιο λόγο που θα διώξουμε τον Μασούντ: τα φράγκα της ΦΙΦΑ. Ο Σπιριντόνοβιτς για δεύτερο σερί ματς πήγε να μας κάνει καρδιακούς, όταν χάλασε την εξαιρετική προσπάθεια Γεσίλ και Ντούρμι (ίσως τη μοναδική καλή μας προσπάθεια σε όλο το ματς).

Εχουμε δέκα σερί ματς με χειρότερους αντιπάλους. Δυστυχώς η διοίκηση έχει επιλέξει να αυτοπυροβοληθεί, αφήνοντας να φύγει ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος για τέτοιου είδους ματς. Βαθμολογικά όμως είμαστε μια χαρά, οπότε δικαιώνονται οι άνθρωποι, αρα θα φάω το πληκτρολόγιο. Εχω βαρεθεί να βλέπω τον Μασούρα και τον Λάμπρου να γίνονται αλλαγή, οπότε θα ήθελα να δω Ντούρμι και Γεσίλ μαζί στο επόμενο ματς.

Δεν ξερω αν ο χατζι ειναι η χειροτερη, ο κοτνικ ειναι σιγουρα η καλυτερη… εχει μεγαλη συνεισφορα στη βαθμολογικη μας θεση.. η μεγαλη εκπληξη της χρονιας ειναι ο φιοριν που ειναι σταθερα θετικος. Η ομαδα σημερα εκανε μια απο τις χειροτερες εμφανισεις της τελευταιας τριετιας κ ειχε κ ασχημη νοοτροπια. βαλαμε την πρωτη τη φαβα κ κατεβασαμε διακοπτες.. δεν ειναι η πρωτη φορα φετος κ δεν ειναι κ μονο φετινο φαινομενο… καλες οι επαγγελματικες νικες κ τα κλισε αλλα η σημερινη ανηκει στις κωλοφαρδες νικες. το μεγαλυτερο προβλημα της φετινης ομαδας περα απο την εμμονη μου, ειναι οτι δειχνουν να στερευουν οι ασσοι στο μανικι στον παγκο.. θα συνεχισω να ελπιζω οτι θα λογικευτουμε αλλα μια η αλλη σιγουρα τον δεκεμβρη χρειαζεται ενισχυση.. η τυχη σημερα μας εδωσε οτι μας πηρε στη λαμια, κ χρονικα ειναι πιο σημαντικη

Mιά χαρά η ομάδα, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, και φυσικά με ρόστερ όπου αναγκαστικά (?) ο Γρηγορίου θα κάνει αλχημείες που άλλοτε του βγαίνουν και άλλοτε όχι.

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά όπως με έκπληξη διάβασα από κάποιους σήμερα, ο Πλατανιάς ΔΕΝ ήταν καλύτερος , παρά την δική μας τακτική (αναγκαστικά ή επίτηδες δεν ξέρω) να τους δώσουμε την κατοχή και να παίξουμε στην κόντρα. Πάντως τα στατιστικά δεν συνηγορούν ως προς αυτό, ο Πλατανιάς μόνο στην κατοχή της μπάλας υπερείχε που και αυτή ήταν φλύαρη.

Με όλο το θάρρος, αρχίζω και φοβάμαι ότι κάποιοι εδώ μέσα ή χρειάζονται …σεμινάρια στο ποδόσφαιρο ή διακατέχονται από την -ως ένα σημείο αναμενόμενη- λογική προσωπολατρεία που χαρακτηρίζει τους οπαδούς που όμως δεν έχουν πολυ-αγγίξει το …τόπι.

Η απουσία του Μασούντ ενώ πολλούς προβληματίζει (και εμένα ως ένα σημείο) την θεωρώ ως την μόνη -δυστυχώς- λύση που είχε απομείνει στην διοίκηση η οποία ως -κατά βάση- επιχείρηση που είναι, έπρεπε να τραβήξει και το αυτί κάποιων “υπαλλήλων” προκειμένου να σοβαρευτούνε και γιατί όχι να …στρώσουν και μερικοί κώλοι ώστε να μην πέρνουνε τα μυαλά μας αέρα, μερικών-μερικών. Συγγνώμη για την ανελέητη κριτική αλλά ειλικρινά απορώ με την εμμονή κάποιων στο πρόσωπο του Μασούντ ο οποίος ενώ ΟΛΟΙ τον παραδεχόμαστε ως ΜΕΓΑΛΟ παίκτη, στην ουσία κάποιοι επιμένουν να αγνοούν ότι εδώ και αρκετά παιχνίδια όχι μόνο ήταν αρνητικός αλλά η πτώση του παρέσυρε και την υπόλοιποι ομάδα σε μιά απαράδεκτη αγωνιστική καθίζηση.

Πάντως, άσχετα από το συναισθηματικό μέρος, η απουσία του Μασούντ που de facto είναι αυτός που θα οργανώσει το παιχνίδι, έχει εκ του αποτελέσματος λειτουργήσει αν όχι 100% θετικά, τουλάχιστον στέρησε από τις απέναντι άμυνες την “εύκολη λύση”. Δηλαδή μαρκάρουμε ασφυκτικά έναν παίκτη και έτσι βραχυκυκλώνουμε ολόκληρη την αντίπαλη ομάδα. Διότι έτσι παίζαμε με τον Ιρανό στην 11άδα. Σε ανύποπτο χρόνο είχα πει ότι αυτή η τακτική είναι και προβλέψιμη και ευκόλως αντιμετωπίσημη και ότι ο Γρηγορίου θα πρέπει να βρεί εναλλακτική λύση ίσως ακόμα και να αναθέσει κάποιον άλλο ρόλο στον Μασούντ, ο οποίος για όσους ξέρουν έχει παίξει με επιτυχία ΚΑΙ σε άλλες θέσεις, π.χ. στα άκρα της επίθεσης. Για να δούμε αν θα τον ξαναδούμε και ΠΩΣ θα είναι αν και όταν επιστρέψει. Διότι ο Πανιώνιος ΔΕΝ έχει την πολυτέλεια να πληρώνει για να έχει παίκτες όπως ο Μασούντ και να μην τον χρησιμοποιεί ή να μην αποδίδει τα αναμενόμενα.

Κατά τα άλλα, κρατάμε τους 3 πολύτιμους βαθμούς, διαφωνώ ότι βάλαμε 2 τυχερά γκόλ, διότι δεν ήταν τυχερά αλλά προήλθαν από λάθη πίεσης που εμείς προκαλέσαμε στην αντίπαλη άμυνας αφήστε που και η τύχη είναι μέσα στο παιχνίδι, το φάουλ-γκόλ του Πλατανιά είναι δώρο του Μπανανά διότι και το φάουλ κάνει αλλά και στο τείχος είναι ο μόνος που δεν πηδάει (τεσπα, δεν πειράζει), ο διαιτητής μας έπαιξε επιτέλους 50/50 και απορώ που είδατε την εύνοια, ο Χατζισαφί με προβλημάτισε ειδικά στο 2ο ήταν από αδιάφορος έως αρνητικός, για ακόμα μία φορά ανάβω αύριο στην εκκλησία ένα κερί-λαμπάδα στο μέγεθος του τερματοφύλακα με το όνομα Κότνικ (χρυσάφι μεταγραφή) και κλείνω το σχόλιό μου με την διαπίστωση ότι όλη η κίνηση του Ντουρμισάι στο και την χαμένη ευκαιρία του Σπριντόνοβιτς, δείχνει ότι το παλικάρι είναι αυτό που λέμε σέντερ-φορ με πολλά κιλά από …“τέτοια” και αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή.

Γενικά να είστε αισιόδοξοι, η ομάδα σε γενικές γραμμές βαδίζει καλά, οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση και το βασικό σύνθημα που θα πρέπει να κυριαρχεί είναι αυτό που -περιέργως- κάποιοι εδώ μέσα έχετε απαξιώσει επειδή το είπε ο Ζαμάνης (διότι σημασία δεν έχει ΠΟΙΟΣ λέει κάτι αλλά ΤΙ είναι αυτό που λέει):

“ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ” !!!

Πάντα φιλικά, καλοπροαίρετα και Πανιώνια !!!

Πάντα φιλικά καλοπροαίρετα και Πανιώνια, όπως γράφεις κι εσύ, καλό είναι να το μαζέψεις αυτό το θάρρος, δεν στο έδωσε κανείς.

Ξεπερνώντας το ύφος και μπαίνοντας στην ουσία αυτών που έγραψες:

α) όχι, δεν ήταν μια χαρά η ομάδα τηρουμένων των αναλογιών. Ήταν κάκιστη δημιουργικά, και μέτρια αμυντικά απέναντι στη χειρότερη με διαφορά ομάδα του πρωταθλήματος.

β) ναι, η ομάδα είναι λιγότερο προβλέψιμη χωρίς τον Μασούντ αφού κανείς δεν προέβλεπε ότι θα κάνουμε την πρώτη πραγματική ευκαιρία μας στο 89’ όταν παίζαμε με παίκτη παραπάνω και ο Πλατανιάς πίεζε για ισοφάριση . Δεν βραχυκυκλωνουμε την άμυνά τους αλλά την επίθεσή μας.

γ) Αν πραγματικά δεν βλέπεις πόσο άδικη ήταν η αποβολή τους και λες τη διαιτησία 50-50, τότε απλά ζητάω συγγνώμη, δεν έπρεπε καν να ασχοληθώ να σου απαντήσω.

Κακη εμφανιση αλλα το σημαντικο ειναι η νικη κι ας μξν την αξιζαμε. Βγαζει ματι η αναγκη για μεταγραφες. Ειδικα στο μεσοεπιθετικο κομματι.
Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο ασχολουμαστε ακομα με το Μασουντ αληθεια. Απο τη στιγμη που πλεον δεν ειναι στην ομαδα δεν εχει νοημα να τον λησμονουμε. Σε 3 ματς εχουμε 7 βαθμους παιζοντας με παοκ και βαζελο. Γνωμη μου οτι με το Μασουντ θα ειχαμε 3 αλλα οι εικασιες δεν εχουν νοημα. Ακουσα οτι ο Μασουντ ειχε ορο στο συμβολαιο του να πληρωθει ουσιαστικα τα λεφτα του μουντιαλ. Δεν ξερω αν ισχυει παντως παραλογο δεν μου φαινεται με οσα εξελιχθηκαν.

Χατζισαφι τσαμπα λεφτα.

3 μεταγγραφες γρηγορα.

Κοτνικ και Σπιριντο λιρες 100.

Δεν κολάμε στα ονόματα αλλά στο δημιουργικό έχουμε θέμα.
Αντικειμενικά χρειαζόμαστε τον Μασούντ ή κάποιον αντι-Μασούντ.

ΠΓΣΣ1890 =>Προσπαθώ να βρω ποιος έγραψε πως ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος αλλά δεν το βρήκα. Ένα Χ πάντως θα μπορούσε να το είχε πάρει - και φυσικά το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο (και αυτή είναι και η ομορφιά του ως ένα σημείο).

Ακόμα κι εσύ που λες ότι δεν καταλαβαίνεις για ποιο λόγο ασχολούμαστε με τον Μασούντ, συνεχίζεις με 4 προτάσεις ασχολούμενος με τον Μασούντ. Είναι κομβικός παίκτης, δεν γίνεται να μην ασχολούμαστε με την παρουσία του ή την απουσία του.

Απλώς ήθελα επί τη ευκαιρία να αναφέρω, επειδή ακούστηκε πολλάκις ότι φέτος ήταν τσαντισμένος και εκνευρισμένος λόγω Εθνικής, πέρσι είχε πάρει αναλογικά περισσότερες κάρτες διαμαρτυρίας από φέτος λόγω του ιδιαίτερου και ευέξαπτου του χαρακτήρα. Δεν θυμάμαι κι εγώ σε πόσα ματς τον αγκάλιαζε ο Κόρμπος για να μην πάρει δεύτερη κίτρινη. Άλλα προφανώς η διοίκηση μάλλον είναι πιο εκνευρισμένη από τον ίδιο για τη μη κλήση του στην εθνική και την απώλεια των χρημάτων που περίμεναν.

Ας κοιταξουμε ολοι μπροστα. Μασουντ και Οικονομου τελος οριστικα απο την ομαδα, να δουμε τους καινουργιους.

Ο Κοτνικ για μενα ειναι ο MVP του πρωτου γυρου! Σταθερα καλος, παντα ετοιμος οταν χρειαστει. Αν η αμυνα ειχε καλυτερη λειτουργια φετος δυσκολα θα τρωγαμε γκολ.

Πραγματικα κραταμε μονο τους 3 βαθμούς!
Η ομάδα δεν γίνεται να έχει σταθερό πρόσωπο με τόσες απουσίες σε κάθε ματς. Όπως είπε και ο κόουτς “άδειασαν” μετά από παοκ και παο.
Είμαστε 5οι κοιτάμε μπροστά και πάμε να τελειώσουμε -ελπίζω- με νίκη στον κομποτιακό.

Σε αυτό που θέλω να σταθώ και το θεωρώ πολύ σοβαρό θέμα είναι ο κόσμος. Πραγματικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το έκτρωμα στις κερκίδες.
Ενοίτε πως δεν στέκομαι στη 3 που γίνονται 1000 κομμάτια να βρίσκονται σε 2 γήπεδα.
Παιδιά πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε τι φταίει. Να βρούμε μια λύση. Είναι θέμα οικονομικό, είναι διοικητικό, είναι μαλακία στον εγκέφαλο, είναι το κρύο;
Δεν νοείται μετά από τέτοιο διπλό σε μια έδρα απόρθητη, η ομάδα να είναι 5η να προσπαθούνε με τόσα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο μήνα και να τα βγάζουν πέρα και μεις να είμαστε απών!!!
Ας αναλογιστούμε ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν θέλω να βγάλω ούτε τον εαυτό μου απέξω. Δεν γίνεται όμως να συνεχιστεί αυτό το χάλι, μόνοι μας μειώνουμε την ομάδα και δεν είναι σωστό.

Εγω πιστευω οτι ειναι πολλαπλο το θεμα.. η βαση μας ειναι ο κοσμος του πανιωνιος λεβαδειακος μετα τη σοσο, του τελικου με τη σαβονα στο κολυμβητηριο του τελικου στο γυναικειο μπακσετ πριν χρονια.. προσωπικη εκτιμηση <6000. Απο αυτους καποιοι λειπουμε (200 γηπεδικοι να εχουν φυγει στο εξωτερικο ειναι 10% των μονιμων :slight_smile: ) καποιοι ζοριζονται να δωσουμ το 10αρι, και καποιοι ξενερωσαν πολυ στη μετα τσακιρη εποχη κ στα γαυροκολλητιλικια κ απομακρυνθηκαν.. κατ εμε δεν πρεπει να εστιασουμε σαν συλλογος στο πως θα συσπειρωσουμε τους 2000 μονιμους κ πως θα φερουμε πισω τους αλλους 4000 ας πουμε…πρεπει να μεγαλωσουμε τη βαση μας.. δυο δεξαμενες βλεπω εγω, ο ερασιτεχνης κ η νεα σμυρνη. Θα πρεπει να φερουμε τους αθλητες μας κ τους γονεις τους κοντα στον πανιωνιο… ανοιγμα της θυρας 1κ δωρεαν διαρκειας σε ολη την οικογενεια των αθλητων.. κ δωρεαν διαρκειας σε ολα τα παιδια στην νεα σμυρνη απο νηπειαγωγιο μεχρι λυκειο αρκει να παρει διαρκειας ενας γονιος.. μεγαλη εκπωση στα διαρκειας συνολικα σε θυρες 1 2 3 για να χτισουμε εναν κορμο κοσμου.. ο κοσμος μας αυτη τηνστιγμη αυτος ειναι δυστυχως.. δεν προκειται να ερθει σε ολα τα παιχνιδια ουτε κ σε ολα τα αθληματα.. αντι να ψαχνουμε τι φταιει σε αυτους που δεν ερχονται πρεπεο να κοιταξουμε να φερουμε κ αλλους.. ααα κ τα 15αρια στα εμπορικα ειναι μαλακια.. καταλαβαινω τι λογικη να πας να τα παρεις απο τους κρυμμενους αλλα ετσι απομακρυνεις κ κοσμο που θα μπορουσες πιθαννον να κρατησεις… τελος ενα στεγαστρο στην κεντρικη καποια στιγμη μαζι με εναν συμαζεμα στους απο κατω χωρους κ διαδρομους νομιζω θα βοηθησεις να φερνεις νεο κοσμο κ να μη τρομαζει οτι θα του πεσουν τα τσιμεντα στο κεφαλι.. αλλα αυτο ειναι μακρινο

Ετσι οπως δεν μου αρεσει οταν η ομαδα μου αδικειται, ετσι αναλογως δεν μ’αρεσει κι οταν η ομαδα μου επωφελειται απο τη διαιτησια… οσο σημαντικοι και να ειναι αυτοι οι 3 βαθμοι, δεν χαρηκα ιδιαιτερα τη νικη γιατι ο Πλατανιας αδικηθηκε με την κοκκινη και το χερι.
Απο κει και περα, Κοτνικ και Σπυρος αποδεικνυουν συνεχως γιατι ειναι οι καλυτερες μεταγραφες μας φετος.

Κατα τ’αλλα απογοητευση με τη συμπεριφορα της διοικησης στο θεμα Οικονομου/Μασουντ. Ασχετα απο το ποσο σημαντικοι ειναι ως ποδοσφαιριστες.

Ακουσιο ειναι το υποτιθεμενο χερι στο Βλαχο.
Για την δευτερη κιτρινη ειναι τραβηγμενη εως ανυπαρκτη.

Όσο και αν απογοητευτικαμε (εγω προσωπικα μονο οσο αφορα τον Μασουντ αλλα θα βρουμε παικτη στη θεση αυτη) μεχρι στιγμης μονο καλο εχει κανει η απομακρυνση τους και με βαση τους βαθμους που εχουμε παρει.

Ήμουνα γήπεδο και μου άρεσε πολύ ο ΝΤΕΒΕΣΑ (Νο 90) ως δεκάρι…
Είναι μία καλή περίπτωση…

Το μόνο που κρατάω και ήταν αρνητικό, η στάση του Χατζησαφί να μην δώσει το χέρι και να πει μία κουβέντα στον Βουκελάτο την ώρα της αλλαγής… Τον προσπέρασε/ αγνόησε κανονικά…

Πάντως επειδή υπάρχει πολλή γκρίνια για τα εισιτήρια και από πλευρά των οπαδών και από πλευρά διοίκησης, τα νούμερα είναι ανοδικά.

2014-15 : 1.069 μέσο όρο
2015-16 : 1.410
2016-17 : 1.733
2017-18 : 2.253 έως τώρα

Με όλα τα ντέρμπι μέσα ήδη όμως(αεκ,παοκ,οσφπ)…περίμενε να δούμε που θα καταλήξει το νούμερο.Ελπίζω να έιμαστε μέχρι τέλους στα ευρωπαικά εισητήρια,αν και πάλι θεωρώ δύσκολο να διατηρηθεί το νούμερο πάνω από 2.000.

Ρε παιδια το θεμα των εισιτηριων κανονικα δεν θα επρεπε να το συζηταμε καν…Υπάρχει ενας Πανιωνιος που παει γηπεδο και πιστευει πως οτι γραφει η super league αντιστοιχεί στην πραγματικότητα?
Το θέμα είναι πόσο μείων μας δείχνουν τα στατιστικά κάθε Κυριακή (margin of error)…

Δεν μπορεί να γίινει συζήτηση εφόσον τα δεδομένα είναι λάθος σε καμία περίπτωση…

Η διαφορά των εμφανιζόμενων εισιτηρίων από την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο δεν είναι τόσο μεγάλη που να αλλάζει την πραγματικότητα.
Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που λέω είναι ότι τις περισσότερες φορές που λέμε “μα είχαμε τουλάχιστον 5.000 κόσμο” η πραγματικότητα είναι ότι αν μετρήσεις γεμάτα καθίσματα απο τις φωτογραφίες (κάποιοι κολλημένοι το έκαναν αυτό :slight_smile: ) θα βρεις ότι είναι πολύ λιγότεροι

Συμφωνώ για τα εισιτήρια γενικά με τον Πανο. Αλλά αυτό το 2.900 με το γαυρο ηταν κομματάκι αστείο.